ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Yarışmaya katıldığım kurabiyem.

ÇOKOPRENS KURABİYE

MALZEMELER

250 gr. margarin veya tereyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı pudra şekeri
2 bardak nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (Yaklaşık 5,5-6 bardak)
Arasına sürmek için nutella

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri karıştırıyoruz.Tezgaha yağlı kağıt serip yumurta büyüklüğünde hamur alıp elimizle bastırıp yuvarlıyoruz.Kenarları tırtıllı kalıpla kesiyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerine kürdan veya çöp şişlerle delik açıyoruz.170 derecede çok az pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.İki kurabiyenin arasına nutella sürüp kapatıyoruz.(Resimde görüldüğü gibi daha küçük yuvarlayıp kenarlarına da nutella sürüp fındık veya hindistan cevizine de batırabilirsiniz.)

Son düzenleme:
Harika bir çemen tarifim var.Deneyen pişman olmaz.

KAHVALTILIK ÇEMEN

MALZEMELER

2 dilim bayat ekmek içi
4 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tane küçük çok ince kıyılmış soğan(İsteğe bağlı)
1 kaşık yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
Yarım çay bardağı ceviz
Karabiber,pulbiber,kimyon,tuz

Not:Salçanız tuzluysa tuzu kontrollü atın.

Bütün malzemeler karıştırılır:)

Avakado bize çok yabancı dimi.Ama faydalarını saymakla bitiremiyorlar.Bir kere yüzüme maske yapmak için almıştım bu da ikincisi.Madem bu kadar yararlı bari alıp salatasını yapayım dedim.Yaptım ama kimse yemek için hamle yapmıyor önce sen ye sen ye diyor.Sonuç bizim damak tadımıza göre değil.Ama belki siz seviyorsunuzdur diye tarifi veriyorum.Beğenmezseniz yüzünüze maske yapın ziyan olmasın.

AVAKADO SALATASI

MALZEMELER

2 adet avakado
Yoğurt
Sarımsak
Zeytinyağı
Nane
Ceviz
Tuz

YAPILIŞI

Avakadolar ezilir.İçine cevizler eklenir.Sarımsaklı yoğurt dökülür.Üstüne zeytinyağı ve nane eklenir.

PATLICAN BURGER

MALZEMELER

2 adet bostan patlıcan
2 adet büyük boy patates
Sıvıyağ

KÖFTE MALZEMELERİ

500 gr. kıyma
1 adet yumurta
1orta boy soğan
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz

DOMATES SOS MALZEMELERİ

3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN

Kaşar peyniri

YAPILIŞI

Patlıcanlar alacalı soyulup yuvarlak dilimlenip tuzlu suda bekletilir.Sonra kurulanıp hafif tuzlanıp kızartılır.Köfte malzemeleri karıştırılıp yuvarlak köfteler yapılır.Köfteler de kızartılır.Domates sos pişirilir.(Sosa bir su bardağına yakın su katabilirsiniz.)Fırın tepsisine patlıcan,patates,köfte şeklinde dizilip domates sos eklenir.200 derecede 15-20 dakika pişirilir.Almaya yakın kare kestiğini kaşar peyniri ekleyip tekrar fırına verilir.Kaşarlar eriyince afiyetle yenir:)

Son düzenleme:
adra bende karadeniz civarındayım belkide yakınımdasındır ay şuköfteye ve çokoprens kurabiyene bayıldım ben

Saçlarımı iki kere üst üste boyattığımdan dolayı baya yıpranmıştı.Gratiste şampuanlara bakarken naturway şampuanı kullanan bir bayan bu şampuanı önerdi.O saç uzattığı için alıyormuş.Ben de bitkisel ve sarımsaklı olduğu için aldım.Malum sarımsak saçlara iyi geliyor.Dört beş kere kullandıktan sanki saçlarım dolgunlaştı.Dökülmesi de durdu.Bununla yıkadıktan sonra hiç saç kremi kullanmıyorum.Saçlarımı taramadan saçlarıma elseve mucize yağ onarıcı olanı sürüyorum ve kolayca taranıyor.Kokusu da çok güzel tavsiye ederim.

DONDURMA KAŞIĞI KURABİYESİ

MALZEMELER

150 gr.tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı damla çikolata
2,5 su bardağı un(Yaklaşık ekleme yapılabilir.)
Kakao (4/3paket)

YAPILIŞI

Derin bir kaba unun yarısı ve tereyağ koyulup karıştırılır.Daha sonra kalan diğer malzemeler eklenir yoğrulur ve kalan un katılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun yarısı ayrılıp kakao eklenir.Buzdolabında bir saat dinlendirdikten sonra yaylı dondurma kaşığı ile şekil verilip 175 derece fırında üzeri pembeleşmeden pişirilir.

Not:Kurabiyeler bir gün sonra daha güzel oluyor.

Dondurma kaşığı resmi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…