ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Bizim buranın pidesi meşhurdur.Pazar sabahları pidecilerde kuyruk olur.Evde iç hazırlayıp fırına veririz.Ben de pidemizi evde denemiştim ve yarışmaya katılmıştım bu tarifle.Biraz zor gibi görünse de ortaya çıkan lezzet muhteşem:)

KARADENİZ PİDE ÇEŞİTLERİ

PİDE HAMURU MALZEMELERİ

3 bardak ılık su
6 bardak un
Yarım paket yaş maya
1 kaşık tuz

KIYMALI HARÇ İÇİN MALZEMELER

250 gr. dana kıyma
2 adet soğan
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım demetin yarısı maydanoz

PİDE İÇ MALZEMELERİ

50 gr.pastırma
1 tane küçük boy sucuk (Mangal olanlardan)
150 gr. tel peynir
2 adet yumurta

YAPILIŞI

Derin bir kaba ılık su ve maya koyulur.Tuz ve un eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Üzeri kapatılıp ve sarılıp bir saat mayalandırılır.Sonra yağ,soğan ve kıyma tencereye koyulup kavrulur.Pişmeye yakın tuzu,pulbiberi ve karabiberi eklenir.En son maydanoz eklenip soğumaya bırakılır.Mayalanan hamur eşit parçalara bölünür yuvarlanıp yarım saat dinlendirilir.Sonra uzunlamasına açılıp kıyma koyulur ve kapatılır.Üstüne tereyağ sürülüp fırına verilir.Farklı pide çeşiti olarak hamur yuvarlak açılıp kenarları kıvrılıp içine tereyağ parçaları atılır ve fırına verilir.Pişmeye yakın alınıp üstüne peynir koyulur ve yumurtası kırılıp tekrar fırına verilir.Yumurta pişince alınır.Sucuklu ve pastırmalı yapmak istiyorsak hamur uzunlamasına açılıp kenarları kıvrılır.İçine tereyağ parçaları atılıp fırına verilir.Biraz pişince çıkartılıp sucuk ve pastırma koyulur ve yumurtası kırılıp tekrar fırına verilir.Yumurta pişince alınır.

Ablamdayım ikram süper:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…