Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Canım sakın canını sıkma benim bebişim 3 hafta hiç kilo almadı gelişimi durdu kaç doktora gittik o bebeğin zayıf olacağını gösterir dedi hepsi 2li 3lü testlerin güzel çıktıysa korkma dediler benim teyzem 40. Haftada 1800 gr doğurmuş kuzenimi eskidende varmış ama ultrason falan yok diye haberi yokmuş insanların ki 40. Haftalarda 2 kilo doğum yapan çok bende çok üzüldüm biliyosun şimdi iyiki doğmuş diyorum 10 günde 400 gr aldım hemde gözümün önünde yok bişey oldu mu olacak mı düşünmeden inşallah bebişin kilo alır öncelikle dileğim bu ama sakın canını sıkma inan doğurunca stresin bitiyo

cnm insallah .. Sen yasadigin icin beni daha iyi anliyorsun hatta kendi kosturmacanda beni dinleyip benimle ilgilendigin icin cok tsk ederim.. Bende surekli kendime soyluyorum ama zaten panik bi yapim var pekte soz geciremiyorum kendime :KK43:

Insallah sagliklidir.. En onemlisi o .. Artik geriside Rabbime emanet bakalim nasil olacak..

Cnm benimm yormasaydin keske kendini..Birak mutfak toz icinde kalsin ? Senden evladindan kiymetli mi ? Allah son zamanlarinda hamilelere inanilmaz bir guc veriyormus , sonrasinda da dogum oluyo yaa , dogumda kullansinlar diye..ama tum dr. lar diyo ki bizim tuum annelerimiz o enerjiyi temizlikte kullaiyo :) Haklilarda..

Gelen pis derse desin naapalim ? Yaptiracakkimsen yoksa , temizlikci tutamiyorsun kalsinn..Yavas yavas olacak hersey..
O sancilar canini cok yakiyordur..Ondan bu stresin sıkıntın..Lohusaligin guzel gecer belkide..Minigini ali bi kucagina onu kokla soyle oohh..Ne dert kalir ne tasa :)

tatlım temizlikçiyi ramazan girmeden tuttum evim 8 aydır fenaydı diye. ama evin önünde tren yolu çalışması var. hava sıcak camlar acık heryer gene battı.. çok şükür bitti bgn. yarn akşam annem geliyor. ben şimdi eşime bir iki parça tshirt falan ütüliycem başkada işim kalmadı çok şükür. gelen giden umrumda değil aslında bnm hiç akrabam falan yok burda hep eşimin tarafı gelicek ama bnm içim rahat etmez. ne biliyim. yaptım bile. yoruldum ama bitti. yarını kendime tatil ilan ediyorum:KK16:

Yarın 37 haftayı dolduruyoruz kızlar cok sükür.. şuan bebek dolabı karyolası falan geldi akşama kurulacakmış gec olsun güc olmasın :)..
yarında kontrolumuz var umarım 3 kilonun üzerine cıkmıştır :KK43:.. bu hafta hic beslenemedim..
Bide ben acaip takıntılı depresyonlu gibiyim.. herşeyi takıp üzülüyorum..lohusalığım nasıl gecicek bilmiyorum Rabbim yardımcımız olsun..
Kzmrl canımcım bnm annemde biliyosun gelmiyo doğru duzgun bu hafta ici gelicek inşşllhh.. kynvalidem herşeyi yapıyo evde ama keşke yapmasa ben kendim yapsam.. ruhsal cöküntü yaşıyorum sankii kafamı dagıtamıyorum tıkılıp kaldım kimsem yok :KK43:..eşim gelip akşamları hep işi oluyo bilmem nee bide erken yatıyo.. sürekli yalnız gibiyim evde.. Allah yardımcımız olsun :KK43:

benim eşimde öyle sanki son zamanlarda hiçbir paylaşımıız yok yani.. bende yanlızım tüm gün.. neyseki bebiş olunca yanlızlığımz son bulucak inşllah... :emir_bebek:

evet cnm sezeryan olucak. Ama korkudan. Aslında normal dogum cok istiyordum ilk başlarda ama cevre su bu derken iyice korktum. Rabbim hayrlisni etsin.diyorum artk.. bebisim iri degil pek 3300 dü ama normal doğumu beklersem.4u bulur gibi..... Cumaya da az kaldi ne yapcam bilmyrum.. cok heyecanliyim....

