- 25 Şubat 2019
- 53
- 47
- 38
- 29
- Konu Sahibi Melegimm__1
-
Aile terapistini bir çok arkadaş önermiş. Bunu düşünebilirimm belki...Naçizane tavsiyem bu çok hassas bir konu ve evladınızın geleceği söz konusu.
O yüzden bu soruya burada verilen cevapları dikkate almadan önce profesyonel bir hekimden/terapistten yardım alın ve bu sorunun cevabını onlardan almaya çalışınki sizi zaten yönlendireceklerdir.
Burada insanlar tek taraflı dinleyip üstelik kendi zihnindeki çatışmalar üzerinden farklı şeyler yazabilirler, farklı yönlendirmeler yapabilirler.
Çünkü buradaki çoğu insan vebal alır mıyım ve ya yanlış bir şey söyleyip de kötü bir şeye sebebiyet verir miyim acaba diye düşünmeden güya "DOBRALIK" adı altında sadece yazıyor..
Uzun süredir bu formu bilen eski bir üye olarak bu tarz hassas bir kararda ve dönemde önceliği konunun uzmanından cevap almak olarak belirlemenizi tavsiye derim.
Henüz avukatıma birşey söylemedim. Ama tabiki soracağım cok şükür çok iyi bir avukatım var.Avukatınız bu olay sebebiyle “Hayata kasıt, pek kötü veya onur kırıcı davranış nedeniyle boşanma” yı boşanma nedenlerine eklediyse affedenin dava hakkı yoktur.
İyi düşünün.
(Hukukçular yardıma gelsin imdat, ben limitime vardım. Avukatınıza sorun sorun ve bir daha sorun)
Aman diyeyim.
Genel bilgimle konuşacak olursak (avukatınıza sorun lütfen uzmanı ben değilim), şimdi davadan vazgeçerseniz dava sebebine göre dava hakkınızın kaybolması riski var.
Örnek verelim.
Diyelim ki zina veya onur kırıcı davranış nedeniyle boşanma davası açtınız. Boşanma sebebini öğrenmenizin üzerinden altı ay, her türlü olayın üzerinden 5 yıl geçmesi dava hakkını düşürüyor.
Affedenin dava hakkı yok.
Tabi boşanma sebepleri sadece bu değil, evlilik birliğinin temelden sarsılması gibi ek nedenler de var zaten boşanma davasında genelde birden fazla sebep gösterilir, dava hakkı için süreler de farklıdır. Her neden için koşullar farklı mesela eş konuta dönmüyorsa ihtar devreye giriyor.
Özetle, davadan vazgeçmenizin çoğu zaman mevcut haklarınızdan da vazgeçmek anlamına geleceğini, eşinizin değişmemesi durumunda çok daha kötü durumda olabileceğinizi hesaplayın.
Avukatınıza danışın lütfen, biz buradan doğru bilgi veremeyiz, hergün kanunlar değişiyor. Neleri kaybedebileceğinizi hukuki olarak danışmadan duygusal adımlar atmayın, bedeli çok ağır olabilir.
Bir de davadan vazgeçmek, feragat etmek, düşmek vs tamamen farklı hukuki terimlere karşılık gelir, o konuda da bilgi alın. Vazgeçmenin de usulü var.
Mesele barışmak ise yeniden evlenmek iki şahide ve bir randevuya bakıyor, en kolay iş.
Haklısınız. Iyi düşünüp tartmadan ve eminolmadan barışma gini bir adım atmayacağım zaten. Ama onun amacı acaba en başından beri bu davayi açıp sonra beni haklarimdan feraget ettirmek mi diye bende düşünüyorum. Barışmak isteyen insan neden boşanma davası açar kii. Bu yüzden güvenmiyorum sanki bana oyun oynuyormuş gibi düşünüyorum.
Aldatma yok şiddet tokat attı. Ama tokata boğun egseydim şiddete uğramış tüm kadınlar gibi devami gelecekti eminim ki...
Denizleri geçmişsin, iki tatlı lafa kanıp derede boğulma.Aldatma yok şiddet tokat attı. Ama tokata boğun egseydim şiddete uğramış tüm kadınlar gibi devami gelecekti eminim ki...
