Ağustos-Eylül 2020 Çılgın Tüp Bebek Anneleri :)

Kızlar merak ettim gece uykularınız nasıl. Benim çok fena o kadar çok uyanıyorum ki nerdeyse saat başı. Uyku düzeni kalmadı şimdiden adeta uykusuz gecelere antrenman 😂😂

Günaydın kızlar,bebeğinizin baş aşağı pozisyona gelmesinden korkmayın,zaten çoğu gebe de 28. Haftadan sonra bebekler donermis bu da erken doğuma sebep olmazmış,normal bir durum yani.

Dün sağlık ocağına tetenoz aşısının ikinci dozu için gittim,gitmisken tokluk şekerine baktirayim dedim,kahvaltıdan bir saat sonra 68 çıktı😳 hemen doktoruma ulaştım,geç kalmış olsak da Perşembe şeker yuklemesi yapılacak inşallah😔 şimdiye kadar kaç kere bakildiysa hep normal çıkmıştı,güzelde bir kahvalti yapmıştım anlamadım neden bu kadar düşük çıktı

Benimde dün bebişim bi hareketsizdi endişelenmiştim, karınımı sarstım ellerimle uyandırmaya falan çalıştım Nuh demedi 😃 demek pozisyon mu değiştirmiş 😍 akşam yemekten sonra sol tarafıma uzanınca kendiliğinden başladı zaten tekmelere 😅.
Uyku konusu bende de sıkıntı ya saatlerce uyuyan bi hamile değilim dikiliyorum 7.30-8 de off sonra arıcam bı günleri 😄 Sabahları uyanınca bir süre sağ tarafıma yatıyorum yarım saat sonra çok fena ağrıyo soluma dönüyorum yarım saat sonra da orası ağrıyo en sonunda kalkıyorum.

Kızlar merak ettim gece uykularınız nasıl. Benim çok fena o kadar çok uyanıyorum ki nerdeyse saat başı. Uyku düzeni kalmadı şimdiden adeta uykusuz gecelere antrenman 😂😂
Ben de gece uyanıyorum .... bizde bir de kediler de gece boyu aralıklı kapıyı tırmalayıp uyandırıyorlar sağolsun bebeği aratmıyorlar 😒😒😒 su var mama var , tek dertleri kucağımıza alıp pışpışlayalım....

Günaydın kızlar,bebeğinizin baş aşağı pozisyona gelmesinden korkmayın,zaten çoğu gebe de 28. Haftadan sonra bebekler donermis bu da erken doğuma sebep olmazmış,normal bir durum yani.

Dün sağlık ocağına tetenoz aşısının ikinci dozu için gittim,gitmisken tokluk şekerine baktirayim dedim,kahvaltıdan bir saat sonra 68 çıktı😳 hemen doktoruma ulaştım,geç kalmış olsak da Perşembe şeker yuklemesi yapılacak inşallah😔 şimdiye kadar kaç kere bakildiysa hep normal çıkmıştı,güzelde bir kahvalti yapmıştım anlamadım neden bu kadar düşük çıktı
Bende gestasyonel diyabet çıktı yazmıştım daha önce , ama diyetle kontrol altında tutuyorum şimdilik, bazen benim de dengesiz gidiyor , akşam yemeğinden önce düşüyor mesela , sizdeki tablo “insülin direnci”niz olduğunu gösteriyor , yani yemek yedikten sonra aşırı insülin salgılanıyor ve bu sefer de vücut cevap olarak bir anda şekeri düşürüyor .... bunu kırmanın yolu tek seferde fazla ve aşırı kalorili şeyler tüketmek yerine azar azar sık sık yemek .... ara öğünler koymak ... yanınızda atıştırmalık birseyler bulunsun, dediğim gibi ana öğünlerde de ölçülü porsiyonlar yiyin ....

Bu gece bende çok zor bi gece geçirdim. Ara sıra nefes darlığı yaşıyodum ama bu gece hat safhadaydı. Yatınca artıyor bildiğin nefes alamıyorum. bilmiyorum böyle bişey yaşayan oluyor mu?

