• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onlara göre olmadigimin annesi de farkında. Zamanında söylemiş zaten oğluna daha doğrusu ima etmiş. Erkek arkadaşım da tamam ne istiyorsun ayrilayim mi bunu mu istiyorsun demiş kızmış, ben onu demek istemedim vs diye cikismis annesi de..
Öyle söylecek tabiki,onun amacı kendi istediği gibi hayatı dayatmakta ondan.
Ailenin tam olarak karşı tarafın tutumunu bildiğini sanmıyorum. Konu sahibi yumuşatarak anlatıyordur. Bu durumu bilen hiçbir ebeveyn “kızımıza her zaman desteğiz, ne isterse o” demez. Derse ebeveynliğinden şüphe etmek gerekir.
Kısmen biliyormuş aileside,açık açık anlatacak yanmasın başı sonra.
Destek olacak bir durum yok ki ortada,herşeyi tam bilseler derlermi acaba desteğiz sana diye.

Maalesef doğru bir tespit, hatta daha nişanlı bile değiliz şimdiden torun istedigini bildiriyor, ben bakarım çocuğunuza diyormuş..
O çocuga bakarsa, kendi Bildigin gibi yetiştirecek. İnan çocugu senden daha çok sahiplenir.Yol yakınken bırak bu çocugu. Herşeyiniz çok farklı.Çocukluk aşkı zaten. İnsan 28 30dan sonra ne istedigini biliyor.Eger diyorsanki, evleneyim, gerekirse boşanırım, hemen atlatırım boşanma travmasını, o zaman evlen