Ve böyle bir kişinin terapiyle filan değişip düzeleceğine ben inanmıyorum. Büyük ihtimalle maddi olarak kayıplar vereceğini anladı, kazançlarınızı öğrendi, belki ne kadar süre dava açamayacağınızı da öğrendi, yeniden bir düzenleme yapıyor aklınca . Haklarınızı kaybetmeyin derim. Boşanınca tekrar evlenecek kadar sizi yeniden ikna ediyorsa. Aileden uzak bir ev, kendi ailenizle rahatça görüşmeniz, o sorunlu kişilerle mesafe ve sınırlı şartlarda görüşme, aile birliğinize öncelik ve zorunluluk gibi şartlarınızı kesin ve net olarak sunarsınız, hepsini kabul edip gerçekleştirmeye hemen başlıyorsa düşünürsünüz. Çocuktan boşanmadığı için çocuğu bahane etmesin. Çocuğuna kıymet veren çocuğunun annesiyle aile olduğunun bilincinde olurdu zatenAldatmayı başka bir arkadaş söyledi sanırım ben size ait sanmışım pardon. Ama şiddetin bir tokadı beş tokatı olmaz. Şiddet uygulamış ve siz de belgelemişsiniz zaten. Tekrar düşüncemi söylüyorum. Bu adam sizinle aile olamamış. Ablaları ve annesiyle bir aile. Sizin evde ihtiyaçlarını gideren, onların emrine amade,, gel deyince gelen, bizimle gez deyince gezen, kendi ailenizden ve isteklerinizden vaz geçmiş bir meta olmanızı istiyor belli ki
Denizleri geçmişsin, iki tatlı lafa kanıp derede boğulma.
Hayır sizinki zaten evlilik değilmiş ki , şans filan vermem ben olsam kendi çocuğumla huzur içinde yaşarımMerhaba arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Eşimle 3 yıllık evliyim ama 1 buçuk yıl aynı evde yaşadık ve 18 aylık çocuğumla ailemin yanında kalıyorum.
1 yıldır devam eden boşanma davam var. Ve 1 ay sonra 3. Duruşma görülecek. Boşanma aşamasına gelme sebeplerimizi kısaca anlatmam gerekirse, eşim annesine ve ablalarına çok düşkün bir insan. Hiçbir zaman onların sözünden çıkmaz onlar ne derse doğrudur. Benim sözümün onun icin bir değeri yoktur. Ailesiyle çok yakın oturuyoruz gitmek istemesemde her gün eşimin zoruyla işten gelince ailesinin evine gideriz geceye kadar oturur yatmaya kendi evimize geçeriz. Kayinvalidem sürekli bizi kontrol eder. Gitmedigimiz gün bile 3 4 defa arar ne yaptığımızı ne ettigimizi sorar ve eşimde yedigimizden ictigimize herşeyi anlatır. Hiçbir zaman eşimle ayrı gezemeyiz her zaman görümcelerim,kayinvalidem de olmak zorundadır onlara göre.
Her tartışmamızda eşim küçük bir çocuk edasıyla annesini ablalarını çağırır evime.Kendi sorunlarını kendisi çözemez. Sürekli beni kendi ailesiyle aynı evde yaşamaya zorladı hem eşim hem ailesi. Kendileri istedikleri gibi benim evime girip çıkarken,benim ailemin gelip benim evimde kalmalarını eşimden çok ailesi hiçbir zaman istemedi. Evet benim evim onların karışmaya hakkı yok ama eşim birşey demeyince onlar da kendilerinde bu hakkı gördüler.
En son olay şiddete kadar geldi ve bana bir tokat attı. Tabiki affetmedim,polisleri aradım, çocuğumu da alıp o evden ailemin yanına geldim. Sonrasında bir kaç kez evime gelmemi istediğini söyledi. Ama öyle tatmin edici şekilde hiçbir zaman konuşmadı. Aradan zaman geçtikten sonra avukat tutmuş ve boşanma davası açmış. Neyse bende avukat tuttum ve aynı davanın içinde karşı dava açtım.
Ziynetlerim evde kalmıştı yaklaşık 80 bin civari onları istedim. Nafaka kendime ve çocuğuma,evden eşyalardan hakkımı isteyerek dava açtım.
Ve boşanma davasını kendisi açan eşim şuanda barışmak istiyor. Çocuğunun annesiz babasız büyümesini istemdigini söylüyor ve ben güvenmiyorum. Sizce ne yapmalıyım bir şans vermeli miyim?
