Ağrılı mesane sendromu (interstisyel sistit)

İki tane iyi uroloji doktoruna gittim. Ikisi de anlamlı olarak kesin şudur diyemediler. Bi tanesi asiri aktif mesane dedi digeri de başlangıcı olabilir dedi. Aslinsa 2 3 hafta baya iyiydim. 2 3 gun once reglim bittiginde hafif bi agri hissettim kasiklarimda gecen ay da olmuştu ama kasiklarim bu kadar agrimamisti o agriyla birlikte tetiklendi yine. Ne olduğunu da anlamıyorum. Yedigim ictigi etki ediyorsa neden 2 hafta bir seyim yoktu. Keza bu ola basladiginda ilk zaman yine 2 3 gun ya da 3 4 gun son derece normal oldugum gunler oldu. Spesifik bir durum. Akupunkturun fayda edecegini umuyorum..

Öncelikle merhaba. içim o kadar daralıyor ki 3 ürolog artı bir psikolog kesmedi kendimi buraya attım. Yaşadığım sorundan

dolayı adeta ölecek gibi hissediyorum. Derin bir keder ve çaresizlik içindeyim. Sizlere durumdan kısaca bahsedersem.

Yaklaşık 2 senelik evliyim. Bu süreçte vajinismus hastası olduğumu öğrendiğimden beri eşimin yaklaşımı harika oldu. Hep

yanımda oldu. Ben hazır hissedince de tedaviye gittik. Tedavi de yaşım da çok küçük olmadığından ve yıllardır süregelen

ağır bir vaka olduğumdan dolayı epey zorlansam da son aşamada penisi içime yerleştirebildim. Başardım. Tedavi bitti.

Pratiklere geçtik. Yine hafif sistit ve yanma belirtilerim vardı ki 18 yaşımdan beri sistitim eksik olmaz. Ancak tam da

bundan sonra resmen kabus başladı. Be tedavide dilatör kullandım. Ve hocama da çok güvendim. Hala güveniyorum. Sonuçta

yıllardır bu hastalıklarda başarı elde etmiş harika bir hekim. Ve yöntemleri de başarılı. Ancak benim yapım çok hassas.

Akapunktur kullanırken bile üzerimdeki tedavide denendi epey acı çekmiştim. Sadede gelirsem yine bir pratik yapmamızdan

sonra vajinar mantar oldum. Hem eşim hem ben temizliğimize çok dikkat ederiz. Ancak bu durumun normal olduğunu balayı

sistiti olduğunu söylemişti hocamız. Tabi benim bu dönemde psikolojim epey epey bozuldu. Eşimin gayreti, sevgisi olmasa

altından kalkamazdım. Çocuk da çok istediğimizden ona inanılmaz kafayı takmış durumdaydım. Eşim kedilerimizle yaşarız sen

yeter ki iyi ol dese de gerek onun ailesi gerek benim ailemden sürekli baskı yediğimiz de bir gerçekti. Asıl konuya

gelirsek bende birden bire sürekli idrar yapma hastalığı başladı. Ama bakın 5 dakikada bir. Halbuki tüm testler yapıldı. Ne

iltihap, ne sistit kalmamış psikolojik olabilir dedi doktorun biri. Ve sonraki gittiğim doktorlar da dilatörlerle kendimi

zarar vermiş olabileceğimi, ya iyi dezenfekte etmediğimi, ya da dilatörlerin o bölgede ödem yaptığını söylediler ısrarla.

Şimdi hiçbir çözüm bulamıyorum. Üroloğun biri birkaç ay bekle geçer diyor. Ya ömrüm tuvalette geçiyor bu nasıl beklenir.

Dünya para verdik vajinismus tedavisi için. Şimdi çocuk yapacak zaman da elimizden alınıyor gibi hissediyorum. Gerçekten

dilatörle kendini tahriş eden var mı aranızda merak ediyorum. Ödem yapmışsın diye tutturuyor kime gitsem. Üriner sistem zarar görmüş. Yumruk yemiş diyorlar. Çok çok daraldım.

