- 9 Ağustos 2019
- 5.072
- 2.468
-
- Konu Sahibi Glueckwunsch
- #1.601
Aynen canım benimdebenimde karnımdan baktı canım..
Benim bitti herseyNasıl gidiyor alışverişler canım anneler? Ben yavaş yavaş yapıyorum :)
Bi de sanki bu hafta ağırlaşmaya başladım gibieski hareketliliğim yok, göbek bi anda çok büyüdü sanki sizde durumlar nasıl
Ben de evde ordan oraya taşırım diye önce chicconun anne yanını düşünmüştüm (o da 1000 tl idi sonucta) ama ben de aynı şeye takıldım , uzun kullanmak istediğim icin bebek de rahat olsun 6 Aydan sonra diye Meltem bambino beşik aldım aynı paraya.... cok da tatlı görünüyor(cibinlikli filan-sanki cok kullanacakmışız gibiDaha ağırlaşmadan kıyafetlerini yıkayıp,ütüleyip hazırlamayı düşünüyorum. Hazır hurçta beklesinler. Hareket zorlaşıyor gittikçe. Doktor fazla ayakta kalma dedi zaten. Bakım ürünlerini bir ara listeleyeceğim ama hala erteliyorum
Araba ve beşik işini de halletsem kafam rahatlayacak. Anne yanı hafif bir şey düşünüyordum ama 0-6 ay olmaları kafamı karıştırdı. 1 yaşa kadar olması daha iyi olacak rahat yatsın bebişim
Evet rahat etsin kuzucuklarımız. Bakayım dediğin markaya. Çok çabuk büyüyorlar kıyafetlerini bile boy boy almaya çalıştım ben. 0-3 daha az kullanacak gibi. Minicik görünüyor gözümeBen de evde ordan oraya taşırım diye önce chicconun anne yanını düşünmüştüm (o da 1000 tl idi sonucta) ama ben de aynı şeye takıldım , uzun kullanmak istediğim icin bebek de rahat olsun 6 Aydan sonra diye Meltem bambino beşik aldım aynı paraya.... cok da tatlı görünüyor(cibinlikli filan-sanki cok kullanacakmışız gibi) ... benim açımdan tek sıkıntısı digeri gibi ev içinde dolaştıramayacak olmam çünkü kapıdan geçmiyor (iki tipi var biz çapı geniş olandan aldık kolunu açtığında kenarlara vurup uyanmasın diye) sonucta babynest, ana kucağı filan da var mutfakta vs uyutmak istersem ama gün içinde ben de gidip yanında uyurum diye düsünüyorum ...
Ben bırak mamayı biberon hatta süt sağma Makinesi bile almadım .... ne kadar eminsem emzirecegimdenBende alışveriş kısmını bitirdim. Hastane çantası için birşeyler bakıyorum pijama takımı aldım ama istediğim gibi bir gecelik bulamadım onuda alırsam sadece bez ıslak mendil kalacak onlar için de daha çok erken sizler yanınıza mama almayı düşünüyormusunuz? Ben küçük bir kutu almayı düşünüyorum sezeryen olursa. Bez konusunda da kararsızım prima ve sleppy arasında gidip geliyorum
Bende çok çabuk yoruluyorum birde tansiyon düşmesi var o nedenle bez mama hariç hastane çantası için gerekli herşeyi de şimdiden alıp 34.haftada hazırlamayı düşünüyorum. Yeni doğan sünneti düşünüyorum o nedenle sarılık konusunda dikkat etmem gerekiyor ilk hafta doydugundan emin olmam lazım. Emzirme konusunda aynı noktadayım ama yüksek ihtimal sezeryen olacak doğumum ve 2 3 gün süt gelmeye bilir yada az olabilir .Doğduktan yarım saat sonra beslemeye başlamak gerekiyormuş 30cc süt hemen zor gibi .Bu arada sünnet için de hastaneyle görüşmeleri yaptım doğduktan sonraki gün sabah yapacaklar.Sende mama almasan bile her ihtimale karşı en azından marka konusunda araştırma yapabilirsin ne olur ne olmaz. Lazım olursa hemen aldırırsın.Ben bırak mamayı biberon hatta süt sağma Makinesi bile almadım .... ne kadar eminsem emzirecegimdeneşim kızıyor ... diyorum ki koşup alıp gelirsin en yakın eczaneden psikolojik büyük ihtimalle ama bugün göğüslerimden süt kokusu geliyordu sanki hastane çantasını ben de henüz hazırlamadım 2 Aydan biraz fazla var cok erken diye düsünüyorum , eşyaları yıkayıp öyle hazırlayacağım Temmuz sonu Ağustos başı gibi .... haftaya bir aksilik olmazsa Eminönü’ne gidip hastane Süslemesi için malzeme alacağım yalnız son birkaç gündür acayip ödem var bacaklarımda insallah geçer
