Ailem sevgilimi kabul etmiyor? Severek ayrılanlar ?

Babamın bir kere tanışmayı kabul etmesini benim sağlamamı istiyor sonrasında hayır dese de artık tanışmış olucaz ben sık sık gelirim ikna ederim diyor. Siz nasıl ikna ettiniz ailenizi?
bekleme konusunda ise ben şuan tekrar konuyu açamam inada bindi ilerde açabilirim ancak dedim o da hayır derlerse de mücadele ederim illaki bi şekilde evleniriz diyebiliyor musun dedi bende garanti edemem ama elimden geleni yaparım dedim benden nolursa olsun evlenicez dememi istiyor ama ben bu garantiyi veremiyorjm
Garanti ne demek yani? Benle kaç demek istiyor herhalde kesinlikle razı olmayın. Ben garanti veremem deyin bakalım tepkisi ne olacak. Soğur vazgeçerse boş verin. Bizde eşim hakkında öyle önyargısı yoktu yani iyi ya da kötü diyemiyordu babam sadece hiç tanımıyordu ve uzak mesefa olduğu için razı değildi. Babamın eşimle tanışmakta maksadı bir yanlışını yakalayıp bak kızım bu çocuk böyle böyle demesi idi. O yüzden eşim kendim ikna edeyim dediğinde babam razı olmuştu. Tanıyınca beğendi. Doğululara karşı hiç kötü düşüncem yok ama biz orda da yaşadık ve gerçekten çoğunluk ailede kuralları, adetleri çok zor. ( Tabi ki hepsini kast etmiyorum ama sizin sevgiliniz tipik örnek galiba ) Ben o kurallarla yaşayamam şahsen. Ailesi filan nasıl git gel nasıl olacak nerde yaşayacaksınız bunlar çok önemli.

Evet yasin gercekten küçük evlilik icin üniversiteyide okumamissin oncelik üniversite olsun tabi bu sirada kpss ye gir kazanirsan ikisini birlikte yürütebilirsin cok guzel olur daha sonra evliligi düşün emin ol uzerinden zaman gectikten sonra herşeyi daha net görürsün kesinlikle ailene rest atma yarin öburgun Allah korusun evlilikte basina kötü bir sey gelirse yine ailenden destek isteyeceksin. Hem bugün seni kısıtlayan biri içinde degmez emin ol önce egitimine odaklan meslek sahibi ol

Merhaba

22 yaşındayım bir yıllık ilişkim var o da 27 yaşında evlilik düşünüyoruz babama açtık konuyu sırf memleketinden dolayı doğulu diye tanışmayı dahi kabul etmeden ayrılsınlar asla müsaade etmiyorum dedi. Hiç beklemediğim kadar sert tepki verdi.

İlişkimizde bazı sorunlar da oluyordu ama bi şekilde çözüyorduk babam kabul etmeyince evlenmek için aileme rest çekmem gerekiyor ama acaba değer mi diye düşünüp korkuyorum.

Sorunlarımız genelde onun beni kıskanmasından kaynaklı olan şeylerdi.

Bir de şu dönem maddi olarak zor durumda borç ödüyor o yüzden de şuan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Ben şöyle düşündüm seneye kpssye gireceğim çok çalışıp güzel bir puanla iyi bir işe başlasam o da bu sırada borçlarını ödese sonra ailemle tekrar konuşsam?

Ekonomik özgürlüğüm olursa ailem bana o zaman bu kadar çok müdahale edemez diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Fakat tepkileri yine aynı olur muhtemelen ve hiç bir ılımlı tepki vermezlerse başımı alıp gidemem. Ve o zaman ayrılmak zorunda kalırsak hem kendimin hem sevgilimin zamanından çalmış olacağım daha çok bağlanmış olacağız ve kopmak daha zor olacak.

Sevgilim diyor ki eğer bana ailemi illaki ikna ederim yıllar sürse de ikna ederim dersen beklerim seni ama bana bir kaç yıl geçtikten sonra ailem istemiyor olmaz deme diyor ona da hak veriyorum.

Bu arada imam hatip lise mezunuyum lise kpss ile çalışmayı düşünüyorum fakat bazen de acaba yaşım küçük mü üniversite okuyup evliliği öyle mi düşünsem diyorum.

Fikirlerinizi rica ediyorum 🙏🏻🥺
Esas olan ailedir. Aileni dinle, birde okuyup elin ekmek tutmadan kimseyle evlenme, hayat bu yarınların bizlere ne getireceği belli olmuyor 😔

Adamdan ayrılmaya niyetin yok belli de benim anlamadığım bir insan neden bu kadar genç yaşta evlenmeyi düşünebilir hele de bu devirde işi gücü yokken? Ne bu cahil cesareti filan mı.

