Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Canım sonunda boşayacağım aşacağım gerçekten herşeyi. Ama ne anladım biliyor musunuz kızlar.. 6 yıldır yaşadığım bu evlilik hikayesinde maalesefki dış karakter benmişim. Hiç bir zaman eş olamamış hiç bir zaman güvenilmemişim. Geçen gün duydum eşimin ağzından bilmediğim herşeyi. Sonunda öğrendim ki hiç kimseymişim. Bunu 2 çocuktan sonra anlamak daha üzücüymüş maalesef..

canım, bence önce sakin ol. içinde bulunduğun durumun vahimleşmesinin hormonlarından ve geçici olduğunu unutma. bu yüzden genel yargılara varma bence. bu zor günlerinde geçecek çocukların ve eşinle daha nice güzel günler geçireceksin. şu an çok yoğun bir değişim ve stres dönemine girdin. çevredekilerin tavırları da tuz biber tabii. belkide normalde hiç umursamayacağın hareketler şu an seni çıldırtıyor olabilir. bana öyle oluyor gerçekten. lohusalıkta daha da artacak hele eşimin ailesi de gelince iyice gericek beni biliyorum. böyle düşündüğüm zamanlar hemen eşimle empati kuruyorum. ben doğumumda ve sonrasında yanımda ailemi ve kardeşlerimi tabii görmek istiyorum sevincimi onlarla paylaşmak istiyorum. aynı şeyi eşimde istiyor tabii. evlilik maalesef böyle bir şey. çevrende bulunmasını istemediğin insanlarla akraba oluyosun ve sürekli iletişim kurmak zorundasın. en başta bunları bilerek evet diyoruz sevdiğimiz için.
Allah yardımcın olsun. bebeklerine sağlık ve hayırlı ömür versin inşallah

kızlar gece çok belim ağrıdı birde sabah 5 10 dk aralıklarla sanki içime bişey batırıyorlarmış gibi sancı hissettim altta, sizde de oluyor mu böyle şimdi biraz iyiyim

Hayirlisi olur ins.benimde senden bi hafta sonra sezeryan olcak.hala karar veremedim genel mi epidural mi diye.kilolu hamile kalmistim.sismanlarda epidural tutmayabiliyimus.doktorum epidural iyidir dedi ama ben genel olcam galibs.acikcasi korkuyorum.sen neye karar verdin

canım mutlaka epdural ve ya spinali tercih et. ben hastanede çalışıyorum çok fazla sezeryan izledim, kilolu kadınlarda bebeği çıkarmak biraz daha zor olabiliyor. genel anestezide anestezist ilacı yapar yapmaz ameliyata başlanıyor,ilaç bebeğe gitmesin bebek hemen çıksın diye. ikiz gebelikte, kilolu annelerde ve karnında yapışıklık olanlarda bu sürebiraz uzuyor. amaepiduralde ilaç yaptıktan sonra bebeğe hiçgitmediğiiçin acele etmiyorlar, bebek de strese girmiyor. bel ağrısı öyle çok sık olmuyor merak etme. baş ağrısı ise spinalde daha çok ama o da 1000 de 1 diyebilirim.

canım mutlaka epdural ve ya spinali tercih et. ben hastanede çalışıyorum çok fazla sezeryan izledim, kilolu kadınlarda bebeği çıkarmak biraz daha zor olabiliyor. genel anestezide anestezist ilacı yapar yapmaz ameliyata başlanıyor,ilaç bebeğe gitmesin bebek hemen çıksın diye. ikiz gebelikte, kilolu annelerde ve karnında yapışıklık olanlarda bu sürebiraz uzuyor. amaepiduralde ilaç yaptıktan sonra bebeğe hiçgitmediğiiçin acele etmiyorlar, bebek de strese girmiyor. bel ağrısı öyle çok sık olmuyor merak etme. baş ağrısı ise spinalde daha çok ama o da 1000 de 1 diyebilirim.

Sagol canim uyardigin icin.doktorum da epidural taraftari ama ya tutmazsa diye korkuyorum.hic epiduralin tutmadigi durumla karsilastinmi

Dogum moduna gecen bebeklerin hareketleri yok denecek kadar azaliyormus. Digru mu kizlar duydunuzmu boyle birsey..

Ayrica tas gibi oldu diyiruz ya gibegimiz ama hemen gecio benim bugunden beri tas gibi koca bi kutle sanki. Iturunca karnimin degdigi yer bacagimda sanki uzerinde tas varmis gibi sert.. sizlerde de varmi boyle bir durum. .

Gerci bugun inanilmaz stresli bir gun benim benim icin belki ondandir. Telaslanmayim en iyisi sakin olayim. Nasil olacaksa.

