• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evlenseniz bile boşanırsınız. Arkana bakmadan kaç. Annesinin , seninle ilgili her şikayetini gelip sana söylüyorsa , daha memeden ayrılmamış demektir. Anne sen karışma demesi lazım ama koştura koştura sana yetiştiriyor. Daha yeni böyle bir evlilik yapan uzak akrabamin anlaşmalı boşanma davasını actim , ve inan çok daha azını yapmışlardı.
Neden sana karışmaması gerektiğini soylemiyorsun dediğimde, soyluyorum çok kızıyor sen benim evladımsin 60 yaşına gelsen de karisacagim sana diyormuş..

Ben egeliyim, eşim göçmen. Onların aile akraba ilişkileri vıcık vıcık. Bu bile sorun oluyor.
Siz kvnizin alt katındada, uzaktada otursanız, tek oglu olan, ogluna düşkün anne sizi rahat bırakmaz. Hele birde torunu olursa yandınız.
Maalesef doğru bir tespit, hatta daha nişanlı bile değiliz şimdiden torun istedigini bildiriyor, ben bakarım çocuğunuza diyormuş..

Şu aşamada sizin kolay kolay ayrılabileceğinizi düşünmüyorum, insanoğlu yaşamadan anlayamıyor.
En azından şu konuda uyanık kalın bence, ciddi adımlar attığınızda biraz uzun tutun ve iyi değerlendirin, zaten evlilik aşamasına kadar birsürü sıkıntı yaşayacaksınız, özellikle de eşiniz olacak insanın tavırlarını iyi inceleyin, bakın nasıl yönetiyor arayı , olayları, gözünüzü kapatmazsanız zaten ilerleyeceğini düşünmüyorum pek.

Akli melekelerinizi mi yitirdiniz, benim hayatim cok guzel basima dert, bela alayim mi diyorsunuz, evlenip bosanayim biraz degisiklik olsun mu diyorsunuz anlam veremedim. Ne isiniz var oyle bir aileyle.
Haklı olabilirsiniz fakat çocukluğumdan beri beraberiz ve bir bağımız var bunu kesip atmak inanın hiç kolay değil, hele de aşırı duygusal bir insansaniz

Şu aşamada sizin kolay kolay ayrılabileceğinizi düşünmüyorum, insanoğlu yaşamadan anlayamıyor.
En azından şu konuda uyanık kalın bence, ciddi adımlar attığınızda biraz uzun tutun ve iyi değerlendirin, zaten evlilik aşamasına kadar birsürü sıkıntı yaşayacaksınız, özellikle de eşiniz olacak insanın tavırlarını iyi inceleyin, bakın nasıl yönetiyor arayı , olayları, gözünüzü kapatmazsanız zaten ilerleyeceğini düşünmüyorum pek.
Kolay olmuyor gerçekten. Ama şimdiye kadar on kere nisanlanmistim hep ben uzatıyorum tarihi.. sıkıntı yasayacagimiz kaçınılmaz zaten maalesef farkındayım. Hatta erkek arkadasimla ortak fikrimiz nişan bohçası yapmamak yönünde o da saçma buluyor ben de. Annesine bu fikrini söylemiş annesi de olur mu öyle şey bohçasiz olmaz demiş.. siz nasıl istiyorsanız demiyor hiçbir şeye..

Haklı olabilirsiniz fakat çocukluğumdan beri beraberiz ve bir bağımız var bunu kesip atmak inanın hiç kolay değil, hele de aşırı duygusal bir insansaniz
Evlilik fragmanını görmek istiyorsanız erkek arkadaşınıza değil annesine kendinize müdahale ettirmeyeceğinizi, alt katında yaşamayacağınızı, kapanmayıp istediğiniz ve alıştığınız şekilde giyinmeye devam edeceğinizi, özel günlerde ailenizle ya da arkadaşlarınızla alkol tüketeceğinizi kavga tartışma ortamı yaratmadan sakin bir dille, erkek arkadaşınızı asla araya sokmadan söyleyin. Sonra izleyin... sizin ayrılmanıza gerek kalmayacak zaten o konuşma sonrası.

Kolay olmuyor gerçekten. Ama şimdiye kadar on kere nisanlanmistim hep ben uzatıyorum tarihi.. sıkıntı yasayacagimiz kaçınılmaz zaten maalesef farkındayım. Hatta erkek arkadasimla ortak fikrimiz nişan bohçası yapmamak yönünde o da saçma buluyor ben de. Annesine bu fikrini söylemiş annesi de olur mu öyle şey bohçasiz olmaz demiş.. siz nasıl istiyorsanız demiyor hiçbir şeye..
Sinyalleri vermiş en baştan,herşeye karışma modunda.

