Ailem sevgilimi kabul etmiyor? Severek ayrılanlar ?

Mesela sosyal medyada çok aktif olmamı istemiyor. Veya arkadaşlarımla vs dışarı çıkacağım zaman ondan izin almamı eğer müsade etmezse çıkmamamı istiyor aynı şekilde kendisi de bana sen izin vermezsen ben de çıkmam diyor.

Sende bununla evlenmek istiyorsun öyle mi?
Son seçenek güzel yaşın küçük üni oku.

Mesela sosyal medyada çok aktif olmamı istemiyor. Veya arkadaşlarımla vs dışarı çıkacağım zaman ondan izin almamı eğer müsade etmezse çıkmamamı istiyor aynı şekilde kendisi de bana sen izin vermezsen ben de çıkmam diyor.
Bu cok uç
Sizin akliniz yok mu?
Arkadaslarinizla bulusurken bile izin istemek nedir yaa
Evlenseniz siz perdeyi acip dışarı bile baksaniz sorun olur ama o ben erkeğim bana karismazsin der ailenizi dinleyin ve önce kendi hayatınızı kurun, tek basina
Okuyun, kendinizi yetiştirin koca kaçmıyor

Merhaba

22 yaşındayım bir yıllık ilişkim var o da 27 yaşında evlilik düşünüyoruz babama açtık konuyu sırf memleketinden dolayı doğulu diye tanışmayı dahi kabul etmeden ayrılsınlar asla müsaade etmiyorum dedi. Hiç beklemediğim kadar sert tepki verdi.

İlişkimizde bazı sorunlar da oluyordu ama bi şekilde çözüyorduk babam kabul etmeyince evlenmek için aileme rest çekmem gerekiyor ama acaba değer mi diye düşünüp korkuyorum.

Sorunlarımız genelde onun beni kıskanmasından kaynaklı olan şeylerdi.

Bir de şu dönem maddi olarak zor durumda borç ödüyor o yüzden de şuan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Ben şöyle düşündüm seneye kpssye gireceğim çok çalışıp güzel bir puanla iyi bir işe başlasam o da bu sırada borçlarını ödese sonra ailemle tekrar konuşsam?

Ekonomik özgürlüğüm olursa ailem bana o zaman bu kadar çok müdahale edemez diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Fakat tepkileri yine aynı olur muhtemelen ve hiç bir ılımlı tepki vermezlerse başımı alıp gidemem. Ve o zaman ayrılmak zorunda kalırsak hem kendimin hem sevgilimin zamanından çalmış olacağım daha çok bağlanmış olacağız ve kopmak daha zor olacak.

Sevgilim diyor ki eğer bana ailemi illaki ikna ederim yıllar sürse de ikna ederim dersen beklerim seni ama bana bir kaç yıl geçtikten sonra ailem istemiyor olmaz deme diyor ona da hak veriyorum.

Bu arada imam hatip lise mezunuyum lise kpss ile çalışmayı düşünüyorum fakat bazen de acaba yaşım küçük mü üniversite okuyup evliliği öyle mi düşünsem diyorum.

Fikirlerinizi rica ediyorum 🙏🏻🥺
Benim için iyi insan kötü insan var asla kimsenin memleketi önemli değil ancak doğu ve güneydoğunun aile yapısı ataerkil olduğu için,kuralları ağırdır yapamazsın o kültürle büyüyen kadınlara bile zor gelirken sen hiç yapamazsin olaya biraz gerçekçi bak lütfen.Ailem görücü usulu istiyor ama görücü kabul etmiyor demissin 22 yasında ne görücü kabul etmesi canim? Neden bu kadar evlilik için acele ediyorsun.Oku mesleğini al biraz hayatını yaşa(hayatini yaşadan kastim gönlünce arkadaşlarınla sinemaya git,kafeye git,konsere git,çalış biraz paranı kendine harca o keyfi de yasa) sonra evlilik düşünürsünm22 yaşındasın daha ne gördün ki hayata dair de evlenmek istiyorsun.Ayrica sakın kimse için aileni silme,bak burda forumlarda çok var hic birinin kocası da helal olsun benim için aileni sildin ben de seni pamuklara saracağım prenses gibi yaşatacağım dememiş.Erkek arkadaşın 27 yaşındaymış üniversite okumuş mu bir mesleği var mı? Ayrıca açıkça konuşup söylemelisin kimsenin vaktinden çalmaya hakkin yok ,ilahiyat okuyormuşsun bak kul hakkı bu da.Lutfen bir üniversite oku meslek edin 22 yasinda evlenirsen çok ezerler seni