İçim sıkışıyor. Ve etrafımdaki herkes de benim halime çok üzülüyor :KK43: Sürekli tuvalette yaşamak çok zor.​

Vajinayla idrar kesesi aynı yerde değil tahriş zarar verme vs böyle bi durum olduğunu sanmıyorm çünkü tahriş olsa idrar yaparken acıdan duramazsn idrarımızın biriktiği bi kese varmış sanırım tabi yanılmıyorsam o zarar görmüş dedikleri gibi ama hani dıştan o bölgeye nasıl zarar verilir çok çok zor bi ihtimal ama geçer o kese kendini tamir. Ediyor ben bakireyken akciğer ameliyatı sonrası sonta taktılar çekerken ani çektiler dünya kanamam oldu hastaneyi ayağa kaldırdm bekaretim gitti diye doktor ikna etti beni ikisi farklı yerlerde diye idrar keseni yırtmıştır doktor dedi hızlı çekmiştir bende bi süre üşütmş gibi hep çişe giderdm sonra geçti kısa süre içinde inşşallah seninki de geçer
Merhaba ben de artik kafayı yemek uzereyim. Yukarida alintiladigim mesaj benim hikayem. Her sey vajinismus tedavim biterken basladi. Bes dakikada bir idrara çıkmaktan aklımı kaçıracak gibi hissediyorum. Neredeyse butun hayatım durdu. Asla bunun altından kalkamıyorum. Sisteskopi de oldum. Bir doktorn dediği diğerini keşke tutsa. Mesanemde yaralar olduğunu soyledi. Tamam bu olabilir. İdrar yolumu tikayan bir et parçası olduğunu soyledi. Tıpkı erkeklerin prostati gibi dedi. Daha da konusu bunu benim dilator çalışırken kendim ittirmek olabileceğini ve dolaysıyla mesaneme zarar vermiş olabileceğini soyledi. Bu beni aşırı uzdu. Vajinusmus doktorum dilatorlerin asla bana zarar vermeyeceğim soylemisti cunku. Tutuş hatası yapsan da bu denli bir hastalığa yol açmaz dedi. Cunku arayıp üretimine dediklerini ona da sordum. Ayrıca ilişkiye girmeyi başarmıştım. Tamam ağrılı oldu ama tedavim iyi gidiyordu. Kafamdaki birçok ön yargıdan arinmistim ne guzel. Bundan sonrası pratik demisti jinekologum. Hatta çocuk planlarimiz vardi. Hepsi suya dustu su an. Cunku urolog sisteskopi yaparken bir de ustune senin canına çok dar ki dedi. Acı da çeken normal gelişim geriliği var hakında dedi. O acıyla bi de bunu duyunca sok oldum. Yoo dedim oyle bişi demedi doktorum. Seni korkutmamak için dememiştir dedi. Hemen jinekolojik aradim. Ya sacmalamasin onun alanı degil bu , hiçbir dağlık yok dedi. Kendini siktiysan onu dağlık sanmıştım dedi. Gerçekten kafayı yicem. Kime inanacağım şaşırdım. Her dakika idrara çıkmaktan ve iğrenç sıkışıklık hissinden yıldım. Ne olur biri bana akil versin.

Herkese merhaba,
Benim durumum Kasım 2022 de başladı sistit hastalığı ile ama idrar kültürümde hiç üreme olmadı.
Problemlerim idrarda sıkışıklık ve mesanede yanmaydı.(İdrar yaparken yanma değilde sonrasında mesanem yanıyordu) ve sonra da hiç bitmedi bu kabus.Lökositlerim negatif oldu falan tonlarca antibiyotik kullandım,Aktif mesane ilacı kullandım(betmiga).Antideprasan verildi kullandım tık yok.Size yemin ederim 7 aydır idrara surekli sıkışık hissediyorum yürümek,yatmak,oturmak hepsi ayrı dert.
Mesaneye de ilaç verildi 3 hafta ondan da yarar görmedim.
En sonunda Mart 2023'te sistoskopi yapıldı ve mesanemde bazı kötü tabakaların olduğu ve poliplerin olduğu ortaya çıktı ve bunları komple yaktılar.Sözde bu durum geçirecekti ama hala deli gibi sıkışığım ve canım acıyor(üretra.mesane) inanın dışarı çıkamıyorum yürümek bile işkence oluyor.Sürekli bomba gibiyim.
Biyopsi sonucum kronik sistit/interstitsyel sistit çıktı.
7 aydır 7/24 sıkışık hissediyorum.
Şuan cranberry, d-mannoz tarzı ilaçlar kullanıyorum ama maalesef durum hala aynı birde mesaneyi yaktık üstüne.
Benim gibi 7/24 sıkışık hissedip bu durumu atlatan insanlar lüften yardım edin.
Geriye Elmiron kaldı ama onu da kullanıp verim alan insan görmedim.Zaten en başta bu sistoskopiyle yakma işlemi de ilaçlardan verim almamış insanlar içindi.Aranızda elmironla bu sıkışıklık,baskı hissi geçen var mı?
Ya da herhangi bir başka yöntemden verim alan? İnanın kıvranmaktan yaşayamıyorum.
Merhaba duzelme yasadiniz mi acaba?

