Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Kızlar yaaa saclarım cok dökülüyor top top ben bu yaşıma kadar böylesini görmedim endişelenmeye başladım sizde de var mı bu durum

bendede var tatlım.. kuaförüm mefsim den dolayı dedi.. ne alaka hep mevsim diyorsunuz dedim.. bak biz bile bi sıcak bi soguk zor dayanıyoruz hasta oluoruz.. saçlarımızda hasta oluyo dedi:)

merhaba lilicim..ben anne sutu malasef sadece 33 gun verebildim kizima..ondan sonra hep devam sütü ile beslendi..ayrica reflümüz var..yani kati gidaya gecmek bu sebeplede erken oluyor bizde..birazda doktor ve anne insiyatifinede bagli sanirim 4.ayda ek gidaya gecmek..kimi doktor 6 aydan önce asla izin vermiyor cünkü..ben memnunum canim ama ek gidaya gecmekten..hem reflü dolayisiyla kusmamiz azaldi...hemde o yedikce degisik tatlar acayip mutlu oluyorum...ne mutlu sana ki bebegin anne sütü iciyor..golden goat ta cok iyi bir markadir ve keci sütü cok sagliklidir..ben bile vermek istedim ama doktor alerjisi yok ne gerek var dedi,hevesimde kursagimda kaldi :)))

kizlar bu arada acayip bi salgin var..virusler kol geziyor..kuzulariniza dikkat edin..cevremdeki bütün cocuklar ates icinde..benim kizimda da sadece bogazda balgam olustu,hafif öksürük vardi allahtan hemen farkedip önlem aldik..

saol canımm... baska bir anneden beyeni almak süper motive oluyor :)

Ben grip olmuştum kuzumada geçti çok fena kıyamam yaa dokt.götürdüm bişey veremem bebek için dedi şekersiz ihlamur verebilirsin dedi.Salya sümük karıştık

olur mu canım öyle sey günah bebeğine.. benim dr. hemen surup verdi.. azcık burnu aksa hemen içiyorum.. birdaha görüş istersen günah.. ayrıca fitilde aldım .. ateşi olur gibi olursa yada kakasını yapamazsa hemen veriyorum..

olur mu canım öyle sey günah bebeğine.. benim dr. hemen surup verdi.. azcık burnu aksa hemen içiyorum.. birdaha görüş istersen günah.. ayrıca fitilde aldım .. ateşi olur gibi olursa yada kakasını yapamazsa hemen veriyorum..

Aaaa Gerçekten mi dokt.vermedi bize ozaman başka dokt.götürelim yazık kuzuma

gunaydııınnnn.. ne zmndır giremiyordum pek bi gelişmede olmamış :) Ben bebeğime ek gıda vermiyorum doktorumuz uygun görmedi daha var dedi.. mama da haftada 1-3 kere ihtiyac durumunda yada Hiç vermiyorum .. anne sütüne devam yani..

benm bebegimde hastalandı doktora götürmedim surup aldırdım ama onuda vermedim.. iyileşti gibi pek bişeyi kalmadı burnu tıkanıyo bazen fizyolojik damla vs sekilde hallediyorum arada buhar veriyorum, oda neminin düsmesi halinde o kdr.. bu arada benim bebeğim dönemiyo hala umarım yakın zmnda döner..

diş etlerinde de beyaz beyaz noktalar cıktı bi kaç tane eczacıya sordum pamukcuk dedi damla verdi onu kullanmaya başladım yeni.. sizlerde varmı bilmiyorum ama gögus ucumda var bnm beyaz bişey catlakta yerleşmiş mantar olduğunu dusunuyorum agrıyo bazen.. doktora gitmedim daha gitmem gerekiyomu yada nedir bileniniz varsa ona göre hareket ediyim..

Bizden bu kadar.. Bebişlerinizle birlikte sevgilerimizleee :KK66:

Kızlar iyi geceler hala uyutamadım kuzumu bugün yüreğim yerinden fırladı eşim ı pad i kızımın yüzüne düşürdü alnı şişti yemek yerken bebek şarkıları izliyo başka türlü yedirmiyorum oda tutarken ı pad i birden elinden kaydı düştü yüzünün tama ortasına misafirim vardı yalnız olsaydık parçalıcaktım onu içim yandı resmen kendimi zor tuttum kendide çok üzüldü defalarca özür diledi kuzumdan hayatımda canım başka biri için bu kadar yanmadı annelik nasıl bişeymiş bu gece daha bi anladım

