1 arti 1 kirasi bile 800 en ucuzu burda fatura vb ekle yetmez senin isin hep olmaz ki zaten aniden çık derlerse naparsin geri mi doneceksin baba evine en guzeli babamdir deyip geç otur evinde bence :)
Bayan 3yıldir calisiyormus sadece..Adam da evin icini yapmis ..Yorumlara bakamadım , soruldu mu bilmiyorum ; 14 yıldır kirasiz otururken bir ev sahibi olmaya calismadiniz mi ? Birikim çok kolay olur kirasiz evde iki kişi calisiyorken.
Asıl mesele bu aslında ... Babamın yaptıklarından sonra sığınacak bir liman ararken eşimin destek çıkmaması çok yaraladı beni. Ne olursa olsun. Sen mutsuzsan çalışır çabalar kendimize bir ev kurarız deseydi, gidemesek bile ona olan saygım artacaktı. Beni önemsediğini anlamış olacaktım. Ama Şimdi çok farklı hissediyorum...Bence asıl sorun sizin mutlu olmadığınız bir evde eşinizin ısrarla oturmak istemesi bu baba evi olur anlaşamadığınız bir ev sahibi komşu vs olur farketmez..
Umarım ikna edersiniz
Bencil ve hazırcı insanları sevmedim sevemiyeceğim
Şu cümleyi kurduktan sonra hala bir arada olmak için direnmek ne kadar kötü.eşiniz çok itici davranıyor.sırtını size yaslamış gururdan onurdan bi haber!Sırf toplum boşandı demesin diye.... Çekilir mi bilmiyor artık....
Gözümde sinek kadar değeri yok....
Bayan 3yıldir calisiyormus sadece..Adam da evin icini yapmis ..
Bir de kadınlar hesapçı derlerGeliyor kulağıma bazı şeyler... Kendisi de rahatsız oluyor ama inat ediyor işte....ev bitince satar burdan alırsın, öyle çıkarız diyor... Sabret biraz bende sıkıldım diyor.
Ama bu söylemi onu benim gözümde iyice düşürdü işte.
Ben yapardım,kesinlikle...Oturmaya devam etsin sizsiz babanızın evinde, yapabiliyorsa...Tam olarak yapmak istediğim bu... Ama cesaret edemiyorum ki... Gerçi daha fazla ne olabilir...
Anneniz hayatta ise ve anAne size hayatta iken vermedi ise siZe miras düşmez ki. Eğer durum böyle ise eşinize söyleyin boşuna beklemesin15 yıllık evliyiz. Evlenirken Eşimin evi yoktu. 1 yıl ailesine yakın bir yerde kirada oturduk. Zaten ailesiyle geçinemiyoruz. Sürekli karşıma çıkıyorlar.
Bir ümit çaresizlikten attım kendimi ailemin apartmanına. Annemin alt katında oturuyoruz.
Ama taşındığımızın daha 1. Yılın da hata yaptığımızı anladım. Kendime ait bir hayatım olamadı. Büyüdüğüm mahallede şimdi eşimle oturmak hiç de mantıklı değilmiş.
Kayınvalideme inat uğruna geldim. Başımı belaya soktum. Şimdi de gidemiyorum.
Aileme Kira vermiyoruz. Ama 4 duvarı dışında her şeyi yeniledik. Kapılar, pencereler, mutfak, parke vb... Şimdi de eşim taşınmak istemiyor.
Ama ben çok sıkıldım. Onun bu bedavacılığı ona olan saygımı bitirdi. Madem gidecektik. Niye beni buraya getirdin , niye bu masrafı yaptırdın diyor. Kiraya say 14 senedir kira ödemiyoruz diyorum. Ama rahatını bozmak istemiyor.
Egoist kendini beğenmiş benim hayat tarzı mı asla benimsememiş bir babam var.Ben kapalıyım ama babam bundan hoşlanmıyor. En ufak bir şeye kızsa ev benim satarım, yerim şeklinde tehdit eder.
En son bayramda akrabaların önünde yine hakaretler yağdırdı. Bağırıp çağırıp aşağıladı bizi, annem kardeşim, ben..
Ve artık burda kesinlikle oturamayız dediğim noktada eşim hala çok gevşek.
Biraz daha sabret, bak annanenden miras gelecek bir ev alırsın öyle çıkarız diyor.
Ben ondan yat, kat istemiyorum. Babamın yaptığı bu terbiyesizliğe karşı, onurumla gururumla çıkıp gitmek istiyorum.
Üstelik ikimizde çalışıyoruz. Ama o rahatını bozmak istemiyor. 3 gündür konuşmuyorum.
Miras gelecekmiş .Ev alacakmışım. Öyle çıkacakmış beyefendi. Allah ım Sen yardım et. Deliricem sonunda. Napmam lazım bilmiyorum.
Ben son üç yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum. 14 yıldır değil.İkinizde çalışıyorsunuz 14 yıldır kira odemiyorsunuz ama hâlâ ev almadiniz öyle mi. Valla ben olsam apartman dikmistim :)
Eşiniz cidden garip, benimki en başta oraya asla tasinmazdi , diyelim ki taşındı kirasını neyse oderdi, babanizin laflarinin onda birini duysa ertesi sabah kapıda nakliye aracı olurdu.
Demekki eşiniz önemsemiyor yada siz kendi ailesiyle anlasamadiniz diye size ders veriyor aklinca
annem hediye etti bize. Bana fazla bu kadarı ben ne yapayım dedi.Anneniz hayatta ise ve anAne size hayatta iken vermedi ise siZe miras düşmez ki. Eğer durum böyle ise eşinize söyleyin boşuna beklemesin
Nasıl olsa bize kalacak düşüncesiyle yaptırdınız sanırım.Babanız uzaktaydı,bu durumu tahmin edemediniz.Ben son üç yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum. 14 yıldır değil.
Eşim de asgari ücretle çalışıyor. Ve şu an 80 bin liralık aracımız var.
Krediye kesinlikle karşıyım. Çünkü faiz ve bu sistem haramdır.
Ayrıca çocuğumuz olmadığı için de bu dünyada bir ev sahibi olmayı asla düşünmüyorum.
14 sene içinde peyderpey oturduğunuz eve yaklaşık 40 bin liralık masraf yaptık.
Banyo tadilatımız 2bin lira tuttu.
Balkon kapatma 4 bin
Komple ahşap pencereler pimapen oldu
İç kapılar amerikan kapı
Mutfağın yeri ve dolapları değişti. Sıfırdan yapıldı
Korkuluk demirleri, panjurlar, çelik kapı, karyonpiyer, parke, elektrik ve sıhhi tesis ata kadar her şey sıfırdan yapıldı.
Tabi bu arada apartman dikemedik. Nokta.
3 defa eşyalarımı değiştirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?