Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

oyyy maşallah yerim ben o prensesi 4ü rahat bulur bnce doğuma kadar zaten sezeryan olacağı için sıkıntıda olmaz kilosu.. gün sayanlar kervanının başında ben varım kızlar dua edin bana nolur.. korkuyorum biraz:18:

cnmm hayirliyla saglickala alivereceksin kuzunu kucagina gor bak..dualarimiz sneinle ve ben senden heyecanliyim galiba :) ayy :)

kızlar hastanye giderken hasta bezi falan götürüyor muyuz? orkid falan mı götürüyoruz napıyoruz? eksiklerimi söylermisiniz birde, ben 3-4 adet çamaşır koydum beyaz kullan at varya onlardan.. babane işi gibi..
emzirme sütyeni
terlik
3 adet gecelik
çorap
kozmetik
roll on
hırka/şal
fotograf makinesi
bebişim içinse, 3 adet zıbın takımı hani şu eldivenli önlüklü şapkalı falan olanlardan adını hatrlayamadım, 3 adet içli dışlı zıbın..
2 adet havlu bez, 3-4 adet ağız silme bezi, 1 paket yenidoğan, pişik kremi, şampuan, bebek yağı, 0-3 ay emzik
2 adet battaniye yani ince olanlar varya onlardan.. başka ne koymalıyım kızlar

cnm ben hastaneden veriyorlar diye almadim.Bi arkadasim o hastanede dogum yapti o dedi almana gerek yok idye..Evde kullaniliyo ozamanda ped yetiyo demisti bana.

Ben asagidaki listeyi koydum ..

Bebek için
Hastane cikis seti
Çorap (1-2 adet)
Yeni dogan bezi
Islak Mendil
Pisik kremi ve pudra
3-4 tane Mendil
Ihtiyaç duyulabilir düsüncesiyle Biberon ve yalanci emzik
Bebek tasima sepeti
Bebek sekeri

Anne için
1 Adet önden dügmeli gecelik
Adet önden dügmeli 2 pijama takimi
Bol miktarda pamuklu iç çamasiri ( 6 tane )
Atlet ( 3 tane )
2 tane emzirme sutyeni , 2 tane normal penye sutyen
Gögüs pedi
Dis fircasi ve dis macunu
2 tane Çorap
Terlik
Sabun
makyaj malzemesi
parfum
Toka
Peçete
rulo havlu
El Havlusu
Lohusa taci
Fotograf makinesi
Hastane çikis için rahat bir kiyafet
Telefon sarji
ayna , tarak

Dogum yapan arkadaslar bebeklerinizde sarılık oldu mu?benim guzel oglumun tam sınırda cıktı bugun.doktor yarın sabah tekrar gelin tekrar bakalım dedi.insallah duser cok kahroldum ben :KK43: cok duygusalım ya ..
Bi de cok asırı halsiz hissediyorum kendimi.gunlerce haftalarca sancı cekip sonra sezeryan oldum simdi de uykusuz geceler..bebegim saglıklı olsun da sorun degil.ama sanırım vucudum iflas etti artık hem fiziksel hem duygusal olarak cok yorgun hissediyorum kendimi.kansızlıgımın da etkisi var sanırım.
Sutu olmayan arkadaslar humana still tea aldı esim hergun 4 kupa iciyorum hurma yiyorum bol su iciyorum ve sanırım faydası olmaya basladı.sut olayı biraz da psikolojikmis.kendinizi sutum var olacak ye alıstırırsanız gelirmis oyle dedi bana hastanedekiler..gelio cok sukur ama yetio mu bilmiyorum insallah zamanla artar.
Bebisi.in fotosunu da yuklicem insallah en kısa zamanda.
Dogum yapacak arkadaslar simdiden uyuyun dinlenin :) dogum yapanlar Allah size de bana da guc versin uylusuzluk konusunda :)
Ama hersey bi yana o boncuk gozlere bakıp miss kokuyu cekince dunya siliniyor insanın gozunden.koynunuzda uyuyakalması heran sizi istemesi dunyalara deger

Cnm benimm sen ne zorluklarla kavustun kuzuna..vucudun da gr. enerji kalmamistir tabi..Enerjini yerine koymak icinde minigini kokla soyle bi oohhh :) Darisida basimiza :)

Sarilik icin gecmis olsun cnm benim..Insallah hemen gecer..

