• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Affetmeli miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesin boşanalım deyince yola geleceğinizi ailesiyle birlikte bir yaşamı kabulleneceğinizi sandı. Baktı iş ciddiye bindi üstüne bir de altınları verecek, nafaka ödeyecek barışmak daha kolayına geldi. Eşiniz güvenilmez biri.
Evet amaci buydu beni yola getirmek. Ama beni tanıyamamış demekki. Neyse tanımış oldu 😊

Değişmesi için sihirli bir değnek değmesi lazım. Birde o değişse de siz yaşanılanları unutabilecek misiniz?
Unutmam tabiki kim unutabilir ki. Kendimden çok küçük bebegime üzülüyorum. Ilk defa karakol gördüm yalnızdım ailem gelene kadar. Bebeğim susmaksızın rahat 5 saat boyunca ağladı. Daha minicikti ozaman. Kimsenin buna hakkı yoktu. Ailesinin gazına gelip ortada hiçbirşey yokken bunu yaptı. Ama yanına kalmadı tabiki..

Unutmam tabiki kim unutabilir ki. Kendimden çok küçük bebegime üzülüyorum. Ilk defa karakol gördüm yalnızdım ailem gelene kadar. Bebeğim susmaksızın rahat 5 saat boyunca ağladı. Daha minicikti ozaman. Kimsenin buna hakkı yoktu. Ailesinin gazına gelip ortada hiçbirşey yokken bunu yaptı. Ama yanına kalmadı tabiki..
Yani düşünüyorum bebeğiniz için bir şans daha verilmeli mi diye. Ama nereden tutsak elimizde kalıyor.

Şiddet var, aileye aşırı bağımlılık var, sizi eşi olarak kabul etmeme var, sizin isteklerinizi önemsememe var, arada parasal sorun var. Hangi biri çözülecek?

Ailesinden uzağa taşınılırsa ve geri kalan hayatı boyunca mükemmel bir eş ve baba olmaya kendini adayacaksa belki…

O ışığı görüyorsanız düşünün. Ben görmüyorum.

Bana maddi olarak sıkıntıya gireceği için barışmak istiyor gibi geldi. Ailenin her şeye dahil olması zaten kötü bir olay ama hani adam iyi olsa belki düzelir diyeceğim.

Tokat atmasa ve düzeleceğine dair ciddi adımlar atsaydı olabilir derdim. Ama bu adam sizi sevmiyor. Şiddet varsa sevgi yoktur. Barışmayın kesinlikle.

Avukat arkadaslar daha ıyı bılır ama sız davayı gerı cekınce bılmemkac sene tekrar bosanma davası acamıyorsunuz dıye bılıyorum. Kuzenımın esı acmıstı kuzenım barısmak ısteyınce gerı cektı kadın davayı daha sonra altı ay sonra tekrar anlaşamadı esıyle ama tekrar dava acamadı bosanmak ıcın kadın. En azından ben öyle hatırlıyorum baya bı sene ayrı ama evlı kaldılar kUzenım altınlar kadına gıtmesın dıye bılerek dava acmadı cunku kadın da acamadı bılmemkac sene sonra kadın tekrar dava acabıldı

Aman diyeyim.
Genel bilgimle konuşacak olursak (avukatınıza sorun lütfen uzmanı ben değilim), şimdi davadan vazgeçerseniz dava sebebine göre dava hakkınızın kaybolması riski var.

Örnek verelim.
Diyelim ki zina veya onur kırıcı davranış nedeniyle boşanma davası açtınız. Boşanma sebebini öğrenmenizin üzerinden altı ay, her türlü olayın üzerinden 5 yıl geçmesi dava hakkını düşürüyor.
Affedenin dava hakkı yok.

Tabi boşanma sebepleri sadece bu değil, evlilik birliğinin temelden sarsılması gibi ek nedenler de var zaten boşanma davasında genelde birden fazla sebep gösterilir, dava hakkı için süreler de farklıdır. Her neden için koşullar farklı mesela eş konuta dönmüyorsa ihtar devreye giriyor.

Özetle, davadan vazgeçmenizin çoğu zaman mevcut haklarınızdan da vazgeçmek anlamına geleceğini, eşinizin değişmemesi durumunda çok daha kötü durumda olabileceğinizi hesaplayın.

