• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem sevdiğimle beni ayırdı

İşiniz gücünüz yok okumak için hevesiniz yok ne yapacaksınız ileride? Elin adamından harçlık alıp ona boyun eğerek yaşamayı mi layık görüyorsunuz kendinize? Gelecek hedefiniz bu mu yani 20 yaşında?
Bu adam ileride ayrılmak istese, başkasına aşık olsa ne yapacaksınız peki bu sefer de başka adama mi gideceksiniz?
Çok üzüldüm ailenize.
Maalesef genelde böyle oluyor ya. :( Sabah kuşağına bakın, oralara gelen kızların genelinin planı böyle. Okuyan ne oluyor ki deyip ortaokul diplomasının olup olmadığını bilmeyen kız vardı geçen gün. Birileri bana bakacak diye düşünüyorlar işte.
İşte birileri bakar da karşılığında ne yaşatır sana onu düşünmen lazım. Şu devirde millet doğurduğuna bakmıyor, elin kızına niye acısınlar?

Konudan bağımsız olarak söylüyorum. Askerlerin çoğu piskolojileri bozuk sinirli ve disiplinliler çoğunun ciddi ruh hastalıkları var . Şimdi bakma böyle olduğuna ilerde anlarsın devam edersen . Malasef
Gerçekten ben yazacaktım. Hele bir de çalışmayan, kendisine bağımlı, ailesi olmayan genç bir kiz emirlerinde olursa gerisini konu sahibesi düşünsün...

benim mutluluğum muradım kendi yuvamda dedim müsaade et
genç yaşımızda helal olmak istiyorz dedim

21 yaşinda Turk filmi gibi konuşuyorsunuz. 😬 Anneniz haklı, okuyun kendi bolumunuz değilse de başka iş bulursunuz.
Ayni eve girip helal olalim diye evlenilmez hic bir sey dusunmeden. Guvenlik gorevlisi tek maasiyla nasil gecinceksiniz zaten? Bi de cocuk olursa?

Oldu ki yurumedi boşanmayi dusunseniz, boşansaniz annenizin evlenme diye dayak attigi evlilikten aile evinize dönebilecek misiniz rahat rahat?
Hic bir guvenceniz yokken bir adamin peşine takilip giderseniz pişman olursunuz.

Nasıl ortamlarda yetişiyorsunuz siz ya bunlar nasıl laflar daha 21 yaşındasın. Helal olmak istiyoruz muradım o benim falan. 35 yaşımdayım cümle içinde ben kullanmıyorum bu kelimeleri.
Otur oturduğun yerde ne evlenmesi ya önü açık değilmiş. Üniversitenin amacı KPSS ile atanmak değildir. Okuldan ne alabilirim sen ona bak. Bölümün ne bilmiyorum ama. Yükseğini yap. Farklı alanda işe gir. Meslek sahibi olmanın yolunu ara. Bir adamın insafına mı bırakacaksın kendini? Yarın öbür gün vefat etse, çalışamayacak duruma gelse sen 2 çocukla iş mi arayacaksın?
Sonra da burada konu açarsın. Biz de gereksiz üzülürüz.
Daha da üzülmem mesleğim yok boşanamıyorum diyenlere.

Ergenligin ve akan hızlı kanın verdigi kararla bu yaşanılanlar olağan. Henüz at gözlükler açılmamış, paylaşımlar yaşanılanlar az tecrübe deseniz yok. Yani ne desem bilemedim.

Evlen gör gününü dicem olmayacak, oku dicem isteği olmayan anca hayatın tokadını yemeden gelmeyecek o istek.
Valla bana da böyle geldiğinden pek bir şey diyemedim. Maalesef yaşamadan anlamayacak gibi umarım gözleri açılır ama zor

21 yaşinda Turk filmi gibi konuşuyorsunuz. 😬 Anneniz haklı, okuyun kendi bolumunuz değilse de başka iş bulursunuz.
Ayni eve girip helal olalim diye evlenilmez hic bir sey dusunmeden. Guvenlik gorevlisi tek maasiyla nasil gecinceksiniz zaten? Bi de cocuk olursa?