Bende gestasyonel diyabet çıktı yazmıştım daha önce , ama diyetle kontrol altında tutuyorum şimdilik, bazen benim de dengesiz gidiyor , akşam yemeğinden önce düşüyor mesela , sizdeki tablo “insülin direnci”niz olduğunu gösteriyor , yani yemek yedikten sonra aşırı insülin salgılanıyor ve bu sefer de vücut cevap olarak bir anda şekeri düşürüyor .... bunu kırmanın yolu tek seferde fazla ve aşırı kalorili şeyler tüketmek yerine azar azar sık sık yemek .... ara öğünler koymak ... yanınızda atıştırmalık birseyler bulunsun, dediğim gibi ana öğünlerde de ölçülü porsiyonlar yiyin ....
Bakalım şeker yüklemesinden sonra daha net bir şey çıkar,ona göre bir uzmandan yardım alabilirim,çünkü kendi başıma nasıl beslenmem gerektiğini,kaç saat aralıkla ve ne tür gıdalar almam gerektigini çok bilmiyorum,burda okuduklarim genelde yüksek değerler,benimki de aşırı düşünce ne yiyeceğimi sasiriyorum😔bakalım en net bilgi şeker yuklemesinden sonra çıkar diye düşünüyorum.Bu arada daha önce açlık tokluk bakilmisti üç veya dört hafta önce pek bir sıkıntı yoktu,ilk defa oldu yani

Uyku problemi hepimizde var sanırım gece evin içinde hayalet gibi geziniyorum 😀. Bir de bende burun kanaması başladı bakalım bu 3 ay nasıl gececek .Çalışmama rağmen birden zaman durdu gibi oldu ilk 3 ayda da böyle olmuştum. Sizle de öyle oldumu bana mı mahsus 😊

Uyku sürekli bölünüyor benim. Wc yüzünden birkaç kez kalkıyorum gece. Sonra uyku kaçıyor. Sabah saatleri erkenden gözümü açıyorum. Zaten rahat bir pozisyon bulamıyorum ne tarafa dönsem belli bir süre sonra rahatsız hissediyorum😕

Bakalım şeker yüklemesinden sonra daha net bir şey çıkar,ona göre bir uzmandan yardım alabilirim,çünkü kendi başıma nasıl beslenmem gerektiğini,kaç saat aralıkla ve ne tür gıdalar almam gerektigini çok bilmiyorum,burda okuduklarim genelde yüksek değerler,benimki de aşırı düşünce ne yiyeceğimi sasiriyorum😔bakalım en net bilgi şeker yuklemesinden sonra çıkar diye düşünüyorum.Bu arada daha önce açlık tokluk bakilmisti üç veya dört hafta önce pek bir sıkıntı yoktu,ilk defa oldu yani
Biz sağlıkçı olmamızın avantajını kullanıyoruz 😅 ama şeker yüklemesi yaptırmadıysanız yaptırın derim ... ben 3 hafta boyunca günde 6 defa sanki her gün şeker yüklemesi yapılmış gibi ölçtüm ... yine de yaptıracaktım , takip eden doktorum yapmana gerek yok zaten Yüksek bize ekstra birsey vermeyecek dedi sen gestasyonel diyabetsin dedi 🙄 ... yüksek dediysem açlık 100 gibi çıkıyordu aman aman yüksek degil , ben de azmettim , insülin var sonunda ... bir de benim de bazen yüksek oluyordu ama bazen de düşüyor ... o yüzden diyetle halledebildim ... önce sıkı bir şekilde (diyetin kendisi degil ; uyulma kısmı sıkı yanlış anlaşılmasın:))) yapılacak diyetle cok kötü olmayan değerler kontrol altına alınabiliyor ... bir seferlik olduysa o güne ait birseydir belki .... stres vs yorgunluk olabilir ... tedbiri elden bırakmamak lazım , mutlaka bir uzmanın görüşünü alın ....

