Selamlar.
@_VUSLAT bak ne yaptım.
Türk mutfağından sonra Hint mutfağına da el attım.
Malum şu sıralar televizyonda Hint dizisi rüzgarı var.Dizide de devamlı bu tatlıdan yapıyorlar.Bayılıyorlar tatlı yemeye.Ben de merak ettim neymiş bu tatlı diye araştırdım ve yaptım.Çok da iyi yapmışım çok güzel oldu çıtır çıtır.
Bizim tulumba tatlısına benziyor.Kimileri sıkma torbası kullanmış ama ben A101'de satılan resimdeki içeceğin kabını kullandım çok kolay oldu.Hamuru mayalarken benim kullandığım gibi ucu sivri bir kab kullanırsanız sıkma şişesine koyması çok kolay olur.
JALEBİ (HİNT TATLISI) MALZEMELER 2 su bardağı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ılık su+Yarım su bardağının yarısı su
Yarım çay kaşığı zerdeçal
ŞERBET MALZEMELERİ 2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI Un,nişasta,yoğurt,kabartma tozu ve zerdeçal derin bir kaba koyulur.Üzerine ılık su dökülür ve akışkan bir hamur elde edilir.(Hamur ne cıvık olacak ne çok katı.Kaşıktan kolayca akacak.)Hamurun üzeri örtülüp sıcak bir yerde bir saat mayalandırılır.Bu arada şerbet hazırlanır.15-20 dakika kaynatılıp ağdalı bir şerbet elde edilir.Şerbet ılıtılır.Sonra mayalanan hamur sıkma kabına koyulup kızgın yağda şekil verilir.(Yağın kızgın olması lazım)Kızaran jalebiler hemen şerbete atılır.2-3 dakika şerbetin içinde bekletilip tabağa alınır.Afiyetle yenir:)
Eki Görüntüle 1733776 Eki Görüntüle 1733777 Eki Görüntüle 1733779 Eki Görüntüle 1733780 Eki Görüntüle 1733781 Eki Görüntüle 1733783 Eki Görüntüle 1733784 Eki Görüntüle 1733787 Eki Görüntüle 1733812 Eki Görüntüle 1733792 Eki Görüntüle 1733794