Ailemin evinden çıkmak istemeyen eşim

Bence asıl sorun sizin mutlu olmadığınız bir evde eşinizin ısrarla oturmak istemesi bu baba evi olur anlaşamadığınız bir ev sahibi komşu vs olur farketmez..
Umarım ikna edersiniz
Bencil ve hazırcı insanları sevmedim sevemiyeceğim :işsiz:

Yorumlara bakamadım , soruldu mu bilmiyorum ; 14 yıldır kirasiz otururken bir ev sahibi olmaya calismadiniz mi ? Birikim çok kolay olur kirasiz evde iki kişi calisiyorken.

Esin asalak gibi yasamaya alismis
zor cikar
Rest cekeceksin
Ben cikiyorum ev bakiyorum babama artik dayanamiyorum isine gelirse..tarzi sert konus

Gerekirse seni bosar oyle cikartiririm seni bu evden..de

Bence asıl sorun sizin mutlu olmadığınız bir evde eşinizin ısrarla oturmak istemesi bu baba evi olur anlaşamadığınız bir ev sahibi komşu vs olur farketmez..
Umarım ikna edersiniz
Bencil ve hazırcı insanları sevmedim sevemiyeceğim :işsiz:
Asıl mesele bu aslında ... Babamın yaptıklarından sonra sığınacak bir liman ararken eşimin destek çıkmaması çok yaraladı beni. Ne olursa olsun. Sen mutsuzsan çalışır çabalar kendimize bir ev kurarız deseydi, gidemesek bile ona olan saygım artacaktı. Beni önemsediğini anlamış olacaktım. Ama Şimdi çok farklı hissediyorum...

Sırf toplum boşandı demesin diye.... Çekilir mi bilmiyor artık....
Gözümde sinek kadar değeri yok....
Şu cümleyi kurduktan sonra hala bir arada olmak için direnmek ne kadar kötü.eşiniz çok itici davranıyor.sırtını size yaslamış gururdan onurdan bi haber!

Kocaniz eve masraf yapti diye hakli olmuyor. Tüm evi altın varaklı şeylerle döşese tam 14 yilin kirasinin en fazla 2 senesini karşılar. Sırtını size dayamış rahat rahat yaşıyor. O evde mutlu olsanız, babanız hiç rahatsiz etmese söyledikleriyle hayat müşterektir, ev ha sizin ha onun evlisiniz fark etmez, düşünceniz çok kötü derdim. Durum böyle değil ki. Sürekli nefret ettiğiniz bir eve gidiyorsunuz ve bu kimsenin umrunda değil. Kocaniz çok kazanmiyor olabilir ama bunu "asgari maaşla eve cikmak zor, az sabredelim mi " demek yerine " ben de eve masraf yaptim" diye arsizligi ele aliyor. Bu arada anneannenizin mirasinin peşinde. Sonuç olarak bunca yıl nefret ettiğiniz bir evde yaşamak zorunda kalmissiniz. Ben yaşınızı bilmiyorum ama hayata yeniden başlamak için daha vaktinizin olduğuna inanıyorum. İnşallah karşınıza çok daha iyi insanlar da çıkar.
Şunu sorayim; esinizden ayrilsaniz kendiniz başka bir yerde kiraya çıkabilir misiniz? Yapilan evi beklerseniz boşanma davasında yarısını isteyecek birine benziyor çünkü kocaniz. Boşandıktan sonra bu evde kalmak da babanizin yanina tasinmak da huzurunuzu artirmayacak.

Geliyor kulağıma bazı şeyler... Kendisi de rahatsız oluyor ama inat ediyor işte....ev bitince satar burdan alırsın, öyle çıkarız diyor... Sabret biraz bende sıkıldım diyor.
Ama bu söylemi onu benim gözümde iyice düşürdü işte.
Bir de kadınlar hesapçı derler:KK51:
Kayınpederimin evinden,huzurum kalmadığı anda,ardıma bile bakmadan çıktım.Asla yapamayacağımızı sanıyorlardı.
Hem de kedi evi kadar ve kötü bir eve.Hayatımda yaptığım en iyi şeydi.
Zor da olsa kendi kazandığımız evde yaşadığımız huzur bambaşka...

Korkarım eşiniz sizi paranız uğuruna seviyor. Zira saygınlığınız ve gururunuza önem vermemesi buna işaret bence

İkinizde çalışıyorsunuz 14 yıldır kira odemiyorsunuz ama hâlâ ev almadiniz öyle mi. Valla ben olsam apartman dikmistim :)

Eşiniz cidden garip, benimki en başta oraya asla tasinmazdi , diyelim ki taşındı kirasını neyse oderdi, babanizin laflarinin onda birini duysa ertesi sabah kapıda nakliye aracı olurdu.

Demekki eşiniz önemsemiyor yada siz kendi ailesiyle anlasamadiniz diye size ders veriyor aklinca

