Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

kızlar hastanye giderken hasta bezi falan götürüyor muyuz? orkid falan mı götürüyoruz napıyoruz? eksiklerimi söylermisiniz birde, ben 3-4 adet çamaşır koydum beyaz kullan at varya onlardan.. babane işi gibi..
emzirme sütyeni
terlik
3 adet gecelik
çorap
kozmetik
roll on
hırka/şal
fotograf makinesi
bebişim içinse, 3 adet zıbın takımı hani şu eldivenli önlüklü şapkalı falan olanlardan adını hatrlayamadım, 3 adet içli dışlı zıbın..
2 adet havlu bez, 3-4 adet ağız silme bezi, 1 paket yenidoğan, pişik kremi, şampuan, bebek yağı, 0-3 ay emzik
2 adet battaniye yani ince olanlar varya onlardan.. başka ne koymalıyım kızlar

canm ben bebege;iki tane alt üst takım olan zıbın,3 tane tulum,3 ic zıbın 1 tane dış,iki battaniye,bebek losyonu, emzik, biberon, pişik kremi,7 tane fln mendil,bebe kaşık..vs

kendime;gece pedi 2 paket aldım hastane bezini bilmiyorum..2 adet pijama takım, 2 adet gecelik,emzirme atleti, corap , ayna, fırca macun ,krem,deodorant,göğüs emzirme slikonu ne olur ne olmaz die,, hatırladıklarım bu kadar..

Benim meleğim doğdu teyzeleri bugün on iki günlük olduk gerçi sabredemedi üç hafta erken geldi ama şükürler olsun sağlığımız iyi Allahım herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.

Kizlar hepinize iyi aksamlar, bende bu sabah saat 06.14 dogum yaptim. Ogluşum Malik Furkan'i Pda yaptirmadan normal dogum ile kucagima aldim.

Canım gözünüz aydınn...Allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin inşallahh.. darısı başımızza

Dogum yapan arkadaslar bebeklerinizde sarılık oldu mu?benim guzel oglumun tam sınırda cıktı bugun.doktor yarın sabah tekrar gelin tekrar bakalım dedi.insallah duser cok kahroldum ben :KK43: cok duygusalım ya ..
Bi de cok asırı halsiz hissediyorum kendimi.gunlerce haftalarca sancı cekip sonra sezeryan oldum simdi de uykusuz geceler..bebegim saglıklı olsun da sorun degil.ama sanırım vucudum iflas etti artık hem fiziksel hem duygusal olarak cok yorgun hissediyorum kendimi.kansızlıgımın da etkisi var sanırım.
Sutu olmayan arkadaslar humana still tea aldı esim hergun 4 kupa iciyorum hurma yiyorum bol su iciyorum ve sanırım faydası olmaya basladı.sut olayı biraz da psikolojikmis.kendinizi sutum var olacak ye alıstırırsanız gelirmis oyle dedi bana hastanedekiler..gelio cok sukur ama yetio mu bilmiyorum insallah zamanla artar.
Bebisi.in fotosunu da yuklicem insallah en kısa zamanda.
Dogum yapacak arkadaslar simdiden uyuyun dinlenin :) dogum yapanlar Allah size de bana da guc versin uylusuzluk konusunda :)
Ama hersey bi yana o boncuk gozlere bakıp miss kokuyu cekince dunya siliniyor insanın gozunden.koynunuzda uyuyakalması heran sizi istemesi dunyalara deger

canım ben diğer ağustos anneleri topicindenim ama sizleride takip ediyorum katılamasamda sarılık bizede musallat oldu alt grup kan uyuşmazlığımız varmış kızımla doğum yaptığım sabah söylendi ben 0+ eşim a+ kızımda babasının kan grubunu alınca sarılık daha hızlı yükseliyomuş ve değerimiz 13 yükselince fototerapi aldık 1 gece 1 gün sonrasında değer 8 düşünce taburcu olduk ama her sabah kan verdik ilk gün 10 sonra birden 16 fırladı değerimiz ama en çok 3 ve 5 gün üst sınıra çıktığı sonra düşmeye başlayacağı söylendi dünki kontrolde 19 gördük ve acil olarak yatış yapıldı ve beni almadılar bu sabah görmeye gittiğimde 13 düştüğü ama hemen taburcu etmeyecekleri söylendi ilk 10 gün önemli diyolar 10 günden sonra vücut bilrubin denilen maddeye karşı daha güçlü oluyomuş ve beyinde bir bölgeyi kapatıyomuş buda riski düşürüyormuş ama hemşireye nezaman temelli geçer diye sorduğumda üç ayda bile atlatan oluyo dedi ilaç tedavisi yok en ii ilaç anne sütü ama halsiz kaldıkları için emmiolar sağıp verdik sürekli biberona alışır diyenlere aldanma sağlıklı olsunda sana zor olsun onun keyfi yerinde olsun gerisi sıkıntı değil zor bir süreç bana çok dua edin olurmu sende ihmal etme kontrolllerinizi umarım en kısa zamanda atlatırsınız.

