Önemli değildi canım:)Ben bazen merak eder sonuna bakarım kitapların.Tez canlılık işte.Rica ederim, neredeyse bu kitabın sonunu ağzımdan kaçırıyordum, son anda silip baştan yazdım
dondurma kaşığı da alcam o yaylılardan bence öyle mükemmel olacakKomikti valla.Ama benim açımdan biraz da hüzünlü Derin'ciğim. Görüntü aldatıcı işte.
Çok teşekkür ederim lacivert.Yapıyorum işte birşeyler:)
Valla bilmiyorum ki Efser'ciğim.Nişastası fazla gelmiş olabilir ama tarife de uydum yani.
Dün öyle oldu niyeyse.Hadi ya beğendiler mi? Dondurma kaşığı alıp yapsaydın tarihe geçecektin demekki.
ayy en sevdiğim tatlıKünefeyi evde yapmak zor gibi görünse de çok kolaydır.Sadece peynirini bulmak mesele.Hatay'a gidip peynir alamayacağımıza göre elimizde olanları değerlendireceğiz:)Tanıdık bir tatlıcıya sorduğumda çerkez peyniri kullanıyoruz demişti.Bu peyniri pazarda bulup yapmıştım.Bulamadığım zamanlarda ise dil peyniri kullandım.Yalnız sıcak yemeniz lazım yoksa peynir taş gibi olur.Şerbet fazla gelirse dolapta saklayabilirsiniz.
KÜNEFE
MALZEMELER
200 gr. parçalanmış tel kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağ
Çerkez veya dil peyniri
Fındık
ŞERBETİ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üç dört damla limon suyu
YAPILIŞI
Önce şeker ve su onbeş yirmi dakika kaynatılır.Almaya yakın üç dört damla limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
Künefeye geçilir.Tereyağ eritilir ve derin bir kapta kadayıflarla iyice harmanlanır.Tava yumuşak tereyağıyla yağlanıp çok ince bir şekilde kadayıfın yarısı serilir.Elle iyice bastırılır.Üstüne peynir serpiştirilir ve kalan kadayıfın yarısı peynirin üstüne serilir.Tekrar elle iyice bastırılır.Kısık ateşte kapak yardımıyla altlı üstlü kızartılır.Sıcakken soğuk şerbet dökülür.Dilimlenip,fındık serpilip servis edilir.
Eki Görüntüle 1702590
adra Kızım Olmadan Asla kitabının devam kitabı da var. Fazla bilen yok, daha ince bir kitap; adını hatırlayamadım. Onu da oku muhakkak.
Sonra neler olmuş onu anlatmış kadın.
Bence de dondurma kaşığıyla süper olur.dondurma kaşığı da alcam o yaylılardan bence öyle mükemmel olacak
ayy en sevdiğim tatlı
Efser kaçan kurtarır kendini.Burası gittikce tehlikelli oluyor
Bu saatte künefeler,köfteler
Ben de bilmiyordum Derin.Sonraları çok merak ederim zaten.Bulursam ben de okuyacağım.Anammmm devam kitabı mı var?
Ben kitap bitince çok merak etmiştim sonra ne olduğunu bak iyi oldu bunu öğrendiğim.
Aslında bir kitabının resmi vardı kitabın arkasında.
Ama ben onu ayrı bir kitap sanmıştım devamı olduğunu bilmiyordum.
Araştırayım.
Bence de dondurma kaşığıyla süper olur.
Ben de çok severim künefeyi.Hatta bugün alıp yapmamak için zor tutabilirim kendimi.
Efser kaçan kurtarır kendini.
Ben de bilmiyordum Derin.Sonraları çok merak ederim zaten.Bulursam ben de okuyacağım.
Topiğin Bağımlılık tarafida varBence de dondurma kaşığıyla süper olur.
Ben de çok severim künefeyi.Hatta bugün alıp yapmamak için zor tutabilirim kendimi.
Efser kaçan kurtarır kendini.
Ben de bilmiyordum Derin.Sonraları çok merak ederim zaten.Bulursam ben de okuyacağım.
İlk mesajda korkutmayayım kimseyi.Topiğin Bağımlılık tarafida varbakmadan gecemiyorum ilk mesaja bağımlılık yapabilir diye not düş bence
Ayy cidden bir bağımlılık var amaİlk mesajda korkutmayayım kimseyi.Bağımlı olmak o kadar da kötü birşey değil.
adra ellerine sağlık, ben geçen bunu milföyle yaptım, borcamı hafif yağladım fırına attım, tat olarak güzel oldu ama çıtır çıtır olmadı yağı çok çekti içindeki yağdanmı yoksa borcama sürdüğüm yağdanmı acaba.Soğuk ve yağmurlu bir günden merhaba.Güzel bir tarifim var yine.Tahinli çıtır yufka.Çayın yanında güzel gider:)
TAHİNLİ YUFKA
MALZEMELER
1 kilo yufka
1 bardak tahin
Yarım su bardağı sıvıyağ,
1 bardak şeker
Fındık
YAPILIŞI
Bir adet yufka serilir.Tahin,şeker ve sıvıyağ karıştırıp yufkanın üzerine yayılır.Fındık serpilir.Bir yufka daha serilip karışım tekrar yayılıp fındık serpilir ve sıkıca rulo yapılır.Yufkalar verey kesilir.Aynı işlem yufkalar bitene kadar devam edilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Yağlı kağıt serilmiş tepside pişirilir.(Pişerken tahinler akabilir sorun yok:)
Eki Görüntüle 1703351
Eki Görüntüle 1703352
Evet ya iki gün zor geçti.Çok alışmışız buraya.Ayy cidden bir bağımlılık var ama2 gün asır gibi geldi
Sağol canım.adra ellerine sağlık, ben geçen bunu milföyle yaptım, borcamı hafif yağladım fırına attım, tat olarak güzel oldu ama çıtır çıtır olmadı yağı çok çekti içindeki yağdanmı yoksa borcama sürdüğüm yağdanmı acaba.
tamam canım deneyeceğim ama tahinim bitti :)))Sağol canım.Bence milföydendir.Milföy zaten çok yağlı bir hamur.Bir dahakine bunu dene belki beğenirsin:)
Bir ara alırsın:)))tamam canım deneyeceğim ama tahinim bitti :)))
Buyur gel canım satılık evler var etrafta.Offf sana da komşu olmak isterdimmm