Merhaba,bende sağlıkçı idim(fzt)artık bu yanma ile çaluşamayıp ayrıldım,5 yıldır uğraşıyorum,elmironu 2 yıl kullandım herkeste farklı etkileri var,elmironu da aymed getiriyor sistinon u sizden duydum,bence elmirons muadil çıkarmış aymed..sizin şikayetiniz sürekli bir yanma halimi mesanenizde,sıkışma hissi mi?gerçi benim mesanem ve üretram yanıyor ama sıkışıkda hissediyorum..tuvalete gidip yapınca(dolu olsun olmasın mesane)rahatlıyor sonra tekrar…
Merhaba simdi nasilsiniz acaba?

umarım gerpan adlı ilaç enjekte edilecek umarım faydasını görürüm benim çikolata kistim endometriozis rahatsızlığıda var kadın doğum Dr. tedavi görüyordum mesane sorunum olunca ürolojiye yönlendirdi işte üroloji tedavim bitince yine tekrar kadın doğum tedavisi olucak ama benim 5 aydır en büyük sıkıntım mesanem günde 9 kez idarara ağrılı yanmalı bir şekilde gidiyorum artık bu son acılar olsun istiyorum:KK43: idrar yapmak işkenceye döndü:KK43: sizin de var mıydı hangi işlem sonucu geçti acaba
Merhaba benim annemde var interstisyel sistit bende onun için araştırma yapıyorum. Kendimde endometriozis hastasıyım. Bir arkadaşımda daha bu rahatsızlık vardı daha önce 2 defa sistoskopi olmuştu çare olmadı ama botox yaptırınca düzeldi. Anladığım kadarıyla yapan doktor da çok önemliymiş. Çok araştırıp bulmuştu çok iyi bir doktormus gerçekten bende araştırdım ama biraz pahalı anladığım kadarıyla geçen sene bu zamanlar ameliyat olmuştu 60bin civarı bir para ödemişti özelden ismini yazarım isterseniz doktor istanbuldaymis biz Ankara'da yasiyoruz o yüzden ben Ankara'da bir doktor arıyorum. Annem Hacettepe üniversitesinde gidiyor orda bir prof anneme sistoskopi yaptı özel muayenehanesinde fizik tedavi gördü birde. Ama malesef düzelme olmadı. Pyeloseptyl (ismini yanlış yazmış olabilirim) adında bir ilaç kullanıyor ve gag diye bir vitamin. Arastiriyorum ama sonunda yine üniversiteye gidecek gibiyiz bir ay içinde annem tekrar sistoskopi + botox olacak inşallah burdan sizlere düzeldi diye yazabilirim. Kendim de endometriozis hastasiyim onunla ilgili uzun zamandir çok araştırmalar yaptım sormak istediginiz bişey varsa çikolata kisti hakkında onda da yardimvi olabilirim

