Bugün dökeceğin gözyaşı, bir ömür süreceğin gözyaşından yeğdir. Aynısını ben yaşadım, yaşıyorum ve asla mutlu olamadık. Değişir diye düşünme... Bu tipler evlendikten sonra ailesine gözü kapalı bağlı olurlar. Ailesine bağlı olmasında sıkıntı yok ama emin ol hep idare etmesi gereken,alttan alması istenen taraf sen olacaksın. Çoğu zaman da haksız çıkacaksın. Senin normallerin onlara anormal,onların normalleri sana abes gelecek. Bi kere çocuğunuzu aynı dilde,aynı kafada yetiştiremeyeceksiniz. Sen kendi yetiştiğin kültürde yetiştireceksin ama o bunu istemeyecek. Keza bu eşin için de geçerli olacak. Çocuk arada kalacak ve büyüyünce ya anne ya babadan nefret edecek. Sevgi inan bi yere kadar.... Evet eşimi seviyorum ama bugünki aklım olsa onunla evlenmezdim.
Çok sevgili Doğan Cüceloğlu çok güzel ifade etmişti.
Demişti ki;
“Tereddütsüz, evet iki iyi insan kötü bir evlilik yapabilir diyorum.Ben iyi bir insandım ve evlendiğim Amerikalı eşim Emily de kesinlikle çok iyi bir insandı. Ama biz kötü bir evlilik yaptık. Ben ‘Silifke kültürünün iyi insanı’ ,Emily de ‘California kültürünün iyi insanı’ idi.
Hakkınıza hayırlısını diliyorum.