Uyku problemi hepimizde var sanırım gece evin içinde hayalet gibi geziniyorum 😀. Bir de bende burun kanaması başladı bakalım bu 3 ay nasıl gececek .Çalışmama rağmen birden zaman durdu gibi oldu ilk 3 ayda da böyle olmuştum. Sizle de öyle oldumu bana mı mahsus 😊
Tam üstüne bastın , kafa olarak , vücut olarak (bir kusmam eksik) , hissiyat olarak sanki ilk 3 aya döndüm ... yapmam gereken işler var ve hiçbir şeye odaklanamıyorum :KK43:((((

Biz sağlıkçı olmamızın avantajını kullanıyoruz 😅 ama şeker yüklemesi yaptırmadıysanız yaptırın derim ... ben 3 hafta boyunca günde 6 defa sanki her gün şeker yüklemesi yapılmış gibi ölçtüm ... yine de yaptıracaktım , takip eden doktorum yapmana gerek yok zaten Yüksek bize ekstra birsey vermeyecek dedi sen gestasyonel diyabetsin dedi 🙄 ... yüksek dediysem açlık 100 gibi çıkıyordu aman aman yüksek degil , ben de azmettim , insülin var sonunda ... bir de benim de bazen yüksek oluyordu ama bazen de düşüyor ... o yüzden diyetle halledebildim ... önce sıkı bir şekilde (diyetin kendisi degil ; uyulma kısmı sıkı yanlış anlaşılmasın:))) yapılacak diyetle cok kötü olmayan değerler kontrol altına alınabiliyor ... bir seferlik olduysa o güne ait birseydir belki .... stres vs yorgunluk olabilir ... tedbiri elden bırakmamak lazım , mutlaka bir uzmanın görüşünü alın ....
Kesinlikle yaptıracağım içim rahat etsin,varsa da önlem alalım en azından,benim açlık 75-85 arasi çıkıyor tokluk da problem çıktı işte,ve evet ilk defa bu kadar düşük çıktı normalde yüz falan cikiyordu tokluk sekerim...inşallah sağlıkla sihhatle bebislerimizi kucağımıza almak nasip olur...hamileliğin ilk zamanları kese,kalp diyorduk,sonra ikili testler detaylı ultrason derken sona yaklastik,kalan günleri sıkıntısız guzel bir şekilde atlatiriz inşallah 🤗

Rainbow66 Rainbow66 şeker ölçüm cihazınizla günlük kaç ölçüm ve hangi aralıklarla yapıyorsunuz?ablamda hamile doktoruna sormuş otuzuncu haftalarda pek önermiyoruz ölçüm cihazı alıp bir hafta ölçüm yapılmasi daha mantıklı demiş,tabi başka doktordan ziyade benim doktorun ne diyecegi onemli,ama bana da mantıklı gelen sanki bu,cihaz alıp ölçüm yapmak gibi,bugün almayı düşünüyorum ama hangi aralıklarla ve ne zaman olcecegimi bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

Bu gece bende çok zor bi gece geçirdim. Ara sıra nefes darlığı yaşıyodum ama bu gece hat safhadaydı. Yatınca artıyor bildiğin nefes alamıyorum. bilmiyorum böyle bişey yaşayan oluyor mu?
Malesef iki bebek zorluyor hafta ilerledikçe. Yatarken bile nabzım aşırı yükseliyor 140 geçiyor bazen. Bu dönemde gezip yürüyüş yapabilen hamilelere özeniyorum. Benim sürekli dinlenmem gerekiyor. Nefes darlığı çok fazla bende. İki yastıkla yatmayı deniyorum biraz daha işe yarıyor sanki gece.

iyi akşamlar kızlar
bizdede durumlar aynı masal bebeğim kıpır kıpır gece tekmelerden uyutmuyor tekmelemediği zamanda dediğiniz gibi sola yatsam solum ağrıyor sağa yatsam sağım ağrıyor birde nefes darlığı cabası qyürüyüşlerimş düzenli yapmaya çalışıyorum nefes nefese kalsamda doğumda nasıl nefes alıp vercem onu düşünüyorum
Allah yardımcımız olsun❤️