Merhaba ben de artik kafayı yemek uzereyim. Yukarida alintiladigim mesaj benim hikayem. Her sey vajinismus tedavim biterken basladi. Bes dakikada bir idrara çıkmaktan aklımı kaçıracak gibi hissediyorum. Neredeyse butun hayatım durdu. Asla bunun altından kalkamıyorum. Sisteskopi de oldum. Bir doktorn dediği diğerini keşke tutsa. Mesanemde yaralar olduğunu soyledi. Tamam bu olabilir. İdrar yolumu tikayan bir et parçası olduğunu soyledi. Tıpkı erkeklerin prostati gibi dedi. Daha da konusu bunu benim dilator çalışırken kendim ittirmek olabileceğini ve dolaysıyla mesaneme zarar vermiş olabileceğini soyledi. Bu beni aşırı uzdu. Vajinusmus doktorum dilatorlerin asla bana zarar vermeyeceğim soylemisti cunku. Tutuş hatası yapsan da bu denli bir hastalığa yol açmaz dedi. Cunku arayıp üretimine dediklerini ona da sordum. Ayrıca ilişkiye girmeyi başarmıştım. Tamam ağrılı oldu ama tedavim iyi gidiyordu. Kafamdaki birçok ön yargıdan arinmistim ne guzel. Bundan sonrası pratik demisti jinekologum. Hatta çocuk planlarimiz vardi. Hepsi suya dustu su an. Cunku urolog sisteskopi yaparken bir de ustune senin canına çok dar ki dedi. Acı da çeken normal gelişim geriliği var hakında dedi. O acıyla bi de bunu duyunca sok oldum. Yoo dedim oyle bişi demedi doktorum. Seni korkutmamak için dememiştir dedi. Hemen jinekolojik aradim. Ya sacmalamasin onun alanı degil bu , hiçbir dağlık yok dedi. Kendini siktiysan onu dağlık sanmıştım dedi. Gerçekten kafayı yicem. Kime inanacağım şaşırdım. Her dakika idrara çıkmaktan ve iğrenç sıkışıklık hissinden yıldım. Ne olur biri bana akil versin.
Bence üroloji doktoru yanlış anlamıştır kadın dogumcu darlık yok diyorsa yoktur. Tedavide hangi asamadasiniz belli basamaklar var sistoskopi ile sonuç alamadiysaniz sırada fizik tedavi ve sonrasında botox var. Yukarıdaki yazdığım yorumu okuyun bir arkadaşımda vardı interstisyel sistit baya da ileri durumdaydı oda 5 Max 10 dkda bir tuvalete gidiyordu birde hep şey derdi uzun süre su icmesem.agridan tuvaletimi yapamıyorum asla derdi. Şuan 1 sene geçti o botox yaptırali düzeldi ve hamile suan. Umutsuz olmayın tedavisiz bir hastalik değil Allah başka dert vermesin sadece iyi ve bu alanda uzman bir doktor bulmak gerekiyor. Bende bu yüzden kendi yasadifim şehirde bir uzman araştırıyorum

arkadaşlar ben 6 aydır falan diyet uyguluyorum. belirtilerimin azaldığını gözlemledim. diyet bu hastalıkta bence çok önemli. mesanenize çok dokunan şeyleri yemeyin. deneyimlerim ve bu int sistit hakkında öğrendiklerim şöyle:
- acı, ekşi, baharatlı, asitli,çok tuzlu şeyler, mayalı şeyler bana dokunuyor. ama diyet kişiden kişiye değişebilir yine de. kızartmalar da yanma yapabiliyor. gıda yağda asitleniyor çünkü. bu foruma atttığım diyet listesi oldukça geniş bir liste o baya yardımcı olur size. yüksek oksalatlı gıdaların da yanma yaptığına dair araştırmalar varmış. bunlara da dikkat edebilirsiniz. bir de bu gıdaların miktarı da önemli. yani tahin mesela fazla yiyince dokunabilir ama belki 1 tatlı kaşığını tolere edebilir mesaneniz. sabah akşam 1 tatlı kaşığı tüketebilirsiniz gibi gibi.
-tatlı( elma, armut gibi) ve olgun meyveleri mesaneniz tolore edebilir. biraz ham olunca asit seviyesi de yüksek oluyormuş sanırım
-ekmek için su, tuz ve unla lavaş açıyorum ben evde. bunu yapamazsanız dışarda çoğu yerde yufka satılıyor. onlarda da genelde maya olmaz. ekmek olarak bunu deneyebilirsiniz. bazen de yarma/buğday haşlayıp onu ekmek yerine tüketiyorum.
-dokunma ihtimali olan şeyleri azar azar deneyin. aç karna tok karna da fark edebilir bazı gıdalar.
-bazı baklagiller gaz yaptığı için bu int sistit belirtilerinizi artırabilir. o yüzden bunları bir 15 dk suda kısık ateşte haşlayıp o suyu dökün yeniden sıcak su koyun ve kısık ateşte haşlayın. bu şekilde yeşil mercimeği yapmıştım, daha az rahatsız ettiğini fark ettim.
-idrarı alkali yapmak için alkali diyet uygulayıp fayda görenler var. yine alkali su içmeyi öneren hekimler var bu ams için.
-idrarın asidini azaltmak yani yine alkali yapmak için günde 1 kez aç karna yemeklerden 1-2 saat önce( günde 2 kez sabah akşam kullanan da var kendinize göre ayarlayabilirsiniz bunu.) ingiliz karbonatlı su içenler var. 1 litre suya 1 çay kaşığı ingiliz karbonatı şeklinde. su biraz sıcak olsun ama karbonat daha kolay erir. yüksek tansiyon rahatsızlığınız, anemi, kemik erimesi vs gibi bir rahatsızlığınız varsa bu ing karbonatlı su tavsiye edilmiyor. bu rahatsızlıklarınız olmasa bile yine de kullanmadan önce doktorunuza bir danışın mutlaka. herkese geçmiş olsun.