Hayırlı aksamlar kızlar- :emir_bebek:
Bır cıkıyorum gerı geldıgımde dogum haberlerı okuyorumm heyecan doluyorumm :KK52:
Gozunuz aydın yenı annelerimiz... :KK16:

Yuruyuse basladım-bakalım sonuc ne olucak... Yarın kontrolum var buyuk ıhtımal-hayırla donerım ınsallah...

Dogum moduna gecen bebeklerin hareketleri yok denecek kadar azaliyormus. Digru mu kizlar duydunuzmu boyle birsey..

Ayrica tas gibi oldu diyiruz ya gibegimiz ama hemen gecio benim bugunden beri tas gibi koca bi kutle sanki. Iturunca karnimin degdigi yer bacagimda sanki uzerinde tas varmis gibi sert.. sizlerde de varmi boyle bir durum. .

Canım son haftalar azalma oluyor yerlerı daraldıgı ıcın-sık oynamıyorlar-mesela benımkı eskısı gıbı aktıf degıllll :KK31:

Yarin 39.hf. doluyor sabah randevum var bakalim ne diyecek dr. Bebegimin posisyonu kilosu hakkinda.. pampam bisi yazmadi demi bugun idi dogum.. nasil gecti acaba..

Yarin 39.hf. doluyor sabah randevum var bakalim ne diyecek dr. Bebegimin posisyonu kilosu hakkinda.. pampam bisi yazmadi demi bugun idi dogum.. nasil gecti acaba..

ağrın falan varmı canım nasıl hissediyosun gerçekten çok az kalmış allah hayırlı doğum nasip etsin sağlıcakla gelsin pampam dan haber yok

ağrın falan varmı canım nasıl hissediyosun gerçekten çok az kalmış allah hayırlı doğum nasip etsin sağlıcakla gelsin pampam dan haber yok

Cok canimi yakmayan agrilarim var ama ciddi bi sancim hic olmadi.. hepimizde olan kasik agrisi regl sancisi felan.. hayirlisi olsun canim. Hemen gelsin istiodum ama inan artik istemiyirum 2 3 hf gelmesede olur.. cok
Isim var cokkk :KK66:))

o sertlik benimde oluyo hergün hemde hemen geçmiyo. yan yatıp dinlenince rahatlıyo. bugün mesela anneme iftar hazırlıyordum mutfakta çok ayakta kaldım. öyle bir sertleştiki karnım nefesim kesildi. oturup dinlendim ama uzun süre geçmedi. sık sık oluyo yani...

40. haftanın içindeyim. sıcak basıyor bi yandan, el ayaklar davul gibi, şişlikten hareket edemiyorum. ayaklarım bacaklarım zonkluyo da zonkluyor. geceleri ne sağ ne sol yatabiliyorum. sıkıldım,bunaldım iyice uykum şimdiden 3 saate düştü. herkes oraya oturma düşersin, bunu yapma dikkat et, sen otur biz yaparız..... yahu karışmayın artık ya hareketsizlik tavan yaptı zaten, hormonlar da cabası....şimdiden psikolojim bozuldu.lohusalığımı hiç düşünemiyorum bile..

Dr.kont. geldim. Sanki 39.hf dolduran ben dehilim. Bebegin keyfi yerinde cok sukur. Sanci var ama ciddi degil. Zerre acilma yok.
8.agustos gunum doluyor fakat yine gelmez ise 41. Hf ya kadar gun asiri kont. Ile su vs. Bakacaz tani bu esnada bebek armut toplamaz kilo alacak ve ben Sezaryan olacam. Neyse kismet doirum artik anlayacagiZ bayram sonrasina kalacak gibi bebegim. Esimde onumiz hf tatil Sezaryan yapalim bebegimi seweveyim 10 gun diyo. Kafam durdu.. dr. Kesin normal dogmaz diyemiyorum cok iyi dusun digmayacak bir bebek degil dio. Canim hakli tabi bana oyle bakma lili karari sen verecen dio. Ben sancimi cekmek suyumin geldigini gormek bunlari yasamak istiyorum. . Bakalim Rabbim hayirlisini nasip etsin hepimize insallah..

