ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

alt tabana bir tık dha az kek hamuru döküp kalpleri biraz dha aşağı indireblrdn aslnda cnm.
Alttaki kek hamuru çok azdı aslında.Pişerken yukarı çıktılar:)Bir kişi daha evdeki kekle yapıp olmayınca hazır kekle olduğu kanaatine vardım.Çünkü hazır kekle kalplerin yeri tutmuş:)Ama ikinciyi denemedim.Belki de olur.Denemek lazım.

Alttaki kek hamuru çok azdı aslında.Pişerken yukarı çıktılar:)Bir kişi daha evdeki kekle yapıp olmayınca hazır kekle olduğu kanaatine vardım.Çünkü hazır kekle kalplerin yeri tutmuş:)
br kaç tarifte ben ev yapımı ile görmüştüm harikaydı

br kaç tarifte ben ev yapımı ile görmüştüm harikaydı
Demekki ben becerememişim.:KK48: Bir kere daha deneyeceğim galiba:)Bazıları da kalplerin üstte kaldığı görünmesin diye kekleri üst üste koyup beyaz yerleri kapatmış.:KK48:

Kabak tatlısı isteyen.:KK31:Kilo olarak ölçü veremeyeceğim.Komşu verdi bize bahçesinden.Orta boy bir kabak.Kabaklara şeker eklendikten sonra birkaç saat beklense kendi suyuyla pişer iyi olur ama ben bekletmeden direk fırına verdim.Öyle de gayet güzel oldu.Kimisi bunu çok az şekerli yapıyor.Çok tatlı

Kabakların kabukları soyulup,doğranıp yıkanır.Geniş bir tepsiye yayılıp üzerine şeker eklenir.Şeker eklendikten sonra su ilave edilir.Fırına verilip kabaklar pişince alınır.Üzerine fındık veya ceviz serpilip servis edilir.

Eki Görüntüle 1727922
Eki Görüntüle 1727923
Eki Görüntüle 1727924
Eki Görüntüle 1727928

Tahini yok ,kaymağı yok ,hiç bile güzel değil :63::63:

İçi kalpli sürpriz kekle yarışmaya katılacaktım istediğim gibi olmamıştı.Kalpler yukarıda kaldı.Aslında ortasındaki kalp hazır keklerden oluyordu.Ben keki evde yaptım kalp yukarıda kaldı.Yarışmaya katılan bir arkadaşımızın da başına aynı şey gelmiş.Yani özelliği ortasındaki kek hazır kek olacak.İstediğiniz kek tarifiyle yapabilirsiniz.Gıda boyası kullanmıştım.Kakaolu,sade de güzel olur.Fikir olsun diye resimleri ekliyorum.

Eki Görüntüle 1728008
Eki Görüntüle 1728072
Eki Görüntüle 1728013
Eki Görüntüle 1728017
Eki Görüntüle 1728018
Eki Görüntüle 1728084
Eki Görüntüle 1728042
Kekin aşkı çaya mı acaba?

İçi kalpli sürpriz kekle yarışmaya katılacaktım istediğim gibi olmamıştı.Kalpler yukarıda kaldı.Aslında ortasındaki kalp hazır keklerden oluyordu.Ben keki evde yaptım kalp yukarıda kaldı.Yarışmaya katılan bir arkadaşımızın da başına aynı şey gelmiş.Yani özelliği ortasındaki kek hazır kek olacak.İstediğiniz kek tarifiyle yapabilirsiniz.Gıda boyası kullanmıştım.Kakaolu,sade de güzel olur.Fikir olsun diye resimleri ekliyorum.

Eki Görüntüle 1728008
Eki Görüntüle 1728072
Eki Görüntüle 1728013
Eki Görüntüle 1728017
Eki Görüntüle 1728018
Eki Görüntüle 1728084
Eki Görüntüle 1728042

Ayy ne seker ya ,
bende kalbi kakaolu olandan deniycektim ama uygun kalibim yoktu :KK53: Alternatif ne olabilir ki acaba , pembeli daha guzel olmusss yaa :KK200:

adra adra bu ne sence :-) ben çok kızarmis sevmiyorum galiba ama nefisti :-)

Eklentiler

• 20151226_171331.jpg
    20151226_171331.jpg
    68,2 KB · Görüntüleme: 159
Ayy ne seker ya ,
bende kalbi kakaolu olandan deniycektim ama uygun kalibim yoktu :KK53: Alternatif ne olabilir ki acaba , pembeli daha guzel olmusss yaa :KK200:
Bence de çok şeker canım:)Yeşil pembe güzel olur.:KK53:İki rengi birbirine çok yakıştırıyorum.Ama kıyafette.:KK48:Kekte denemedim:)
adra adra bu ne sence :-) ben çok kızarmis sevmiyorum galiba ama nefisti :-)
Milföy börek.:rolleyes:Çok güzel görünüyor.Beğenmene sevindim canım.:KK68:

Bence de çok şeker canım:)Yeşil pembe güzel olur.:KK53:İki rengi birbirine çok yakıştırıyorum.Ama kıyafette.:KK48:Kekte denemedim:)

Tarifler için teşekkürler adra Harikasın begenmezmiyim hiç :-)

Evet yesili de ispanak ile elde ederim ,cokta guzel olur :)
Sen tesetturlumusun peki canim ? Nedense seni cok merak ediyorum :)

Evet yesili de ispanak ile elde ederim ,cokta guzel olur :)
Sen tesetturlumusun peki canim ? Nedense seni cok merak ediyorum :)
Aaa evet süper olur ıspanak.Yok canım tesettürlü değilim.Neden acaba çok merak ettin.:KK48:Gösteririm resmimi.:KK66:

Ben bunu yapamam normal rulo pastayı bile daha rulo yaparken bir yayılıyor garip oluyor yapamıyorum bunu hayatta yapamam şimdilik daha yolum var :KK70:
Yapa yapa öğreniliyor merak etme.Ben de üçüncü de tutturdum.:KK48: Çok isteyince başarı geliyor.:KK53:

X