benim bebişte iri değil geçen hafta 3.050 idi. bakalım ne kadar oldu. ben hastaneden çıkınca sen gireceksin:) çok heyecanlı dimi insanı tuhaf duygular sarıyor..

arkadaşlar dün gece boyunca belim ve sırtım ve kasıklarım ağrıdı sürekli, korktum biraz ama aralıklı ağrılar değildi sürekliydi sizce sancılarım mı başladı?vajina bölgemde baskı var kasıklarımda ağrıyor sanki öyle hissediyorum :KK53::KK53:

hazırlık sancıları bunlar canım. bende de var. bu sancılar 10 dkda bire düşünce doğum yaklaşmıştır. benim geceleri oluyor gündüzleri sancılarım yok. son haftaya girdim. sabırsızlıkla sancı bekliyorum.

Bu arada kızlar bebegı dogum pozisyonu almış olanlar hıckırıkları ne taraftan hıssedıyorsunuz?????

Benım kızımda bas asagı normalde-ama hıckırınca ya sagdan hıssedıyorum genellıkle yada bugun oldugu gıbı soldan.
Anlamadım gıttı vıcudu mu saga sola donuyor da oyle hıssedıyoruz ?

Son haftalar artık yukarı donmez dımı-takıp edıp kendı mı sıkıntıya sokuyorum püüff :26:

ben sağda hissediyorum hep. bence panik yapma rahat ol. yeri çok dar zaten dönebileceğini sanmıyorum.

herkese iyi aksamlar kizlar...bu sabah doktora gittik nst ye baglandik sanci cikmadi...hanimefendiyi uyandirmak icin 2 paket meyve suyu verdiler :) 3.030 kilosu 48 cm boyuymus..suyu felan normal dedi...normal dogum pozisyonu almamis..zaten epidural sezeryan icin gün almistik sikinti yok..mantar olmus olabilirim diye fitil verdi :KK43: acayip koku var vajinamda,süt kesigi gibi akinti..ama bu saatten sonra sende olusan mantar cocuga zarar vermez korkma dedi..ayin 12 sinde son kez gidecegiz..1 hafta sonrada dogum hayirlisiyla..3 haftamiz kaldi yani..bizden haberler bu kadar canlar...

balimmmm ne olur üzülme...ayni sikinti bir arkadasimda olmustu..o da kendini bir anne olarak üzmüstü..ama bebisimiz son dakika golu atti ve saglikli bir bebek olarak 3.150 dogdu :) sen inancini hic yitirme..beslenmene devam et lütfen..en iyisi olsun senin ve bebisin icin ama moonsheero nun dedigi gibi varsayki olmadi (biliyorum demesi kolay ) o cok saglikli bir kuzucuk olarak dünyaya gelecek ve yasitlarina göre daha hizli büyüyecek..muahhhhhhh

herkese iyi aksamlar kizlar...bu sabah doktora gittik nst ye baglandik sanci cikmadi...hanimefendiyi uyandirmak icin 2 paket meyve suyu verdiler :) 3.030 kilosu 48 cm boyuymus..suyu felan normal dedi...normal dogum pozisyonu almamis..zaten epidural sezeryan icin gün almistik sikinti yok..mantar olmus olabilirim diye fitil verdi :KK43: acayip koku var vajinamda,süt kesigi gibi akinti..ama bu saatten sonra sende olusan mantar cocuga zarar vermez korkma dedi..ayin 12 sinde son kez gidecegiz..1 hafta sonrada dogum hayirlisiyla..3 haftamiz kaldi yani..bizden haberler bu kadar canlar...

oyyy maşallah yerim ben o prensesi 4ü rahat bulur bnce doğuma kadar zaten sezeryan olacağı için sıkıntıda olmaz kilosu.. gün sayanlar kervanının başında ben varım kızlar dua edin bana nolur.. korkuyorum biraz:18:

kızlar hastanye giderken hasta bezi falan götürüyor muyuz? orkid falan mı götürüyoruz napıyoruz? eksiklerimi söylermisiniz birde, ben 3-4 adet çamaşır koydum beyaz kullan at varya onlardan.. babane işi gibi..
emzirme sütyeni
terlik
3 adet gecelik
çorap
kozmetik
roll on
hırka/şal
fotograf makinesi
bebişim içinse, 3 adet zıbın takımı hani şu eldivenli önlüklü şapkalı falan olanlardan adını hatrlayamadım, 3 adet içli dışlı zıbın..
2 adet havlu bez, 3-4 adet ağız silme bezi, 1 paket yenidoğan, pişik kremi, şampuan, bebek yağı, 0-3 ay emzik
2 adet battaniye yani ince olanlar varya onlardan.. başka ne koymalıyım kızlar