15 yıllık evliyiz. Evlenirken Eşimin evi yoktu. 1 yıl ailesine yakın bir yerde kirada oturduk. Zaten ailesiyle geçinemiyoruz. Sürekli karşıma çıkıyorlar.
Bir ümit çaresizlikten attım kendimi ailemin apartmanına. Annemin alt katında oturuyoruz.
Ama taşındığımızın daha 1. Yılın da hata yaptığımızı anladım. Kendime ait bir hayatım olamadı. Büyüdüğüm mahallede şimdi eşimle oturmak hiç de mantıklı değilmiş.
Kayınvalideme inat uğruna geldim. Başımı belaya soktum. Şimdi de gidemiyorum.
Aileme Kira vermiyoruz. Ama 4 duvarı dışında her şeyi yeniledik. Kapılar, pencereler, mutfak, parke vb... Şimdi de eşim taşınmak istemiyor.
Ama ben çok sıkıldım. Onun bu bedavacılığı ona olan saygımı bitirdi. Madem gidecektik. Niye beni buraya getirdin , niye bu masrafı yaptırdın diyor. Kiraya say 14 senedir kira ödemiyoruz diyorum. Ama rahatını bozmak istemiyor.
Egoist kendini beğenmiş benim hayat tarzı mı asla benimsememiş bir babam var.Ben kapalıyım ama babam bundan hoşlanmıyor. En ufak bir şeye kızsa ev benim satarım, yerim şeklinde tehdit eder.
En son bayramda akrabaların önünde yine hakaretler yağdırdı. Bağırıp çağırıp aşağıladı bizi, annem kardeşim, ben..
Ve artık burda kesinlikle oturamayız dediğim noktada eşim hala çok gevşek.
Biraz daha sabret, bak annanenden miras gelecek bir ev alırsın öyle çıkarız diyor.
Ben ondan yat, kat istemiyorum. Babamın yaptığı bu terbiyesizliğe karşı, onurumla gururumla çıkıp gitmek istiyorum.
Üstelik ikimizde çalışıyoruz. Ama o rahatını bozmak istemiyor. 3 gündür konuşmuyorum.
Miras gelecekmiş .Ev alacakmışım. Öyle çıkacakmış beyefendi. Allah ım Sen yardım et. Deliricem sonunda. Napmam lazım bilmiyorum.
Anneniz hayatta ise ve anAne size hayatta iken vermedi ise siZe miras düşmez ki. Eğer durum böyle ise eşinize söyleyin boşuna beklemesin

Evlenip eş olmamış,koca satın almışsınız kendinize.
Asalak bit,pire gibi hayatını size dayamış sırtınızdan geçiniyor.
Allahım büyük konuşturmasın hiç böyle bir erkekle yapamam.
Bir erkek eşine sahip çıkar,korur,kollar gözetir.Bilirsiniz ki o varsa size hiçbişey olmaz.
Bu nedir itilmiş gibi,miras çıksın ev al başımı sokacak dam olsun çıkarız. Ozaman vurdunlar k...mıza tekmeyi.

İkinizde çalışıyorsunuz 14 yıldır kira odemiyorsunuz ama hâlâ ev almadiniz öyle mi. Valla ben olsam apartman dikmistim :)

Eşiniz cidden garip, benimki en başta oraya asla tasinmazdi , diyelim ki taşındı kirasını neyse oderdi, babanizin laflarinin onda birini duysa ertesi sabah kapıda nakliye aracı olurdu.

Demekki eşiniz önemsemiyor yada siz kendi ailesiyle anlasamadiniz diye size ders veriyor aklinca
Ben son üç yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum. 14 yıldır değil.
Eşim de asgari ücretle çalışıyor. Ve şu an 80 bin liralık aracımız var.
Krediye kesinlikle karşıyım. Çünkü faiz ve bu sistem haramdır.
Ayrıca çocuğumuz olmadığı için de bu dünyada bir ev sahibi olmayı asla düşünmüyorum.
14 sene içinde peyderpey oturduğunuz eve yaklaşık 40 bin liralık masraf yaptık.
Banyo tadilatımız 2bin lira tuttu.
Balkon kapatma 4 bin
Komple ahşap pencereler pimapen oldu
İç kapılar amerikan kapı
Mutfağın yeri ve dolapları değişti. Sıfırdan yapıldı
Korkuluk demirleri, panjurlar, çelik kapı, karyonpiyer, parke, elektrik ve sıhhi tesis ata kadar her şey sıfırdan yapıldı.
Tabi bu arada apartman dikemedik. Nokta.
3 defa eşyalarımı değiştirdim.

Ben son üç yıldır ücretli öğretmenlik yapıyorum. 14 yıldır değil.
Eşim de asgari ücretle çalışıyor. Ve şu an 80 bin liralık aracımız var.
Krediye kesinlikle karşıyım. Çünkü faiz ve bu sistem haramdır.
Ayrıca çocuğumuz olmadığı için de bu dünyada bir ev sahibi olmayı asla düşünmüyorum.
14 sene içinde peyderpey oturduğunuz eve yaklaşık 40 bin liralık masraf yaptık.
Banyo tadilatımız 2bin lira tuttu.
Balkon kapatma 4 bin
Komple ahşap pencereler pimapen oldu
İç kapılar amerikan kapı
Mutfağın yeri ve dolapları değişti. Sıfırdan yapıldı
Korkuluk demirleri, panjurlar, çelik kapı, karyonpiyer, parke, elektrik ve sıhhi tesis ata kadar her şey sıfırdan yapıldı.
Tabi bu arada apartman dikemedik. Nokta.
3 defa eşyalarımı değiştirdim.
Nasıl olsa bize kalacak düşüncesiyle yaptırdınız sanırım.Babanız uzaktaydı,bu durumu tahmin edemediniz.
O zaman geçinmeye bakın babanızla.
Ben ailemle aynı binada yapamazdım.
Bunu istemezdim.Ama mademki kv yanından çıkıp geldiniz,düşünün ki orada kalsanız daha büyük sorunlar yaşayacaktınız belki de.Üstelik eşinize karşı şu anda avantajlı durumdasınız,istese de sizi maddiyatla ezemez,babanızı hoş tutarak geçinin gidin...

Ya Özür dileyerek söylüyorum ama bu kadın parasına malına sırtını yaslayan adamların üstüne kusasim geliyor!
Yanlış anlasilmasin birlikte yapılanlar hoşuma bile gider kast ettiğim o diil...
neyse anneannenizin vefatını bekleyin madem tevbe tevbe!

Back
X