• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4yıllık evliliğim bitiyor.

sevgiliyken bilemedin, nişanliyken de mi goremedin?
nişanda olan anlasmazliklarda kimi tutuyordu mesela? o zaman da sizden yana mi olurdu yoksa tatli diliyle "kirmayalim ailemi" falan mi derdi? illa kendini belli etmistir. oyuncu mu bu adam 7 sene kendini saklasin? muhtemelen siz onca senenizi vermisken evlenmeden ayrilmak istemediginiz icin gormemeyi tercih etmissinizdir.
kocaniz ayrilik hakkinda ne düşünüyor?
bence bu adamdan koca olmaz, elleriyle kurdugu aileyi kök ailesinin önüne koymalıydi. ama ben olsam eger es kisisi de beni kaybetmek istemiyorsa en azindan 1 yillik bosanma süremiz dolana kadar aile terapisi almayi düşünürdüm. ama sertifikali - aile bakanligina bagli belediyeye bagli bir yerden degil. gercek psikolog birinden. çünkü KKda cok okudum, isinin ehli olmayan ya da sertifikayla danisman olmus kisiler genelde "olsun erkektir ne var yani , sen de alttan al. yuva bozulmaz" falan diye nene gibi konusup sacma yonlendirmeler yapiyorlarmis. siz iyi birini bulun - belki de sorun nasil birey olacagini bilmemesi, toksik ailesinin manipulasyonlarina kanmayacak kadar güçlü olmamasidir, terapi ona da kendi sınırlarını koruyacak yollari gösterir. yani cozulebilecek bir sey varsa herseyi yıkmadan önce son bir kez denemek daha iyidir
Evlenmeden önce ailesine bu kadar düşkün değildi

Ne güzel seneye çocuk yapıp Muğla toki den çıkan evimize kavuşacaktık.

Bu cümleye "ne güzel" diye başlamak yerine şükür namazı kıl olmadı diye. Şimdi bavulunu alır çıkarsın ama çocuk oldu mu kolay kolay gidemezdin. Çocuk olunca çünkü her şeyleri ayrı batmaya başlıyor

Bu cümleye "ne güzel" diye başlamak yerine şükür namazı kıl olmadı diye. Şimdi bavulunu alır çıkarsın ama çocuk oldu mu kolay kolay gidemezdin. Çocuk olunca çünkü her şeyleri ayrı batmaya başlıyor
Belki de öyledir haklısınız ama ne biliyim sevdiğim için çocuğumuz olsun istemiştim.

Birbirimizi seviyor sanıyordum. Ama yazın ailesiyle alakalı bir haksızlık yaşamıştım ve orada beni haksız gördü hepsi doğruymuş ben yanlış yapmıştım. Yapılan haksızlık yüzünden panik atak geçirmiştim, abisi bağırmıştı bana 1haftalık memleketine gittiğimiz zaman tabi gıkı çıkmadı. Ve baktım ki evlilik hayatımız hep 3.kişiler yüzünden bulanmış. Ve eşim boşanıcağımızı bildiği halde bir kere dönüpte sen benim ailemsin sen üzüldün demedi. Ailesini benden öne geçirdi. Ve en kötüsü de bunu anlamaması ve umursamaz davranması boşanırken bile . Şimdi ise gün sayıyoruz boşanmaya. Ne güzel seneye çocuk yapıp Muğla toki den çıkan evimize kavuşacaktık. Ama beni üzmeyi tercih etti. Ben ise çok üzgünüm 7 yılım gitti onla daha yeni 30ma gireceğim. O ise 34ne.Keşke yuvamızı bozmasaydı ama ömür geçer mi sizce sürekli ailesinin arka planını da yaşamak,abisinin eşinin bile senden daha kıymetli gören adam, onların daha çok önemli görülmesi? Bitmez bir sorun değil mi?Acımdan bu saatte yazıyorum.
Sen insanlari değiştiremezsin onlar değişmeyi kabul etmedikleri sürece. Şükür ki çocuk yok o da bu süreçlere maruz kalmayacak. Ailesi de bağnaz müdahaleci demek ki boşanma olmasın durun biz biraz geri duralım dememiş. Armut dibine düşer. Yolunuza bakın bosverin.

