Ailem sevgilimi istemiyor

Çocuğun henüz düzgün bir işi olmaması ve annemin çocuğu paragöz olarak düşünmesi benim paramı yiyeceğini düşünmesi öyle biri değil ama
İşsiz adama kimse kız vermez, istersen 30 yaşında ol. Kusura bakma ama ben senin annen olsam aynısını düşünürdüm.

Sevgilin öyle biri değilse önce kendine düzgün bir iş bulsun, düzenli bir geliri olsun. Sonra düğün ve ev eşyaları için birikime, yatırıma başlasın. Maaşını almaya başladıktan sonra sen de birikim, yatırım yap. Bu şekilde evlenmeniz en az 2 seneyi bulur. Aceleye gerek yok.

Şunu diyen erkekten arkana bakmadan koşarak kaçmalısın ama 20 yaşında bunu anlayabilecek akıl olmuyor başta maalesef. O yüzden anneni dinle.
O cümlenin meali " evlenince evi sen geçindir, ben de keyfime bakayım" demek. Ama konu sahibi bunu anlayamayacak kadar âşık.

20 yaşında arkanızdan kovalayan mı var? Niye hemen evlilik gibi büyük bi sorumluluğun altına girmek istiyorsunuz? Bi atanın, maaşınızın tadını çıkarın, gönlünüzce alışveriş edin, tatile çıkın. Dünyanın en mutlu evliliğini de yapsanız bekarlığın tadını vermiyor..

M melmel00 ben de kendimden örnek vereyim. Eski sevgilim 30 una merdiven dayamıştı ama düzenli bir işi yoktu, o yaşa kadar ailesiyle birlikte iş yapmıştı. Ben de onun ailesinden bağımsız düzenli işi olsun istiyordum. Bu arada ben memur olduğum için sırf o aklındaki işi rahatça yapabilsin diye evlenince eş durumuyla onun şehrine gidecektim. Ama bana konu sahibinin sevgilisinin dediğine benzer şekilde
" 6 ay sonra evlenelim , evlensek iyi olur" derdi, ben de önce düzenli bir işinin olması gerektiğini söylerdim. O da hemen surat asıp " evet biliyorum, sadece sana çabucak kavuşmak istiyorum" derdi ( yersen :) ).

İş konusunda sürekli olumsuz konuşurdu ve bu konuda yeterince çabası olmadı. Hem bu yüzden hem de başka sebeplerden ayrıldım, bir gram bile pişman değilim. Aramızda bir nişan bile olmadan ayrıldığım için her gün şükrediyorum.

Yeni zorunlular yetisiyor pis kiskanc.

Çocuğun henüz düzgün bir işi olmaması ve annemin çocuğu paragöz olarak düşünmesi benim paramı yiyeceğini düşünmesi öyle biri değil ama
Annen sonuna kadar haklı küçüğüm. Adam atan evleniriz demiş düğün yapacak parası var mı ailen izin vermiyorsa kaçalım diyecek sen de bu kafayla onu yaparsın sonra da ne olsa sen çalışıyorsun diye işe girmeyip evde yan gelip yatacak. Sen de ama aşığımmm deyip evi çevirmeye çalışacaksın taki son raddeye kadar sana tak edecek ve ailenin evine geri dönmüş olacaksın. 30 yaştan bildiriyorum her şey toz pembe değil öyle biri değil deme hayatındaki adam için insanlar her an her şeyi yapabilir.

6 ay olacak evet haklısınız biraz aceleci düşündüm o da ailemden uzaklaşma isteği yüzünden
Gece gece yatmadan bi bakayım dedim. Yazdıklarınızı okudukça tüylerim ürperdi . Kızım var kınamıyorum ama lütfen canım aileni dinle. 20 yaşında ne evlenmesi gez dolaş hayatının tadını çıkar. İşi olmayan çocukla ne işin var senin ne evliliği.

cocugun isi yok hem de "sen ataninca evleniriz" diyor utanmadan.
"hayatim biktim annemlerden. ben atanmadan evlenelim. evlenince calismam zaten" de bakalim ne diyecek.
dogru düzgün isi olmayan adama maasini yedirmeye niye bu kadar meraklisin ki?
git atan parani keyifle harca. o da askerligi aradan çıkarsın bir ise girsin.
yarin sen 40 bin alirken o 17 alirsa asagilik kompleksiyle seni yermeye baslar ornekleri kkda cok

Bu arada burada bir konu vardı; konu sahibi evliydi ama öğrenciyken bile çalışıp evi o geçindirmiş, 2 bölüm bitirmiş. Konu sahibi 3_4 senede tüm bunlarla uğraşırken kocası yan gelip yatmıştı. Konu sahibi de bu kocadan illallah edip yakın zamanda boşandı. Konunun linkini bulabilecek varsa sevabına atsın da konu sahibinin gözü açılsın.

17 bin bile almaz hiç çalışmaz muhtemelen

Bahsettiğim konuyu buldum. Wannheda şu kızcağıza bir yorum yaz, nasihat ver de senin yaşadıklarını yaşamasın. M melmel00 bu alintiladigim konuyu ve tüm yorumları baştan sona oku. Bugünkü ödevin bu olsun.

Atandığında hemen evlenelim diyor.

Henüz düzgün işi yok
Ailen sence de haklı değil mi? Adam evet paragöz, sizin memur maaşınıza göz dikmiş şimdiden o işsiz haliyle.
Uzak durun bu adamdan, ailenizin sözünden de çıkmayın. Zira gözünüz gerçekleri göremeyecek kadar aşık ve toy.

İlk yıl hamile kalacak lütfen bunu atlamayalım

Ahmet ne iş yapıyor?

Annem çok haklıymış. Anneler ne derse çıkıyor. Napıcan sen çalıscaksın sonra ahmetın az getırdıgı para zoruna gidecek. Kaç arkadasım böyle boşandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…