Benim meleğim doğdu teyzeleri bugün on iki günlük olduk gerçi sabredemedi üç hafta erken geldi ama şükürler olsun sağlığımız iyi Allahım herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.

ayy masllahh masallahh ..normal mi sezeryan mi ? sagligi Boyu kilosu nasil ? Sarilik oldu mu ?

( Daha bi suru soru sorabilirimm :))

canım yorma kendini çok olduğu kadar gerçi bende odasını yerleştirdik ortalıkta dolanıp durdum öyle ondan bile yoruldum aklım sende çarşamba hayırlısıyla alalım kucağımıza benim belirsizlik varya bilemiyorum alacakmı inşallah biraz artrmıştır suyumuzda az daha bekleriz diyorum ama hayırlısı

canım hayırlı uğurlu olsun ilk normal doğum

cnmbenimm sende dikkat et bak..senin eylul unde gelebilir yarin..Bugun dinlen bari..Uzan uyu..Dualarimiz seninle..Rabbim biliyo eylul iicin ne zaman hayirli zamansa ozaman gelecek elden gelen bir durum yok ama dogumolursa , bu enerjine ihtiyacin var..

canım ben diğer ağustos anneleri topicindenim ama sizleride takip ediyorum katılamasamda sarılık bizede musallat oldu alt grup kan uyuşmazlığımız varmış kızımla doğum yaptığım sabah söylendi ben 0+ eşim a+ kızımda babasının kan grubunu alınca sarılık daha hızlı yükseliyomuş ve değerimiz 13 yükselince fototerapi aldık 1 gece 1 gün sonrasında değer 8 düşünce taburcu olduk ama her sabah kan verdik ilk gün 10 sonra birden 16 fırladı değerimiz ama en çok 3 ve 5 gün üst sınıra çıktığı sonra düşmeye başlayacağı söylendi dünki kontrolde 19 gördük ve acil olarak yatış yapıldı ve beni almadılar bu sabah görmeye gittiğimde 13 düştüğü ama hemen taburcu etmeyecekleri söylendi ilk 10 gün önemli diyolar 10 günden sonra vücut bilrubin denilen maddeye karşı daha güçlü oluyomuş ve beyinde bir bölgeyi kapatıyomuş buda riski düşürüyormuş ama hemşireye nezaman temelli geçer diye sorduğumda üç ayda bile atlatan oluyo dedi ilaç tedavisi yok en ii ilaç anne sütü ama halsiz kaldıkları için emmiolar sağıp verdik sürekli biberona alışır diyenlere aldanma sağlıklı olsunda sana zor olsun onun keyfi yerinde olsun gerisi sıkıntı değil zor bir süreç bana çok dua edin olurmu sende ihmal etme kontrolllerinizi umarım en kısa zamanda atlatırsınız.

rabbim sifalar versin cnm yaa .. :KK43: Insallah gecer en kisa zamanda e kavusursun minigine..

kızlar sağlık ocağında izlemim vardı bugün ebe kalp atışlarını dinlerken başı aşağıda doğum pozisyonunda dedi :KK52:
ama dönebilir dedi, dönmez inşallah...
bu arada dediki bebek doğduktan sonra yarım saat içinde mutlaka emzirmen lazım, normal doğumda verirler zaten sıkıntı olmaz ama sezeryende bebeklerin uykusu gelirmiş hemen mutlaka yarım saat olmadan isteyin emzir bebeği dedi. anne sütünü ne kadar alırsa sarılık riski o kadar az olurmuş. 2 saati geçirme emzirmek için uyuyosa uyandır dedi.