Öncelikle herkese merhabalar. Yıllardır okurum burayi ama üyelik hiç aklıma gelmemişti. Düşünmekten işin içinden cikamadigim için fikir almaya da ihtiyacim olduğu için sırf bu konu için üye olmak istedim. Ozellikle de evli bayanların fikirlerine ihtiyacim var. Konuya gireyim, ben 26 yaşındayım ve 18 yaşımdan beri birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var, o da benden 2 yaş buyuk. Arada ayrılık vs olmadı, ilk ve tek sevgilim. 18 yaş kafasıyla suanki kafa bir olmuyor bilirsiniz ki. O yaşlarda hep gelecek hayali kursak da asıl mühim olan şeyleri düşünmedik hiç hep anı yaşadık. Taa ki okullarımız bitti askerlik iş güç her şey tamam e geriye bir tek evlenmek kalıyor. Bir de uzun süreli ilişki olunca etraftan da baskı çok oluyor:) neyi bekliyorsunuz diye.. Erkek arkadaşımla aramızda sevgi-saygi bağı var bu konuda sorun yok fakat aile meselesi çok ama çok kafamı kurcaliyor. Biz tavan tabana zıt ailelere sahibiz. Ama öyle böyle bir zıtlık değil siyahla beyaz gibi. Kısa özetleyeyim; benim ailem cok açık görüşlü çok rahat demokrat denebilecek türden, misal hiçbir giyimime olsun başka bir seyime olsun hiç karisilmadi şu zamana kadar (hatta fazla rahatlar diyebilirim:) ) aileme ilk alkol denedigim zaman söylemiştim mesela böyle şeyler abartmaya kacmadigi sürece bir sorun olmuyor.gibi gibi örnekleri çoğaltabilirim.. Gelelim erkek arkadaşımın ailesine. Aşırı ötesi muhafazakar bir ailesi var,erkek arkadaşıma küçüklüğünden beri ben kapalı gelin istiyorum ona göre dermiş hep annesi. Sülale yemeklerinde bile erkekler kadınlar ayrı oturur. Siyasi görüşlerimiz tavan tabana zıt oraya girmiyorum bile. (Ki benim ailem her ortamda siyaset yapan insanlar değiller hatta hiç yapmazlar. Sadece kendi aramizda, ama erkek arkadaşımin ailesi fanatikler. Futbol takımı tutar gibi her ortamda konuşuyorlarmis) ailesi beni en başından beri biliyor. Kapanmami istemişler o zamanlar küçüktüm çok ciddiye almiyordum böyle seyleri halbuki ne büyük hata aklım bir karış havadaymis diyorum geçmişi düşününce. Şuan böyle değil tabi erkek arkadaşım fikirlerimi çok net biliyor ve kimse için böyle bir şey yapmayacagimi da. Buna çok tepkili olduğumu da. Kendisi de bana hak veriyor ben öyle bir şey istemiyorum diyor. Ama gel gelelim ki annesi aşırı aşırı baskın bir insan. Her dediğini bir şekilde yaptiriyor, yaptiramiyorsa eğer trip atıyor, küsüyor vs. Kapalılık vs bu konuları çoktan aştık, kimse böyle bir şey isteyemez diyor. Ama şuan gündemimiz farklı. Annesi bizim alt katimizda oturun evlenince diyormuş. (Şimdi burada bir kısa parantez açıp size biraz annesinden bahsetmek istiyorum. Temizlik obsesyonu olan,dediği olana kadar pes etmeyen, evlatlarını asla bir birey olarak görmeyen sürekli hayatlarına müdahale eden, alıngan, sürekli ilgi bekleyen biri. Erkek arkadasim evin tek oğlu bir de ablası var. Ablası iyi bir kız ondan yana bir sıkıntı yok. Annesi oğluna takık ama maalesef. Takık dediğim düşkün olmanın ötesinde bir şey. Her an hep yanında olsun istiyor, hayatına her an müdahale halinde. Erkek arkadaşım annesine karşı pasif biraz. Bunları onunla konuştuğumda ilerde sıkıntı olmaz ben evlendiğimde karışmaz diyor. Ama bana hiç öyle gelmiyor nedense. Daha nişanlı değiliz bir şey değiliz hiçbir resmiyetimiz yok, annesi şimdiden bana karışmaya başladı gibi hissediyorum. Kuzenimin düğünü için uzun yere kadar elbise giymiştim sadece kollarım açikti. Fotoğraf paylaşmıştım orada görmüş, çok açık elbise demiş. İnanın hiç ama hiç açık değildi özellikle de kapalı aramıştım hatta. Her bayramını kandilini anneler gününü vs kutlarim hiç aksatmam. Geçen kadir gecesinde yazmadigim için bozulmuş erkek arkadaşıma söylemiş. O da kadir gecesi kandil değil ki vs diye gecistirmis. Biz şuan daha hiç içli dişli değiliz hiç bulusmalar vs yok resmiyet yok bir şey yok. Şimdiden ufak ufak bunlarin olması gelecek açısından beni çok korkutuyor. Ben çok serbest büyüdüm birinin bana karışma düşüncesi bile tüylerimi urpertiyor. Hadi esler birbiri hakkında kısmen söz hakkına sahiptir bunu anlarım ama bir 3.Kisinin bize müdahale etmesi düşüncesi beni mahvediyor. Şu zamana kadar erkek arkadaşımla kişisel hiçbir problemimiz olmadı birbirimizi seviyoruz zaten böylesine bir sevgi olmasaydi bu kadar zitliga bile gerek yok kalsın diyip ayrılık yasardim muhtemelen. Ama biz birbirimizin cocukluguyuz. Sadece ailevi olarak değil kisisel olwrak da çok zıddız. Ben eğlenmeyi seven neşeli pozitif biriyim erkek arkadaşım tam tersi ruhu 95 yaşında gibi. Çok konuşmaz eğlenmeyi bilmez pek, toplum icine girmeyi de sevmez. Bir evin içinde yasayip gitsek gıkı cikmaz. Ama bana olan sevgisinden eminim değer verdiğini hem hissettirir hem de dile getirir hiç gocunmaz. Ne yapacağımı bilmiyorum kafam çok karisik herkes bizim evlenmek için adım atmamizi bekliyor ama benim kafamda bin türlü tilki dönüyor. Kendimi ne onsuz dusunebiliyorum ne de evlenmek için hevesim kaldi. Bir yandan da dünyadaki en büyük istegim evladımın olması. Bir an gözümü karartıp evlen gitsin en büyük hayaline kavuşmak için çabala ailen olsun vs toz pembe düşünüyorum, bir yanım da saçmalama bu çok ciddi bir karar her şey içine sinmeden olur mu sonuçta bir ömür için söz veriyorsun diyorum.... Çok uzun yazdım sanırım vakit ayırıp okuyan herkese teşekkür ederim..
aynı bız.. detay vermeme luzum yok . acıgım dıye dınsız ımansız da degıldım de aılesı bı turlu ıstememıstı. sonra acıksın dıye ıstemedım ama rabbım ıyı kı de senın gıbı gelın vermıs dıyıp durdu...hala daha mmıllete oyle der.. aılelerımız bırlestıgınde yılda bır ya da 2 o da sıyası bı konu acılmasın dıye dua ederım . zıtlık ne kı...

