- 29 Aralık 2019
- 111
- 397
-
- Konu Sahibi Glueckwunsch
- #2.141
Selam, neredesin yurtdışında?? Ben Almanyadayım
Amerika’dan sevgiler
Maşallah bebişin kilosu gayet iyi, sağlıkla doğsun inşallah. Burada son dönemlerde sezeryen daha çok tercih ediliyor.Nst ye 32.haftadan sonra doktor kontrollerine gittiginizde giriyorsunuz. Tabi benim söylediğim genel istisnalar muhakkak ki varBugün kontrolümüz vardı, tombik yanaklımız 2,5 kg olmuş, hersey normal görünüyor. 35 haftalığız diye gbs testi yaptı doktorumuz, normal doğum olacağı için yapılması gerekiyor dedi, pozitif çıkarsa doğum esnasında antibiyotik verecek. Türkiye’de yapılıyor mu bilmiyorum.
Amerika’da da Almanya’da olduğu gibi tüp bebek bile olsa (hatta benimki dondurulmuş embriyo) sezeryan mecburi durumlarda yapılıyor. Hiç konusu bile geçmiyor. Ben sezeryanı mecbur kalmadıkça istemiyorum, covidden dolayı kimse gelemeyecek eşimle yalnız büyüteceğiz, sezeryan olursam zor olur. Ama mecbur kalırsam elbette yapılacak, şimdilik hersey normal doğuma uygun.
Türkiye’de 35.haftadan sonra mecbur kalınmasa dahi rutin olarak nst yapılıyor mu kızlar? Burada mecburiyet dışında yapılmıyor.
İnsallah sagolun, hepimizinki saglıkla gelsin, Allah kolay dogum nasip etsin. Nst ye risk dışında giremiyoruz, ultrasona bile her ay giremiyoruz, her ay ultrasonu gereksiz görüyorlar, ben istiyorum dersem o zaman yapıyorlar, onda da ekstra ücret ödüyoruz. Ultrason uzmanı ve dogum uzmanı iki ayrı doktor, birbirleriyle iletişim halindeler. Birde bizim kadar şüpheye düşüp derinlemesine araştıran millet yok herhalde, ultrason dr una birkaç ay önce servikal yetmezlik riskim var mı diye sorduğumda çok şaşırdı. Neden sordun bir problem var mıydı diye sordu, hayır bilmek istedim dedim. Bunu soran ilk sensin dediMaşallah bebişin kilosu gayet iyi, sağlıkla doğsun inşallah. Burada son dönemlerde sezeryen daha çok tercih ediliyor.Nst ye 32.haftadan sonra doktor kontrollerine gittiginizde giriyorsunuz. Tabi benim söylediğim genel istisnalar muhakkak ki var
Günaydın. Güle güle kullansın prenseskızlar günaydın biz araba işinide hallettik casual cadillac air aldık bakalım kullanış acısından nasıl olacak sağlam rahat arabaya benziyor kullandıkça göreceğim bilmiyorum
daha önce joie beğenmiştim port bebesi sabit üzerine puset koyuyordun ama birden fiyatı anlamsızca yükseldi 4100 TL yazıyor bizde vazgeçtik
cumartesi bizde kızımızı görmeye gideceğiz bakalım karın çevresi 31 deydi diğerleri 1 hafta öndeydi neler oldu merak ediyorum
çok tesekkür ederimGünaydın. Güle güle kullansın prenses
Biz de cumartesi gideceğiz. Hiç ayrı ayrı ölçüm söylemiyor benim doktorum. Normal haftasıyla uyumlu diyor. Bu gittiğimde sorayımSorulardan bıktırıyoruz herhalde doktorları. O kadarcık idare etsinler biz tüp bebek anneleri daha evhamlıyız
Güle güle kullanın arabanızı .kızlar günaydın biz araba işinide hallettik casual cadillac air aldık bakalım kullanış acısından nasıl olacak sağlam rahat arabaya benziyor kullandıkça göreceğim bilmiyorum
daha önce joie beğenmiştim port bebesi sabit üzerine puset koyuyordun ama birden fiyatı anlamsızca yükseldi 4100 TL yazıyor bizde vazgeçtik