Aileniz bu toksik ilişkiyi onaylamayarak çok iyi yapıyor o zaman. Umarım böyle devam ederler. Ne münasebet sevgilinizden izin alacaksınız? Kimse kimsenin hayatına hükmetme hakkına sahip değildir. Bir yere gidiyorsanız nezaketen haber verirsiniz olur biter. Böylesi daha mantıklı ve insancıl. Size kölesiymişsiniz gibi davranıyor ve bundan hiç rahatsız olmuyorsunuz. Kendinize saygınız olsun.

Her genç kızın hayalindeki ilişki biçimi. Biz yarım akıllı olduğumuz için erkeklerden izin almaya ihtiyacımız vardır. Her şeyin en iyisini en doğrusunu beylerimiz bilir çünkü, biz bilemeyiz o yüzden burnumuz moktan kurtulmaz izin almazsak. Bu mükemmel ilişkiyi aileniz yüzünden yıpratmayın lütfen. İkna olmuyorlarsa toplayın bohçanızı kaçın (!)

Lütfen bu adam için ailenizle tartışmayın bile. Babacığın resmen büyük resmi görmüş, içine mi doğdu artık neyse. Bir yıllık ilişkiyse ne olmuş, ömür bu ömür boru mu? Ayrıca 22 ve 27 çok farklı yaşlar ya, 22 bence çocukluktan yeni çıkmış, 27 ise yetişkin yaşı. Bence mantıklı düşünemiyorsunuz.

Ben böyle birini izin almak bilmem ne sebebiyle, adam diye babamın karşısına oturtmaya utanırdım

Kızlar kıskançlık, izin alma konusu vs kesinlikle haklısınız bana da çok ters geliyor ama ben bir yıl boyunca bu ilişkiye emek verdim ve şimdi bitti gitti demek beni ürkütüyor o yüzden böyle zorlanıyorum karar verirken birde bağlanınca çok fazla bağlanan biriyim 🥺
Yahu daha yeni reşit olmuşsunuz daha çok kucuksunuz neyin emeginden bahsediyorsunuz sanki adama 3 çocuk vermişsiniz de bosanamiycak gibi laflar. Kim dedi size ite kaka yürüyen bir ilişkiye emek verin diye. Önce elinize meslek alın yıl olmus 2021 millet ev hanimiyim demeye çekinir oldu kadinlar bile üretmeyen kadınları eleştiriyor kocanız para kazanmiyoken sizi insandan saymazsa yine ananizi babanizi uzuceksiniz. Bari ayrilirsaniz ailenize yük olmayın para kazanın koca kacmiyor

Çok zor çok istiyorsa kendisi çıksın babanın karşısına anlatsın
Ki eğer dışarıya çıkarken izin alacağın bir evlilik sana ailenin yanındaki hayatından farklı bir hayat vermez
Senin tek yapacağın şey okumak özgürlüğünü ancak kendi meslek sahibi olunca elde edebilirsin
Hiç üzülme bir daha seversin

Ben baban değilim ama ben de ayrıl diyorum:KK66:
Bak, baban sana insan gibi davranmiyor. Kişiliğine-karakterine herhangi bir saygı duymuyor, onun gözünde birey değilsin, kendi uzvusun. Bu yüzden hayatına karışma hakkını kendinde görüyor.
ne kadar igrenc , değil mi?
İşte bu adamla evlenirsen ömür boyu seni insandan saymayan, karakterine-kararlarina saygı duymayan,kendi uzvu gibi seni yönetebileceğini sanan bir adamla evlenmiş olacaksın. Bonus olarak cocukalrinin da böyle bir babası olacak.
Değer mi?
Bence değmez...
Ailen için değil ama kendin için evleneceğin insanın karakterine biraz daha dikkat etmelisin