canim duygu somurusune maruz kalmak degil, öyle anneler once küser, o ise yaramazsa kavga eder. annesinden korkuyor sadece.
Aynen , en sonunda olay sen annemi sevmiyorsun, yaşlı kadın ayıldı , bayıldı, dediğini yapsan ne olur, sana öyle dememiştir, sen yanlış anlamışsındır

Öyle söylecek tabiki,onun amacı kendi istediği gibi hayatı dayatmakta ondan.

Kısmen biliyormuş aileside,açık açık anlatacak yanmasın başı sonra.
Destek olacak bir durum yok ki ortada,herşeyi tam bilseler derlermi acaba desteğiz sana diye.
Tam bilip hala desteğiz derlerse orda problem vardır zaten.

Ama ben konu sahibinin ilişkisinin nişan aşamasından öteye gideceğine çok ihtimal vermiyorum. Aileler bir araya gelince büyük bir olayla çok daha fazla yara alarak bitecek.

Evet bu da ayrı bir konu aslında. Ama bu konudaki tek artısı sen istersen yaparız her şeyi benim istememi söylememi bekleme diyor. Yani zitlassa, istemiyorum dese daha sıkıntı, en azından bana ayak uydurmaya calisiyor. Bilemiyorum bunun evlilik versiyonu daha zorlayıcı olabilir tabiki
Bir süre sonra bir şeyler sen dile getirmeden olsun isteyeceksin ayak uydurmak ayrı içinde olması ayrı

Neden sana karışmaması gerektiğini soylemiyorsun dediğimde, soyluyorum çok kızıyor sen benim evladımsin 60 yaşına gelsen de karisacagim sana diyormuş..
Bunu bile size gelip yetiştiriyor mu? Annesi zstennson sözü söylemiş karışacak, karışacak, karışacak. Sizin sevgiliniz de iyi taktik yapıyor, anneme söyledim ama dinlemedi , ozaman benim üzülmemem için sen dinle ve onların dediğini yap .

Tam bilip hala desteğiz derlerse orda problem vardır zaten.

Ama ben konu sahibinin ilişkisinin nişan aşamasından öteye gideceğine çok ihtimal vermiyorum. Aileler bir araya gelince büyük bir olayla çok daha fazla yara alarak bitecek.
Destek bir yere kadarda bunda oda yok ki hiç.

Dha o aşamaya gelmeden tanışma sırasında bile çok farklı durumlar yaşanacak,o zaman daha net görecek ailede.

Neden sana karışmaması gerektiğini soylemiyorsun dediğimde, soyluyorum çok kızıyor sen benim evladımsin 60 yaşına gelsen de karisacagim sana diyormuş..
Şu söz bile bu ilişkiyi bitirmeye yeterde artar bile,bu kadar gözlerin kör olmasın artık.

Bazı konuların gerçek olması şaşırtıcı geliyor bana hâlâ.
Herşey bu kadar ortadayken düşünecek ne var?
Sevgiliniz de çok saf ki bu düşük ihtimal diğer ihtimal annesi üzerinden sizin nabzınızı ölçüyor kendini akıllı zannedip.
Yoksa aralarında geçen, hoşunuza gitmeyecek şeyleri anlatıp durmaz, size yansıtmadan çözmeye çalışır.
Ama onun derdi ailesi üzerinden sizi belli bir kalıba sokmak. Hâlâ sevgi falan deyip durun.

Ailenize sevgilinizin tavrını, ailesini ayrıntılarıyla anlatın bakalım sizi destekliyorlar mi?

Benim yazmayı unuttuğum bir yere parmak basmışsinız. Tam da dediğiniz gibi, annesi kapalılık isteğinin yanında fazla gezen biri olmasın, titiz olsun diye bunları da eklemiş. Gezmeye de bayılırım.. bunlara karisilmasina aklım almıyor ben etrafımda kendi sulalemde arkadaşlarımda konu komşuda hiç böyle şeyler duymadım görmedim. Haliyle çok garipsiyorum fakat erkek arkadaşımi da seviyorum. Öyle zor ki kesin bir karar verebilmek..

