Ailem sevgilimi kabul etmiyor? Severek ayrılanlar ?

22 yaşında evlenme.
Oku meslek edin.
Kendi paranı kazan.
Aksi halde,
Şimdi nasıl baban hayatına kararlarına müdahale ediyorsa, ilerde eşin edecek ve çaresiz mutsuz bir evliliğin içinde sıkışıp kalacaksın.

Mesela sosyal medyada çok aktif olmamı istemiyor. Veya arkadaşlarımla vs dışarı çıkacağım zaman ondan izin almamı eğer müsade etmezse çıkmamamı istiyor aynı şekilde kendisi de bana sen izin vermezsen ben de çıkmam diyor.
Ailen haklı göründü gözüme.Sana belki de şimdi tatlı gelen bu kıskançlıkları ilerde kaldırman zor .Değişir umudun varsa kimse değişmez,gördüğün haliyle kabul edeceksin.Yerinde olsam ben evliliği erken buluyorum 3 yıl çalışıp öyle evlenmeyi düşünüyorum derdim bekler yada beklemez keyfi bilir.Zaten beklemezse onun için aileni karşına almanın ne denli gereksiz olduğunu da görürsün.Hakkında hayırlısı olsun.

Bence ailen haklı ve bunu eşinin ailesinin içine girince anlayacaksın.

Merhaba

22 yaşındayım bir yıllık ilişkim var o da 27 yaşında evlilik düşünüyoruz babama açtık konuyu sırf memleketinden dolayı doğulu diye tanışmayı dahi kabul etmeden ayrılsınlar asla müsaade etmiyorum dedi. Hiç beklemediğim kadar sert tepki verdi.

İlişkimizde bazı sorunlar da oluyordu ama bi şekilde çözüyorduk babam kabul etmeyince evlenmek için aileme rest çekmem gerekiyor ama acaba değer mi diye düşünüp korkuyorum.

Sorunlarımız genelde onun beni kıskanmasından kaynaklı olan şeylerdi.

Bir de şu dönem maddi olarak zor durumda borç ödüyor o yüzden de şuan beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.

Ben şöyle düşündüm seneye kpssye gireceğim çok çalışıp güzel bir puanla iyi bir işe başlasam o da bu sırada borçlarını ödese sonra ailemle tekrar konuşsam?

Ekonomik özgürlüğüm olursa ailem bana o zaman bu kadar çok müdahale edemez diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Fakat tepkileri yine aynı olur muhtemelen ve hiç bir ılımlı tepki vermezlerse başımı alıp gidemem. Ve o zaman ayrılmak zorunda kalırsak hem kendimin hem sevgilimin zamanından çalmış olacağım daha çok bağlanmış olacağız ve kopmak daha zor olacak.

Sevgilim diyor ki eğer bana ailemi illaki ikna ederim yıllar sürse de ikna ederim dersen beklerim seni ama bana bir kaç yıl geçtikten sonra ailem istemiyor olmaz deme diyor ona da hak veriyorum.

Bu arada imam hatip lise mezunuyum lise kpss ile çalışmayı düşünüyorum fakat bazen de acaba yaşım küçük mü üniversite okuyup evliliği öyle mi düşünsem diyorum.

Fikirlerinizi rica ediyorum 🙏🏻🥺
Şimdi Çiftlerde kültür farklılıkları yetişme tarzları farklı olabiliyor ..bu tarz şeyler sevgili halindeyken çok göze batmıyor ancak evlendikten sonra anlaşılıyor ..sizin kendi ailenizden gördükleriniz veya onun kendi ailesinden gördükleri eğer fark çoksa evlendikten sonra ciddi sorun oluyor bunlar..evliliklerde ailelerin onayını onemserim ben her zaman için ..bana kalırsa ailenize rest çekmeyin ..evlilik içinde acele etmeyin okulumuzu bitirin derim..

Kızlar kıskançlık, izin alma konusu vs kesinlikle haklısınız bana da çok ters geliyor ama ben bir yıl boyunca bu ilişkiye emek verdim ve şimdi bitti gitti demek beni ürkütüyor o yüzden böyle zorlanıyorum karar verirken birde bağlanınca çok fazla bağlanan biriyim 🥺

Güzel konu sahibi, omuzlarından sarsmak istiyorum şu anda. 😔

Bir aşk yaşarken ki en büyük hatalardan biri bu işte. Devlet anlaşmalı boşanmak için bile en az bir yıl evli olmanı istiyor. Üniversite eğitimi 4 yıl, çocuk desen ömür boyu görüşülüyor. Bir yıl nedir Allah aşkına?

Zaten bu sevgilik, nişan işleri hep birbirinizi tanıyın da ömür boyu uğraşmayın diye yapılıyor. Nikah masasında terketmeyi bırak, 3 çocukla boşanıyor insanlar.

Baban değilim ama rica ediyorum bırak bu adamı. Evet bazen anne babalar katı olabiliyor, ama inan ki onlar tamam deseydi bile ayrıl diyecektim.

Özetleyeyim:
1) Arkadaşlarınıza karışması çok büyük bir kusur. Bu kıskançlık değil özgüven eksikliği. Daha sevgiliyken bu kadar karışıyorsa evlenince neler olacak? İlişki ilerledikçe bu sorun aksine çok daha kötüleşiyor.
2) Babanı ikna etmek için ciddi bir çabası yok, hemen kaçmaya bağlamış, hep sen uğraş demiş. Tutucu kültürde senin anne babana karşı nasıl yüzünün eğileceğini biliyor.
3) Eğitiminiz henüz eksik, arkadaşlar yazmış KPSS bile zor, üniversite lazım. Düzenli gelir olmadan hiç evlilik olur mu? Elin adamına muhtaç mı yaşayacaksın?

