Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle söylecek tabiki,onun amacı kendi istediği gibi hayatı dayatmakta ondan.
Kısmen biliyormuş aileside,açık açık anlatacak yanmasın başı sonra.
Destek olacak bir durum yok ki ortada,herşeyi tam bilseler derlermi acaba desteğiz sana diye.

Maalesef doğru bir tespit, hatta daha nişanlı bile değiliz şimdiden torun istedigini bildiriyor, ben bakarım çocuğunuza diyormuş..
O çocuga bakarsa, kendi Bildigin gibi yetiştirecek. İnan çocugu senden daha çok sahiplenir.Yol yakınken bırak bu çocugu. Herşeyiniz çok farklı.Çocukluk aşkı zaten. İnsan 28 30dan sonra ne istedigini biliyor.Eger diyorsanki, evleneyim, gerekirse boşanırım, hemen atlatırım boşanma travmasını, o zaman evlen

aynı bız.. detay vermeme luzum yok . acıgım dıye dınsız ımansız da degıldım de aılesı bı turlu ıstememıstı. sonra acıksın dıye ıstemedım ama rabbım ıyı kı de senın gıbı gelın vermıs dıyıp durdu...hala daha mmıllete oyle der.. aılelerımız bırlestıgınde yılda bır ya da 2 o da sıyası bı konu acılmasın dıye dua ederım . zıtlık ne kı...

canim duygu somurusune maruz kalmak degil, öyle anneler once küser, o ise yaramazsa kavga eder. annesinden korkuyor sadece.
Aynen , en sonunda olay sen annemi sevmiyorsun, yaşlı kadın ayıldı , bayıldı, dediğini yapsan ne olur, sana öyle dememiştir, sen yanlış anlamışsındır

Tam bilip hala desteğiz derlerse orda problem vardır zaten.

Ama ben konu sahibinin ilişkisinin nişan aşamasından öteye gideceğine çok ihtimal vermiyorum. Aileler bir araya gelince büyük bir olayla çok daha fazla yara alarak bitecek.

Bir süre sonra bir şeyler sen dile getirmeden olsun isteyeceksin ayak uydurmak ayrı içinde olması ayrı

Neden sana karışmaması gerektiğini soylemiyorsun dediğimde, soyluyorum çok kızıyor sen benim evladımsin 60 yaşına gelsen de karisacagim sana diyormuş..
Bunu bile size gelip yetiştiriyor mu? Annesi zstennson sözü söylemiş karışacak, karışacak, karışacak. Sizin sevgiliniz de iyi taktik yapıyor, anneme söyledim ama dinlemedi , ozaman benim üzülmemem için sen dinle ve onların dediğini yap .

Destek bir yere kadarda bunda oda yok ki hiç.

Dha o aşamaya gelmeden tanışma sırasında bile çok farklı durumlar yaşanacak,o zaman daha net görecek ailede.

Neden sana karışmaması gerektiğini soylemiyorsun dediğimde, soyluyorum çok kızıyor sen benim evladımsin 60 yaşına gelsen de karisacagim sana diyormuş..
Şu söz bile bu ilişkiyi bitirmeye yeterde artar bile,bu kadar gözlerin kör olmasın artık.

Bazı konuların gerçek olması şaşırtıcı geliyor bana hâlâ.
Herşey bu kadar ortadayken düşünecek ne var?
Sevgiliniz de çok saf ki bu düşük ihtimal diğer ihtimal annesi üzerinden sizin nabzınızı ölçüyor kendini akıllı zannedip.
Yoksa aralarında geçen, hoşunuza gitmeyecek şeyleri anlatıp durmaz, size yansıtmadan çözmeye çalışır.
Ama onun derdi ailesi üzerinden sizi belli bir kalıba sokmak. Hâlâ sevgi falan deyip durun.

Ailenize sevgilinizin tavrını, ailesini ayrıntılarıyla anlatın bakalım sizi destekliyorlar mi?

Erkek arkadaşım annesine karşı pasif biraz.

"Erkek arkadaşım annesine karşı pasif biraz" demişsiniz.

Annesinin söylediğini varsaydığınız bu sözleri ; annesi yüzünüze mi söyledi ? Yoksa erkek arkadaşınız , size annem böyle diyor diye mi anlattı ?

Erkek arkadaşınıza toz kondurmak istemediğiniz için sorunun annesi olduğuna kendinizi inandırıyorsunuz. Ya öyle değilse ?

Yok annesiyle yüz yüze bir görüşmem yok. Erkek arkadaşım söylüyor böyle böyle dedi diye

Ama bunları bana anlatmasa hiçbir şey bilmeden evlensem sonradan fark etsem bazi şeyleri daha kotu değil mi sizce de

İşte bak tüm ömrün böyle geçecek annesi söyleyevek söyleyecek iş olay çıkma raddesine geldiğinde ama ben öyle demek istemedim diyecek combo olarak bu kv ye ayılıp bayılma hastanelik olma potansiyeli de gördüm annem yaşlı öyle demek istemedi diyip seni kudurtacaklar

Ama bunları bana anlatmasa hiçbir şey bilmeden evlensem sonradan fark etsem bazi şeyleri daha kotu değil mi sizce de
Herşeyin bir söyleme usulü vardır.
Ailemin yasam şekli bu ama ben şu şekilde düşünüyorum diyebilir.
Annesiyle aralarında geçen konuşmaları olduğu gibi size aktarması akıllı insan işin değil.
Ailesinden bağımsız, farklı düşünen biri olsa karşınızda bunları bu şekilde aktarmaz size.
Herşeyi söylüyor çünkü, özünde cok farklı düşünmüyor, karşı bir tavır sergilemeyecek.

Sizde 6 yıldır birlikte olduğunuza göre aydınlanma yaşamak istemiyorsunuz tam olarak.

Böyle dedi derken, size mesajı veriyor yapmanız için zaten, annesinin o söylediklerini önemsediği için size bunları yetiştiriyor zaten.
Yani sanırım bir tek bu mesaja tam olarak katılmıyorum neden diyecek olursaniz, annesinin yaşayış şekline ve istediklerine uygun olmayan şeyler onun için sorun olmuyor. Misal biz birlikte denize gireriz, ya da birkaç kadeh bir şeyler içeriz. Bunlar erkek arkadaşıma ters gelen şeyler değil ama ailesi kendi ogullarinin alkol aldığından haberi yok annem bilse beni evlatlıktan reddeder diyor

İnsanları diğer insanların anlattıklarıyla değil, kendimiz gözlemleyerek tanırız. Çok genç, toy da değilsiniz aslında ama...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…