Yaz icin tatil planlarim.

Merhabalar arkadaşlar benim için tatil meselesi önemli bir konu bebeğim ağustos da tam 1 yaşında oluyor bu detayı verme sebebim eşim Eylül'de ilk haftasında izne çıkıyor ve biz şimdiden tatil için otel bakmaya başladık Antalya'ya gitmeyi düşünüyoruz ama bebeğimle zor olurmu tatil kafamda çok soru işareti var çünkü bizimle birlikte bütün gün sıcakta duramaz ki öğle uykusu nasıl olacak ve şuan dişlerinden bebeğim sabah 4 te 5 te hatta bazen 6 da uyudugu bile oluyor sonrada akşam 4 e kadar uyuyor tabi. Neyse geçen sene ailemle tatile katilamadim hamile olduğum için bu sene kök ailem (dayimlarda var) villa kiralama teklifi ettiler eşim ben gitmem ailecek gidelim diyor bebekle zor olur bu sene hep birlikte gidelim dedim kabul etmiyor otele gitmek istiyorum diyor şimdi bunlara bu teklifi ettim otel pahali gelemeyiz biz diyorlar. 1 yaş bebekle tatil zor olur mu sizce ne yapmam lazım eşimi ikna edeyim mi ailecek mi bir tatile çıkalım.
Dayımlarla 7 yıldızlı otele de gitsem tatil değildir o benim için. Eşiniz ve bebeğinizle gidin sadece. Eşiniz niye sizin dayınızla tatil yapsın hem.

Eşine acıdım gerçekten , kocam beni klan tatiline davet etse döverim :KK51: Antalya otelleri genelde çocuklu ailelere yönelik zaten, gelenlerin %90ı çocuklu aile. Çocukşezlongda uyuyor ya da öğlen sıcaksa odaya çıkarıyorsun oluyor bitiyor.herkes nasıl yapıyorsa sen de öyle yaparsın olur biter.

Yıllarca yeğenim küçükken ablamlarla tatile gittim. Biz çok iyi tatil yapıyoruz anlaşıyoruz derdi. Öğlenleri çocuğu bana kitlerdi, akşam bana kitlerdi. Kendimi yabancı bakıcı gibi peşinden koşarken buldum hep. Şimdi büyüdü çocuk hiç tatil teklifi yok.
Kendi doğurduğunuz çocuğun sorumluluğunu her anıyla kendiniz almaya çalışın. Zor durumlarda aile illa yardımcı olur ama tatil bu rutin bir şey yani. Millet dünya turuna çıkıyor, karavanlarda geziyor küçücük çocukla siz otele gideceksiniz alt tarafı.

Bekarken benim için tatil, gün içinde bol bol gezip, akşam iyi kötü bi otelde uyumaktı. Ama çocuktan sonra otel anlayışım 5 yıldızlıya doğru evrildi. Yemek yapma, dışarda arama derdi yok. Çocuklar için parklar var, havuzlar var vs. Villa tatilinde yine yemek vs uğraşılıyor, bebek için aktivite alanı yok. Bebekle otel tatili öneririm ama yazın Antalya acayip sıcak. Biz en geç haziran başında gidiyoruz ya da eylül ekim ayında gidiyoruz. Bebeğim 1 yaşındayken de 2 yaşındayken de gittik çok güzeldi. Şimdi 2 çocukla tekrar gideceğiz Allah nasip ederse.
Zaten bebişin uyku saatlerinde sen de uyursun

Konu sahibinin kim olduğunu görünce bir an bebeği otobüsle önden yollasam muavine üç beş lira versem göz kulak olsa falan diyecek sandım yalan yok.

Eşinizin dediği daha makul. Adam haliyle senin dayınla kucak kucağa tatil yapmak ve 6 metrekarelik havuzda alt alta üst üste yüzmek istemiyordur yani. Normal

Soru sahibi siz diğer bir konunuzda diş buğdayı partisi düzenlemek isteyip altın takacaklarını da düşünmüştün. O fikriniz tuhaf ve yersiz olduğu gibi şimdi de tuhaf yersiz. Bence siz eşinizi dinleyin. Baş başa tatil yapmak istemesi çok normal. Bir de kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil.