Bunu gördüğünüze göre hala neyi sorguluyorsunuz?
Bakın ben ve esimin ailesi inanç yönünden vs uyumlu olduğumuz halde kültür yönünden okadar farklıyız ki bu bile büyük sorun.
Siz her türlü iki zıt kutup.
Siz sicaksaniz onlar soğuksa sizi dondurur siz soguksaniz onlar sıcaksa sizi eritir.
Öyle basit degil ki şuan sevgiliniz de herşeye annesini katmaya başlamış.
Onun onlardan farklı düşünmesi çok ütopik.
Bu örnekler binde bir yaşanıyor.
Yaşınız da 26.
Çocuk için evlenmeye karşı değilim ama bu yaşta değil o is.
Sizin daha ne kadar uzun zamanınız var.
Hele bu anlattığıniz olaylar çok çok fazla.
Yaşınız menopoza girme yaşı bile degil.
Başkasından yaparsın çocuğu.
Yaşım 40 deseydim bile bu aile ile evlen demezdim çünkü şimdiden her halta karışmaya başlamışlar.

Annen bu sorunları biliyormu peki.
Kısmen biliyor. Farkın farkinda, ama bizimkiler ben ne dersem o yönde destek olurlar evet istiyorum dersem engel olmazlar, hayır istemiyorum dersem de kaç yıldır birliktesin yapma etme demezler destek olurlar. Bana bırakmış durumdalar. Annemin tavsiyesi iki aileden de uzak oturun o zaman daha mutlu olursunuz yönünde

Evlilik fragmanını görmek istiyorsan erkek arkadaşına değil annesine kendinize müdahale ettirmeyeceğinizi, alt katında yaşamayacağınızı, kapanmayıp istediğiniz ve alıştığınız şekilde giyinmeye devam edeceğinizi, özel günlerde ailenizle ya da arkadaşlarınızla alkol tüketeceğinizi kavga tartışma ortamı yaratmadan sakin bir dille, erkek arkadaşınızı asla araya sokmadan söyleyin. Sonra izleyin... sizin ayrılmanıza gerek kalmayacak zaten o konuşma sonrası.
Zaten bunu söylese kadının işine gelir,bize göre gelin değil diyip bitirtir ilişkiyide.
Kendi modunda değil.

Kısmen biliyor. Farkın farkinda, ama bizimkiler ben ne dersem o yönde destek olurlar evet istiyorum dersem engel olmazlar, hayır istemiyorum dersem de kaç yıldır birliktesin yapma etme demezler destek olurlar. Bana bırakmış durumdalar. Annemin tavsiyesi iki aileden de uzak oturun o zaman daha mutlu olursunuz yönünde
Benimde evli kızım var bu durumda ben olsam yakarım herşeyi,ayırmak içinde elimden ne gelirse yapardım.
Zıt 2 kutup var burada,annen burada yanlış düşünüyor uzakta olsan diğer kadın için fark etmez gelmese bile telefonla huzur bozar onda bu potansiyel var.
Bunun bayramı var seyranı var daha,yakma başını sakın.

Zaten bunu söylese kadının işine gelir,bize göre gelin değil diyip bitirtir ilişkiyide.
Kendi modunda değil.
İşte annenin tek sözüne bağlı bir ilişkiyi sürdürmenin bir anlamı yok, mantıklı değil.

Şu an nasıl olsa kızı ikna eder kendimize benzetiriz diye sesini çıkarmıyor anne. Bunları yapamayacağını anladığında oğluşuna resti çekecek, herif de ilişkiyi kesip atacak.

Kendi modunda değil.
Onlara göre olmadigimin annesi de farkında. Zamanında söylemiş zaten oğluna daha doğrusu ima etmiş. Erkek arkadaşım da tamam ne istiyorsun ayrilayim mi bunu mu istiyorsun demiş kızmış, ben onu demek istemedim vs diye cikismis annesi de..

Benimde evli kızım var bu durumda ben olsam yakarım herşeyi,ayırmak içinde elimden ne gelirse yapardım.
Zıt 2 kutup var burada,annen burada yanlış düşünüyor uzakta olsan diğer kadın için fark etmez gelmese bile telefonla huzur bozar onda bu potansiyel var.
Bunun bayramı var seyranı var daha,yakma başını sakın.
Ailenin tam olarak karşı tarafın tutumunu bildiğini sanmıyorum. Konu sahibi yumuşatarak anlatıyordur. Bu durumu bilen hiçbir ebeveyn “kızımıza her zaman desteğiz, ne isterse o” demez. Derse ebeveynliğinden şüphe etmek gerekir.