Benim meleğim doğdu teyzeleri bugün on iki günlük olduk gerçi sabredemedi üç hafta erken geldi ama şükürler olsun sağlığımız iyi Allahım herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.

tebrik ederim Allah bağışlasın hayırlı evlat olsun inşallah..

Kizlar hepinize iyi aksamlar, bende bu sabah saat 06.14 dogum yaptim. Ogluşum Malik Furkan'i Pda yaptirmadan normal dogum ile kucagima aldim.

Allah analı babalı büyütsün.. maşallah normal doğum hemde:KK53: ayy ne güzel... tebrik ederim cnaım

canım yorma kendini çok olduğu kadar gerçi bende odasını yerleştirdik ortalıkta dolanıp durdum öyle ondan bile yoruldum aklım sende çarşamba hayırlısıyla alalım kucağımıza benim belirsizlik varya bilemiyorum alacakmı inşallah biraz artrmıştır suyumuzda az daha bekleriz diyorum ama hayırlısı

odanın resmini çek yolla bari meraklı meraklı girmeyim doğuma:KK49: benimde kalbim durdu duracak yarın gelmez şimdi...

canım ben diğer ağustos anneleri topicindenim ama sizleride takip ediyorum katılamasamda sarılık bizede musallat oldu alt grup kan uyuşmazlığımız varmış kızımla doğum yaptığım sabah söylendi ben 0+ eşim a+ kızımda babasının kan grubunu alınca sarılık daha hızlı yükseliyomuş ve değerimiz 13 yükselince fototerapi aldık 1 gece 1 gün sonrasında değer 8 düşünce taburcu olduk ama her sabah kan verdik ilk gün 10 sonra birden 16 fırladı değerimiz ama en çok 3 ve 5 gün üst sınıra çıktığı sonra düşmeye başlayacağı söylendi dünki kontrolde 19 gördük ve acil olarak yatış yapıldı ve beni almadılar bu sabah görmeye gittiğimde 13 düştüğü ama hemen taburcu etmeyecekleri söylendi ilk 10 gün önemli diyolar 10 günden sonra vücut bilrubin denilen maddeye karşı daha güçlü oluyomuş ve beyinde bir bölgeyi kapatıyomuş buda riski düşürüyormuş ama hemşireye nezaman temelli geçer diye sorduğumda üç ayda bile atlatan oluyo dedi ilaç tedavisi yok en ii ilaç anne sütü ama halsiz kaldıkları için emmiolar sağıp verdik sürekli biberona alışır diyenlere aldanma sağlıklı olsunda sana zor olsun onun keyfi yerinde olsun gerisi sıkıntı değil zor bir süreç bana çok dua edin olurmu sende ihmal etme kontrolllerinizi umarım en kısa zamanda atlatırsınız.

çok geçmş olsun ALLAH acill şifalar versin sanada sabır versim umarım kavuşursun bir an önce bebeğine..

kızlar kalça ağrısı çeken ver mı?
iki gündür sağ kalçam çok ağrıyor.bacağımın üzerine basamıyorum topallıyorum

Canim korkma bence ben yklasik 1 aydir cekiorum. Sabahlari oluyor sonra acikiyor. Dr. Cok normal dedi.

evet canm. Beklemek cok zor. Rabbim hepimiz için hayrlisini etsin...

Nasil zor bi beklemek ya anlatamam yani. 41. Hf kadar bike bekleyebilirm yani. Sonrada Sezaryan derlerse duser bayilirim. Asla karsi degilim ama benim tercihim normal. Ama kesin Sezaryan olur bende bu sans varken..

herkese iyi aksamlar kizlar...bu sabah doktora gittik nst ye baglandik sanci cikmadi...hanimefendiyi uyandirmak icin 2 paket meyve suyu verdiler :) 3.030 kilosu 48 cm boyuymus..suyu felan normal dedi...normal dogum pozisyonu almamis..zaten epidural sezeryan icin gün almistik sikinti yok..mantar olmus olabilirim diye fitil verdi :KK43: acayip koku var vajinamda,süt kesigi gibi akinti..ama bu saatten sonra sende olusan mantar cocuga zarar vermez korkma dedi..ayin 12 sinde son kez gidecegiz..1 hafta sonrada dogum hayirlisiyla..3 haftamiz kaldi yani..bizden haberler bu kadar canlar...