özgür bağımsız bir kadın olmaktansa 22 yaşında evliliği düşünmeye sizi iten nedir? hem de böylesi bir adamın resmen boyunduruğu altına giriyorsunuz. aile baskısı mı bu? evlenince kendi hayatınıza başlayabileceğiniz düşüncesi mi? yanılıyorsunuz. aileniz sizi ne olursa olsun bırakmaz, bırakamaz ama eşiniz, sevgiliniz bir yanlışta silip atabilir. evlenmek yerine eğitiminize odaklanırsanız, ayaklarınız üstünde durursanız böyle evlenmek için evlenmeyi değil sevdiğiniz için, güvendiğiniz için, kafa yapınız uyduğu için evlenmeyi düşünürsünüz. ayrıca kıskançlık dediğiniz durum bildiğiniz kısıtlanma. biraz daha düşünün bence bu konuda.

Aileni karşına alma. Hayatın zehir olur. Illa evleneceğim diyorsan da atanmak için uğraş

24 yaşındayım evliliğin ucundan bile geçmiyorum ilişkim olduğu halde. Hayatını yaşa evlilik elbet bir gün olur

Ailene sakın rest çekme. İkna yoluna git o süreçte olursa olur olmazsa da koyver gitsin😉 üniversite okumak istiyorsan mutlaka oku bunun için çabala

Ailene kulak ver bence. Bunlar insanı kısıtlayan,psikolojik şiddete varan hareketler. İzin vermek ne demek? Yetişkin iki bireyin ilişkisinde izin almak olmaz,haber vermek olur. Sen benim kızım olsan mümkünatı yok ben de izin vermezdim. Şimdi bana kızacaksın ama lütfen biraz mantıklı düşünmeye çalış. Böyle kısıtlayan birisiyle ömür geçer mi? Bu yaptığın normal şeyler için bile olay çıkaran birisiyle yola çıkmak akıllıca mı? Sadece sevgi yetmiyor bir ilişki için, karşındaki sınırlarını bilip saygı duymalı.

Herkes aileni dinle ayrıl yazmış. Ben buna katılmıyorum. Çünkü çok severken ayrılınca karşındaki dünyanın en kötü insanı bile olsa içinde öyle bir kalıyorki yirmi yıl sonra bile kendini onu düşünürken bulursun. Kimse sverken ayrılamaz anca ayrıl barış olur. Bende sana aileni bırak kaç demiyorum . Sadece ilişkininze zaman ver. İşe gir ondan sonra ailenin karşısına çıkart. Yoksa işin gücün olmazsa evlilik çok zor yürür. Ve ilerde pişman olursan ailenin sözünü dinlemediğin için biz sana demiştik derler ve desteklerini hissettmezsin. Yaşadıklarını anlatamazsın evine dönemezsin ayakta kalamazsın. En güzeli görüşşmeye devam edin oe esanada işe gir paranı kazan. Bakalım hayat neler getirecek ?

Sen de bunlara kıskançlık mı diyorsun? Ay delircem az kaldi. Yavrum sizin aklınız nerede? Çıkın artık su kafadan. Müsaade etmeden çıkamazmış. Hele laleye bak sen hele!

Herkes aileni dinle ayrıl yazmış. Ben buna katılmıyorum. Çünkü çok severken ayrılınca karşındaki dünyanın en kötü insanı bile olsa içinde öyle bir kalıyorki yirmi yıl sonra bile kendini onu düşünürken bulursun. Kimse sverken ayrılamaz anca ayrıl barış olur. Bende sana aileni bırak kaç demiyorum . Sadece ilişkininze zaman ver. İşe gir ondan sonra ailenin karşısına çıkart. Yoksa işin gücün olmazsa evlilik çok zor yürür. Ve ilerde pişman olursan ailenin sözünü dinlemediğin için biz sana demiştik derler ve desteklerini hissettmezsin. Yaşadıklarını anlatamazsın evine dönemezsin ayakta kalamazsın. En güzeli görüşşmeye devam edin oe esanada işe gir paranı kazan. Bakalım hayat neler getirecek ?
Benden izin almadan disari cikamazsin, sosyal medyada ben izin verdigim kadar aktif olabilirsin diyen biriymiş. Yine de aşkının(!) pesinden mi gitsin?

X