Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kadar şeyi nasıl biliyorsun? Erkek arkadaşın gerçekten çok akıllı, sen de safsın maalesef. Gercekten ama gercekten seni sevse ve olduğun gibi kabul etse senin bunların hiçbirinden haberin olmaz. Yok torun bakarmış, yok ayrılmammış, yok 60 yaşına gelsem karışırmış, yarın evlenince adam sizi baskılayacak ve diyecekki BEN DEMİŞTİM YA AŞKIM , ailesi öyle giyinmesin diyecek, sana giyme ben istiyorum ben karışıyorum ailem değil diyecek vallahi sıkıntı bastı gercekten bir insanın böyle bir evlilik yapması icin kafayı yemiş olması lazım

Buna katılıyorum. Dediğiniz gibi daha şimdiden ona ters bir şey soylendiginde bak senin yüzünden hasta oldum diyip vicdan yaptirabiliyor..

Çok basit düşünüyorsunuz işte.
Sevgiliniz birey olamamış daha.
Evlendikten sonra da değişmeyecek bu durum.
Sizden de aynı kaçak göçek yaşam şeklini isteyecek.
Bazı şeyleri anlamak bu kadar zor olmamalı.

Ama bunları bana anlatmasa hiçbir şey bilmeden evlensem sonradan fark etsem bazi şeyleri daha kotu değil mi sizce de
Hayır, size bunları anlatmayacak adam zaten ailesini asla müdahil ettirmez size laf söyletmez ve duruşunu ailesine karşı gösterir. Ailesi de oğlunu kaybetmemek icin herseye evet der ve mutlu Mesut olursunuz. Cocuk anlatıyor bak diyor bu, sen de eşşşşşek gibi yapacaksın ama ben sana simdi yapmasan da olur aşkım diyorum, diyor.

Cevap veremedigim birçok yanıt var. Buradan hepsine topluca teşekkür edeyim. Vakit ayırıp okuduğunuz ve düşüncelerinizi paylastiginiz için farklı farklı görüşler almak çok hos

Aslında anlıyorum ama biraz konduramiyorum sanırım, çok uzun zamandır beraberiz bir gün bu konuların konuşulacağı aklıma gelmezdi hiç.. isler ciddilesince daha zormus. Evet sizden de aynı kaçak gocek yaşam şeklini isteyecek yazmışsınız bu doğru, zaten açıkça da söylüyor. Aman bak bunu bizimkilerin yanında deme aman benimle konuştuğun gibi düşüncelerini onlarla açık acik paylaşma he de geç, önemli olan benim gibi gibi

Aynı şey aklıma geldi şöyle başlayacak hayatım annemlere giderken şöyle yapalım misal şöyle giyin aman laf olmasın zaten normal zamanda istediğini giyersin vs

oooo evlensen bile net ayrılırsın valla bana göre siyasi görüsü bende farklı ise gec zaten o cok önemli bir konu yasam tarzı izledigi tv ye kadar gider is ne olursa olsun hic arkana bakma

Aynı şey aklıma geldi şöyle başlayacak hayatım annemlere giderken şöyle yapalım misal şöyle giyin aman laf olmasın zaten normal zamanda istediğini giyersin vs
Bu zaten şimdiden oluyor. Annemlere giderken böyle giyinmezsin (kısa kollu askılı bile değil üzerimdeki) boşuna bana soylenmesinler. Onun haricinde mühim değil biliyorsun diyor

Neticede evleneceksiniz gibi gözüküyor. Burada hemen çocuk yapmayın dense de , 8 senedir tanıyorum zaten deyip 1-2 aya aşkınızın meyvesinin gelişini kutlayacaksınız.

Hayat sizin, karar sizin.