Oldu ki yurumedi boşanmayi dusunseniz, boşansaniz annenizin evlenme diye dayak attigi evlilikten aile evinize dönebilecek misiniz rahat rahat?
Hic bir guvenceniz yokken bir adamin peşine takilip giderseniz pişman olursunuz.
Ay aynısını yazmaya geldim. Gözüm kanadı ya

Kızlarıda okumamak için yapıyor ellerinden geleni ....sonra anlıyorlar haklıymış aileleri ama en fazla burda konu açıp koca ve ailesini suçluyorlar..(ben senin için okulumu bıraktım diyen kadına eşin cevabı.....banane aklın yokmuydu senin oluyor )
Evliliği ne kadar büyütüyorlar gözlerinde. Mutlu son olarak görüyorlar ama hayat o zaman başlıyor farkında değiller. 21 yaşında evliliği düşüneceğine gez eğlen ye iç. Yok illa kv kp görümce elti derdi çekecekler

Annenin öyle veya böyle dövüp hakaret edip yüzüne türkürmeye kesinlikle haklari yok buna hemfikiriz. Ve bazi ailelerde bir süre cocuklarinin paradsindan da faydalanmak istiyor yalan yok. Ama: su anda kendinize dair herhangi bir fikriniz hevesiniz yok. Hicbir hayat tecrübeniz yok ve en büyük sorun bu. Evlilik her zaman toz pembe degil. Iki tarafin da gerekirse tek basina evi veya kendini gecindirme kapasitesinde olmasi gerekiyor ve sizde bu özellik yok. Disardan herkes iyi süper görünebilir ayni eve girdikten sonra bambaska olabilir. Öyle veya böyle kendinizi gecindirme kapasiteniz olmasi sart. Ayni sekilde egitimi tek kendiniz icin almiyorsunuz ilerde cocuklariniz olunca onlar icin de almis oluyorsunuz. Sakın kacmayin

24 yaşındaki çocuk evi mevi nerden bulacak, ailesi vermiştir. Zaten ben hiçbir erkek ailesi görmedim ki oğullarının ilişkisine tam destek olmasın, onların kız arkadaşlarını sevmesin falan, bunların gelişi böyle sanırım ya. 😁 Şekerim sen azcık buraları oku, aileler ev verdik diye neler yapıyorlar nelere hak görüyorlar, senin gibi okul yok meslek yok elsiz ayaksız ilk gelene kuzu gibi gidenlere neler yapıyorlar anlarsın. Boşuna sevmiyorlar seni, gençsin, toysun, ceylan gibisin, tek eliyle havada çevirirler seni.

Nasıl ortamlarda yetişiyorsunuz siz ya bunlar nasıl laflar daha 21 yaşındasın. Helal olmak istiyoruz muradım o benim falan. 35 yaşımdayım cümle içinde ben kullanmıyorum bu kelimeleri.
Otur oturduğun yerde ne evlenmesi ya önü açık değilmiş. Üniversitenin amacı KPSS ile atanmak değildir. Okuldan ne alabilirim sen ona bak. Bölümün ne bilmiyorum ama. Yükseğini yap. Farklı alanda işe gir. Meslek sahibi olmanın yolunu ara. Bir adamın insafına mı bırakacaksın kendini? Yarın öbür gün vefat etse, çalışamayacak duruma gelse sen 2 çocukla iş mi arayacaksın?
Sonra da burada konu açarsın. Biz de gereksiz üzülürüz.
Daha da üzülmem mesleğim yok boşanamıyorum diyenlere.
Kendisini onaylatmak için mutaassıp kişiler gibi cümle kuruyor 😄 dediğine göre çocukken de böyleymiş ve belli ki ailesi bilinçlendirme konusunda bıkmış artık şiddetle ikna etmeye çalışıyorlar kendisini ama bu kişi bence asla laf dinlemeyecek hatta kaçacak ve 2 yil olmadan çocukla pişman olacak.

Ben evlendiğimde 23 yaşındaydım, eski eşim 25. Biz erken başladığımız için okullarımız da erken bitmişti, ikimiz de birkaç yıldır çalışıyorduk, onun mesleği maaşı baya üst düzeydi hatta, aileler de destek oldu ama çoğu şeyi kendi yaptı. Yani herkes, yaşı küçük olsa da, ayakları üzerindeydi.
Bizim başka sorunlar oldu, bitti velhasıl, neyse, konu o değil zaten :KK53:
Yaşlar küçük, eğitim yok, diploma meslek yok, vizyon zaten asla yok, aile onayı yok, ee? Bu koşullarda, henüz bi şeyle sınanmamış ve toz pembe görünen aşkına güvenip böyle bi riske mi gireceksin gerçekten?
Seni çok seviyorsa beklesin, eğitimini desteklesin, o süre içinde de iyice tanımış olursun. Baktın hâlâ gayet iyi devam ediyor, o zaman evlenirsin. Koca bi yere kaçmıyor.

Yaşlarınız genç, ne bu acele ??
Okulunuzu bitirin sonra evlenin, madem önünün açık olmadığını düşünüyorsunuz sınava hazırlanın tekrar..

Koca parası yemek sandığınız kadar aham şaham bir durum değil..
Ablası öyle deme evliliği çocuk oyuncağı saniyor

Back