Aileler arası kültür farkı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden sana karışmaması gerektiğini soylemiyorsun dediğimde, soyluyorum çok kızıyor sen benim evladımsin 60 yaşına gelsen de karisacagim sana diyormuş..

Maalesef doğru bir tespit, hatta daha nişanlı bile değiliz şimdiden torun istedigini bildiriyor, ben bakarım çocuğunuza diyormuş..

Şu aşamada sizin kolay kolay ayrılabileceğinizi düşünmüyorum, insanoğlu yaşamadan anlayamıyor.
En azından şu konuda uyanık kalın bence, ciddi adımlar attığınızda biraz uzun tutun ve iyi değerlendirin, zaten evlilik aşamasına kadar birsürü sıkıntı yaşayacaksınız, özellikle de eşiniz olacak insanın tavırlarını iyi inceleyin, bakın nasıl yönetiyor arayı , olayları, gözünüzü kapatmazsanız zaten ilerleyeceğini düşünmüyorum pek.

Akli melekelerinizi mi yitirdiniz, benim hayatim cok guzel basima dert, bela alayim mi diyorsunuz, evlenip bosanayim biraz degisiklik olsun mu diyorsunuz anlam veremedim. Ne isiniz var oyle bir aileyle.
Haklı olabilirsiniz fakat çocukluğumdan beri beraberiz ve bir bağımız var bunu kesip atmak inanın hiç kolay değil, hele de aşırı duygusal bir insansaniz

Kolay olmuyor gerçekten. Ama şimdiye kadar on kere nisanlanmistim hep ben uzatıyorum tarihi.. sıkıntı yasayacagimiz kaçınılmaz zaten maalesef farkındayım. Hatta erkek arkadasimla ortak fikrimiz nişan bohçası yapmamak yönünde o da saçma buluyor ben de. Annesine bu fikrini söylemiş annesi de olur mu öyle şey bohçasiz olmaz demiş.. siz nasıl istiyorsanız demiyor hiçbir şeye..

Haklı olabilirsiniz fakat çocukluğumdan beri beraberiz ve bir bağımız var bunu kesip atmak inanın hiç kolay değil, hele de aşırı duygusal bir insansaniz
Evlilik fragmanını görmek istiyorsanız erkek arkadaşınıza değil annesine kendinize müdahale ettirmeyeceğinizi, alt katında yaşamayacağınızı, kapanmayıp istediğiniz ve alıştığınız şekilde giyinmeye devam edeceğinizi, özel günlerde ailenizle ya da arkadaşlarınızla alkol tüketeceğinizi kavga tartışma ortamı yaratmadan sakin bir dille, erkek arkadaşınızı asla araya sokmadan söyleyin. Sonra izleyin... sizin ayrılmanıza gerek kalmayacak zaten o konuşma sonrası.

Sinyalleri vermiş en baştan,herşeye karışma modunda.

Bunu gördüğünüze göre hala neyi sorguluyorsunuz?
Bakın ben ve esimin ailesi inanç yönünden vs uyumlu olduğumuz halde kültür yönünden okadar farklıyız ki bu bile büyük sorun.
Siz her türlü iki zıt kutup.
Siz sicaksaniz onlar soğuksa sizi dondurur siz soguksaniz onlar sıcaksa sizi eritir.
Öyle basit degil ki şuan sevgiliniz de herşeye annesini katmaya başlamış.
Onun onlardan farklı düşünmesi çok ütopik.
Bu örnekler binde bir yaşanıyor.
Yaşınız da 26.
Çocuk için evlenmeye karşı değilim ama bu yaşta değil o is.
Sizin daha ne kadar uzun zamanınız var.
Hele bu anlattığıniz olaylar çok çok fazla.
Yaşınız menopoza girme yaşı bile degil.
Başkasından yaparsın çocuğu.
Yaşım 40 deseydim bile bu aile ile evlen demezdim çünkü şimdiden her halta karışmaya başlamışlar.