Yalnız lütfen hayatınız boyunca kararlarınızın arkasında durun. Günün birinde, toplum içinde kendiniz ve doğacak çocuklarınız için yaşadığınız travmalar!! nedeniyle pozitif ayrımcılık talep etmeyin.

oooo evlensen bile net ayrılırsın valla bana göre siyasi görüsü bende farklı ise gec zaten o cok önemli bir konu yasam tarzı izledigi tv ye kadar gider is ne olursa olsun hic arkana bakma
Siyasi görüşü farklı olan ailesi.. erkek arkadaşımla dusuncelerimiz birebir aynı o konularda. Ailesiyle çok zitlasiyor en son çareyi hiç konuşmamakta buluyor

Yani biz okullarımızı bitireli mesleklerimizi elimize alalı çok oluyor evlenmemiz için bir engel yoktu yıllardır. Söylediğiniz gibi aceleci davranmiyorum davranacagimi da düşünmüyorum, hele de çocuk konusunda..

Bu zaten şimdiden oluyor. Annemlere giderken böyle giyinmezsin (kısa kollu askılı bile değil üzerimdeki) boşuna bana soylenmesinler. Onun haricinde mühim değil biliyorsun diyor
Boşuna yazıyoruz bence ya.
Bu kadar şeye rağmen hâlâ düşünüyorsanız olur bu iş.

Sevgilinizle de farklıymışsınız, siz eğlenceli hareketlisiniz güya, o sosyal olmayan, eğlenmeyi bilmeyen biri. Altı yıldır doğru düzgün ne paylaştınız o zaman?

Farklıyız, farklıyız diyorsunuz da anlamıyorum ne bulup 6 yıl geçiyorsunuz bu kadar farklılıkta.

Mutluluklar size.

Hayat sizin, karar sizin.

Yalnız lütfen hayatınız boyunca kararlarınızın arkasında durun. Günün birinde, toplum içinde kendiniz ve doğacak çocuklarınız için yaşadığınız travmalar!! nedeniyle pozitif ayrımcılık talep etmeyin.

Bu bile tek başına ayrılma sebebi. Ben canım ne isterse onu giyerim. Beğenmiyorlarsa beni çağırmasınlar. Oğulları gitsin gelsin.

Evlenince böyle olmaz karışmaz bilmem ne bunlar tamamen yalan dolan benim eşim de ailesine bu şekilde bağlı bir insan bende hayatıma müdahale edilmesine aşırı derecede sinir olan biriyim 3 yıla gelecek evliliğimiz anca anca bişeylere gözü açıldı ama açılmaya da bilirdi ben nişanlı iken bitirmek istedim yapamadım buna çok pişman olduğum anlar oldu hatta ailesini baştan tanısam devam eder miydim bilmem ben ne çok uzak ne çok yakın oturuyorum eş ailesi ile ama aynı apt otursak düşünmek bile istemiyorum zaten hayatına bu kadar müdahale ile büyüyen birine bunun normal olmadığını anlatmak çok zor anlasa bile yinede boyun eğmeye de devam ediyorlar evlenip çocuk sahibi olup mutsuz olmaktansa bu evrede ayrılmak acı da olsa en az hasarlı olanı diye düşünüyorum biraz biraz ilerleme kaydetmiş olsam da geçmiş kırgınlık kızgınlıklarımı asla unutamıyorum

Yok annesiyle yüz yüze bir görüşmem yok. Erkek arkadaşım söylüyor böyle böyle dedi diye
Ohoo erkek arkadaşınız anlattığınız kadar nahif değil. Niye annesinden size laf taşıyor? Demek ki ailesine göre biçimlenmenizi istiyor ama açıkça söyleyemiyor ve topu annesine atıyor. Insanlar ailesini seçemez ama set çekebilirler. Olgun biri olsa annesine yanıtını verirdi. Müdahale etmeni istemiyorum saygı duymalısın vb derdi. Siz evlenirseniz daha çoook sorun yaşarsınız orası aşikar. Sevgililikte taraflar birbirinin daha çok huyuna gidiyorlar ama evlenince gerçek yüzler ortaya çıkıyor. Perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyor sizin durumunuzda.

Peki henüz kendi hayat tarzını ailesine karşı savunamayan %90 oğluş-%10 birey oluşumlu erkek arkadaşınızın ileride sizi ailesine karşı savunacağını düşünüyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…