Kızlar kıskançlık, izin alma konusu vs kesinlikle haklısınız bana da çok ters geliyor ama ben bir yıl boyunca bu ilişkiye emek verdim ve şimdi bitti gitti demek beni ürkütüyor o yüzden böyle zorlanıyorum karar verirken birde bağlanınca çok fazla bağlanan biriyim 🥺

1 yıl nedir ki ? Benim ilişkim 2 senelik olacak,ama yarın bir gün karakteri değişir de sevgilin gibi davranmaya başlarsa anında bırakırım.Benim için büyük bir işaret çünkü bu,fragmanı yani çekeceğin sıkıntıların.Bundan iyiye gitmez genelde tam tersi kötüye gider.Kafana denk insanı bul,ama seni sahipleniyorum(????) adı altında kısıtlayan birini hayatına kabul etme.Ha yok ben bu muameleden çok hoşlanıyorum,böyle bir fantezim var diyorsan o başka,saygı duyarım.Ama toplumdaki ''erkek dediğin kıskanmalı'' kafası yüzünden normal olduğunu düşünüyorsan uzaklaş bu kafadan da bu zihniyetteki insanlardan da.Sen aptal değilsin,kendin için neyin doğru olduğunu en iyi sen bilirsin,sana aptal muamelesi yapmasının neresi sevgi ?

Mesela sosyal medyada çok aktif olmamı istemiyor. Veya arkadaşlarımla vs dışarı çıkacağım zaman ondan izin almamı eğer müsade etmezse çıkmamamı istiyor aynı şekilde kendisi de bana sen izin vermezsen ben de çıkmam diyor.
Güzel kardeşim genceciksin. Gerçekten seni markete bile izinle çıkaracak şu adamla evlenip seneye yemek bulaşık, ve çocuk büyütmekle mi uğraşmak istiyorsun?
Daha kimler çıkar karşına. Oku bence de. Üniversite yılları insanın en keyifli zamanları.

Mesela sosyal medyada çok aktif olmamı istemiyor. Veya arkadaşlarımla vs dışarı çıkacağım zaman ondan izin almamı eğer müsade etmezse çıkmamamı istiyor aynı şekilde kendisi de bana sen izin vermezsen ben de çıkmam diyor.
Canım izin almak nedir senin sorumluluğun şuan ailende illa izin alıcaksan ailenden alacaksın sevgiline haber vereceksin ben bugün arkadaşlarla buluşuyorum şuraya gideceğim net Bi şekilde izin alırsanız bu durum ilerde daha büyük sorunlar açacak emin olun siz hayat arkadaşı olmak için evlilik düşünmüyormusuz izne gerek yok

Erkeklerde Bi mantık var izin alırsan sana hükmedeceğini sanır ve baskılar izinle kalmaz kısıtlama köle gibi kullanmaya döner emin ol...

Ailende tanışmadan önce bence bu durumu aşın haber ver zaten ben gideceğim yeri biliyorum izin alma gibi ihtiyacım yok diyebilmelisin onunda sana saygı göstermesi lazım...

Üniversiteyi okumanı tavsiye ederim bu yılların bi daha gelmeyecek. Sevgili her zaman bulunur. Evlilik kolay değil

Kızlar kıskançlık, izin alma konusu vs kesinlikle haklısınız bana da çok ters geliyor ama ben bir yıl boyunca bu ilişkiye emek verdim ve şimdi bitti gitti demek beni ürkütüyor o yüzden böyle zorlanıyorum karar verirken birde bağlanınca çok fazla bağlanan biriyim 🥺
Bir yılın anlamı ne bir ömür karşısında
😂 ah ahh neyse

Sen çok aklı basonda bir kızsın yazılarından belli. Ailen kabul etse bile yasin çok küçük. Önce mesleğini eline al, bı hayatını yaşa. Ayrıca dışarı çıkarken benden izin al doyen erkek müsveddelerinden uzak dur.

Yaşın küçük manipüle edilmeye açıksın. Evlensen onun eline bakıcaksın. Sosyal yaşantın olmayacak gibi duruyor. Bence evliliği rafa kaldırın kpss ye girin ya da üniversite okuyun paranızı kazanmaya başlayın işte o zaman sevgilinizin asıl yüzünü görürsünüz. 5 yaş farkta çok geldi bana. Sevgiliniz üni okumuş mu?

Merhaba

22 yaşındayım bir yıllık ilişkim var o da 27 yaşında evlilik düşünüyoruz babama açtık konuyu sırf memleketinden dolayı doğulu diye tanışmayı dahi kabul etmeden ayrılsınlar asla müsaade etmiyorum dedi. Hiç beklemediğim kadar sert tepki verdi.

İlişkimizde bazı sorunlar da oluyordu ama bi şekilde çözüyorduk babam kabul etmeyince evlenmek için aileme rest çekmem gerekiyor ama acaba değer mi diye düşünüp korkuyorum.

