Cola ve asitli içecekler yasakÇok cola içiyorum onu bırakayım
Bu sabah ağlayarak uyandım
Psikolojim bozuldu
Aylarda yıllarca çekenler nasıl dayandı
Desteğiniz için çok teşekkür ederimCola ve asitli içecekler yasak
Üzülmeyin henüz doktora gidip bir teşhis konulmamış
İlk zamanlar insan üzülüyor ama ilaçlarla doğru diyetle azalıyor şikayetler
Streste sizi yorar
Benim idrarda yanma ile başladıDesteğiniz için çok teşekkür ederim
Yarın sabah üroloji randevum var
Devlet hastanesinden umarım doktor iki antibiyotik yazıp göndermez bakar
Sizin tam şikayetiniz neydi
Benim idrarda yanma ile başladı
Sonra sık idrara döndü
Daha sonra da geçmeyen idrar hissi ile devam ediyor
Şuan ilaç kullanıyorum
Diyet yapıyorum çok geniş kapsamlı
İlk etapta uzun sürer kontroller vs
Meshanenize böbreklerinize bakarlar
Durumunuza göre doktor ilaç yazar
Sizinde ilk baş İdrar testiniz temiz çıkmışmıydıBenim idrarda yanma ile başladı
Sonra sık idrara döndü
Daha sonra da geçmeyen idrar hissi ile devam ediyor
Şuan ilaç kullanıyorum
Diyet yapıyorum çok geniş kapsamlı
İlk etapta uzun sürer kontroller vs
Meshanenize böbreklerinize bakarlar
Durumunuza göre doktor ilaç yazar
Evet hersey Temiz hiçbir mikrop bakteri yokSizinde ilk baş İdrar testiniz temiz çıkmışmıydı
MMerhaba durumunuz nasıl?Merhaba. 6 aydır sık idrara çıkma, sıkışma, sürekli sıkışılık ve masanede gerginlik hissi, bazen pelvik ağrı, bazen idrar sonrası yanma sikayetlerim var. Günde 12 kez tuvalete çıkıyorum.Bir sürü doktora gittim. Sistoskopi haric tüm tetkikler yapildi. En son ürodinami yapıldı. Mesane kapasitesi 390. İdrar akım hızı düşük. Ortalama 7ml/sn. İnterstisyel sistitin tüm belirtileri var ve artık bu hastalik olduguna eminim ama malesef doktorlar bu konuda bilgili degil. Halen teshis ettirmeye calisiyorum. Hayatımı çok kısıtlıyor ve depresyona sürüklüyor. İnterstisyel sistit olan ve tedavi olmuş arkadaslar var mı acaba? Su an durumunuz nasıl, nasıl bir tedavi uygulandı, doktorunuzdan memnun musunuz? Yardımcı olursaniz cok sevinirim.
Sorununuz geçti miMerhaba,ben de 4 yildir cekiyorum bu hastaligi surekli yanma batma beni de mahvetti artik psikolojim bozuldu o kadar cok yere gittim ki bana da gecen yil bu zamanlar ilac baslandi elmiron ve iki ay ictim tam gecirmese de rahatlatmisti ama haziranda hamile kaldim ve kestik bu surecte rahattim zaten doktor hamilelikte sikayetler azalir demisti ama dogum sonrasi tekrar alevlendinemzirdigimnivinnilac kullanamiyorum ama sutten kesio baslamayi dusunuyorum o kadar aci veriyo ki.Size ne tedavi uygulaniyor acaba ilac mi?iletisimde kalsak mumkun mudur?
Arkadaşım geçmis olsun 2senedir pyoseptil kullanmaktan bıktım görmediğim doktor kalmadı en son Zonguldak da örf, Ayhan Mungan sistografi yaptı , tehhis interstisyel sistit mesane aşınması. gibi bişey dedi, mesane içi ilaç önerdi 1yil ilk ay 4ane sonra ayda bir gepan diye bir sıvı mesaneye sıkılacak 10 milyarı geçiyor diye başka doktora gittim, 3aylik bir ilaç başladı elmiron laroksil ve tofinaz verdi kullanmama rağmen bugün yine lökosit çok çıktı yine pyoseptil başladı, yani bitiyor ilaç, yine başlıyor geri mesane iyileşiyor gibi bişey söyledi, bende bıktım artık yanma ateş uykusuz geceler, yaşıyorum, iyi oldum diyen biri varsa lütfen bana da haber edinArkadaşlar interstisyel sistit tanısı konulup şikayeti vajina ön duvarında şiddetli yanma olan var mı aranızda? Acaba benim mesanem yanıyor olabilir mi? Çünkü bu oraya temasla veya hafif dokunmamla olan bir yanma değil içerden içerden hissettiğim sürekli yanma. Ve yine bu tanı konulup tuvalete çıkma sıklığı günde 5,6 olan var mı. Yani interstisyel sistit hastaları günde hep 8'den fazla olarak sürekli mi tuvalete çıkmak ister? Gece tuvalete çıkma isteği de yok bende. Ve bu sorun sadece mesanede mi hissedilir? İdrar borunuz ve idrarın çıktığı yer de acıyor mu? Lütfen hissettiğiniz şikayetleri anlatır mısınız. Doktor eline kaldıkça kim bilip daha kac antibiyotik alacagım. Sikayetleriniz benzerse en azından o konudaki doktorlara yöneliriz. Bu konuyla ilgilenen doktorlara gideriz.
Merhabalar bende bu hastalıktan müzdaripim 4/5 aydır ürolojinin kapısını aşındırıyorum tahlil kültür ttemiz ultrason temiz çıkıyor ,ilk aktif mesane dediler betmig a kullandım bi işe yaramadı,dediğiniz gibi sıkışma ve yanma mahvediyor,gece tuvalete kalkmaktan ıyuyamıyorum,siz bir çözüm bulabildinizmi?Konu biraz rski ama cvp yazarsanız sevinirimilk içtiğiniz ay ya da ikinci ay etkisini gösteriyor agriyi kesiyor sık idrara cikmayi önlemek için de 6 ay ya da 1 yıl düzenli icmemiz gerekirmiş mesanenin içini tamir ediyormuş siz doktorunuza bir danışın bu ilacı yazamam ilaç temin edilmiyor derse raporlanabiliyormus devlet artık ilacı temin ediyormuş deyin geçmiş olsun
Merhabalar bendede ağrılı mesane sendromu var testlerimde bakteri çıkmıyor ama sık idrar ve yanma mahvetti ürolojiye gitmekten bıktım siz çare buldunuzmu eski bir konu ama cvp verirseniz sevinirimBana da bu hastalıkla ilgili yeni teşhis kondu. Benim derdim idrar sırasında yanma ve acılar olması. Nadir bir hastalık oldugu için forumlarda da pek konusu yok. İlaç tedavisine başladım henüz çok yeni bir şey söylemem için erken fakat bir çok insanla tanıştım bu hastalığı olan. Umutsuz olma. İyileşen çok insan var. Daha doğrusu bu hastalıkta iyileşmek diye bir şey yok. Uçuk gibi düşün hayatın boyunca her an yeniden gelebilir. Tedavisi de kişiden kişiye değişiyor ve uzun süreli tedaviler. Tedavide en önemli şey kesinlikle çay kahve asitli içecekler sigara vb. tuketmemek. Herkesin şikayetleri farklı olduğu gibi tedavisi de farklı. Vakit kaybetmeden bu konuyla ilgilenen bir doktora gidip tedavine başla cook geçmiş olsun.