İşte annenin tek sözüne bağlı bir ilişkiyi sürdürmenin bir anlamı yok, mantıklı değil.

Şu an nasıl olsa kızı ikna eder kendimize benzetiriz diye sesini çıkarmıyor anne. Bunları yapamayacağını anladığında oğluşuna resti çekecek, herif de ilişkiyi kesip atacak.
Kesinlikle oğluda bir süre sonra kafayı yiyecek,kendine öz güveni yok gibi biraz sessiz kalmış bu konuda.
Çok sıkıntı çıkar buradan,en güzeli uzatmadan bitirilmesi bunun,sağlıklı giden bir durum yok ortada.
Hwrşey sevgi yada aşk değildir.

Onlara göre olmadigimin annesi de farkında. Zamanında söylemiş zaten oğluna daha doğrusu ima etmiş. Erkek arkadaşım da tamam ne istiyorsun ayrilayim mi bunu mu istiyorsun demiş kızmış, ben onu demek istemedim vs diye cikismis annesi de..
Onlara göre olacağın inancına sahipler ama. Onlara göre yoldan çıkmış bir kızsın, seni düzeltecekler.

Ne kadar dik durursanız durun her zaman üzerinizde bir baskı hissedeceksiniz. Çünkü bu aileyle her bir araya gelişinizde sizi eksik, yanlış hissettirecekler. Şu yaptığına bak, şu giydiğine bak bakışı hep üzerinizde olacak. Dil sussa bile gözler konuşuyor. O bile insanı rahatsız ediyor. Benim anne tarafı ile baba tarafı aynen böyle zıt. O yüzden bir tarafla hiç görüşmüyoruz. Sadece bayramlarda bir araya geliyoruz ruhumuz daralıyor. Çünkü hayata bakış açımız, yaşam tarzımız bambaşka. Konuşacak bişey bulamıyoruz. Ben koşarak uzaklaşmanızı tavsiye ediyorum