Bu arada oglum simdiden 3500 oldu arti eksi var tabi ama 41. Hf bekler isem kesin 3600 un ustune cikacak. Ozaman da asla normal dogum yaptirmam dr.um dedi.. ben yine bekleyim en iyisi mudahale etmek istemiyorum. . Lilinin gobegi klimali bekleme salonu mubarekk :KK66:)

Sagol canım cevap verdigin icin.bizim de bugun yatısımız yapıldı.dun 16 dı deger bugun 17 olmus.normal sınır 17 dedi doktor.suan hastanedeyiz.bebegim ısıgın altında yatıyor.cok agladım ben gozleri baglanıp ystırılınca.sanırım lohusalıktan kaynaklanıo asırı duygusalım.Allahtan ozel odadayız esim de yanımda.bebegi sık sık emzir dedi hemsire.blzimki cıplak kalımca korkuyor bide.ilk koydugumuzda cok korktu agladı.emzik verdik agzına pıspısladım biraz sakinlesti.uyuyor simdi.ama dedigin gibi cok zor .Allahım dermansız dert vermesin kimseye.biz bunu bile kaldıramıyoruz.dua edicem bebegine ve sana sen de bize et olur mu

canım özel hastane karşıladımı sizin fototerapi ücretinizi bizimkini karşılamadı geceliği 300 lira bir gece bir gündüz özelde bir gece bir gündüzde devlette yattı yavrum devlette bebeği alıp anneyi yolluyorlar onu orda bırakınca çok kötü oldum rabbim kimselere yaşatmasın şimdi evde değerimiz yine 13lerde düşmüo :KK43:

Biz de taburcu olduk cok sukur.degerimiz dun 12 di.yarın kontrolumuz var insallah azalmıstır ama yızu falan hala sarı yavrumun.biz de ozelde yattık.ucret almadılar.dogum yaptıgım hastane oldugu icin mi bilmiyorum ama yeni dogan hizmetlerinde ucret almıyoruz dediler.4 saat uzay diye bi kuvez var cekmece gibi biseye koyuyorsun bebegi onda yattı sonra da diger fototerapi kuvezinde.dogum yaptıgımda kaldıgım oda gibi bi odada kaldık.esim de kaldı bizimle.sık sık emzirip bez degistirip tekrar yatırıyorduk.o goz baglama olayına aglaya aglaya mahvoldu bebegim.bizim hastane medical park.acaba hastaneye gore mi degisiyor ki ucretli olup olmaması?

Merhaba,
2. doğumumu bekliyorum. Bugün 40. haftam doldu. Hepinize şimdiden sağlıklı doğumlar diliyorum. Bir de ilk çocuğunu 4.100 gram olarak doğal doğumla ve epidüralsiz doğurmuş bir kadın olarak forumda okuduklarım ve endişeleriniz sonrası bir kaç şey söylemek istedim. Normal doğumla ilgili sancı, ağrı, korku vb. pek çok kelime geçiyor yazılanlarda. İlk doğumunu yapacak anne adaylarının doğal bir olayı hep negatif kelimelerle özdeşleştirmelerinin, kötü hikayeler dinlemelerinin, erken doğumdan bahsetmelerinin ve şimdiden sezaryene karar vermelerinin nedenlerini anlamak benim için oldukça güç. Her kadının bedeni farklıdır ve doğumu nasıl yaşayacağı buna göre değişir diye düşünüyorum. Sezaryen doğum yapan arkadaşlarım hastanede onları ziyaret ettiğimde ağrılar içinde ve oldukça memnuniyetsiz görünüyordu. Bana şiddetle doğal doğumu öneriyorlardı. Ben bu söylenenlerin üzerinde bile düşünmedim. O anı yaşayana kadar doğumla ilgili hiç bir şey düşünmedim ve konuşmadım. Başkalarının kötü hikayelerini de dinlemedim. Bol bol gezdim, yürüdüm ve yüzdüm. Bilmiyorum belki çok hareketli olduğumdan, belki genetik yapımdan ve en önemlisi belki şanslı olduğumdan kolay bir doğumum oldu. 42. haftaya kadar bekledim, doktoruma da beklemesi için yalvardım. Bu arada doktorun beni sezaryene yönlendirmek için kullandığı argümanlar ( belki bazılarınızın yaşamakta olduğu) hamilelik şekeri dolayısıyla mantar enfeksiyonu ve çok beklemekten hemeroid:)) da vardı. İşte böyle... Hemeroid doğum yaptığım gibi iyileşti, enfeksiyon da. 3 dikiş bir kaç gün sonra eridi ve hiç bir sorun çıkarmadı. Bu nedenle merak ettim, doktorunuz neden 3600 gramın üzerinde normal doğum yaptırmıyor? Tekrar sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum herkese...

Bu arada oglum simdiden 3500 oldu arti eksi var tabi ama 41. Hf bekler isem kesin 3600 un ustune cikacak. Ozaman da asla normal dogum yaptirmam dr.um dedi.. ben yine bekleyim en iyisi mudahale etmek istemiyorum. . Lilinin gobegi klimali bekleme salonu mubarekk :KK66:)

X