ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

O kadar pisbogazim ama bak herkesin değil senin yaptıklarını yiyebilmek için izdivac öyle önüme gelene demem bak
Ah canım benim çok mersi.Tariflerimi beğenmen çok mutlu ediyor beni.Sen gönlünün istediğiyle evlen.Yemek için bile katlanılmaz sevmediğin birine.Sen iste ben gönderirim sana.

Merhaba
pizza tarifinizi dun denedim kahvaltıda cok begendi yiyenler.cok tesekkur ederim.
Daha once baska tarif denedim birinde hic olmadı hamuru pistikten sonra hamurdu icini cekmemisti bu puf puf cok güzeldi ins hep öyle olur.

Merhaba
pizza tarifinizi dun denedim kahvaltıda cok begendi yiyenler.cok tesekkur ederim.
Daha once baska tarif denedim birinde hic olmadı hamuru pistikten sonra hamurdu icini cekmemisti bu puf puf cok güzeldi ins hep öyle olur.
Çok sevindim beğendiğinize.Gerçekten çok yumuşak bir hamurdur.Bundan sonra sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Çok teşekkür ederim deneyip sonucu bildirdiğiniz için.

Kısır günlerimizin baştacıdır.Benim de bugün misafirim vardı bu ödüllü kısırı yaptım.Bir yarışmada ödül almış.Bu üçüncü yapışım.Gayet güzel oluyor.

KISIR

1 su bardağı kısırlık bulgur (Bulgur sıcak suyla ıslanmayacak)
1 orta boy soğan
4 dal yeşil soğan (Ben koymadım)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 havuç rendesi
4 diş sarımsak
1 limon suyu (Ekleme yapılabilir)
Sıvıyağ (Yarım çay bardağı koydum.Ekleme yapılabilir.)
Pulbiber
Sumak
Nane
Marul
Maydanoz

YAPILIŞI

Sıvıyağda yemeklik doğranmış soğanlar öldürülür.Domates ve biber salçası eklenir.Biraz çevrildikten sonra yıkanmış bulgur eklenip karıştırılır ve kapağı kapatılır.5 dakika sonra ince rendelenmiş havuç ve ezilmiş sarımsak eklenir.Limonu,pulbiberi,nanesi,sumağı ve tuzu eklenip demlenmeye bırakılır.Sonra kıyılmış marul ve maydanoz eklenip karıştırılır.Afiyetle yenir:)

Son düzenleme:
Ben kavrulmuş soğala kısır yapıldığını yeni görüyorum adra

Ellerinize saglik cokkk guzel gorunuyo.
Benim kisiri de yiyen herkes cok begenir.farkli olarak ben bulguru kaynar suyla islatiyrum hafif kimyon da cok guzel tat veriyo.havuc da koymuyirdum ben....yikayip direk kavurunca diri olmuyor mu aceba?

Çok sevindim beğendiğinize.Gerçekten çok yumuşak bir hamurdur.Bundan sonra sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Çok teşekkür ederim deneyip sonucu bildirdiğiniz için.
Ben tesekkur ederim guzel tarifleriniz icin....
Takip ediyrum sayfanizi hep ins.

Soğanı kavurup yaparsan daha lezzetli oluyor,çiğ olunca ağıza geliyor kıtır kıtır oluyor..
Bende yaparsam kişi sayısı kaç ise çay bardağı ile katıyorum bulguru,10 kişiye 10 bardak yani..

Biz hep öyle yapıyoruz canım.Bu tariften önceki kısırları da soğanı kavurarak yapardık.

Ellerinize saglik cokkk guzel gorunuyo.
Benim kisiri de yiyen herkes cok begenir.farkli olarak ben bulguru kaynar suyla islatiyrum hafif kimyon da cok guzel tat veriyo.havuc da koymuyirdum ben....yikayip direk kavurunca diri olmuyor mu aceba?
Sağol canım.,Bunun özelliği ıslanmıyor.Hiç de diri olmuyor.Soğanlı karışımın sıcaklığıyla pişiyor bulgur.Kimyon da güzel olur.Ben tarifin dışına çıkmak istemedim.

Soğanı kavurup yaparsan daha lezzetli oluyor,çiğ olunca ağıza geliyor kıtır kıtır oluyor..
Bende yaparsam kişi sayısı kaç ise çay bardağı ile katıyorum bulguru,10 kişiye 10 bardak yani..
Biz hiç kuru soğan koymayız yeşil soganla yaparız ama deniyecem hatta canım çekti şimdi deniyecem galiba bakalım

Biz hiç kuru soğan koymayız yeşil soganla yaparız ama deniyecem hatta canım çekti şimdi deniyecem galiba bakalım
Yeşil soğanı da ben sevmem.Dene bakalım.İnşallah beğenirsin canım.

Bir tarifim daha var.Onu da yarın mı eklesem.Çok güzel oldu ya öğünmek gibi olmasın.

Ah canım benim çok mersi.Tariflerimi beğenmen çok mutlu ediyor beni.Sen gönlünün istediğiyle evlen.Yemek için bile katlanılmaz sevmediğin birine.Sen iste ben gönderirim sana.
Ay çok sekersin adra sen ya
Bir tarifim daha var.Onu da yarın mı eklesem.Çok güzel oldu ya öğünmek gibi olmasın.
Ekle ekle ekle nasılsa benim için farketmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…