Avukatınıza danışın lütfen, biz buradan doğru bilgi veremeyiz, hergün kanunlar değişiyor. Neleri kaybedebileceğinizi hukuki olarak danışmadan duygusal adımlar atmayın, bedeli çok ağır olabilir.

Bir de davadan vazgeçmek, feragat etmek, düşmek vs tamamen farklı hukuki terimlere karşılık gelir, o konuda da bilgi alın. Vazgeçmenin de usulü var.

Mesele barışmak ise yeniden evlenmek iki şahide ve bir randevuya bakıyor, en kolay iş.

Doğru diyorsunuz eğer bu yuvayı kurtarmakta gözü varsa kabul etmeli.

En temiz çözüm.

Zaten çocuk için görüş günlerinde illa ki bir iletişiminiz olacak. Aşkı yeniden canlandıralım desek fırsat çok.
Ailesi ile ilişkileri nasıl ayarlıyor görürsünüz, ona göre ilerlersiniz.

Evlenmek çok kolay, boşanma kısmı zor. 😅

Avukat arkadaslar daha ıyı bılır ama sız davayı gerı cekınce bılmemkac sene tekrar bosanma davası acamıyorsunuz dıye bılıyorum. Kuzenımın esı acmıstı kuzenım barısmak ısteyınce gerı cektı kadın davayı daha sonra altı ay sonra tekrar anlaşamadı esıyle ama tekrar dava acamadı bosanmak ıcın kadın. En azından ben öyle hatırlıyorum baya bı sene ayrı ama evlı kaldılar kUzenım altınlar kadına gıtmesın dıye bılerek dava acmadı cunku kadın da acamadı bılmemkac sene sonra kadın tekrar dava acabıldı

Ucuz kurtarmış.
Yıllar sonra da olsa yine davayı açabilmiş, zinada yanlış okumadıysam affettiyse hiç dava açılamıyor. 😰

Hukukçu arkadaşlar yanlışım varsa yazın rica ediyorum, düzeltelim. 🙏

Yalnız ben evden başımı alıp çıkmadım polis eşliğinde siddete uğrayarak çıktım. Oyuzden benim ispatlamama gerek yok. O ispatlamak zorunda. Çünkü ani gelişen olaylarda siddet gibi kadının okadar altını yanında taşıma olasılığı yok deniyor hukukta.

Avukatınız bu olay sebebiyle “Hayata kasıt, pek kötü veya onur kırıcı davranış nedeniyle boşanma” yı boşanma nedenlerine eklediyse affedenin dava hakkı yoktur.

İyi düşünün.

(Hukukçular yardıma gelsin imdat, ben limitime vardım. Avukatınıza sorun sorun ve bir daha sorun)

Çocuğunu düşünen insan çocuğunun annesine saygılı olur, işi bu noktaya getirmezdi. Ablalar ve annesini hayatınızın merkezinde tutup evinize ve ailenize bu kadar müdahale ettiren, sizinse ailenizi yok sayan bu kişinin düzeldiğine de böyle aniden düzeleceğine de inanmam ben. Kendinizin de çocuğunuzun da haklarınızı alarak kurtulmanız daha mantıklı görünüyor. Kv ve ablaları yanınızda değilken gezmeye bile gidemediğimiz bir eşin düzelebileceğini düşünmek dahi imkansız gibi

Amin inşallah cok teşekkür ederim. Evet bir cok arkadaş aile terapistini önermiş. Daha önce hic düşünmemiştim.

Naçizane tavsiyem bu çok hassas bir konu ve evladınızın geleceği söz konusu.
O yüzden bu soruya burada verilen cevapları dikkate almadan önce profesyonel bir hekimden/terapistten yardım alın ve bu sorunun cevabını onlardan almaya çalışınki sizi zaten yönlendireceklerdir.
Burada insanlar tek taraflı dinleyip üstelik kendi zihnindeki çatışmalar üzerinden farklı şeyler yazabilirler, farklı yönlendirmeler yapabilirler.
Çünkü buradaki çoğu insan vebal alır mıyım ve ya yanlış bir şey söyleyip de kötü bir şeye sebebiyet verir miyim acaba diye düşünmeden güya "DOBRALIK" adı altında sadece yazıyor..

Uzun süredir bu formu bilen eski bir üye olarak bu tarz hassas bir kararda ve dönemde önceliği konunun uzmanından cevap almak olarak belirlemenizi tavsiye derim.