Kızlar merhaba bugün afedersiniz WC ye girerken iç çamaşırımı indirdiğimde avuç içi kadar ıslaklık gördüm ama ter felan mi dedim ama okadar terlemiş olamam ıslaktı baya arka tarafında yoktu ıslaklık sadece ön kısmında bu durumu yaşayan var mı 29.haftadayım doktoruma yazdım hala geliyor mu dedi hayır gelmedi bilete geldi dedim yarın gel bi göreyim dedim inşallah kötü bişey yoktur dua edin 🤲🏻
bir de kıpır kıpır bizim kız☺️

Kızlar merhaba bugün afedersiniz WC ye girerken iç çamaşırımı indirdiğimde avuç içi kadar ıslaklık gördüm ama ter felan mi dedim ama okadar terlemiş olamam ıslaktı baya arka tarafında yoktu ıslaklık sadece ön kısmında bu durumu yaşayan var mı 29.haftadayım doktoruma yazdım hala geliyor mu dedi hayır gelmedi bilete geldi dedim yarın gel bi göreyim dedim inşallah kötü bişey yoktur dua edin 🤲🏻
bir de kıpır kıpır bizim kız☺️
Normal akıntıdır diye düşünüyorum. Benimde sık sık akıntım oluyor

Ya kızlar benim oğlan tembel mi 😃 hiç beni tekmeleriyle falan uyandırmıyor. O kadar sert değil yani hareketleri, beni uyandıracak canımı acıtacak kadar değil hareketleri.

Rainbow66 Rainbow66 şeker ölçüm cihazınizla günlük kaç ölçüm ve hangi aralıklarla yapıyorsunuz?ablamda hamile doktoruna sormuş otuzuncu haftalarda pek önermiyoruz ölçüm cihazı alıp bir hafta ölçüm yapılmasi daha mantıklı demiş,tabi başka doktordan ziyade benim doktorun ne diyecegi onemli,ama bana da mantıklı gelen sanki bu,cihaz alıp ölçüm yapmak gibi,bugün almayı düşünüyorum ama hangi aralıklarla ve ne zaman olcecegimi bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Yükleme testi bildiğim kadarıyla 24-28 hafta arası öneriliyor , 28den sonrası yapılıyor mu , yapılmasının ne gibi yararı/zararı oluyor bir kadındogum uzmanına danışmak lazım ; benim ailede risk olduğu ve kilo da olduğu icin eve almayı düşünüyorduk ; şöyle yaptık , sabah ve akşam açlık şekeri , tokluk 1. Saat ve tokluk 2. Saat şekeri baktık ... yükleme testinde yapıldığı gibi ... yani sanki her yemek bir yükleme gibiydi , tabi ki testin yerine geçmez , normal çıksaydı yine test yaptırırdım ama sınırda yüksek çıkınca zaten sonuc belli diye yaptırmaya gerek görmediler ... şimdi iyi cok sükür ... günde 6 defa ölçünce sıkıntının ne olduğunu da anladık .... artık sadece sabah açlık şekerimi ölçüyorum çünkü hep yüksek olan oydu 🙄 bir de artık ölçülü yiyiyorum 😬😬😬 öyle herşeyi sınırsız yemek yok 🤣🤣 biz eşimle ikimiz cok iştahlıyızdır... herhalde ufaklık da bize çekecek 🙄

bir de kıpır kıpır bizim kız☺
Benim baştan beri cok sık oluyor 😔😔😔 ama neden şüphelendiğini anladım , birkaç hafta önce internette eczanede amniyon sıvısı olup olmadığına dair bir test satıldığını görmüştüm renk değiştiriyormuş ped gibi birsey .... alsam mı bulabilir miyim diye düşünmüştüm .... sonra arkadaşıma sormuştum , nasıl oluyor diye meraktan , hani böyle bayagı bayagı fazla geliyormuş öyle akıntı gibi degil , bize de bilgi verirsen sevinirim , merak ettiğim bir konu .... erken Doğumdan biraz çekiniyorum ... Ağustos’u görürüm insallah 😃

X