Kızlar iyi geceler hala uyutamadım kuzumu bugün yüreğim yerinden fırladı eşim ı pad i kızımın yüzüne düşürdü alnı şişti yemek yerken bebek şarkıları izliyo başka türlü yedirmiyorum oda tutarken ı pad i birden elinden kaydı düştü yüzünün tama ortasına misafirim vardı yalnız olsaydık parçalıcaktım onu içim yandı resmen kendimi zor tuttum kendide çok üzüldü defalarca özür diledi kuzumdan hayatımda canım başka biri için bu kadar yanmadı annelik nasıl bişeymiş bu gece daha bi anladım

canım kiyamam çok geçmis olsun eliz bebeğe ne yapsın babasıda o da istemezdi elbet öyle olmasını:KK43: bu arada sen ne yediriyorsun canım bir de ne kadar veriyorsun benim kuzucukda bu ay sadece 5oo gr almış 4. Ay bittı ve bizim kilomuz 5.5oo :KK43: doktorum ek gıda fılan verme dedı anne sutune devam ama ben cok uzuluyorum sankı hıc buyumuyor gıbı gelıyor :KK43: bu bizim pıtırcıklar bu gıdısle akranlarını zor yakalar bende aceba mama mı versem dıyorum ama bıberonu reddedıyor kasıkla denedım öyle de yemıyor kaldım oyle isimiz zor :KK43:

canım kiyamam çok geçmis olsun eliz bebeğe ne yapsın babasıda o da istemezdi elbet öyle olmasını:KK43: bu arada sen ne yediriyorsun canım bir de ne kadar veriyorsun benim kuzucukda bu ay sadece 5oo gr almış 4. Ay bittı ve bizim kilomuz 5.5oo :KK43: doktorum ek gıda fılan verme dedı anne sutune devam ama ben cok uzuluyorum sankı hıc buyumuyor gıbı gelıyor :KK43: bu bizim pıtırcıklar bu gıdısle akranlarını zor yakalar bende aceba mama mı versem dıyorum ama bıberonu reddedıyor kasıkla denedım öyle de yemıyor kaldım oyle isimiz zor :KK43:
Canım ben 4 aylıkken kaşık mamalara başladım bebelac I'n var ballı irmikli onu çok sevdi 4.5 aydan sonra çorbalara başladım yoğurt mayalıyorum aptamille çorbasına aptamil koyuyorum gece ya kaşık maması yada arı mama veriyorum onlarıda çok sevdi yoğurt dü yemedi içine elma armut muz koyuyorum öyle yedi çorbayı sevmedi ama ısrarla yaptım çok aç olduğu zamanlar verdim bazen yedi bazen yemedi dün tarhana çorbası verdim onunda içine aptamil koydum öyle öyle bişiiler veriyorum biberon hiç almıyo şöyle gece 11 gibi mama yediriyorum sabah 12 ye kadar sadece 30ccsüt içiyo o da zorla ben çok uzun zamandır tarttırmadım her ay gitmiyordum kontrole gerek yok diyo doktoru bebelac ve arı mamayı dene canım bebekler seviyorlar sonra ona alışıp değişik mamalar alırsın canım sağlıklı olsunlarda bırak zayıf olsun ben çok kafama takmıyorum evet ufak duruyo ayına göre ama önemli olan sağlık

Ben de arı mamayla basladım ek gıdaya.ama yarım paket kullandım sadece.sonra bebelac kasık mamasını kullandım.simdi arada bebelacın yada herobaby nin kavaboz mamasından veriyorum.bebelac ın ballı irmiklisini cok sevdi.su bikacgundur de bebelac ın gece maması var tahillı onu verlyorum.bebeklerin 6.aydan itlbaren gunde 2 ogun tahıl icerikli beslenmesi lazımmıs.ben iki gune bir aksam veriyorum yatmadan.yavas yavas alıssın arttırcam.blr de iki gunde blr kahvaltı yapıyor oglusum.3 bebe biskuvisi iki kasık devam maması bit dilim muz bir fındık kadar peynir koyuyorum ılık suyla eziyorum.annem ıhlamurla da ezebilirsin iyi olur dedi.yarın da oyle yapıcam.
Henuz yumurta vermedlm ama bi arkadasım taze koy yumurtası siparis etmisti gelmeyince bıldırcın yumurtası vermis .o da alerji yapmıs bebege.dikkat edin aman diyim bir bıldırcın yumurtası 7 yumurtaya denkmis.
Biz muzla daha bu sabah tanıstık.sevdi ama bebegim.
Yogurt yemiyor iste siz nasıl alıstırdınız?blr de daha hic corba icirmedim.bugun baslamak istlyorum neyle baslayım ne onerlrsiniz