Benimde sadece kasiklarimda ar ara adet sancisi gibi sancilarim oluyo..Yalanci sanci dedikleri bunlar mi ki ?

canım benim üst genital bölgeye çivi çakıyorlar gibi hissediyorum bacak aralarımın iç kısmından yukarı doğru da bıçaklanıyormuşum gibi hissediyorum:) benim sancı şeklim böyle sanırım. ama bunlar başlamadan önce bnmde adet ağrısı gibiydi..

kızlar sağlık ocağında izlemim vardı bugün ebe kalp atışlarını dinlerken başı aşağıda doğum pozisyonunda dedi :KK52:
ama dönebilir dedi, dönmez inşallah...
bu arada dediki bebek doğduktan sonra yarım saat içinde mutlaka emzirmen lazım, normal doğumda verirler zaten sıkıntı olmaz ama sezeryende bebeklerin uykusu gelirmiş hemen mutlaka yarım saat olmadan isteyin emzir bebeği dedi. anne sütünü ne kadar alırsa sarılık riski o kadar az olurmuş. 2 saati geçirme emzirmek için uyuyosa uyandır dedi.

banada kaynanam söyledi.. ensesini sıkıyormuş o kendi çocuklarının emsinler diye:KK53: nasıl yani dedim duyunca. bebeği rahatsız et gerekirse yine de emzir dedi. sarılık olmaması içinmiş... inşallah emer kuzum kıyamam çünkü ben ona :KK49:

Sagol canım cevap verdigin icin.bizim de bugun yatısımız yapıldı.dun 16 dı deger bugun 17 olmus.normal sınır 17 dedi doktor.suan hastanedeyiz.bebegim ısıgın altında yatıyor.cok agladım ben gozleri baglanıp ystırılınca.sanırım lohusalıktan kaynaklanıo asırı duygusalım.Allahtan ozel odadayız esim de yanımda.bebegi sık sık emzir dedi hemsire.blzimki cıplak kalımca korkuyor bide.ilk koydugumuzda cok korktu agladı.emzik verdik agzına pıspısladım biraz sakinlesti.uyuyor simdi.ama dedigin gibi cok zor .Allahım dermansız dert vermesin kimseye.biz bunu bile kaldıramıyoruz.dua edicem bebegine ve sana sen de bize et olur mu

Sagol canım cevap verdigin icin.bizim de bugun yatısımız yapıldı.dun 16 dı deger bugun 17 olmus.normal sınır 17 dedi doktor.suan hastanedeyiz.bebegim ısıgın altında yatıyor.cok agladım ben gozleri baglanıp ystırılınca.sanırım lohusalıktan kaynaklanıo asırı duygusalım.Allahtan ozel odadayız esim de yanımda.bebegi sık sık emzir dedi hemsire.blzimki cıplak kalımca korkuyor bide.ilk koydugumuzda cok korktu agladı.emzik verdik agzına pıspısladım biraz sakinlesti.uyuyor simdi.ama dedigin gibi cok zor .Allahım dermansız dert vermesin kimseye.biz bunu bile kaldıramıyoruz.dua edicem bebegine ve sana sen de bize et olur mu

canım benim bebeklerimin ikisindede vardı küveze girmişlerdi 5 gün eve geldigimizden ikinci günü doktor kontrolünde yaptırdık 12biri 15 biriydi 7 günlüktü 10 günlükken tekrarladık ikiside düşmüştü 10lara ilk on gün önemli.

Gelmezse de yapacak şey yok. Annelik tarifi imkansız bileymiş onu anladım kucağına alanlar bilirler almayanlar aldıklarında hak verecekler. Şimdi mışıl mıll uyuyorlar hareketerini izliyorum bildiğin melekler gülücük atıyorlar suratlarını kızdırıyorlar gözleri bi açıp bi kapıyolar Rabbim korusun minikleri..
Diğer ikiz anneleri napıyorlar acaba? Yeni doğum varmı topik te varsa maşallah maşallah.