Son olarak haberlerde eşinden eziyet gören pek çok kadın görüyoruz.
Bu kadınlar en başından beri bu muameleyi görmedi elbette, önce hakaret ve kısıtlamalarla başladı.

Konu sahibi sevgilisine uysa zor gününde sığınacağı bir ailesi olmayacak, üstelik daha sevgiliyken arkadaşlarına gitmek için “izin” talep eden bir eşi olacak. Evlenince bu kuralların nasıl olacağı belli değil.

Ekonomik özgürlük yok, daha üniversite bile bitmemiş. Yaş farkı çok fazla, bu da eş adayı ile iletişim sorunu ihtimalini artırıyor.

Konu sahibi kendinizi çok ama çok kötü bir duruma doğru itiyorsunuz gibi geliyor bana. Yaşamınızın kontrolünü bir kişinin eline bu kadar vermek doğru mu?

En temizi, o kendisine uygun birisi ile devam etsin, siz de üniversiteyi bitirin, yolunuza devam edin. Ailenizin yüzünü yere eğmeyin.

Son olarak haberlerde eşinden eziyet gören pek çok kadın görüyoruz.
Bu kadınlar en başından beri bu muameleyi görmedi elbette, önce hakaret ve kısıtlamalarla başladı.

Konu sahibi sevgilisine uysa zor gününde sığınacağı bir ailesi olmayacak, üstelik daha sevgiliyken arkadaşlarına gitmek için “izin” talep eden bir eşi olacak. Evlenince bu kuralların nasıl olacağı belli değil.

Ekonomik özgürlük yok, daha üniversite bile bitmemiş. Yaş farkı çok fazla, bu da eş adayı ile iletişim sorunu ihtimalini artırıyor.

Konu sahibi kendinizi çok ama çok kötü bir duruma doğru itiyorsunuz gibi geliyor bana. Yaşamınızın kontrolünü bir kişinin eline bu kadar vermek doğru mu?

En temizi, o kendisine uygun birisi ile devam etsin, siz de üniversiteyi bitirin, yolunuza devam edin. Ailenizin yüzünü yere eğmeyin.
Çok içten yazmışsınız
Bende gencecik kızların elin uğursuzu için kendilerini ateşe atmalarına çok üzülüyorum
Umarım kaçmaz, ailesi onaylamaz, gelecekte ayakları üstünde duran bir kadın olarak birey olacağı bir evlilik yapar

Mesela sosyal medyada çok aktif olmamı istemiyor. Veya arkadaşlarımla vs dışarı çıkacağım zaman ondan izin almamı eğer müsade etmezse çıkmamamı istiyor aynı şekilde kendisi de bana sen izin vermezsen ben de çıkmam diyor.
O sizin sahibiniz değil.
Ne demek izin almak ya neden kendinizi bu kadar ezdiriyorsunuz.

Çok içten yazmışsınız
Bende gencecik kızların elin uğursuzu için kendilerini ateşe atmalarına çok üzülüyorum
Umarım kaçmaz, ailesi onaylamaz, gelecekte ayakları üstünde duran bir kadın olarak birey olacağı bir evlilik yapar
Kaçmayı düşünmüyorum, ailemin de onaylayacağını sanmıyorum konu evde tamamen kapandı. Bende sevgilime sana geleceğin garantisini veremem o yüzden sevgili olarak devam etmemiz belirsizliğe giden bir ilişki olur dedim ve arkadaş kalmaya karar verdik bilmiyorum sonu ne olur ama fikirleriniz yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Siz sevgili değil birbirinizin gardiyanısınız o zaman. Neden dışarı çıkarken birbirinizden izin alıyorsunuz? Sevgiliden izin alınmaz, anca haber verilir.

Bence yasiniz genc uni okuyun, olgunlasin, kendi ekonomik özgürlüğünüzü kazanın. O durumda yine bu adamı isterseniz konusursunuz ailenizle, ama sanmıyorum. Uni okumanız durumunda bu adam çok ilgi alanınıza girmicek. O da borclarını bitirmeden evlenelim diye gelmesin. Az biriktirsin i. Şu zamanda geçim çok zor

Kadının zaten ülkemizde hiç değeri yok.Okumus kesimde de cahil kesimde de bu böyle .Ama paran yoksa bir hiçsin erkeğin gözünde .yaşınız daha çok küçük mesleğinizi elinize alın sonrasında evlilik planları yapın

Her genç kızın hayalindeki ilişki biçimi. Biz yarım akıllı olduğumuz için erkeklerden izin almaya ihtiyacımız vardır. Her şeyin en iyisini en doğrusunu beylerimiz bilir çünkü, biz bilemeyiz o yüzden burnumuz moktan kurtulmaz izin almazsak. Bu mükemmel ilişkiyi aileniz yüzünden yıpratmayın lütfen. İkna olmuyorlarsa toplayın bohçanızı kaçın (!)
Babalarının tahakkümü altında yaşayan kızlar,evlenince beyinlerini kocalarına veriyor işte.

X