Sen insanlari değiştiremezsin onlar değişmeyi kabul etmedikleri sürece. Şükür ki çocuk yok o da bu süreçlere maruz kalmayacak. Ailesi de bağnaz müdahaleci demek ki boşanma olmasın durun biz biraz geri duralım dememiş. Armut dibine düşer. Yolunuza bakın bosverin.
Ailesine söyledim tartışmamızı siz zaten başka dünyaların insansınız dedi. Sen marmaralısın o doğu Anadolulu dedi. Bizim kızlarımız senin gibi değili de ekledi.

Ailesine söyledim tartışmamızı siz zaten başka dünyaların insansınız dedi. Sen marmaralısın o doğu Anadolulu dedi. Bizim kızlarımız senin gibi değili de ekledi.
Garantisi var sanki kızlarının evliliklerinin. Biliyorum çok zor ağır laflar ama eden bulur üzülme.. yapıcı değil yakıcılar alsın oğullarını otursunlar turşu falan kurarlar belki.

Birbirimizi seviyor sanıyordum. Ama yazın ailesiyle alakalı bir haksızlık yaşamıştım ve orada beni haksız gördü hepsi doğruymuş ben yanlış yapmıştım. Yapılan haksızlık yüzünden panik atak geçirmiştim, abisi bağırmıştı bana 1haftalık memleketine gittiğimiz zaman tabi gıkı çıkmadı. Ve baktım ki evlilik hayatımız hep 3.kişiler yüzünden bulanmış. Ve eşim boşanıcağımızı bildiği halde bir kere dönüpte sen benim ailemsin sen üzüldün demedi. Ailesini benden öne geçirdi. Ve en kötüsü de bunu anlamaması ve umursamaz davranması boşanırken bile . Şimdi ise gün sayıyoruz boşanmaya. Ne güzel seneye çocuk yapıp Muğla toki den çıkan evimize kavuşacaktık. Ama beni üzmeyi tercih etti. Ben ise çok üzgünüm 7 yılım gitti onla daha yeni 30ma gireceğim. O ise 34ne.Keşke yuvamızı bozmasaydı ama ömür geçer mi sizce sürekli ailesinin arka planını da yaşamak,abisinin eşinin bile senden daha kıymetli gören adam, onların daha çok önemli görülmesi? Bitmez bir sorun değil mi?Acımdan bu saatte yazıyorum.
Aileci erkekler düzelmiyor, yaşın gençken, çocuğun da yokken boşan ve kurtul derim ...

E tabi sen farklısın onlar köle gelin sever , kaç kurtul, kaç kaç kaç...

Baştan beri belli ki Kabul edilmemiş istenmemissin. Zorlasan ne olacak ki bu saatten sonra ? Abisi bağırırken bir abi kendine gel karşında karım var diyemeyen adam sence seni ömür boyu ne yapar? Çocuğun olmaması öyle bir lütuf ki .. Bosaninca özgür bir kadın olacaksın

Bence insanların gerçek yüzünü böyle olaylar gösteriyor, benimde kaynım bana herkesin içinde hakaret etmişti ve çok çirkin şeyler hakkımda konuşuluyordu. Eğer eşim savunmasaydı belki bende bugün boşanıyor olabilirdim. Siz doğru bir karar verdiniz.

Eşinizin ailesi "normalde" evlendikten sonra sizsiniz önce siz sonra ana baba kardeş.. öncelikler evlilikte değişir özellikle bu konularda! Haksız olsan elbette burda haksızsın demesi doğal ama haksızlığa uğrayıp üstüne bide manipüle edip seni haksız çıkarması çok çirkin bir davranış. Biraz kaba bir tabirle olcak ama insan Namusuna eşine dil uzatmasını engellemeli. Zaten bu senin en hassas noktan olsun.. ki öyle bence kesinlikle geri adım atmamalısın. Yalvar yakar olsa bile! Kanma bir sonraki olay seni çok daha üzebilir. Sebep olanları da şimdi tebrik edebilirler terbiyesizler. Sormak lazım yaptıklarından mutlu olmuşlarmı acaba.. !

Çocuk olayına gelirsek hayatta herşeyin bir sebebi var. İyi kide öyle bir eşten cocuğun olmamış. Öyle birini baba yapsan hep cocuğun önünde değersizleştiren ezilen bir anne olucaktın ben şahsen öyle bir evlilik ve cocuğun önünde ezilen bir anne olmak istemezdim .. 😉 bu şansı başka bir zamanda kullanacaksın emin ol anne olma fırsatı sana gelecek daha vakti var .. yaşla da ilgisi yok!!

Back