Öncelikle merhaba. içim o kadar daralıyor ki 3 ürolog artı bir psikolog kesmedi kendimi buraya attım. Yaşadığım sorundan
dolayı adeta ölecek gibi hissediyorum. Derin bir keder ve çaresizlik içindeyim. Sizlere durumdan kısaca bahsedersem.
Yaklaşık 2 senelik evliyim. Bu süreçte vajinismus hastası olduğumu öğrendiğimden beri eşimin yaklaşımı harika oldu. Hep
yanımda oldu. Ben hazır hissedince de tedaviye gittik. Tedavi de yaşım da çok küçük olmadığından ve yıllardır süregelen
ağır bir vaka olduğumdan dolayı epey zorlansam da son aşamada penisi içime yerleştirebildim. Başardım. Tedavi bitti.
Pratiklere geçtik. Yine hafif sistit ve yanma belirtilerim vardı ki 18 yaşımdan beri sistitim eksik olmaz. Ancak tam da
bundan sonra resmen kabus başladı. Be tedavide dilatör kullandım. Ve hocama da çok güvendim. Hala güveniyorum. Sonuçta
yıllardır bu hastalıklarda başarı elde etmiş harika bir hekim. Ve yöntemleri de başarılı. Ancak benim yapım çok hassas.
Akapunktur kullanırken bile üzerimdeki tedavide denendi epey acı çekmiştim. Sadede gelirsem yine bir pratik yapmamızdan
sonra vajinar mantar oldum. Hem eşim hem ben temizliğimize çok dikkat ederiz. Ancak bu durumun normal olduğunu balayı
sistiti olduğunu söylemişti hocamız. Tabi benim bu dönemde psikolojim epey epey bozuldu. Eşimin gayreti, sevgisi olmasa
altından kalkamazdım. Çocuk da çok istediğimizden ona inanılmaz kafayı takmış durumdaydım. Eşim kedilerimizle yaşarız sen
yeter ki iyi ol dese de gerek onun ailesi gerek benim ailemden sürekli baskı yediğimiz de bir gerçekti. Asıl konuya
gelirsek bende birden bire sürekli idrar yapma hastalığı başladı. Ama bakın 5 dakikada bir. Halbuki tüm testler yapıldı. Ne
iltihap, ne sistit kalmamış psikolojik olabilir dedi doktorun biri. Ve sonraki gittiğim doktorlar da dilatörlerle kendimi
zarar vermiş olabileceğimi, ya iyi dezenfekte etmediğimi, ya da dilatörlerin o bölgede ödem yaptığını söylediler ısrarla.
Şimdi hiçbir çözüm bulamıyorum. Üroloğun biri birkaç ay bekle geçer diyor. Ya ömrüm tuvalette geçiyor bu nasıl beklenir.
Dünya para verdik vajinismus tedavisi için. Şimdi çocuk yapacak zaman da elimizden alınıyor gibi hissediyorum. Gerçekten
dilatörle kendini tahriş eden var mı aranızda merak ediyorum. Ödem yapmışsın diye tutturuyor kime gitsem. Üriner sistem zarar görmüş. Yumruk yemiş diyorlar. Çok çok daraldım.
İçim sıkışıyor. Ve etrafımdaki herkes de benim halime çok üzülüyor
Sürekli tuvalette yaşamak çok zor.