cumartesi bizde kızımızı görmeye gideceğiz bakalım karın çevresi 31 deydi diğerleri 1 hafta öndeydi neler oldu merak ediyorum
Evet buradaki doktorlarda bıkıyor sorularimizdanİnsallah sagolun, hepimizinki saglıkla gelsin, Allah kolay dogum nasip etsin. Nst ye risk dışında giremiyoruz, ultrasona bile her ay giremiyoruz, her ay ultrasonu gereksiz görüyorlar, ben istiyorum dersem o zaman yapıyorlar, onda da ekstra ücret ödüyoruz. Ultrason uzmanı ve dogum uzmanı iki ayrı doktor, birbirleriyle iletişim halindeler. Birde bizim kadar şüpheye düşüp derinlemesine araştıran millet yok herhalde, ultrason dr una birkaç ay önce servikal yetmezlik riskim var mı diye sorduğumda çok şaşırdı. Neden sordun bir problem var mıydı diye sordu, hayır bilmek istedim dedim. Bunu soran ilk sensin dediBunların birçok milletten hastası var ama en çok soru soran biziz galiba
tesekkür ederim canım ahahahh bizimkinde öyle birazGüle güle kullanın arabanızı .
Bizim oğlanında o şekilde mesela kafası bir hafta önde (koca kafalı yani) bacaklar göbek de biri haftasında biri bir hafta geriydi ama hangisi hatırlamıyorum.
Canım doktor söylemese de mutlaka ölçüp yazılıyor ultrason kağıdına. Ben internetten bakıyorum ölçülere. Birde normal diyorsa hiç o kadar ayrıntıya gerek yokGünaydın. Güle güle kullansın prenses
Biz de cumartesi gideceğiz. Hiç ayrı ayrı ölçüm söylemiyor benim doktorum. Normal haftasıyla uyumlu diyor. Bu gittiğimde sorayımSorulardan bıktırıyoruz herhalde doktorları. O kadarcık idare etsinler biz tüp bebek anneleri daha evhamlıyız
Oyy maşallahBugün topuk kanı sonucumuz temiz geldi çok şükür ilk sonucun sıkıntılı olması tedirgin etmişti.
Hemşire ablaları zıbın ve şapka istediler birdahaki görüşümüzde üzerlerinde olur sanırım minikleriminBirde kavuştuğumuzda nasıl olur bilmiyorum öyle çok seviyorum ki ikisinide Görüp dokunamamak çok zor olsada çoğu yenidoğan yoğun bakımlarına ziyaret hala yasakken biz şanslıyız görebiliyoruz
Bugün topuk kanı sonucumuz temiz geldi çok şükür ilk sonucun sıkıntılı olması tedirgin etmişti.
Hemşire ablaları zıbın ve şapka istediler birdahaki görüşümüzde üzerlerinde olur sanırım minikleriminBirde kavuştuğumuzda nasıl olur bilmiyorum öyle çok seviyorum ki ikisinide Görüp dokunamamak çok zor olsada çoğu yenidoğan yoğun bakımlarına ziyaret hala yasakken biz şanslıyız görebiliyoruz
Gözünüz aydın,Allah tez zamanda kucağıniza aldirsin,kokularını içinize çektirdinBugün topuk kanı sonucumuz temiz geldi çok şükür ilk sonucun sıkıntılı olması tedirgin etmişti.
Ne güzel denk gelmiş tabi akıllı çocuk onu kimlerin simartacagini bıkıyor doğru yere yatırım yapıyorKızlar günaydın !!! Dün kontrole gittik ; bu sefer annem babam vardı yanımda ... babasına somurtan ufaklık dün sırıttı ! İnanamadım! Ağız yapısı aynı eşim ve yaptığı mimik de hep eşimin yaptığı bir mimikti ... eşimin fotokopisini çektim galibabir de ayak parmağını emiyordu bu sefer de ... bebekken ben de cok yapıyormuşum bunu ... onu görmek cok güzeldi ... sanırım Doğuma yaklaştıkça heyecan artıyor ... merak da ...