oyyy maşallah yerim ben o prensesi 4ü rahat bulur bnce doğuma kadar zaten sezeryan olacağı için sıkıntıda olmaz kilosu.. gün sayanlar kervanının başında ben varım kızlar dua edin bana nolur.. korkuyorum biraz:18:

tesekkürler teyzesi :)) göbüsü var zaten,doktor gülüyo bakayim selilütü varmi diye :)) böyle bile patlatcak gibi valla beni karnim patlayacak gibi..bende büyük olursa sütümde az olursa doyuramam diye korkuyorum..saglikli olsunlarda..

dualarimiz hep seninle..cok rahat gececek insallah dogumun..bizde güzel haberlerini okuyup pozitif etkilenecegiz..senin o hissettigin heyecandir annesi korku degildir :)))) deme öyle sesli sesli...bisdeee korkariz yoksa :KK43:(

evet cnm sezeryan olucak. Ama korkudan. Aslında normal dogum cok istiyordum ilk başlarda ama cevre su bu derken iyice korktum. Rabbim hayrlisni etsin.diyorum artk.. bebisim iri degil pek 3300 dü ama normal doğumu beklersem.4u bulur gibi..... Cumaya da az kaldi ne yapcam bilmyrum.. cok heyecanliyim....

canım hiiçç kimsenin dediğine bakma. millet kendi normal yapamadığı için çok zor deyip duruyo. benim kendi ablamlarda sağlık sektöründe çalışmalarına rağmen sezeryan yap diyolar. zor olan her zaman iyidir. kolaya kaçma

Dogum yapan arkadaslar bebeklerinizde sarılık oldu mu?benim guzel oglumun tam sınırda cıktı bugun.doktor yarın sabah tekrar gelin tekrar bakalım dedi.insallah duser cok kahroldum ben :KK43: cok duygusalım ya ..
Bi de cok asırı halsiz hissediyorum kendimi.gunlerce haftalarca sancı cekip sonra sezeryan oldum simdi de uykusuz geceler..bebegim saglıklı olsun da sorun degil.ama sanırım vucudum iflas etti artık hem fiziksel hem duygusal olarak cok yorgun hissediyorum kendimi.kansızlıgımın da etkisi var sanırım.
Sutu olmayan arkadaslar humana still tea aldı esim hergun 4 kupa iciyorum hurma yiyorum bol su iciyorum ve sanırım faydası olmaya basladı.sut olayı biraz da psikolojikmis.kendinizi sutum var olacak ye alıstırırsanız gelirmis oyle dedi bana hastanedekiler..gelio cok sukur ama yetio mu bilmiyorum insallah zamanla artar.
Bebisi.in fotosunu da yuklicem insallah en kısa zamanda.
Dogum yapacak arkadaslar simdiden uyuyun dinlenin :) dogum yapanlar Allah size de bana da guc versin uylusuzluk konusunda :)
Ama hersey bi yana o boncuk gozlere bakıp miss kokuyu cekince dunya siliniyor insanın gozunden.koynunuzda uyuyakalması heran sizi istemesi dunyalara deger

Benim meleğim doğdu teyzeleri bugün on iki günlük olduk gerçi sabredemedi üç hafta erken geldi ama şükürler olsun sağlığımız iyi Allahım herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.

Kizlar hepinize iyi aksamlar, bende bu sabah saat 06.14 dogum yaptim. Ogluşum Malik Furkan'i Pda yaptirmadan normal dogum ile kucagima aldim.

Benim meleğim doğdu teyzeleri bugün on iki günlük olduk gerçi sabredemedi üç hafta erken geldi ama şükürler olsun sağlığımız iyi Allahım herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş.
Allah analı babalı büyütsün canım :nazar::nazar::nazar:

Kizlar hepinize iyi aksamlar, bende bu sabah saat 06.14 dogum yaptim. Ogluşum Malik Furkan'i Pda yaptirmadan normal dogum ile kucagima aldim.

eymen_berat analı babalı büyüsün inşallah, şükür kavuşturana maşallah size :nazar::nazar:
doğumun nasıl geçti peki sancıların çok uzun sürdü mü?