Nasıl geçiyor söyleyim mi? Daha çocuk tutmayı bilmeyen insanlar karar veriyor ne yapacağıma.."Çocuğu ben doyurayım sen git şunu yap, çocuğun altını ben dğişeyim sende bunu yap, çocuğu bana ver sen git şunu hallet".. Sürekli benden iş bekleniyor ve ben çocuklarımla sadece geceleri vakit geçirebiliyorum. İki gündür kayınvalidem var burada. 1 kere Sarp 2 kere Aras ters hareket yüzünden sakatlanacaktı neredeyse. Almayı beceremiyor, beslemeyi beceremiyor, susturmayı beceremiyor ama hep sen onşarı bana ver git şunu yap bunu yap.. Aras'ı gasp etti kadın. Sadece gün içinde Sarp ı besleyip ilgileniyorum. Oturdu pusetin başına gak dese sallıyor guk dese sallıyor mık mık dese kucağına alıyor. Geçen gün çileden çıktım bağırdım almayın ya siz gidince ben uğraşıyorum diye. Az öncede Aras'ı güya gazını çıkarmak uğruna kucağına aldı. Kafamı bir çevirdim suratına yanağını dayamış. Yasak dedim ya ben suratınız teniniz nefesiniz temas etmesin dedim ya inadına yapılıyor. 35 gün benim yoğun bakım kapılarında ömrüm geçerken arayıp sormayanların torunu oldu çocuklarım her nedense.

40 bin kere Aras'ın bezini sıkı bağlamayın dedim. 40 bin kerede altını açtığımda lastikleri etine gömülmüştü çocuğumun. Kararlıyım yarından itibaren kendi annemde dahil herkesi göndereceğim kimse gelmesinde yardım etmesinde. Sinir krizi geçireceğim yoksa. 2 gecedir odamda çocuklarım kapadım kapısı aldım beslenme malzemelerini tüm gece ben ilgileniyorum onlarla. Gece yetebiliyorsam gündüz de yeterim. yetmeyimn ağlasınlar sakat kalmalarından iyidir.

Az ele gelsin yrümeye yaramazlıklara başlasın itelerler. Şimdi sanki bana gıcıklık olsun diye yapma dediğim herşeyi yapıyorlar. Önceden iki kişi yıkardım çocuklarımı şimdi alıyorum birini giriyorum duşakabine yıkıyorum çıkıp giydiriyorum. Anladımki kimseye ihtiyacım yok benim. 2 gündür 2 saat uyudum belki ama en azından sadece kendim ilgilendim.

Bir insana 50 kere Aras beslenirken ağzından biberonu çekme denilmez, almıyor çocuk bir daha, 50 kere suratına tututu yapma dedim. çocuk esnerken suratına tükürmenin mantığını çözemedim ben. Sonunda koyacağım ağzının ortasına yumruğu açamayacak o dudaklarını bir dahaç 50 kere biberonu dik tut memede boşluk kalmasın denilmez, ver bana yapamıyorsun diyorum ben beslerim diyor. Ulan besleyemiyorsun işte. Sabaha kadar gazdan bağırıyor bu çocuklar. Ağlaya ağlaya helak oluyorlar. Nasıl bir zevk almadır yarabbim. Yemin olsun çocuklarımın bunların elinde sefil olacağını bilseydim doğurmazdım kızlar. Valla doğurmazdım billa doğurmazdım. Küfür edicem dayanamayıp en iyisi susayım ben.

Kizlar bizimde dün kontrolumuz vardi herşey normal kizim 3945 olmuş masallah kuzuma 6 ağustosda sezeryana alicak bebek kilolu bide ben normalden korktugum icin hayirlisi bkalim ama ağirlastim çok allahtan annem geldi toparladi beni temizlikci geldi ev tamam halilar yikamadan geldi odamiz tamam çantalarda hazirlandi bekleyiş başladi çok heycanliyim

Cnm benimm..Sen hicbirseyini normal yasayamadin ki :KK43: Lohusaliginia esin yasiyo galiba..
Banada eslerin tavri , bu garip geliyo.. arkadas kac yildir evlisin , sen karini bilmiyor musun ? Anneden daha iyi taniyo artik esler birbirlerini .. Rabbim buyuk ama .. Sen guclu biri oldugun icin hepsini asarsin :KK66:

Canım sonunda boşayacağım aşacağım gerçekten herşeyi. Ama ne anladım biliyor musunuz kızlar.. 6 yıldır yaşadığım bu evlilik hikayesinde maalesefki dış karakter benmişim. Hiç bir zaman eş olamamış hiç bir zaman güvenilmemişim. Geçen gün duydum eşimin ağzından bilmediğim herşeyi. Sonunda öğrendim ki hiç kimseymişim. Bunu 2 çocuktan sonra anlamak daha üzücüymüş maalesef..