Çok güzel yazmışsınız. Evimizi başka bir yere taşıyalım fikrini söylemişti bana aslında. Peki sizce boşanma olmadan evi taşımak çözüm olabilir mi? Sonuçta cok yakın oturuyoruz hepsiyle. Onun biraz onlardan uzaklaşması hergün gorusemecegi anlamına geliyor. Ozaman kavrayabilir mi kendi ayrı evinin çocuğunun ve karısının olduğunu.Ve böyle bir kişinin terapiyle filan değişip düzeleceğine ben inanmıyorum. Büyük ihtimalle maddi olarak kayıplar vereceğini anladı, kazançlarınızı öğrendi, belki ne kadar süre dava açamayacağınızı da öğrendi, yeniden bir düzenleme yapıyor aklınca . Haklarınızı kaybetmeyin derim. Boşanınca tekrar evlenecek kadar sizi yeniden ikna ediyorsa. Aileden uzak bir ev, kendi ailenizle rahatça görüşmeniz, o sorunlu kişilerle mesafe ve sınırlı şartlarda görüşme, aile birliğinize öncelik ve zorunluluk gibi şartlarınızı kesin ve net olarak sunarsınız, hepsini kabul edip gerçekleştirmeye hemen başlıyorsa düşünürsünüz. Çocuktan boşanmadığı için çocuğu bahane etmesin. Çocuğuna kıymet veren çocuğunun annesiyle aile olduğunun bilincinde olurdu zaten
Sanırım siz boşanmaktan yana değilsiniz. Ama ben bu kişilikte bir adamın sadece evi uzağa taşımayla zihniyetinin değişeceğini sanmıyorum. Zihniyet değişmeyince de malum kişiler bu kez de ev uzak, çocuğu özlüyoruz vb bahanelerle günlerce yatılı kalmalara, gidince gitmeyin bizde kalın'lara vb sorunlara yol açabilirler ve bu günlerinizi dahi arayabilirsiniz. Evin uzağa taşınması çözüm değil, önlemlerden bir tanesi sadece. O kişinin zihniyetinin değişmesi çözüm. O zihniyet te öyle kolayca değişmiyor erkeklerdeÇok güzel yazmışsınız. Evimizi başka bir yere taşıyalım fikrini söylemişti bana aslında. Peki sizce boşanma olmadan evi taşımak çözüm olabilir mi? Sonuçta cok yakın oturuyoruz hepsiyle. Onun biraz onlardan uzaklaşması hergün gorusemecegi anlamına geliyor. Ozaman kavrayabilir mi kendi ayrı evinin çocuğunun ve karısının olduğunu.
Sanırım siz boşanmaktan yana değilsiniz. Ama ben bu kişilikte bir adamın sadece evi uzağa taşımayla zihniyetinin değişeceğini sanmıyorum. Zihniyet değişmeyince de malum kişiler bu kez de ev uzak, çocuğu özlüyoruz vb bahanelerle günlerce yatılı kalmalara, gelince gitmeyin bizde kalın'lara vb sorunlara yol açabilirler ve bu günlerinizi dahi arayabilirsiniz. Evin uzağa taşınması çözüm değil, önlemlerden bir tanesi sadece. O kişinin zihniyetinin değişmesi çözüm. O zihniyet te öyle kolayca değişmiyor erkeklerde
Ama bakın açık ve net söylüyorum ben sizi barışmaya ve vaatlerine inanmaya meyilli görüyorum. İlle de barışacaksanız iyice süründürün. Sonunda da oturup konuşun iyice. Altınları isteyin mesela, evde değil sizin adınıza banka kasasında tutacağınızı belirtin. O el bir daha bana ve çocuğuma inerse sadece boşanmada aleyhine kullanmak için değil şiddet ve darp nedeniyle de dava açacağınızı belirtin ve daha önceden telefonunuza indireceğiniz kades uygulamasını göstererek konuşun bunu. Evi uzaktan tutması zaten zorunlu olsun. Ama aynı şehirde yatılı kalmalar, birlikte gezmeler, sürekli o kişilerle yaşamak yok artık, biz çekirdek aile oluruz onlar senin arada bir gidip ziyaret edip, hatır alıp geleceğin akrabaların olurlar deyin. Senin ailen sana neyse benim ailem de bana o dur, istediğim gibi ziyaret ederim, arada baş köşemde misafir ederim, tek bir tepki de istemem deyin. Diğer isteklerinizi de anlatın.
Öyle kağıttan okur gibi üstünden geçmeyin, her biri hakkında iyice konuşun anlatın, tepkilerine dikkat edin. Ve hemen koluna girip dönmeyin eve. Bunları bana ispatla, sana yeniden güvenebileceğim göster, her birinin gereğini yap. Eğer ikna edebiliyorsam çocuğumun hatırına tekrar düşüneyim deyin.