MERAK EDENLER İÇİN.......BEBEĞİM NİHAYET DÖNDÜ.EVDE SIK SIK EGZERSİZ YAPTIM BELKİ FAYDASI OLMUŞTUR,BELKİDE ZAMANINI BEKLEMİŞTİR.AMA YİNEDE TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK LAZIM.AYNI SORUNU YAŞAYAN KIZLAR TAVSİYEM SİZE :KK49:
1-
Prenatal Yoga - Turning a Breech Baby - YouTube BU HARAKETLERİ VE BENZER HARAKETLERİ HERGÜN DÜZENLİ OLARAK MÜMKÜNSE GÜN İÇERİSİNDE 2 SAATTEN BAŞLAYAN ARALIKLARLA YAPMAK.
2-HAVUZ,DENİZDE YÜZMEK,YAPILABİLİYORSA AMUDA KALKMAK.
3-ÇAMAŞIR İÇİNE MP3 LE KLASİK MÜZİK ,EL FENERİ TUTMAK.BEBEK IŞIĞA VE SESE DÖNERMİŞ.
4-BEBEĞİ DÖNMESİ KONUSUNDA TELKİN ETMEK,BABASI TARAFINDAN DAHA ÇOK SEVGİ VE TELKİN.
5-STRESTEN UZAK DURUP,RAHATLATICI AKTİVİTELERDE BULUNMAK.
6-SANDALYEYE TERS OTURMAK,YAYILA YAYILA OTURMAK.
7-TV VE BİLGASAYAR VS. FAZLA VAKİT GEÇİRMEMEK SIK SIK YÜRÜYÜŞ YAPMAK
8-http://www.bulenturman.com/gebelik-ve-lohusalik-egzersizleri BU HAREKETLERİ TÜM GEBELER YAPMALI.
BU ARADA MANEVİYAT,İNANÇLI OLMAK KENDİMİZİ TELKİN ETMEK.......:emir_bebek:

Kızlar mrb,BEBİŞİMİN DOĞUM TARİHİ 17 AĞUSTOS :emir_bebek: bebişim saf makat pozisyonunda.YANİ BAŞI AĞAĞIYA HALA DÖNMEDİ.döner mi,dönersede ne zaman ve nasıl döner bilemiyorum fakat bu konuda yapmamız gerekenler hk. Bilgisizim.öncelikle gebeliğinde bu sorunu bizzat yaşayan veya sorunu yaşamış arkadaşlarınız var mı???doğumda ve sonrasında hangi sıkıntıları yaşadı.birçok sitede anomali bebek yani özürlü bebeklerde bu sorunun yaşandığı söylensede yabancı sitelerde annenin yaşam tarzından kaynaklandığı yazıyor.tecrübeleriniz ile aydınlatın lütfen bizi.ayrıca bebeğin dönmesi için yapılan egsersiz hareketlerini deneyenler gerçekten bebişleri yerinden döndürmeye yarıyormu??????dr lar sezeryandan yana ama ben sezeryan istemiyorum,onlar doğum konusunda bizim gösterdiğimiz hassasiyeti göstermiyorlar :KK50:

kızlar buarada bnm çarşamba sabhı allah nasip ederse doğumum. bgn evin mutfak dolapları ve banyo dolapları hariç her yerini sildim süpürdüm yerleştirdim. yarn da eşim kalanları yapacak. ama varya bir haftadır çok kötüyüm ve her geçen gün daha da kötüleşiyorum. ağrılarım böyle bıçak saplanması gibi aniden giren kramplarım giderek artıyor. düzenli değil ama sıklaştı. çok uykusuz ve yorgunum. bu yüzden çok gerginim barut gibi. kim ne yapsa batıyor. bnm lohusalık zor geçicek sanırım..

canım yorma kendini çok olduğu kadar gerçi bende odasını yerleştirdik ortalıkta dolanıp durdum öyle ondan bile yoruldum aklım sende çarşamba hayırlısıyla alalım kucağımıza benim belirsizlik varya bilemiyorum alacakmı inşallah biraz artrmıştır suyumuzda az daha bekleriz diyorum ama hayırlısı

canım hayırlı uğurlu olsun ilk normal doğum

X