Merhabalar arkadaşlar benim için tatil meselesi önemli bir konu bebeğim ağustos da tam 1 yaşında oluyor bu detayı verme sebebim eşim Eylül'de ilk haftasında izne çıkıyor ve biz şimdiden tatil için otel bakmaya başladık Antalya'ya gitmeyi düşünüyoruz ama bebeğimle zor olurmu tatil kafamda çok soru işareti var çünkü bizimle birlikte bütün gün sıcakta duramaz ki öğle uykusu nasıl olacak ve şuan dişlerinden bebeğim sabah 4 te 5 te hatta bazen 6 da uyudugu bile oluyor sonrada akşam 4 e kadar uyuyor tabi. Neyse geçen sene ailemle tatile katilamadim hamile olduğum için bu sene kök ailem (dayimlarda var) villa kiralama teklifi ettiler eşim ben gitmem ailecek gidelim diyor bebekle zor olur bu sene hep birlikte gidelim dedim kabul etmiyor otele gitmek istiyorum diyor şimdi bunlara bu teklifi ettim otel pahali gelemeyiz biz diyorlar. 1 yaş bebekle tatil zor olur mu sizce ne yapmam lazım eşimi ikna edeyim mi ailecek mi bir tatile çıkalım.

Başbaşa ve otelde tatil imkanı varken normal evden farkı olmayan villa tipi tatilleri ben de hiç sevmem.
Eşinizi değil kendinizi ikna etmeye bakın. :)

Benimde biri 9 diğeri 1 yaş bebeğimle Antalya'ya gideceğiz.illaki evdeki rahatlığı bulamam ama çocuklarım çok eğlenecek ve bizde tabi.ben kimseyi yanımda istemem ne öyle cumbur cemaat.esinizin ailesi gelse ister miydiniz adam hakli

Konu sahibinin kim olduğunu görünce bir an bebeği otobüsle önden yollasam muavine üç beş lira versem göz kulak olsa falan diyecek sandım yalan yok.

Eşinizin dediği daha makul. Adam haliyle senin dayınla kucak kucağa tatil yapmak ve 6 metrekarelik havuzda alt alta üst üste yüzmek istemiyordur yani. Normal
Ahahahaha o yeğeniydi ama ya bu sefer kocasını otobüsle yollayabilir belki bebek, kedi ve kendisi rahat rahat giderler

Çocuklarımdan sonra tatil olayını hiç ertelemedik, cümbür cemaat de gitmedik. Sabah kahvaltı sonrası havuz-deniz, öğlen yemek yiyip odaya geçip çocuklarla uyuma sonrasında yine havuz-deniz akşam zaten çocuk parkı, otel bahçesinde koşturması, animasyonu derken çocukların perti çıkıyor bayılıp uyuyorlar. İlk çocuğum 2,5 yaşında ikinci çocuğum 2,5 aylıkken gittiğimiz tatilimiz şahaneydi, sonraki yıl ikinci çocuğumuzun tam yürüme zamanıydı yemek saatlerinde zorlandık sadece onun dışında gün içinde çok eğlendik çok da güzel vakit geçirdik çocuklarımızla. Çocuklardan sonra asla önceki gibi tatil yapamıyorsun şezlongta yatayım, bütün gün içeyim akşam bi bara gidip eğleneyim durumu olmuyor tabi. En fazla biri öğlen uykusu saatinde çocuklarla uyurken diğerimiz masaja falan gidiyor işte o arada iyi şükür dinlendim diyorsun 😄

2 çocukla hamilelikten bebeklik dönemlerinden bu yaşlarına kadar senede 3_4 kez yurt işi yurt dışı tatile giden biri olarak ömrümüz yollarda geçti geçiyor.
Zor oluyor mu elbet.
Bebekken ayrı zordu şimdide zor,ama değiyor ya.
4 ve 7 yaşlarında olmalarına rağmem ülke şehir ilçe ayrımları konusunda çok iyiler.
İnanılmaz özgüvenliler.
Beklentinizi düşük tutun hayal kırıklığı yaşamazsanız mutlu olursunuz.
Bebekle ortam değişimi işte
Onada iyi gelir sizede.
Onun rutinine göre bişeyler ayarlarsınız

Bence nur tatile çıkmasın o zaman. şu yazılanlara bakılırsa gece sabaha kadar bebek bakıp sonrasında 10 saat uyku uyumaları gerekiyorsa ,gecenın sonunda bebek 10saat uyuyor mu ? Gece bebeğe nur ve eşi bakacaksa 10 saat gündüz uyuyacaklarsa tatili kim yapacak 😳 gece çocuğa bakacaklar gündüz uyuyacaklarsa kediyi kim havuza sokacak sonuçta onunda hakkı tatil yapmak 😳 ay ben şok
Ya sen iyimisin millet burda kendi söylemiş kendi çalmış benim agzımdan böyle bir kelime laf çıktı mı sende yazılanlara insanmışsın Allah'ım sabır. Benim bebeğim sabaha kadar oturuyor diyorum uyumuyor dişleri çıkıyor çok huysuz o zamanda öyle olursa ne olacak tatilden ne anliycaz ama yanımızda tabiki ekstradan dedesi annanesi olsa yani kötü mü olucak öğle uyusunda onlar biraz tutsa misal böyle bir seçeneğe hiç kimsenin hayir diyeceğini sanmam sadace eleştirmek için eleştiriyor çoğusu emin ol .