Erkek arkadaşım annesine karşı pasif biraz.

"Erkek arkadaşım annesine karşı pasif biraz" demişsiniz.

Annesinin söylediğini varsaydığınız bu sözleri ; annesi yüzünüze mi söyledi ? Yoksa erkek arkadaşınız , size annem böyle diyor diye mi anlattı ?

Erkek arkadaşınıza toz kondurmak istemediğiniz için sorunun annesi olduğuna kendinizi inandırıyorsunuz. Ya öyle değilse ?

"Erkek arkadaşım annesine karşı pasif biraz" demişsiniz.

Annesinin söylediğini varsaydığınız bu sözleri ; annesi yüzünüze mi söyledi ? Yoksa erkek arkadaşınız , size annem böyle diyor diye mi anlattı ?

Erkek arkadaşınıza toz kondurmak istemediğiniz için sorunun annesi olduğuna kendinizi inandırıyorsunuz. Ya öyle değilse ?
Yok annesiyle yüz yüze bir görüşmem yok. Erkek arkadaşım söylüyor böyle böyle dedi diye

Bazı konuların gerçek olması şaşırtıcı geliyor bana hâlâ.
Herşey bu kadar ortadayken düşünecek ne var?
Sevgiliniz de çok saf ki bu düşük ihtimal diğer ihtimal annesi üzerinden sizin nabzınızı ölçüyor kendini akıllı zannedip.
Yoksa aralarında geçen, hoşunuza gitmeyecek şeyleri anlatıp durmaz, size yansıtmadan çözmeye çalışır.
Ama onun derdi ailesi üzerinden sizi belli bir kalıba sokmak. Hâlâ sevgi falan deyip durun.

Ailenize sevgilinizin tavrını, ailesini ayrıntılarıyla anlatın bakalım sizi destekliyorlar mi?
Ama bunları bana anlatmasa hiçbir şey bilmeden evlensem sonradan fark etsem bazi şeyleri daha kotu değil mi sizce de

Onlara göre olmadigimin annesi de farkında. Zamanında söylemiş zaten oğluna daha doğrusu ima etmiş. Erkek arkadaşım da tamam ne istiyorsun ayrilayim mi bunu mu istiyorsun demiş kızmış, ben onu demek istemedim vs diye cikismis annesi de..
İşte bak tüm ömrün böyle geçecek annesi söyleyevek söyleyecek iş olay çıkma raddesine geldiğinde ama ben öyle demek istemedim diyecek combo olarak bu kv ye ayılıp bayılma hastanelik olma potansiyeli de gördüm annem yaşlı öyle demek istemedi diyip seni kudurtacaklar

Ama bunları bana anlatmasa hiçbir şey bilmeden evlensem sonradan fark etsem bazi şeyleri daha kotu değil mi sizce de
Herşeyin bir söyleme usulü vardır.
Ailemin yasam şekli bu ama ben şu şekilde düşünüyorum diyebilir.
Annesiyle aralarında geçen konuşmaları olduğu gibi size aktarması akıllı insan işin değil.
Ailesinden bağımsız, farklı düşünen biri olsa karşınızda bunları bu şekilde aktarmaz size.
Herşeyi söylüyor çünkü, özünde cok farklı düşünmüyor, karşı bir tavır sergilemeyecek.

Sizde 6 yıldır birlikte olduğunuza göre aydınlanma yaşamak istemiyorsunuz tam olarak.

Böyle dedi derken, size mesajı veriyor yapmanız için zaten, annesinin o söylediklerini önemsediği için size bunları yetiştiriyor zaten.
Yani sanırım bir tek bu mesaja tam olarak katılmıyorum neden diyecek olursaniz, annesinin yaşayış şekline ve istediklerine uygun olmayan şeyler onun için sorun olmuyor. Misal biz birlikte denize gireriz, ya da birkaç kadeh bir şeyler içeriz. Bunlar erkek arkadaşıma ters gelen şeyler değil ama ailesi kendi ogullarinin alkol aldığından haberi yok annem bilse beni evlatlıktan reddeder diyor

İnsanları diğer insanların anlattıklarıyla değil, kendimiz gözlemleyerek tanırız. Çok genç, toy da değilsiniz aslında ama...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back