ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Ayy canım çok teşekkür ederim.Sen övgü al yeterki ben çok mutlu olurum.Yapa yapa en mükemmel sonuca ulaşılıyor.Sağol püf nokta için.

Yarışma sayfasına gidip üstte sıralanan yemeklerin yanındaki kutucuklara işaret koyup altta sağ köşede olan oyunu kullana basacaksın.İki oy kullanma hakkın var.Beğendiğin iki tarifi işaretleyip oyunu kullana bas.İlk sayfada yemek resimleri var.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kofteye-tadini-veren-nedir.872674/

Size fiyasko bir kurabiyemin resmini koyayım.Rengine vurulmuştum.Ne ümitlerle yaptım ama tadı berbattı.Öyle ki mahallenin çocukları bile beğenip yemedi çöpe attı.Çok onur kırıcıydı o sahneyi görmek.Görüntü on numara tad sıfır. Belki bir kere daha deneyebilirim bunu:)

Senin mesajları bugün geriden geriden görüyorum hayırdır deadline.O denklemleri geçen ben de çözmeye çalıştım sonra kafama göre takıldım.Hiç sevmiyorum gramla verilen ölçüleri.Bu tarif tam tutuyor.Ama unu güzel kavurmak gerekiyor. Ayrıca sağol canım.

Neli kurabiye bu canim ?
Bende bi ara recel ile kurabiye renklendirmeye calismistim ,goruntu mikemmel ama tad berbatti esimun bi hevesle tattigi o ani hic unutamam

Neli kurabiye bu canim ?
Bende bi ara recel ile kurabiye renklendirmeye calismistim ,goruntu mikemmel ama tad berbatti esimun bi hevesle tattigi o ani hic unutamam
Nişastalı pembe kurabiye.Görüntüye aldanmamak lazım demekki.Eşin de ne hevesle tadmıştır yazık olmuş.Ben de çocukların beğenmeme anını hiç unutamam.

Canım baktım tariflerine,hepsi birbirinden güzel görünüyor ama bu katmer varya bu katmer beni benden aldı Nasıl güzel görünüyor inanki kokusu geldi burnuma Ellerine saglık,konunu takipteyim.

Canım baktım tariflerine,hepsi birbirinden güzel görünüyor ama bu katmer varya bu katmer beni benden aldı Nasıl güzel görünüyor inanki kokusu geldi burnuma Ellerine saglık,konunu takipteyim.
Bu katmerim evdekiler tarafından halen söylenir yine yap diye.Onlar da çok beğenmişti. Sağol canım güzel yorumun için.

Ay adram koptum kız okuyunca
Görüntü pek güzel duruyor aslında.

Ne kaaaaaa becerikliymissin adracım .Tebrikler .Alkısliyorum seni .
Tum tariflerin cok guzel gorunuyo.

Duruşu çok güzel ama neden olmadı ki

ya evet hep geç gördün bu arada senin kurabiyelerin tadı efsane oldu kız şeklini de yapsaymışım neler olurmuş teşekkür ederim

Ay adram koptum kız okuyunca
Görüntü pek güzel duruyor aslında.
Komikti valla.Ama benim açımdan biraz da hüzünlü Derin'ciğim.Görüntü aldatıcı işte.

Ne kaaaaaa becerikliymissin adracım .Tebrikler .Alkısliyorum seni .
Tum tariflerin cok guzel gorunuyo.
Çok teşekkür ederim lacivert. Yapıyorum işte birşeyler:)

Duruşu çok güzel ama neden olmadı ki
Valla bilmiyorum ki Efser'ciğim.Nişastası fazla gelmiş olabilir ama tarife de uydum yani.

ya evet hep geç gördün bu arada senin kurabiyelerin tadı efsane oldu kız şeklini de yapsaymışım neler olurmuş teşekkür ederim
Dün öyle oldu niyeyse. Hadi ya beğendiler mi?Dondurma kaşığı alıp yapsaydın tarihe geçecektin demekki.

Künefeyi evde yapmak zor gibi görünse de çok kolaydır.Sadece peynirini bulmak mesele.Hatay'a gidip peynir alamayacağımıza göre elimizde olanları değerlendireceğiz:)Tanıdık bir tatlıcıya sorduğumda çerkez peyniri kullanıyoruz demişti.Bu peyniri pazarda bulup yapmıştım.Bulamadığım zamanlarda ise dil peyniri kullandım.Yalnız sıcak yemeniz lazım yoksa peynir taş gibi olur.Şerbet fazla gelirse dolapta saklayabilirsiniz.

KÜNEFE

MALZEMELER

200 gr. parçalanmış tel kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağ
Çerkez veya dil peyniri
Fındık

ŞERBETİ

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üç dört damla limon suyu

YAPILIŞI

Önce şeker ve su onbeş yirmi dakika kaynatılır.Almaya yakın üç dört damla limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.

Künefeye geçilir.Tereyağ eritilir ve derin bir kapta kadayıflarla iyice harmanlanır.Tava yumuşak tereyağıyla yağlanıp çok ince bir şekilde kadayıfın yarısı serilir.Elle iyice bastırılır.Üstüne peynir serpiştirilir ve kalan kadayıfın yarısı peynirin üstüne serilir.Tekrar elle iyice bastırılır.Kısık ateşte kapak yardımıyla altlı üstlü kızartılır.Sıcakken soğuk şerbet dökülür.Dilimlenip,fındık serpilip servis edilir.

Son düzenleme:
adra Kızım Olmadan Asla kitabının devam kitabı da var. Fazla bilen yok, daha ince bir kitap; adını hatırlayamadım. Onu da oku muhakkak.
Sonra neler olmuş onu anlatmış kadın.

adra Kızım Olmadan Asla kitabının devam kitabı da var. Fazla bilen yok, daha ince bir kitap; adını hatırlayamadım. Onu da oku muhakkak.
Sonra neler olmuş onu anlatmış kadın.
Ben de bilmiyordum devam kitabı olduğunu.Bulabilirsem okurum muhakkak.Güzel bir kitap çünkü.Sağol canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…