Geçen yaz oğlumuz 10-11 aylıkken gittik tatile, zorlandık çünkü hiç başbaşa bi şey yapamadık, hep birimiz çocuğa baktı. Ben de bu yaz annemlerle kayınvalidemlerle bi yer kiralayalım da rahat rahat takılalım dedim. Ama dayılar ne alaka? Öyle olsa istemezdim. Otel tatilinde de eğlenirsiniz sadece başbaşa pek vakit geçiremezsiniz.

Siz niye çocuk yaptınız ben çok merak ediyorum. 🤷🏻‍♀️ bir türlü adapte olamadınız çocuklu hayata. Dayı falan ne alaka hele, dayımla neden otele gideyim ya? Bebek dostu bir otel tercih edin ki Antalya’da ondan bol bir şey yok. 7/24 yeme içme derdi yok, havuz kenarında arabada uyutur siz yüzersiniz. O kumda oynarken şezlonga uzanıp içeceğinizi içersiniz. Valla mis gibi. Gece uyumazsa dolaşırsınız, barda oturursunuz, lobide çay kahve içersiniz. Biz ilk çocuklu otel tatilimizi 4 aylıkken yaptık. Aşırı keyifliydi. En rahat tatilimizmiş meğer. 😆

Ya sen iyimisin millet burda kendi söylemiş kendi çalmış benim agzımdan böyle bir kelime laf çıktı mı sende yazılanlara insanmışsın Allah'ım sabır. Benim bebeğim sabaha kadar oturuyor diyorum uyumuyor dişleri çıkıyor çok huysuz o zamanda öyle olursa ne olacak tatilden ne anliycaz ama yanımızda tabiki ekstradan dedesi annanesi olsa yani kötü mü olucak öğle uyusunda onlar biraz tutsa misal böyle bir seçeneğe hiç kimsenin hayir diyeceğini sanmam sadace eleştirmek için eleştiriyor çoğusu emin ol .
İlk yorumumu dikkate alınız .

Geçen yaz oğlumuz 10-11 aylıkken gittik tatile, zorlandık çünkü hiç başbaşa bi şey yapamadık, hep birimiz çocuğa baktı. Ben de bu yaz annemlerle kayınvalidemlerle bi yer kiralayalım da rahat rahat takılalım dedim. Ama dayılar ne alaka? Öyle olsa istemezdim. Otel tatilinde de eğlenirsiniz sadece başbaşa pek vakit geçiremezsiniz.
Ben de tam tersi 3 yaşa kadar olan tatillerde çok rahat etmiştim.
Öğlen uykusuna bebek arabasında uyutup baş başa takılmıştık. Akşam yine bebek arabasında oturtup barda takılmış sonra odaya çıkıp beşiğine koymuştuk.
Bir de uzun uzun uyumuştu açık hava yorduğundan herhalde. Çok rahat etmiştik.
Ama mesela 3-4-5 ve hatta 6 yaş tatilleri cidden zorluydu. Sürekli oyun, sürekli havuz istemişti. Yüzgeç çıkaracaktık neredeyse öğlen uyumadığı için ful mesaiydi.
Bana ondan en kolay tatiller bebeklik dönemi gibi
Gelir

Ben de tam tersi 3 yaşa kadar olan tatillerde çok rahat etmiştim.
Öğlen uykusuna bebek arabasında uyutup baş başa takılmıştık. Akşam yine bebek arabasında oturtup barda takılmış sonra odaya çıkıp beşiğine koymuştuk.
Bir de uzun uzun uyumuştu açık hava yorduğundan herhalde. Çok rahat etmiştik.
Ama mesela 3-4-5 ve hatta 6 yaş tatilleri cidden zorluydu. Sürekli oyun, sürekli havuz istemişti. Yüzgeç çıkaracaktık neredeyse öğlen uyumadığı için ful mesaiydi.
Bana ondan en kolay tatiller bebeklik dönemi gibi
Gelir
Bizimki bebek arabasında asla uyumadığı için zor oluyor her şey 😕

Back
X