Son düzenleme:
interstisyel sistit için facebokta bi grup var. adı "interstisyel sistit hastaları" orada insanlar deneyimlerini ve öğrendiklerini paylaşıyor. eğer böyle bi rahatsızlığınız varsa size de faydalı olabilir belki. buna bir bakabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar buraya daha yeni üye oldum ve üye olmamın sebebi sizlerden İnterstisyel sistit hakkında bilgilerini almak.benim hikayem 7 ay önce sık idrara çıkma kaşık ağrısı ve sarı akıntı ile başladı.kadın doğuma gittim ve idrar yolunda enfeksiyon olduğunu söylediler tek kullanımlık toz saşelerden kullandım ve enfeksiyon gitti fakat bu sık idrara çıkma devam etti durdu.kaç doktora gittim anlatamam.araştırmalarıma göre İnterstisyel sistit olduğum kanısına vardın ve üroloji doktoruna muayene olmaya gittim . İşeme testi yaptılar ve sıkışık olmama rağmen çok az işediğimi mesanemde bir sıkıntı olduğunu söyleyip Sistoskopi olmam gerektiğini söylediler.3 gün önce Sistoskopi oldum arkadaşlar tahmin ettiğim gibi İnterstisyel sistit teşhisi konuldu.doktor bana pyeloseptyl 3 ay boyunca kullanmam gerektiğini ve elmiron isimli ilacı da 1 yıl boyunca kullanmam gerektiğini eğer bol su içip kendimi sıcak tutarsam bu hastalıktan kurtulacağımı söyledi. Sistoskopi sonrası 4. Günüm ve çok sık idrara çıkmam daha da fazlalaştı . Sistoskopi sonrası bu belirtiler olabiliyor mu ve ne zaman geçer cevap verirseniz çok mutlu olurum

Merhaba arkadaşlar buraya daha yeni üye oldum ve üye olmamın sebebi sizlerden İnterstisyel sistit hakkında bilgilerini almak.benim hikayem 7 ay önce sık idrara çıkma kaşık ağrısı ve sarı akıntı ile başladı.kadın doğuma gittim ve idrar yolunda enfeksiyon olduğunu söylediler tek kullanımlık toz saşelerden kullandım ve enfeksiyon gitti fakat bu sık idrara çıkma devam etti durdu.kaç doktora gittim anlatamam.araştırmalarıma göre İnterstisyel sistit olduğum kanısına vardın ve üroloji doktoruna muayene olmaya gittim . İşeme testi yaptılar ve sıkışık olmama rağmen çok az işediğimi mesanemde bir sıkıntı olduğunu söyleyip Sistoskopi olmam gerektiğini söylediler.3 gün önce Sistoskopi oldum arkadaşlar tahmin ettiğim gibi İnterstisyel sistit teşhisi konuldu.doktor bana pyeloseptyl 3 ay boyunca kullanmam gerektiğini ve elmiron isimli ilacı da 1 yıl boyunca kullanmam gerektiğini eğer bol su içip kendimi sıcak tutarsam bu hastalıktan kurtulacağımı söyledi. Sistoskopi sonrası 4. Günüm ve çok sık idrara çıkmam daha da fazlalaştı . Sistoskopi sonrası bu belirtiler olabiliyor mu ve ne zaman geçer cevap verirseniz çok mutlu olurum

-pelvik ağrı varsa pelvik tabanı gevşetici (güçlendirici değil dikkat, mesela kegel egzersizleri güçlendirici ve ağrınız artabilir) egzersizler öneriyorlar. bu egzersizlerle o kasları gevşetince ağrısı hafifleyenler var. bunu doktorunuza, bir fizyoterapiste sorabilirsiniz. size bu egzersizleri yaptırabilir.
-idrarı alkali yapmak için contratit isimle bir takviye edici gıda var. idrar alkali olduğunda yanmanız azalabilir.
- gag var. aynı şekilde takviye edici gıda. mesane tabakasını onardığı söyleniyor. bunları kullanıp fayda görenler var. kullanmadan önce doktorunuza danışın araştırın yine de tabii ki.
En çok bu ikisini okudum bunları kullananlar var.

X