Bir de şu dönem maddi olarak zor durumda borç ödüyor o yüzden de şuan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Ben şöyle düşündüm seneye kpssye gireceğim çok çalışıp güzel bir puanla iyi bir işe başlasam o da bu sırada borçlarını ödese sonra ailemle tekrar konuşsam?

Ekonomik özgürlüğüm olursa ailem bana o zaman bu kadar çok müdahale edemez diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Fakat tepkileri yine aynı olur muhtemelen ve hiç bir ılımlı tepki vermezlerse başımı alıp gidemem. Ve o zaman ayrılmak zorunda kalırsak hem kendimin hem sevgilimin zamanından çalmış olacağım daha çok bağlanmış olacağız ve kopmak daha zor olacak.

Sevgilim diyor ki eğer bana ailemi illaki ikna ederim yıllar sürse de ikna ederim dersen beklerim seni ama bana bir kaç yıl geçtikten sonra ailem istemiyor olmaz deme diyor ona da hak veriyorum.

Bu arada imam hatip lise mezunuyum lise kpss ile çalışmayı düşünüyorum fakat bazen de acaba yaşım küçük mü üniversite okuyup evliliği öyle mi düşünsem diyorum.

Ailen istemiyorsa vardır bir bildiği

Merhaba

Ben ailem icin daha doğrusu sozlumden ayrıldım pişman değilim iyiki ayrılmisim 😁 daha yaşın küçük karşına kimler çıkar kimler

Ne olursa olsun ailene rest çekme haksız dahi olsalar bile sap döner keser döner hayat yine onları bir şekilde haklı çıkartır. İşin gücün mesleğin varsa seviyosan rest çekebilirsin. Ama bir mesleğin yoksa yarın bir gün boşanırsan baba evine dönersen ailen çok başına kakabilir bunu da düşün.

1 yıl nedir ki ? Benim ilişkim 2 senelik olacak,ama yarın bir gün karakteri değişir de sevgilin gibi davranmaya başlarsa anında bırakırım.Benim için büyük bir işaret çünkü bu,fragmanı yani çekeceğin sıkıntıların.Bundan iyiye gitmez genelde tam tersi kötüye gider.Kafana denk insanı bul,ama seni sahipleniyorum(????) adı altında kısıtlayan birini hayatına kabul etme.Ha yok ben bu muameleden çok hoşlanıyorum,böyle bir fantezim var diyorsan o başka,saygı duyarım.Ama toplumdaki ''erkek dediğin kıskanmalı'' kafası yüzünden normal olduğunu düşünüyorsan uzaklaş bu kafadan da bu zihniyetteki insanlardan da.Sen aptal değilsin,kendin için neyin doğru olduğunu en iyi sen bilirsin,sana aptal muamelesi yapmasının neresi sevgi ?
“Bundan iyiye gitmez genelde tam tersi kötüye gider.” Bu kadar haklı bir kanı daha olamaz

Kardeş ben de ailemin istemedigi biriyle nisanlandim. Şuan için her şey güzel fakat hep düşünüyorum ilerde pişman olursam ailem de sen yaptın diyecek. O yüzden bu bir risk. Adamdan emin değilsen aileni karşına alma. Bir de kötü diye asla düşünmüyorum ama o doğulu ise kültür farkı da olacak aranızda. Bunlardan da sorun çıkabilir

Kardeş ben de ailemin istemedigi biriyle nisanlandim. Şuan için her şey güzel fakat hep düşünüyorum ilerde pişman olursam ailem de sen yaptın diyecek. O yüzden bu bir risk. Adamdan emin değilsen aileni karşına alma. Bir de kötü diye asla düşünmüyorum ama o doğulu ise kültür farkı da olacak aranızda. Bunlardan da sorun çıkabilir
Şuan ailenizin size karşı tavrı ne peki?
inşallah herşey güzel olur hayatınızda

Sevgililikte kıskançlık, bunaltma evlenmemek için yeterli sebep bana göre.
Böyle tipler sonradan pencere açtırmayan, kapıdan dışarı tek çıkarmayan erkek cinsine evriliyor.
Erkek arkadaşınızın yıllar sonra bana olmaz deme gibi yaklaşımı haklılık payı içersede beni rahatsız etti.
Ailenizin doğululara bakış açısı ırkçı mı kültürel çatışmanın garanti olacağını bilmelerinden mi? gibi önemli kıstaslar var.
Lütfen evden kaçmak gibi bir hata yapmayın...
Sonra ne baba evine ne koca evine sığarsınız.
Senin sevgilin kaçırdığı tipe ömür törpüsü olabilir gibi hissettirdi.
Bana niye böyle negatif hissettirdi bilmiyorum bile.
🤨

Son olarak yaşın küçük, evlilik için acele etme...

X