Şiddet ve aldatmayı ise şu anda gördüm. Bu adamın hoşgörülüp affedilecek bir hali yok. Üstelik elde etmek üzere olduğunuz haklarınızı da bir hiç uğruna kaybetmiş olursunuz

Merhaba arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Eşimle 3 yıllık evliyim ama 1 buçuk yıl aynı evde yaşadık ve 18 aylık çocuğumla ailemin yanında kalıyorum.

1 yıldır devam eden boşanma davam var. Ve 1 ay sonra 3. Duruşma görülecek. Boşanma aşamasına gelme sebeplerimizi kısaca anlatmam gerekirse, eşim annesine ve ablalarına çok düşkün bir insan. Hiçbir zaman onların sözünden çıkmaz onlar ne derse doğrudur. Benim sözümün onun icin bir değeri yoktur. Ailesiyle çok yakın oturuyoruz gitmek istemesemde her gün eşimin zoruyla işten gelince ailesinin evine gideriz geceye kadar oturur yatmaya kendi evimize geçeriz. Kayinvalidem sürekli bizi kontrol eder. Gitmedigimiz gün bile 3 4 defa arar ne yaptığımızı ne ettigimizi sorar ve eşimde yedigimizden ictigimize herşeyi anlatır. Hiçbir zaman eşimle ayrı gezemeyiz her zaman görümcelerim,kayinvalidem de olmak zorundadır onlara göre.

Her tartışmamızda eşim küçük bir çocuk edasıyla annesini ablalarını çağırır evime.Kendi sorunlarını kendisi çözemez. Sürekli beni kendi ailesiyle aynı evde yaşamaya zorladı hem eşim hem ailesi. Kendileri istedikleri gibi benim evime girip çıkarken,benim ailemin gelip benim evimde kalmalarını eşimden çok ailesi hiçbir zaman istemedi. Evet benim evim onların karışmaya hakkı yok ama eşim birşey demeyince onlar da kendilerinde bu hakkı gördüler.

En son olay şiddete kadar geldi ve bana bir tokat attı. Tabiki affetmedim,polisleri aradım, çocuğumu da alıp o evden ailemin yanına geldim. Sonrasında bir kaç kez evime gelmemi istediğini söyledi. Ama öyle tatmin edici şekilde hiçbir zaman konuşmadı. Aradan zaman geçtikten sonra avukat tutmuş ve boşanma davası açmış. Neyse bende avukat tuttum ve aynı davanın içinde karşı dava açtım.
Ziynetlerim evde kalmıştı yaklaşık 80 bin civari onları istedim. Nafaka kendime ve çocuğuma,evden eşyalardan hakkımı isteyerek dava açtım.

Ve boşanma davasını kendisi açan eşim şuanda barışmak istiyor. Çocuğunun annesiz babasız büyümesini istemdigini söylüyor ve ben güvenmiyorum. Sizce ne yapmalıyım bir şans vermeli miyim?
Büyük ihtimalle maddi sebeplerle dönemenizi istiyor hiç samimi gelmedi.elinizde darp raporu var çünkü kendisi mahkemece de kusurlu bulunur yüksek ihtimalle.dönerseniz biraz bezdirip anlaşmalı ve bütün haklarınızdan vazgeçmiş olarak yeniden boşanma aşamasına gelirsiniz.

Evet haklısınız. Belkide 3 yıl dava açamayacagimi bildiği için bu şekilde geri dönüş yaptı.

O zaman bir problem olmaz ben alternatif bir yol düşünün diye belirtmek istedim.
Kendi avukatımda demişti. Benimde araştırdığım kadarıyla ani gelişen bir olay olduğunda kadının takıları kendi yanında goturemeyecegi şeklinde kararlarda olabiliyormuş. Bir de aramızda onda olduğuna dair mesaj görüntüleride var :)

Şiddet ve aldatmayı ise şu anda gördüm. Bu adamın hoşgörülüp affedilecek bir hali yok. Üstelik elde etmek üzere olduğunuz haklarınızı da bir hiç uğruna kaybetmiş olursunuz
Aldatma yok şiddet tokat attı. Ama tokata boğun egseydim şiddete uğramış tüm kadınlar gibi devami gelecekti eminim ki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back