Öncelikle herkese merhabalar. Yıllardır okurum burayi ama üyelik hiç aklıma gelmemişti. Düşünmekten işin içinden cikamadigim için fikir almaya da ihtiyacim olduğu için sırf bu konu için üye olmak istedim. Ozellikle de evli bayanların fikirlerine ihtiyacim var. Konuya gireyim, ben 26 yaşındayım ve 18 yaşımdan beri birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var, o da benden 2 yaş buyuk. Arada ayrılık vs olmadı, ilk ve tek sevgilim. 18 yaş kafasıyla suanki kafa bir olmuyor bilirsiniz ki. O yaşlarda hep gelecek hayali kursak da asıl mühim olan şeyleri düşünmedik hiç hep anı yaşadık. Taa ki okullarımız bitti askerlik iş güç her şey tamam e geriye bir tek evlenmek kalıyor. Bir de uzun süreli ilişki olunca etraftan da baskı çok oluyor:) neyi bekliyorsunuz diye.. Erkek arkadaşımla aramızda sevgi-saygi bağı var bu konuda sorun yok fakat aile meselesi çok ama çok kafamı kurcaliyor. Biz tavan tabana zıt ailelere sahibiz. Ama öyle böyle bir zıtlık değil siyahla beyaz gibi. Kısa özetleyeyim; benim ailem cok açık görüşlü çok rahat demokrat denebilecek türden, misal hiçbir giyimime olsun başka bir seyime olsun hiç karisilmadi şu zamana kadar (hatta fazla rahatlar diyebilirim:) ) aileme ilk alkol denedigim zaman söylemiştim mesela böyle şeyler abartmaya kacmadigi sürece bir sorun olmuyor.gibi gibi örnekleri çoğaltabilirim.. Gelelim erkek arkadaşımın ailesine. Aşırı ötesi muhafazakar bir ailesi var,erkek arkadaşıma küçüklüğünden beri ben kapalı gelin istiyorum ona göre dermiş hep annesi. Sülale yemeklerinde bile erkekler kadınlar ayrı oturur. Siyasi görüşlerimiz tavan tabana zıt oraya girmiyorum bile. (Ki benim ailem her ortamda siyaset yapan insanlar değiller hatta hiç yapmazlar. Sadece kendi aramizda, ama erkek arkadaşımin ailesi fanatikler. Futbol takımı tutar gibi her ortamda konuşuyorlarmis) ailesi beni en başından beri biliyor. Kapanmami istemişler o zamanlar küçüktüm çok ciddiye almiyordum böyle seyleri halbuki ne büyük hata aklım bir karış havadaymis diyorum geçmişi düşününce. Şuan böyle değil tabi erkek arkadaşım fikirlerimi çok net biliyor ve kimse için böyle bir şey yapmayacagimi da. Buna çok tepkili olduğumu da. Kendisi de bana hak veriyor ben öyle bir şey istemiyorum diyor. Ama gel gelelim ki annesi aşırı aşırı baskın bir insan. Her dediğini bir şekilde yaptiriyor, yaptiramiyorsa eğer trip atıyor, küsüyor vs. Kapalılık vs bu konuları çoktan aştık, kimse böyle bir şey isteyemez diyor. Ama şuan gündemimiz farklı. Annesi bizim alt katimizda oturun evlenince diyormuş. (Şimdi burada bir kısa parantez açıp size biraz annesinden bahsetmek istiyorum. Temizlik obsesyonu olan,dediği olana kadar pes etmeyen, evlatlarını asla bir birey olarak görmeyen sürekli hayatlarına müdahale eden, alıngan, sürekli ilgi bekleyen biri. Erkek arkadasim evin tek oğlu bir de ablası var. Ablası iyi bir kız ondan yana bir sıkıntı yok. Annesi oğluna takık ama maalesef. Takık dediğim düşkün olmanın ötesinde bir şey. Her an hep yanında olsun istiyor, hayatına her an müdahale halinde. Erkek arkadaşım annesine karşı pasif biraz. Bunları onunla konuştuğumda ilerde sıkıntı olmaz ben evlendiğimde karışmaz diyor. Ama bana hiç öyle gelmiyor nedense. Daha nişanlı değiliz bir şey değiliz hiçbir resmiyetimiz yok, annesi şimdiden bana karışmaya başladı gibi hissediyorum. Kuzenimin düğünü için uzun yere kadar elbise giymiştim sadece kollarım açikti. Fotoğraf paylaşmıştım orada görmüş, çok açık elbise demiş. İnanın hiç ama hiç açık değildi özellikle de kapalı aramıştım hatta. Her bayramını kandilini anneler gününü vs kutlarim hiç aksatmam. Geçen kadir gecesinde yazmadigim için bozulmuş erkek arkadaşıma söylemiş. O da kadir gecesi kandil değil ki vs diye gecistirmis. Biz şuan daha hiç içli dişli değiliz hiç bulusmalar vs yok resmiyet yok bir şey yok. Şimdiden ufak ufak bunlarin olması gelecek açısından beni çok korkutuyor. Ben çok serbest büyüdüm birinin bana karışma düşüncesi bile tüylerimi urpertiyor. Hadi esler birbiri hakkında kısmen söz hakkına sahiptir bunu anlarım ama bir 3.Kisinin bize müdahale etmesi düşüncesi beni mahvediyor. Şu zamana kadar erkek arkadaşımla kişisel hiçbir problemimiz olmadı birbirimizi seviyoruz zaten böylesine bir sevgi olmasaydi bu kadar zitliga bile gerek yok kalsın diyip ayrılık yasardim muhtemelen. Ama biz birbirimizin cocukluguyuz. Sadece ailevi olarak değil kisisel olwrak da çok zıddız. Ben eğlenmeyi seven neşeli pozitif biriyim erkek arkadaşım tam tersi ruhu 95 yaşında gibi. Çok konuşmaz eğlenmeyi bilmez pek, toplum icine girmeyi de sevmez. Bir evin içinde yasayip gitsek gıkı cikmaz. Ama bana olan sevgisinden eminim değer verdiğini hem hissettirir hem de dile getirir hiç gocunmaz. Ne yapacağımı bilmiyorum kafam çok karisik herkes bizim evlenmek için adım atmamizi bekliyor ama benim kafamda bin türlü tilki dönüyor. Kendimi ne onsuz dusunebiliyorum ne de evlenmek için hevesim kaldi. Bir yandan da dünyadaki en büyük istegim evladımın olması. Bir an gözümü karartıp evlen gitsin en büyük hayaline kavuşmak için çabala ailen olsun vs toz pembe düşünüyorum, bir yanım da saçmalama bu çok ciddi bir karar her şey içine sinmeden olur mu sonuçta bir ömür için söz veriyorsun diyorum.... Çok uzun yazdım sanırım vakit ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim..
Kayınvaliden bal şeker bile olsa dipdibe olmaz öz annen de olsa alt katında oturulmaz en karışmaz dediğin kendi annen bile batar sana ben evlatların yarıyarıya ailelerinin aynası olduğunu düşünürüm böyle bir aileden ne kadar farklı biri çıkabilir hadi diyelim çıktı siz sonuçta bu aileye gireceksiniz kan kusarsınız dayanamazsınız öyle annem karışamaz şu bu hikaye eşin karıştırmasa bile kadın durmayacak lafını söyleyecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back