ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

dondurma kaşığı da alcam o yaylılardan bence öyle mükemmel olacak

ayy en sevdiğim tatlı

adra Kızım Olmadan Asla kitabının devam kitabı da var. Fazla bilen yok, daha ince bir kitap; adını hatırlayamadım. Onu da oku muhakkak.
Sonra neler olmuş onu anlatmış kadın.

Anammmm devam kitabı mı var?
Ben kitap bitince çok merak etmiştim sonra ne olduğunu bak iyi oldu bunu öğrendiğim.
Aslında bir kitabının resmi vardı kitabın arkasında.
Ama ben onu ayrı bir kitap sanmıştım devamı olduğunu bilmiyordum.
Araştırayım.

dondurma kaşığı da alcam o yaylılardan bence öyle mükemmel olacak

ayy en sevdiğim tatlı
Bence de dondurma kaşığıyla süper olur.

Ben de çok severim künefeyi.Hatta bugün alıp yapmamak için zor tutabilirim kendimi.

Burası gittikce tehlikelli oluyor
Bu saatte künefeler,köfteler
Efser kaçan kurtarır kendini.

Ben de bilmiyordum Derin.Sonraları çok merak ederim zaten.Bulursam ben de okuyacağım.

Bu kitabın sonunda zaten sonra ne olduğunu merak etmeden edemiyorsun.
Çok can alıcı bir yerde bitiyor :)

Topiğin Bağımlılık tarafida var bakmadan gecemiyorum ilk mesaja bağımlılık yapabilir diye not düş bence

Topiğin Bağımlılık tarafida var bakmadan gecemiyorum ilk mesaja bağımlılık yapabilir diye not düş bence
İlk mesajda korkutmayayım kimseyi.Bağımlı olmak o kadar da kötü birşey değil.

Soğuk ve yağmurlu bir günden merhaba.Güzel bir tarifim var yine.Tahinli çıtır yufka.Çayın yanında güzel gider:)

TAHİNLİ ÇITIR YUFKA

MALZEMELER

1 kilo yufka
1 bardak tahin
Yarım su bardağı sıvıyağ,
1 bardak şeker
Fındık

YAPILIŞI

Bir adet yufka serilir.Tahin,şeker ve sıvıyağ karıştırıp yufkanın üzerine yayılır.Fındık serpilir.Bir yufka daha serilip karışım tekrar yayılıp fındık serpilir ve sıkıca rulo yapılır.Yufkalar verey kesilir.Aynı işlem yufkalar bitene kadar devam edilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Yağlı kağıt serilmiş tepside pişirilir.(Pişerken tahinler akabilir sorun yok:)

adra ellerine sağlık, ben geçen bunu milföyle yaptım, borcamı hafif yağladım fırına attım, tat olarak güzel oldu ama çıtır çıtır olmadı yağı çok çekti içindeki yağdanmı yoksa borcama sürdüğüm yağdanmı acaba.

Sağol canım.Bence milföydendir.Milföy zaten çok yağlı bir hamur.Bir dahakine bunu dene belki beğenirsin:)

Makarna severmisiniz?Ben sade makarnayı yiyemem.İlla sosu olacak.En sevdiğim şekli sarımsaklı yoğurtlu olanı olsa da bunu da severim.

SOĞAN VE DOMATES SOSLU MAKARNA

MALZEMELER

Yarım paket kelebek makarna
Tuz

SOS MALZEMELERİ

1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı domates püresi
5 diş sarımsak
7-8 dal maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

YAPILIŞI

Makarnayı tuzlu suda haşlayın.Makarnayı sudan geçirmek istemiyorsanız önce sosu hazırlayın.Tereyağı ve sıvıyağı tencereye koyup yemeklik doğradığınız soğanı hafif soteledikten sonra küçük küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin.Soğan pişince domates püresi,baharatları ve tuzu ekleyin.Domates pişince maydanozları ekleyip hafif pişirdikten sonra kapatın.Haşladığınız makarnaları sosla karıştırın.

Son düzenleme:
EKŞİLİ KÖFTELİ ÇORBA (7-8 kişilik)

MALZEMELER

200 gr.kıyma (1 çorba kasesi kadar)
3 yemek kaşığı köftelik bulgur
1 adet soğan
1 adet patates
2 yemek kaşığı un(Köfteleri bulamak için)
7 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 silme tatlı kaşığı tuz ( Köfteler için)
1,5 tatlı kaşığı tuz (Çorba için)

Not:Tuzunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

TERBİYESİ İÇİN

1,5 su bardağı yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 limon suyu

ÜZERİ İÇİN

2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI

Kıyma,soğan,bulgur,karabiber ve tuz bir kaba alınıp iyice yoğrulur.Yoğrulduktan sonra minik minik köfteler yapılıp unlanmış geniş bir tepsiye dizilir.Köftelerin üzerine de un serpilip köfteler iyice una bulanır.Tencereye sıvıyağ konulup küp küp doğranan patatesler bir dakika kadar çevrilir.Daha sonra su ve köfteler ilave edilir.Tuzu eklenir.Köfteler pişince yoğurt,un,yumurta sarısı ve limon karışımı yavaş yavaş ve devamlı karıştırılarak eklenir.5 dakika pişirilir.Üzerine kızdırılmış kırmızı biber dökülür.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…