Aynı düşünüyorum. Önceki mesajlarımda ben de belirttim zaten bunu. Konu sahibininse affetmeye meyilli olduğunu görüyorum maalesef. O nedenle bunları da belirttim. Zaten barışacaksa bile boşanmadan sonra tüm bunlarla yeniden ikna etsin eş kişisi. Ama ben konu sahibinin boşanmayacağını hissediyorum, o nedenle yazdım yeniden+1
Bir de, sanırım mahremiyet kaygısı ile boşanmadan evvel denemek istiyor. Ama bu şekilde net kayba uğrayacak, çünkü adamın pişmanlığı yuvam yıkıldı pişmanlığı değil, altınlar gidecek nafaka vereceğim bir de üstüne boşanmış adam olacağım, hafiften alay konusu olacağım, bir kadına diş geçiremedi diyecekler pişmanlığı. Boşanmış olarak da birşeyler denenebilir, aynı evde denemeye gerek yok, bu deneyim bir kere yapıldı, yeter zaten. Asıl bu şekilde adamın samimiyeti anlaşılır.
Boşanmaya meyilli olmasam neden okadar paraya sizce avukat tutayım. Hic tutmadan gidip barışırdım. Yada bunca zaman beklemez giderdim. Ama evet fedakarlıklar yaparsa benim isteklerim doğrultusunda barışadabilirim.Aynı düşünüyorum. Önceki mesajlarımda ben de belirttim zaten bunu. Konu sahibininse affetmeye meyilli olduğunu görüyorum maalesef. O nedenle bunları da belirttim. Zaten barışacaksa bile boşanmadan sonra tüm bunlarla yeniden ikna etsin eş kişisi. Ama ben konu sahibinin boşanmayacağını hissediyorum, o nedenle yazdım yeniden
Boşanmaktan yana olmasam burda sizlere soru sormam direk evimde olurdum. Fikirleriniz için de ayrıca teşekkür ederim.Sanırım siz boşanmaktan yana değilsiniz. Ama ben bu kişilikte bir adamın sadece evi uzağa taşımayla zihniyetinin değişeceğini sanmıyorum. Zihniyet değişmeyince de malum kişiler bu kez de ev uzak, çocuğu özlüyoruz vb bahanelerle günlerce yatılı kalmalara, gidince gitmeyin bizde kalın'lara vb sorunlara yol açabilirler ve bu günlerinizi dahi arayabilirsiniz. Evin uzağa taşınması çözüm değil, önlemlerden bir tanesi sadece. O kişinin zihniyetinin değişmesi çözüm. O zihniyet te öyle kolayca değişmiyor erkeklerde
Ama bakın açık ve net söylüyorum ben şu noktada geri dönmenizi doğru bulmuyorum fakat sizi barışmaya ve vaatlerine inanmaya meyilli görüyorum. İlle de barışacaksanız iyice süründürün. Sonunda da oturup konuşun iyice. Altınları isteyin mesela, evde değil sizin adınıza banka kasasında tutacağınızı belirtin. O el bir daha bana ve çocuğuma kalkarsa inmesini bile beklemem diyin, sadece boşanmada aleyhine kullanmak için değil şiddet ve darp nedeniyle de dava açacağınızı belirtin ve daha önceden telefonunuza indireceğiniz kades uygulamasını göstererek çok ciddi bir şekilde konuşun bunu. Evi uzaktan tutması zaten zorunlu olsun. Ama aynı şehirde yatılı kalmalar, birlikte gezmeler, sürekli o kişilerle yaşamak yok artık, biz çekirdek aile oluruz onlar senin arada bir gidip ziyaret edip, hatır alıp geleceğin akrabaların olurlar deyin. Senin ailen sana neyse benim ailem de bana o dur, istediğim gibi ziyaret ederim, arada baş köşemde misafir ederim, tek bir tepki de istemem deyin. Diğer isteklerinizi de anlatın.
Öyle kağıttan okur gibi üstünden geçmeyin, her biri hakkında iyice konuşun anlatın, tepkilerine dikkat edin,değerlendirin Ve hemen koluna girip dönmeyin eve. Bunları bana ispatla, sana yeniden güvenebileceğim göster, her birinin gereğini yap. Eğer ikna edebiliyorsan çocuğumun hatırına tekrar düşüneyim deyin.
Kötü bir şey söylemedim, ben barışmaya daha yakın olduğunuzu hissediyorum sadece. Rica ederim. İyi günlerBoşanmaktan yana olmasam burda sizlere soru sormam direk evimde olurdum. Fikirleriniz için de ayrıca teşekkür ederim.
Ben baştan beri boşanmayı düşünmediğinizi filan kast etmedim ve söylemedim hiç bir yerde! . Şu andan bahsediyorum. Zaten " Ama "dan sonraki cümleniz de düşüncemi doğruluyorBoşanmaya meyilli olmasam neden okadar paraya sizce avukat tutayım. Hic tutmadan gidip barışırdım. Yada bunca zaman beklemez giderdim. Ama evet fedakarlıklar yaparsa benim isteklerim doğrultusunda barışadabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?