Canim goremiorum senin hftan kac. Bak aklima geldi yarin bi gideyim hic bana demedi posizyon bilmem ne posisyon uygun degil ise hemen aldiririm yani artikk.

Oh oh masallah Rabbim bagislasin insallah.

Supeerre. Cok sewindim canim. Hayirli ugurlu olsun. Bi ara anlat lutfen nasil dogum
Oldugunu en onemlisi olmadan bir iki gun once farkli birsey yasadin mi en cok bunu merak ediyorum :KK66:

Kizlar ruyamda bebegimi gordum yaklasik 3 yasinda vardi oyle dogmus yami kocaman ama cok yakisikliydi.. konisuo tuvaletini bile tuvalete yaoio du oha dedim yani ... bu kadar olur.. cok kotu bi ruyaydi..

Gokce tatlim nasilsin biraz daha toparlandin mi.. esinin is durumunda gelisme vardir umarim.. yoksada sikinti yapma Rabbim hayirlisini versin insallah tez zamanda.

arkadaşlar size bişi sorcam benim adetim tahminen 4 gün geçti.normalde tam gününde olurdu ama olmadı. dün test aldım ama testte görünmedi.ağız kuruluğu ve 2 haftadır adet sancısı gibi sancım var sizde testin yanılma payı olabilir mi?

eymen_berat analı babalı büyüsün inşallah, şükür kavuşturana maşallah size :nazar::nazar:
doğumun nasıl geçti peki sancıların çok uzun sürdü mü?

Saol canim, cuma gunu 2 cm acilmam vardi ama sanci falan hissetmedim. Pazartesi sabaha karsi saat 02.00'de orta derece diyim sancim oldu ama o kadar kotu degildi tâku saat 04.00'de dayanilmaz sancilar gelene kadar hemen kanamam oldu hastaneye kostuk 04.30'da... hastaneye 8 cm acilmamun oldugunu hemen dogumhaneye gitmemiz gerektigini soylediler ve 06.14'de oglum dogdu cok sukur. Son ikinmalarda coooook zorlandim gucum kuvvetim yetmedi desem yeridir. Onun disinda cokta korktugum gibi olmadi.

Supeerre. Cok sewindim canim. Hayirli ugurlu olsun. Bi ara anlat lutfen nasil dogum
Oldugunu en onemlisi olmadan bir iki gun once farkli birsey yasadin mi en cok bunu merak ediyorum :KK66:

Walla sag bacagimda ve kalcamda tuhaf bir agri vardi birde adet zamani kasik agrisi olurya oyle ama hafif bir agrida vardi dr olabilir dogum oncesi demisti. Doktorum tavsiyesi bol bol merdiven cikin ve yuruyun seklindeydi ve bende son hafta bunlari coook yaptim belkide bunlarin etkisi oldu cunku cok sükür sadece 2 saat siddetli sanci cektim uzun sürmedi ama son ikinmalarda acikcasi coook zorlandim.

Son düzenleme:
Saol canim, cuma gunu 2 cm acilmam vardi ama sanci falan hissetmedim. Pazartesi sabaha karsi saat 02.00'de orta derece diyim sancim oldu ama o kadar kotu degildi tâku saat 04.00'de dayanilmaz sancilar gelene kadar hemen kanamam oldu hastaneye kostuk 04.30'da... hastaneye 8 cm acilmamun oldugunu hemen dogumhaneye gitmemiz gerektigini soylediler ve 06.14'de oglum dogdu cok sukur. Son ikinmalarda coooook zorlandim gucum kuvvetim yetmedi desem yeridir. Onun disinda cokta korktugum gibi olmadi.

