Affetmeli miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zeki kadinsinizSuan vazgecerseniz ayni sebeplerden dava acamazsiniz. Uzgunum ama o tokati yediginizle kalirsiniz. Hakkiniz olan herseyi alin. Sonrasinda hala ayni tavri devam ettirebiliyorsa sans verirsiniz. Ama onyuzbinmilyon kere eminim ki ayni barisma niyeti kalmayacaktir beyefendinin.

Bir hukukçu olarak şunu söyleyeyim Yargıtay kararlarına göre evden çıkarken kadının ziynet eşyalarını yanına aldığı kabul edilir. Aksini ispat kadına aittir. Bilginiz olsun.

İçinde kalmasın diye şans verirse hukuki olarak bazı sıkıntılar doğabilir sanırım. Mesela şiddeti affetmiş olur, bir daha dava açarsa şiddeti öne süremez. Bence illa ki bir önceden boşanmak, altınları garanti altına almak, sonra aile terapistiyle ilerleyip sorunlar çözülürse yine evlenmek şeklinde ilerlenebilir. Sizin yorumunuzu şunun için alıntıladım; mesela ihanete uğradınız boşanma davası açtınız ama sonradan barışarak boşanmaktan vazgeçtiniz, mahkemeye bir daha aynı gerekçeyle dava açamıyormuşsunuz çünkü bir kere affetmiş oluyormuşsunuz. Bu konuya konu sahibinin dikkatini çekmek istedim. Bir çok kadını kandırdı bu şekilde sırtlanlar.

Yalnız ben evden polis eşliğinde çıktım şiddet darp raporuyla belgelendi..
Darp raporu da almışsın. Gerçekten tebrik ederim. Çok akıllı adımlar atıyorsun. İnşallah duygusal manipülasyona yenik düşmezsin. Bu adam seni seviyorsa senin şartlarına göre boşansın, sonra aile terapistinden sonra tekrar evlenirsin.

Evet doğru söylüyorsunuz bende bunun farkındayım eger davamı geri çekersem şuanda söylediğim herseyi şiddette dahil affetmiş oluyorum. Oyuzden kolay kolay geri adim atmam ikna edici olursa düşünürüm ozaman ama şuanda öyle tatmin edici sözleri yok.

Yalnız önce boşanalım sonra evleniriz diye söylediğinde " sen bana güvenmiyor musun, benim niyetim altın değil, ben ilişkimize bir şans verelim diyorum gördüğüm karşılık bu mu" şeklinde zırvalayacak.

Tatmin edici sözden fazlası lazım bence.

Aslında kendisi de bunu bana defalarca söyledi işte boşanıp tekrardan evlenen insanlar var. Ve bende ona boşandigim insanla neden tekrardan evleneyim ki dedim. Hem barışmak istiyor ama bir yandan da boşanmayi düşünüyor anlam veremiyorum ne yapmaya çalışıyor.

şimdi altınlar evde. adam yok edip de "eşim evden giderken götürmüş" derse bunun aksinin ispatı konu sahibine düşer.
bunu yapan bir ton ünlü var.
ya da konu sahibi altınları aldı çıktı bu ayrıntıyı değiştiriyor. yoksa burada bir muallak var.

Kendisi bana tam olarak bunu demesede dolaylı yoldan dedi boşanıp tekrardan evlenen insanlar var. Bende boşandigim insanla neden tekrardan evleneyim dedim. Barışmak isteyen insan neden bana bu şekilde konuşuyor anlam veremedim. Çelişkili konuşmaları var...

Evden polis eşliğinde çıkması ve darp raporunun bulunması konu sahibine bir avantaj sağlar mı acaba, keşke sağlasa.

Yalnız ben evden başımı alıp çıkmadım polis eşliğinde siddete uğrayarak çıktım. Oyuzden benim ispatlamama gerek yok. O ispatlamak zorunda. Çünkü ani gelişen olaylarda siddet gibi kadının okadar altını yanında taşıma olasılığı yok deniyor hukukta.

Bence boşanmadan ve barışmadan önce birlikte iyi bir aile terapistine gidin (Ama doktorun önerdiği süreç boyunca gitmeye devam edin bir ki gidip bırakmayın).
Eğer evliliğiniz için bir gelecek görürlerse sizi yönlendireceklerdir.
Çocuğunuz var ve belki uzman yardımıyla evliliğinizi kurtarabilirsiniz.
Zira hem sizin için hem de eşiniz için başkasının gözünden evliliğinizi görmek boşansanız dahi çok faydalı olacaktır.

Rabbim en doğru kararı vermeyi nasip etsin..

Cok doğru demişsiniz.Değişeceğine benimde pek umudum yok...

Evet herhangi bir sebep yok. Ama acaba değişir mi annesine bu kadar düşkün bir adam pek umudum yokta zaten..

Kesin boşanalım deyince yola geleceğinizi ailesiyle birlikte bir yaşamı kabulleneceğinizi sandı. Baktı iş ciddiye bindi üstüne bir de altınları verecek, nafaka ödeyecek barışmak daha kolayına geldi. Eşiniz güvenilmez biri.

Amin inşallah cok teşekkür ederim. Evet bir cok arkadaş aile terapistini önermiş. Daha önce hic düşünmemiştim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…