ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Ara ilk sayfaya link koymak çok iyi fikirmis bu arada o kapakta süper olmuş ama adra yi arda diye okudum ya

Ara ilk sayfaya link koymak çok iyi fikirmis bu arada o kapakta süper olmuş ama adra yi arda diye okudum ya
Evet canım iyi oldu link koymak.Çok benziyor dimi arda`yla.El yazımla yazdım. Beğendiğine sevindim.

Offfffffffff bu ne yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Bu tatlının adı tarçınlı ceviz rüyası.Yıllar önce bu siteden alıp denemiştim.Sonradan moda adıyla kıbrıs tatlısı dediler ama adı benim için adı hep tarçınlı ceviz rüyası kaldı.Çok güzel bir tatlıdır.Kime yaptıysak tarifini istedi o kadar diyeyim. Yapması zor gibi görünse hemen oluyor merak etmeyin:)

TARÇINLI CEVİZ RÜYASI

KEK MALZEMELERİ

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBET MALZEMESİ

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
(Şerbet kaynamayacak)

KREMA MALZEMELERİ

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Galeta unu,sıvıyağ,tarçın,ceviz eklenip karıştırılır.En son vanilya ve kabartma tozu eklenip tekrar karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.Kek ayarında pişirilir.Şerbet için şeker ve su şeker eriyinceye kadar karıştırılır.Fırından çıkan kekin üstüne bu şerbet dökülür.Üstüne tekrar ceviz serpilir.Muhallebinin tüm malzemeleri eklenip pişirilir.Ilıdıktan sonra toz halinde krem şanti eklenip iyice karıştırılır.Muhallebi kekin üstüne yayılır.Kakao serpilip servis edilir.

Son düzenleme:
Harika otesi öf ya adra ne yaptın sen yine bayilacagim ağzımdan sular akarken sayfayi terk ediyorum

Gece gece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…