Allah banada böyle nasip eder inşallah, çok şükür sağ salim kavuşmuşsun yavruna....

kolay geçmesine çok sevindim canım. ben de bunun için bol bol dua ediyorum. bebeğin hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah. bakalım benimki nasıl olacak. benim öyle çok ağrılı sancım olmadı. adet sancısı gibi oluyo ve karnım kasılıyo akşamları. doğumdan önce çokk daha fazla mı oluyor

Kizlar ruyamda bebegimi gordum yaklasik 3 yasinda vardi oyle dogmus yami kocaman ama cok yakisikliydi.. konisuo tuvaletini bile tuvalete yaoio du oha dedim yani ... bu kadar olur.. cok kotu bi ruyaydi..

cnm son zamanlar oluyormus boyle ruyalar falan..Sen cok dusunuyorsun ya ondandir .. Ama bak yakisikli bi oglusun oluyo ne guzel :)

arkadaşlar size bişi sorcam benim adetim tahminen 4 gün geçti.normalde tam gününde olurdu ama olmadı. dün test aldım ama testte görünmedi.ağız kuruluğu ve 2 haftadır adet sancısı gibi sancım var sizde testin yanılma payı olabilir mi?

Cnm olabilir.Kan testi yaptir.Benim dongum 23 gunde 1 yani cok kisa .. bende ilk idrar testinde goremedim kanda cikti..Hadi hayirlisi olsun insallahh

cnm ne kadar guzel..Saglicakla ve normal dogumla almissin yavrunu kucagina..Peki kac kilo dogdu ? Hani iri ise belki ikinma ondan zor olmustur ? Bide kesi yapildi mi ? ( Ben ondan korkuyorum biraz..)

ama masallahh rabbim saglicakla buyutmenizi nasip etsin ve darisi dogurmayan tuuum hamilelereee :)

kolay geçmesine çok sevindim canım. ben de bunun için bol bol dua ediyorum. bebeğin hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah. bakalım benimki nasıl olacak. benim öyle çok ağrılı sancım olmadı. adet sancısı gibi oluyo ve karnım kasılıyo akşamları. doğumdan önce çokk daha fazla mı oluyor

Benimde sadece kasiklarimda ar ara adet sancisi gibi sancilarim oluyo..Yalanci sanci dedikleri bunlar mi ki ?

tatlım temizlikçiyi ramazan girmeden tuttum evim 8 aydır fenaydı diye. ama evin önünde tren yolu çalışması var. hava sıcak camlar acık heryer gene battı.. çok şükür bitti bgn. yarn akşam annem geliyor. ben şimdi eşime bir iki parça tshirt falan ütüliycem başkada işim kalmadı çok şükür. gelen giden umrumda değil aslında bnm hiç akrabam falan yok burda hep eşimin tarafı gelicek ama bnm içim rahat etmez. ne biliyim. yaptım bile. yoruldum ama bitti. yarını kendime tatil ilan ediyorum:KK16:

benim eşimde öyle sanki son zamanlarda hiçbir paylaşımıız yok yani.. bende yanlızım tüm gün.. neyseki bebiş olunca yanlızlığımz son bulucak inşllah... :emir_bebek:

benim bebişte iri değil geçen hafta 3.050 idi. bakalım ne kadar oldu. ben hastaneden çıkınca sen gireceksin:) çok heyecanlı dimi insanı tuhaf duygular sarıyor..

Cnm benimm surda son 24 saat diyecegima ma daha da az kalmis :) Cok heyecanlii..Sende heyecandan duramayip bari temizlik yapayim dedin galibaa..

Bende haftasonu utu yaptim cantalarimizi hazirladim belimkoptu..Ki esim yapti temizligi ona ragmen ..Sen nasil okadar temizledin cnm benim yaa..Bak herkes dogum yapacakklar uyusunlar diye soyluyor..Sen bugun bol bol uyu :) Ruyanada minigini gor cennet kokulunu..Yarin kavusuyorsunuz insallahh :)

Ben duramiyorum burda yaa :)

balimmmm ne olur üzülme...ayni sikinti bir arkadasimda olmustu..o da kendini bir anne olarak üzmüstü..ama bebisimiz son dakika golu atti ve saglikli bir bebek olarak 3.150 dogdu :) sen inancini hic yitirme..beslenmene devam et lütfen..en iyisi olsun senin ve bebisin icin ama moonsheero nun dedigi gibi varsayki olmadi (biliyorum demesi kolay ) o cok saglikli bir kuzucuk olarak dünyaya gelecek ve yasitlarina göre daha hizli büyüyecek..muahhhhhhh

Cnm su pers. bi gelse.. Deli gibi calsium aliyorum..Calsiyum biraz yabvaslatiyormus plesanta yaslanmasini ..Zaten yaslanma dedikleride plesanta da calsiyum birikmesiymis.. Bakalim insallah iyidir kuzumm ..

ıcımden bir ses O iyi diyo ama bakalim..Rabbim saglicakla aldirsin insallah kucagimiza ..

X