Ağustos-Eylül 2020 Çılgın Tüp Bebek Anneleri :)

Aslında baş ağrısı yapmayan Spinal iğneler var ucu sivri değil künt olan. Benim çalıştığım hastanede kullanıyoruz biz ama her hastane kullanıyor mu bilmiyorum Baş ağrısı şikayeti yaşanmıyor

İşte bu farkları merak ediyordum çok teşekkürler Sadece spinal Olunca sonrasında yine bir şekilde ağrı kesiciler verilmiyor mu zaten? Epidural de olursa arkamızda birkaç gün açık mı kalacak o boru korkunç geldi

Soralım bakalım doktora inşallah bizim hastane de de vardır .Baş ağrısının ne kadar sürdüğü önemli hastanede olduğumuz süre zarfında olursa gerekli müdahaleyi yaparlar ama evde olursa o sıkıntı

Biz dormicum+dolantin ile sedasyon yapıyoruz genelde bazen duruma göre propofol. Sedasyon anesteziste göre biraz değişiklik göesterebiliyor.
Ben batın kapatılırken bagırsak mesane fıtık fasya düşünmek istemiyorum bassınlar propofolü cilde kadar ayılırım zaten ? Endoskopide bile bu kadar veriliyor zaten ... sonrasında emzirme açısından sıkıntı yaratmıyor propofol veya dormicum degil mi ?

Biz dormicum+dolantin ile sedasyon yapıyoruz genelde bazen duruma göre propofol. Sedasyon anesteziste göre biraz değişiklik göesterebiliyor.
Doğrudur tabi.. önceden çalıştığım hastanede anestezistler aralarında konuşurlarken duymuştum propofolü veriyorum falan ordan aklımda kalmış sonuçta sedasyon olsun da sonrasında gerisi mühim değil. Spinal isticem sanırım eğer sectio olursam.

Selam, neredesin yurtdışında?? Ben Almanyadayım
Arkadaşlar @Albatros2 ile grubumuzda doğumlar başlamış oldu.Dogum şekli hakkında düşünceleriniz neler doktor bana sezeryen dedi ama normal doğumunda avantajları çok fazla ne düşünüyorsunuz
Arkadaşlar , tabii ki hepimizin sağlık durumları vs farklı, doktorlarımızla istişare edip en uygun doğum şekli kişiye göre belirlenmeli.
Yalnız şunu unutmayalım, tüp bebek sezeryan sebebi değil.. Almanya’da en azından benim yaşadığım yerde, sezeryan bir doğum şekli değil, bilakis ilerlemeyen ya da tehlike olan doğumlarda ameliyat yöntemi.
yani mesela plesenta aşağıda değilse, veya bebek doğum kanalına dik şekilde yatmıyorsa, baştan asla sezeryan konuşulmuyor.. makat geliş bile sezeryan sebebi değil aslında burada.. herşey normal doğum gibi ilerliyor , ola ki bir sıkıntı çıktı -mesela bebek kaka yaptı, strese girdi, kalp atışı yavaşladı vs- o durumda tabii ki sezeryanla alıyorlar lakin, öncelik normal Doğum için..
o yüzden hastanelerin doğum için hazırlık odalarında havuzlar, pilates topları , ebeler vs herşey mevcut..
Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Kendi adıma hayaller ve gerçekler diyorum 5 yıl önce de (daha o zaman eşimle tanışmamıştım bile) suda Doğum hayalim vardı mesela (- süreç çok doğal geliyor bana)
Zayıf yoga pilates yapan hamile olmak gibi
İkincisine kısmet artık

Kesinlikle katılıyorum emzirmede de hiç bir sıkıntı yaratmıyor

Ve genelde evde oluyor 2-3 gün içinde başlar. Ağızdan beslenmeye başlayınca bol su için, mümkün olduğunca kafeinli şeyler tüketin bebek için abartıya kaçmayacak şekilde birde çıkınca başınızı fazla oynatmamaya çalışın. Bunlar büyük ölçüde yardımcı oluyor baş ağrısı olmaması için

Ay bu baş ağrısı olayından korktum şimdi. Hiç başım ağrımaz normalde. Doğumun ilk günlerinde başım ağrırsa bebekle ilgilenmekte zorlanabilirim

[/QUOTE] Glueckwunsch
Evet söylediklerin çok doğru türkiyede anne dostu hastaneler var normal doğum için uygun olan ama onlarda çok iç açıcı değil.Hersey yolunda ise bende normal doğum istiyorum.Yuruyerek doğumdan çıkmak çocuğumu hemen emzirmek istiyorum. Sezeryen de oksitosin, melatonin salgilanmiyor o nedenle prolaktin de salgilanmiyormus. İnternette normal doğumla ilgili videolar paylaşan bir hastane gördüm. Bodrum da ama .Cok güzel ortam hazırlamışlar anneye. Arkadaşım Hollanda da yaşıyor orada evlere gelip doğum yaptiriyorlarmis. Doğumdan sonra 2 hafta hemşire geliyormuş eve emzirme bebek yıkama vs herşeyle ilgileniyormus

Zaten herkeste olmuyor merak etmeyin. Baş ağrısına meyilli insanlarda daha çok olabiliyor. İçinizi ferah tutun ☺☺

Ben çok meyilliyim acaba sadece epidural mi istesem özellikle bunun için? Gerçi doktorlar ne istediğimizi vs sorar mı bilmem. Çeşit çeşit sedatif sayfdnız, biz söylesek doktora çok biliyorsan kendin yap der

Günaydın kızlar. Dün geceden beri hissedemiyordum miniğimi. Tam doktora yazacakken başladı hareketleri çok şükür. Dün biraz yordum kendimi ondan herhalde. Sağlıkla bir kucağımıza alsak azalsa bu endişeler

İnşallah canım sicaklarla birlikte son aylar biraz zorluyor .Kendini çok yormamaya çalış.

Benimde geçen akşam öyle oldu,oturup ayaklarımı uzatinca karnima minik minik vurunca hissettim minnagi,artık tepki veriyorlar,tavsiye ederim,hareketsiz hissederseniz azıcık durtun hemen tepki veriyorlar

Benimde geçen akşam öyle oldu,oturup ayaklarımı uzatinca karnima minik minik vurunca hissettim minnagi,artık tepki veriyorlar,tavsiye ederim,hareketsiz hissederseniz azıcık durtun hemen tepki veriyorlar ☺
Ahh bu minikler yüreğimize indirecekler bir gün. Yerleride gittikçe daralıyor. Bu hafta kontrolümüz var umarım yolundadır her şey

bende diyordum niye eskisi gibi çok hareketli değil 2 hafta öncesi çok daha sert hareketleri vardı şimdi yerini ara ara tekmeler sık sık dönmeler aldı sanırım dediğiniz gibi yerleri iyice daraldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…