Hepsi mi aynı bu bebislerin :) biz de yeni beze yapıyoruz.tabi erkek oldugumuz icin her alt acmada annenin ustune iseme huyumuz da var :)

Ayy canımmm ben bugün üstüne sıçma ile de tanıştım. Allahtan ayakta değiştiriyordum da bel kısımlarıma geldi. Otursam yüzüme bile gelirdi :) Ama maalesefki bizde temiz beze yapıyoruz. Bazen bekletiyorum kıyamet kopuyor. Mecbur değiştiriyorum bende.

iyi yapmışsın cnm.. ben hastaneye yattığımda 31 haftalıktım gidip ne olur ne olmaz her an doğum olabilir diye iki paket premature almışlar.. napıcam smdi onları bilemiyorum :).. bende senin aldığından aldırıcam smdi..:) unibaby nin pamuk ıslak mendilinden almayı düsünüyorum inşllhh..

Canım kullanmıyorsan gittiğin hastanenin yennidoğan yoğun bakım ünitesi varsa oraya bağışlayabilirsin.

Kizlar hepinize iyi aksamlar, bende bu sabah saat 06.14 dogum yaptim. Ogluşum Malik Furkan'i Pda yaptirmadan normal dogum ile kucagima aldim.

Canımm Allah analı babalı büyütsün sağlıklı olmanıza çok sevndim. Hayırlısıyla evinize de gelirsiniz inş. 3 kişilik öpüldünüz.

Gokce tatlim nasilsin biraz daha toparlandin mi.. esinin is durumunda gelisme vardir umarim.. yoksada sikinti yapma Rabbim hayirlisini versin insallah tez zamanda.

Moralsizim ama genel olarak iyiyim. Psikolojim bozuk herkes lohusalıktan diyor ama lohusalık mı kaldı arkadaş yaşadıklarımdan desek daha doğru olur. İş durumu çok umurumda değil açıkçası. Eşim kendine bir yer açma hazırlığında.. Ben pek ilgilenmiyorum. Şu an ilgilendiğim tek şey çocuklarım. Ama konuşacak birini bulmam lazım.

banada kaynanam söyledi.. ensesini sıkıyormuş o kendi çocuklarının emsinler diye:KK53: nasıl yani dedim duyunca. bebeği rahatsız et gerekirse yine de emzir dedi. sarılık olmaması içinmiş... inşallah emer kuzum kıyamam çünkü ben ona :KK49:

ben burnuna dokununca uyandıklarıını duymuştum. :KK1:

Walla sag bacagimda ve kalcamda tuhaf bir agri vardi birde adet zamani kasik agrisi olurya oyle ama hafif bir agrida vardi dr olabilir dogum oncesi demisti. Doktorum tavsiyesi bol bol merdiven cikin ve yuruyun seklindeydi ve bende son hafta bunlari coook yaptim belkide bunlarin etkisi oldu cunku cok sükür sadece 2 saat siddetli sanci cektim uzun sürmedi ama son ikinmalarda acikcasi coook zorlandim.

Ayyy bende dogurcam o zaman aynilari bendede var heheh :KK66: canim telden goremiomda kacinci hf. Dogum olmus oldu...
yurumegi herkes soluoama yapyapamiyorum ben yaaaa. Yalniz cikamiom disari cikmiom yani malum su geksin diye bekliom :KK66: esim aksamlari illa cikalim dio kiyamiyorum canima balkonu kapatmaya tadilata kalkistik cok yoruluo esim.. bende ayak pedali almaya yada bisiklet almaya karar verdim.. :KK66:

X