Ben de arı mamayla basladım ek gıdaya.ama yarım paket kullandım sadece.sonra bebelac kasık mamasını kullandım.simdi arada bebelacın yada herobaby nin kavaboz mamasından veriyorum.bebelac ın ballı irmiklisini cok sevdi.su bikacgundur de bebelac ın gece maması var tahillı onu verlyorum.bebeklerin 6.aydan itlbaren gunde 2 ogun tahıl icerikli beslenmesi lazımmıs.ben iki gune bir aksam veriyorum yatmadan.yavas yavas alıssın arttırcam.blr de iki gunde blr kahvaltı yapıyor oglusum.3 bebe biskuvisi iki kasık devam maması bit dilim muz bir fındık kadar peynir koyuyorum ılık suyla eziyorum.annem ıhlamurla da ezebilirsin iyi olur dedi.yarın da oyle yapıcam.
Henuz yumurta vermedlm ama bi arkadasım taze koy yumurtası siparis etmisti gelmeyince bıldırcın yumurtası vermis .o da alerji yapmıs bebege.dikkat edin aman diyim bir bıldırcın yumurtası 7 yumurtaya denkmis.
Yogurt yemiyor iste siz nasıl alıstırdınız?blr de daha hic corba icirmedim.bugun baslamak istlyorum neyle baslayım ne onerlrsiniz

canım bende doktor listesi var patates ve havucu 2 su bardagı suya 45 dakika kanatıyorsun icinde bir subardagı su kalana kadar.sonra süzgecten geciriyorsun gecirdiginin icine 1 cay kaşıgı irmik koyup 5 dakika daha pişiriyosunilk bir hafta bu şekilde verdim ben.

Merhaba kızlar kuzum hasta grip olmuştu da şimdi de burnu tıkandı öksürüyo emmiyo beni mamasınıda yemiyo neyapıcam bilmiyorum.Dokt.götürdük acille şurup verdi bide fizyosol inş.iyi gelir kuzuma

13:00’ de
5 - AYLIK NORMAL SÜT ÇOCUĞUNUN SEBZE MAMASI

1.HAFTA
( 2 bardak su, 1 küçük boy havuç, 1 küçük boy patates )
25-30 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir. Tel süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden, yalnız suyu bir kaba alınır. Bir çay kaşığı irmik ilave edilerek, 5 dakika kaynatılır. Başlangıçta öğünde 3-5 çay kaşığı yeterlidir. Hergün 3-5 çay kaşığı arttırılır. Öğün, ilave anne sütü ile tamamlanır. 1-2 hafta sonunda bir öğün için gerekli miktara ulaşılır.

2.HAFTA
( 3 bardak su, 1 orta boy havuç, 1 orta boy patates, 1 tatlı kaşığı pirinç )
45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir (Bir bardak su kalana kadar). Tel süzgeçten havuçlar ve patatesler tamamen ezilerek püre olarak geçilir. Bu pürenin içine bir çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.

3.HAFTA
( 3 bardak su, 1 büyük boy patates, 1 tatlı kaşığı pirinç, mevsim sebzeleri )
1. gün : ( 3 – 4 yaprak maydanoz )
2. gün : ( maydanoz + ¼ kabak )
3. gün : ( maydanoz + ¼ kabak + birkaç bezelye )
4. gün : ( ¼ kabak + ¼ kereviz + bezelye ) gibi.
45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir. (Bir bardak su kalana kadar). Süzgeçten veya ezme makinesinden geçirilerek elde edilen püreye 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir.
Lahana ve patlıcan gaz şikayetlerine neden olduklarından katılmamalıdır.Yeşil sebze ile pişirilmiş sebze mamaları ertesi gün yedirilemez. Domates 8.aydan sonra verilebilir.

4.HAFTA
( İrmikle beraber bir çay kaşığı sıvı yağ ilave edilir.)

6 - AYLIK NORMAL SÜT ÇOCUĞUNUN SEBZE MAMASI

6.aydan sonra sebze mamasına 30 gr. iri ceviz büyüklüğünde yağsız dana kıyması ilave edilir. Kıyma, tahta kaşığın tersi ile soğuk suda ezilir. Mevsim sebzeleri ve sıvı yağ katılır.

7 - AYLIK NORMAL SÜT ÇOCUĞUNUN SEBZE MAMASI
Lahana, karnıbahar, pancar, ıspanak gibi taze sebzeler 6.aydan sonra verilmelidir. Sebze mamasına didiklenmiş tavuk eti yada ezilmiş kırmızı et konabilir.

Demir yönünden zengin nohut, fasulye, mercimek gibi baklagiller tel süzgeçten geçirilerek haşlama suyu ile birlikte 7.aydan itibaren sebze mamasına eklenebilir.

YOĞURTLU SEBZELİ ÇORBA

( 1 Kepçe yoğurt (125 gr.) - 1 büyük boy patates - 1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı sıvı yağ - Mevsim sebzeleri. )
Bir tencereye yoğurt konur, az su ile sulandırılır, sebzeler doğranır, pirinç ve sıvı yağ ilave edilerek pirişirilir.

16:00’ da

Yoğurt
200 ml. pastörize süt + armut püresi
2 çay kaşığı maya 100 ml.

08:00-09:00’ da
KAHVALTI
30 gr. Kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir. + 3-4 ad. Hipp organik bebek bisküvisi
+ 1 tatlı kaşığı pekmez - IHLAMUR

1 Yumurta sarısının tamamı 10.günde biticek şekilde artarak verilecek.

X