Sizi boncukla tanıştırayım.Balkonumuza geldi biz de yakaladık.Çok ürkek.Ele gelmiyor hatta konmasını bile pek bilmiyor.Yalnız çok konuşuyor.Televizyon izleyemiyoruz çenesinden. Çok konuştuğu zaten onu ceza köşesine koyuyoruz. Yani koltuk arkasına.
Eki Görüntüle 1725242
Tatlı ama çok geveze nur`cuğum.Ay ne tatliOff bayiliyorum mubişlere ya :)
Bizim de murtazamiz var bi tane , 7/24 "tatlim ,eşşek kuş, napiyon bakim ,baksana , aşkiim ,opucuk ver bakiyim ..... " diye konusup duruyor canim :)
Tatlı ama çok geveze nur`cuğum.Bundan önce bir tane daha vardı o konuşuyordu bu konuşmuyor.Onu da yakalamıştım.Bu süpürge sesine bayılıyor.Onun çalışmasıyla birlikte ötmeye başlıyor.
Kereviz seviyorsanız hafif,güzel bir yemek.
PORTAKALLI KEREVİZ
MALZEMELER
1 kilo kereviz
2 adet patates
2 orta boy soğan
2 adet havuç
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
YAPILIŞI
Kerevizler soyulup doğranıp kararmaması için limonlu suda bekletilir.Patates,soğan ve havuç yuvarlak yuvarlak doğranır.Tencerenin en altına patates,soğan,havuç ve kereviz şeklinde üst üste dizilir.Kerevizin yeşil yaprakları da eklenir.Tuz eklenir.Aynı işlem bir kat daha yapılır ve tekrar tuz serpilir.Portakal suyu,sıvıyağ ve su eklenip yaklaşık bir saat kısık ateşte pişirilir.
Eki Görüntüle 1725160
Eki Görüntüle 1725162
Eki Görüntüle 1725165
Eki Görüntüle 1725166
Eki Görüntüle 1725173
Eki Görüntüle 1725187
cok tatli konusuyormu cikcikmi yapiyorSizi boncukla tanıştırayım.Balkonumuza geldi biz de yakaladık.Çok ürkek.Ele gelmiyor hatta konmasını bile pek bilmiyor.Yalnız çok konuşuyor.Televizyon izleyemiyoruz çenesinden. Çok konuştuğu zaten onu ceza köşesine koyuyoruz. Yani koltuk arkasına.
Eki Görüntüle 1725242
Evet canım kaçan kuş bizi tercih ediyor.Mash ,sizin ev kus esirgeme kurumu gibi ,kacan kuslar size geliyor hepEvet konusunca bas agritiyorlar ama kizamiyorum kerataya :) bazen daha ben soylemeden o "essek kus" diyiveriyor kendine Ailenin bi ferdi gibi , bi ara eski komsularim sordu " Surekli murtazaa murtazaa diye birini cagiriyosun kim o ? " diye , ben "kuşum" diyimce ne gulmuslerdi murtaza diye kuş adi mi olur diye Omurleri uzin olsun insh ,evin nesesi bu sekerler adra'cim
Bizde de çok nadir yapılır rabia'cığım.ellerine saglik canimama ben hic kereviz yapmadim yemedim tadi nasil bilmem
Cik cik değil de transa geçiyor çok hızlı konuşuyor.Görsen sanki arkasından atlı kovalıyor.Boğulacak sanki konuşmaktan.cok tatli konusuyormu cikcikmi yapiyor
Evet canım kaçan kuş bizi tercih ediyor.Eşşek kuş mu diyor. Çok sevimli olur ama:)Murtaza'ya şaşırmadım çünkü bizim ilk kuşun adı da Yaşar'dı. Ondan sonrasının adı da sırnaşık:)
Evde beytiyi çok kolay yapabilirsiniz.Bu aslında daha ince yufkadan oluyor ama bizim evde bolca hazır lavaş vardı onları değerlendirdim.Siz hazır böreklik yufkayla da yufkayı ikiye bölüp yapabilirsiniz.Çünkü lavaş kalın olduğu için açılma riski çok.Bazıları köfteleri çiğden koyup pişiriyor ama ben öyle tercih etmedim.Bir de bunu çöp şişe dizmek zorunda değilsiniz.Kavrulmuş kıymanız varsa içine bir domates rendesi ve salça ekleyin.Lavaşlara kıymalar düşmesin diye yumurta sürün.Kıymayı ekleyip sarıp yine aynı şekilde verev kesip pişirin.Öyle de çok pratik oluyor.