Ben ilk aylar primayla başlamayı düşünüyorum, duruma göre sleepye geçebiliriz. Benimkilere süt yetmeyecek büyük ihtimal, keçi sütü bazlı bebek sütü sipariş verdik golden goat marka.bunu tavsiye ettiler. Ben yıkadım herşeyi bugünlerde çanta hazırlarım 30. Haftaya girdik ne olur ne olmaz benim içinBende alışveriş kısmını bitirdim. Hastane çantası için birşeyler bakıyorum pijama takımı aldım ama istediğim gibi bir gecelik bulamadım onuda alırsam sadece bez ıslak mendil kalacak onlar için de daha çok erken sizler yanınıza mama almayı düşünüyormusunuz? Ben küçük bir kutu almayı düşünüyorum sezeryen olursa. Bez konusunda da kararsızım prima ve sleppy arasında gidip geliyorum
Evet senin önceden hazırlıklı olman lazım inşallah 37.haftayi bekler kuzuların. Mama bilgisi için teşekkürler araştıracağım. Zaten küçük kutulardan bir tane almayı düşünüyorum.Ben ilk aylar primayla başlamayı düşünüyorum, duruma göre sleepye geçebiliriz. Benimkilere süt yetmeyecek büyük ihtimal, keçi sütü bazlı bebek sütü sipariş verdik golden goat marka.bunu tavsiye ettiler. Ben yıkadım herşeyi bugünlerde çanta hazırlarım 30. Haftaya girdik ne olur ne olmaz benim için
Benim bebiş hala doğum pozisyonunu almamış,geçen gün Kaan kocatepenin bir videosunu izledim,hamilelerin yüzde ellisinden fazlasında 28. Haftada bebek baş aşağı pozisyona geçiyormuş,normal bir durum yani.Ya o hareketler bende de bazen kıpır kıpır bazı günler çok sakin,bende çözemedim,ama doktorum gün içinde en az on kere hissetmek gerektiğini söyledi,tabi art arda değil belirli aralıklarla on defa hissetmek lazımmış.Merhaba kızlar. Bugün kontrolüm vardı bebeğimin başı aşağıda servikse baskı yapıyormuş. Çok hafif ağrım vardı zaten bugün gaz ağrısına benzeyen ve her sabah kıpır kıpır olan bebiş bu gün az hareket etmişti. Hissettiğim ve hatta hissedemediğim her şey yaptığı baskıdan dolayıymışAma Allah’tan serviks boyu normal 40 cm ölçtü. Şu an herhangi bir erken Doğum belirtisi görünmüyor ama yine de bir ilaç başladı Doktorum bir anda suyum gelmesin diye. Yani açıkçası ya erken doğarsa diye biraz tırsmadım değil. Bir takım eksikler kalmıştı onları bir an önce tamamlayayım en iyisi. Pozisyon değişedebilir daha tabii mümkün mertebe kendimi istirahate çekicem yine de. Artık pasta çörek işlerini bırakıyorum İnşallah vaktinde gelir bebişlerimiz hakkımızda hayırlısı
Bugün bana da az geldi hareketleri. Elimi karnıma koyduğumda hissedebildim.Uykuya dalmadan önce çok aktif oluyordu gece dinleyeceğim bakalım. Benim de aklıma pozisyon değiştirmiş olabileceği geldi. Diğer haftaya kontrol inşallah iyidir bebişlerimizBende haftasonu epey korktum az hareket etti gibi geldi, bugün kontrolüm vardı, maşallah gayet sağlıklı baş aşağı dönmüş o yüzden az hissediyor olabilirsin ama mutlaka takip et dedi. İnternette izledim, diyor ki eğer az hareket ettiğini düşünüyorsanız ufak bir tatlı yiyin ya da meyve suyu için , sonra karanlık loş bir odada sol tarafınıza doğru yatın ve hareketleri sayın. 1 saat içinde en az 10 hareket olması lazım , eğer 10 hareketini yakalıyorsanız, bebek iyidir diyor.
aklınızda olsun ..
Kesinlikle bende bu kadar erken beklemiyordum ama galiba pozisyon değiştiriyormuş daha sonlara kadar. Ve evet iyiydik böyle şimdi endişelerim arttı ister istemez bir şey olursa erken doğarsa vsBenim 1-2 gündür kasıklarım agrıyordu , sanki mesaneye baskı var gibi hatta idrar yolu enfeksiyonu mu acaba diyordum (idrarımda bir sıkıntı yok ama) demek ki ufaklık mesaneme kafa atıyormuşfutbolcu mu olacak anlamadım bu kadar erken pozisyon değiştirdiklerini bilmiyordum iyiydik böyle :)