Keşke karı koca birikim yapsaydınız 14 yılda iyi kötü ev alırdınız.Geliyor kulağıma bazı şeyler... Kendisi de rahatsız oluyor ama inat ediyor işte....ev bitince satar burdan alırsın, öyle çıkarız diyor... Sabret biraz bende sıkıldım diyor.
Ama bu söylemi onu benim gözümde iyice düşürdü işte.
Eşin kendi ailesiyle görüşüyo mu15 yıllık evliyiz. Evlenirken Eşimin evi yoktu. 1 yıl ailesine yakın bir yerde kirada oturduk. Zaten ailesiyle geçinemiyoruz. Sürekli karşıma çıkıyorlar.
Bir ümit çaresizlikten attım kendimi ailemin apartmanına. Annemin alt katında oturuyoruz.
Ama taşındığımızın daha 1. Yılın da hata yaptığımızı anladım. Kendime ait bir hayatım olamadı. Büyüdüğüm mahallede şimdi eşimle oturmak hiç de mantıklı değilmiş.
Kayınvalideme inat uğruna geldim. Başımı belaya soktum. Şimdi de gidemiyorum.
Aileme Kira vermiyoruz. Ama 4 duvarı dışında her şeyi yeniledik. Kapılar, pencereler, mutfak, parke vb... Şimdi de eşim taşınmak istemiyor.
Ama ben çok sıkıldım. Onun bu bedavacılığı ona olan saygımı bitirdi. Madem gidecektik. Niye beni buraya getirdin , niye bu masrafı yaptırdın diyor. Kiraya say 14 senedir kira ödemiyoruz diyorum. Ama rahatını bozmak istemiyor.
Egoist kendini beğenmiş benim hayat tarzı mı asla benimsememiş bir babam var.Ben kapalıyım ama babam bundan hoşlanmıyor. En ufak bir şeye kızsa ev benim satarım, yerim şeklinde tehdit eder.
En son bayramda akrabaların önünde yine hakaretler yağdırdı. Bağırıp çağırıp aşağıladı bizi, annem kardeşim, ben..
Ve artık burda kesinlikle oturamayız dediğim noktada eşim hala çok gevşek.
Biraz daha sabret, bak annanenden miras gelecek bir ev alırsın öyle çıkarız diyor.
Ben ondan yat, kat istemiyorum. Babamın yaptığı bu terbiyesizliğe karşı, onurumla gururumla çıkıp gitmek istiyorum.
Üstelik ikimizde çalışıyoruz. Ama o rahatını bozmak istemiyor. 3 gündür konuşmuyorum.
Miras gelecekmiş .Ev alacakmışım. Öyle çıkacakmış beyefendi. Allah ım Sen yardım et. Deliricem sonunda. Napmam lazım bilmiyorum.
Sonucuna katlanıcak olan konu sahibi. Yuva yıkıcı öneriler de bulunmaktansa yapıcı olun derim..Miras gelecek, işim de var seni niye besliyorum o zaman diyin bi sinir anında
Elbette görüşüyor...vazgeçemez onlardan...Eşin kendi ailesiyle görüşüyo mu
Birikim dersek...bir arabamız var... Anneme düşen payı kardeşimle bana paylaştırdı annem.Kiraya verilecek parayı napıyor birikim vs yaptınız mı peki
Ayrıca ananenden miras dediği diriyi öldürmüyor değil mi
Hiç sanmıyorum ödeyeceğini. Ben eve masraf yaptım deyip duruyor sürekli. .Keşke karı koca birikim yapsaydınız 14 yılda iyi kötü ev alırdınız.
Bu arada babanıza 14 yılın kira bedelini ödeyin, eşinize iyi bir ders lazım çünkü.
Vefat etti mi ?Birikim dersek...bir arabamız var... Anneme düşen payı kardeşimle bana paylaştırdı annem.
Tek şansım o. Çocuğumuz yok... Olmadı ...Olan olmus evi ayarla tasin.. esinde yuzu varsa kalda orda.. baya baya yuzsuz gurursuz bi esin var. cocuklariniz var mi? Varsa yaslari kac?
Anneme kalan 4 payın 2 sini birer birer kardeşimle bana paylaştırdı. Hediye etti diyebiliriz. Bana 2 tane yeter. Ne yapıcam ben bu yaştan sonra malı mülkü düşüncesiyle.Vefat etti mi ?
Her iste hayir vardir canim. Desemki coluk cocuk cok masraflari dusunuyo..adam bildigin bencil senin gururunu birak kendininkinide dusunmuyo..Tek şansım o. Çocuğumuz yok... Olmadı ...
Haklısınız. Ben çalışmaya yeni başladım. 3 sene oldu . Eşim de iş değişikliğinden sonra asgari ücretle çalışıyor.14 yıldır hiç mi kenara bir şey koymadınız? Ayda bir cumhuriyet koysaydınız şimdiye 190 cumhuriyetten fazla olurdu eskiden altın ucuzdu çünkü. O da 400bin paraya tekamul ederdi. İki kişi çalışıp kira ödemeyip para da biriktirmemiş olmak tuhaf.
Ev alırdınız kendi paranızla.
Bende ona kızıyorum. 1+1 ev yeter bize. Soğan ekmek olsun. Bizim olsun... Huzur olsun.Her iste hayir vardir canim. Desemki coluk cocuk cok masraflari dusunuyo..adam bildigin bencil senin gururunu birak kendininkinide dusunmuyo..
Adam hakliMadem gidecektik. Niye beni buraya getirdin , niye bu masrafı yaptırdın diyor.
Valla şu yazdığım mesajla yuva yıkılmaz. Yıkıcı bir mesaj yazsaydım emojili falan değil direk bodoslama girerdim olaya.Sonucuna katlanıcak olan konu sahibi. Yuva yıkıcı öneriler de bulunmaktansa yapıcı olun derim..
Öyle kolay değil hiç kafanıza takmayın blöf yapıyordur.Aynen öyle dedim... İyi sen bilirsin ver mahkemeye o zaman diyor... Sanırım sona yaklaştık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?