EV YAPIMI BEYTİ
MALZEMELER
3-4 adet lavaş veya yufka
200 gr.kıyma
1 adet soğan
4 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek içi
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon
7-8 dal maydanoz
Tuz
Not:Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
SOS MALZEMELERİ
Sarımsaklı yoğurt
Bir yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı su
Yarım çay kaşığı pulbiber
YAPILIŞI
Kıyma,rendelenmiş soğan ve sarımsak,sıvıyağ,ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi ve baharatlar iyice harmanlanır.Yumurta büyüklüğünde kıyma alınıp yuvarlanır ve çöp şiş ortasından geçirilir.Kıyma hafifçe çöp şişe dağıtılır.Fırında ızgara ayarında pişirilir.Lavaşlar üçe bölünüp pişen köfteler lavaşa sarılıp verev kesilip fırına verilir.O arada tereyağ ve sıvıyağ eritilip salça eklenir.Salça az pişince yarım çay bardağı kadar su eklenip karıştırılır.Pulbiber eklenir.Lavaşlar hafif kurutulmadan pişince üzerine sarımsaklı yoğurt,onun üzerine de salçalı sos dökülür.Maydanoz eklenip servis edilir.
Eki Görüntüle 1727074
Eki Görüntüle 1727075
Eki Görüntüle 1727077
Çok isabet olur.Yaşar da iyiymişBizim kuşta evden kaçarsa muge anliyi degil direk seni ariycam artik adracim
Teşekkür ederim canım.HA-Rİ-KAEllerine saglik ,muhtesem gorunuyor canim
Evde beytiyi çok kolay yapabilirsiniz.Bu aslında daha ince yufkadan oluyor ama bizim evde bolca hazır lavaş vardı onları değerlendirdim.Siz hazır böreklik yufkayla da yufkayı ikiye bölüp yapabilirsiniz.Çünkü lavaş kalın olduğu için açılma riski çok.Bazıları köfteleri çiğden koyup pişiriyor ama ben öyle tercih etmedim.Bir de bunu çöp şişe dizmek zorunda değilsiniz.Kavrulmuş kıymanız varsa içine bir domates rendesi ve salça ekleyin.Lavaşlara kıymalar düşmesin diye yumurta sürün.Kıymayı ekleyip sarıp yine aynı şekilde verev kesip pişirin.Öyle de çok pratik oluyor.
EV YAPIMI BEYTİ
MALZEMELER
3-4 adet lavaş veya yufka
200 gr.kıyma
1 adet soğan
4 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek içi
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay kaşığı kimyon
7-8 dal maydanoz
Tuz
Not:Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
SOS MALZEMELERİ
Sarımsaklı yoğurt
Bir yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı su
Yarım çay kaşığı pulbiber
YAPILIŞI
Kıyma,rendelenmiş soğan ve sarımsak,sıvıyağ,ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi ve baharatlar iyice harmanlanır.Yumurta büyüklüğünde kıyma alınıp yuvarlanır ve çöp şiş ortasından geçirilir.Kıyma hafifçe çöp şişe dağıtılır.Fırında ızgara ayarında pişirilir.Lavaşlar üçe bölünüp pişen köfteler lavaşa sarılıp verev kesilip fırına verilir.O arada tereyağ ve sıvıyağ eritilip salça eklenir.Salça az pişince yarım çay bardağı kadar su eklenip karıştırılır.Pulbiber eklenir.Lavaşlar hafif kurutulmadan pişince üzerine sarımsaklı yoğurt,onun üzerine de salçalı sos dökülür.Maydanoz eklenip servis edilir.
Eki Görüntüle 1727074
Eki Görüntüle 1727075
Eki Görüntüle 1727077
Aman rabia sen denemesen de olur.nefis görünüyor ellerine saglik canim
haftaya bende denicem ilk olcak resmini paylasirim
lahmacuna benzemesinde
O kadar sayfayı okuduğunuz için çok teşekkür ederim.Baştan itibaren okudum.Maşallah çok marifetlisiniz .Not aldığım ,bundan yapmalıyım dediğim bayağı tarif var.