Annen bu sorunları biliyormu peki.
Kısmen biliyor. Farkın farkinda, ama bizimkiler ben ne dersem o yönde destek olurlar evet istiyorum dersem engel olmazlar, hayır istemiyorum dersem de kaç yıldır birliktesin yapma etme demezler destek olurlar. Bana bırakmış durumdalar. Annemin tavsiyesi iki aileden de uzak oturun o zaman daha mutlu olursunuz yönünde

Zaten bunu söylese kadının işine gelir,bize göre gelin değil diyip bitirtir ilişkiyide.
Kendi modunda değil.

Benimde evli kızım var bu durumda ben olsam yakarım herşeyi,ayırmak içinde elimden ne gelirse yapardım.
Zıt 2 kutup var burada,annen burada yanlış düşünüyor uzakta olsan diğer kadın için fark etmez gelmese bile telefonla huzur bozar onda bu potansiyel var.
Bunun bayramı var seyranı var daha,yakma başını sakın.

Zaten bunu söylese kadının işine gelir,bize göre gelin değil diyip bitirtir ilişkiyide.
Kendi modunda değil.
İşte annenin tek sözüne bağlı bir ilişkiyi sürdürmenin bir anlamı yok, mantıklı değil.

Şu an nasıl olsa kızı ikna eder kendimize benzetiriz diye sesini çıkarmıyor anne. Bunları yapamayacağını anladığında oğluşuna resti çekecek, herif de ilişkiyi kesip atacak.

Kendi modunda değil.
Onlara göre olmadigimin annesi de farkında. Zamanında söylemiş zaten oğluna daha doğrusu ima etmiş. Erkek arkadaşım da tamam ne istiyorsun ayrilayim mi bunu mu istiyorsun demiş kızmış, ben onu demek istemedim vs diye cikismis annesi de..

Ailenin tam olarak karşı tarafın tutumunu bildiğini sanmıyorum. Konu sahibi yumuşatarak anlatıyordur. Bu durumu bilen hiçbir ebeveyn “kızımıza her zaman desteğiz, ne isterse o” demez. Derse ebeveynliğinden şüphe etmek gerekir.

Kesinlikle oğluda bir süre sonra kafayı yiyecek,kendine öz güveni yok gibi biraz sessiz kalmış bu konuda.
Çok sıkıntı çıkar buradan,en güzeli uzatmadan bitirilmesi bunun,sağlıklı giden bir durum yok ortada.
Hwrşey sevgi yada aşk değildir.

Onlara göre olacağın inancına sahipler ama. Onlara göre yoldan çıkmış bir kızsın, seni düzeltecekler.

Ne kadar dik durursanız durun her zaman üzerinizde bir baskı hissedeceksiniz. Çünkü bu aileyle her bir araya gelişinizde sizi eksik, yanlış hissettirecekler. Şu yaptığına bak, şu giydiğine bak bakışı hep üzerinizde olacak. Dil sussa bile gözler konuşuyor. O bile insanı rahatsız ediyor. Benim anne tarafı ile baba tarafı aynen böyle zıt. O yüzden bir tarafla hiç görüşmüyoruz. Sadece bayramlarda bir araya geliyoruz ruhumuz daralıyor. Çünkü hayata bakış açımız, yaşam tarzımız bambaşka. Konuşacak bişey bulamıyoruz. Ben koşarak uzaklaşmanızı tavsiye ediyorum

Kayınvaliden bal şeker bile olsa dipdibe olmaz öz annen de olsa alt katında oturulmaz en karışmaz dediğin kendi annen bile batar sana ben evlatların yarıyarıya ailelerinin aynası olduğunu düşünürüm böyle bir aileden ne kadar farklı biri çıkabilir hadi diyelim çıktı siz sonuçta bu aileye gireceksiniz kan kusarsınız dayanamazsınız öyle annem karışamaz şu bu hikaye eşin karıştırmasa bile kadın durmayacak lafını söyleyecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…