ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

adra adra rende patates kızartması denedinmi hiç? ben yapıcam ama deneyimli birilerini arıyorum :)

Yemek yaparken müziği unutmayın sakın:)Sevdiğim bir şarkı.Ben yine gezmeye gidiyorum.:KK25::KK55:

adra adra rende patates kızartması denedinmi hiç? ben yapıcam ama deneyimli birilerini arıyorum :)
Rende patatesi denemiştim galiba yıllar önce canım.Pek de matah birşey değildi hatırladığım kadarıyla.:-)Bol yağda kızartacaksın ki patatesler birbirine yapışmasın.Kuru birşeydi hatırladığım.Ne yapacaksın onunla?

Rende patatesi denemiştim galiba yıllar önce canım.Pek de matah birşey değildi hatırladığım kadarıyla.:-)Bol yağda kızartacaksın ki patatesler birbirine yapışmasın.Kuru birşeydi hatırladığım.Ne yapacaksın onunla?
çökertme kebabı deneyeceğim ama ziyan olsun istemedim yapan birinden püf noktası öğrenmem lazım :)

Yıpranan saçlarınıza saf zeytinyağı maskesi yapabilirsiniz.Saç diplerinize ve saçınıza zeytinyağı,ezilmiş sarımsak ve yumurta sarısı karışımını sürün.Streçleyip bir iki saat bekletin.Sonra soğuk suyla akıttıktan sonra yıkayın.Saç dipleriniz güçlenip saçlarınız yumuşayacaktır.(Miktarını saçınızın uzunluğuna göre ayarlabilirsiniz.)

12308897_1221919417824050_1878424073_n~2.jpg

Son düzenleme:
Süper bir un helvası:)

UN HELVASI

MALZEMELER

250 gr.tereyağ
2 bardak un
2 bardak süt
2 bardak şeker
1 bardak fındık

YAPILIŞI

Yağ eridikten sonra un eklenir.Un kısık ateşte güzelce kavrulur.Diğer tarafta sütün içine şeker koyulup hafif kaynayınca alınır.Unun rengi değişince süt eklenir.Fındık eklenip süt çekene kadar karıştırılır.Kaşıkla şekil verilir.

qq2q25.jpg

Süper bir un helvası:)

UN HELVASI

MALZEMELER

250 gr.tereyağ
2 bardak un
2 bardak süt
2 bardak şeker
1 bardak fındık

YAPILIŞI

Yağ eridikten sonra un eklenir.Un kısık ateşte güzelce kavrulur.Diğer tarafta sütün içine şeker koyulup hafif kaynayınca alınır.Unun rengi değişince süt eklenir.Fındık eklenip süt çekene kadar karıştırılır.Kaşıkla şekil verilir.

Eki Görüntüle 1701604
ben geçenlerde yapmıştım bundan ama tüm tarifler 1 kg sütleydi bu 2 bardağa getirene kadar bir sürü matematiksel denklem çözmek zorunda kaldım ya 1 kg süte 1bardaksa 400 ml ye kaç bardaktır falan düşün adra :KK70::KK53: bu tarif çok iyi oldu ellerin dert görmesin ya:KK68::KK68:

adra adra ne yapmiasin oyleee heosini tek tek.baktimmmmm harikalarrrr eline saglikk.simdi soganli domates coebasi yapacammm aciktim:KK34::KK34::KK34:
Çok teşekkür ederim canım.:KK200:Tek tek baktığın için de çok mutlu oldum.:KK68:Yaptım birşeyler işte:)Soğanlı domates çorbası güzel oluyor.Çok da vitaminli.Yaparsan afiyet olsun.:kk77:

Çok teşekkür ederim canım.:KK200:Tek tek baktığın için de çok mutlu oldum.:KK68:Yaptım birşeyler işte:)Soğanlı domates çorbası güzel oluyor.Çok da vitaminli.Yaparsan afiyet olsun.:kk77:
Ayyyy hepsi harikaaa profiterol yarina kaldi ayyy hepsini denerim.simdi ben harkalar bebisimmmm..:KK15:

MİLFÖY KAFES BÖREK

MALZEMELER

Milföy
Domates
Biber
Sucuk
Pulbiber
Karabiber
Kekik
Tuz
Yumurta sarısı
Çörekotu

YAPILIŞI

Kabukları soyulup doğranmış domates,biber,sucuk sotelenir.Baharatları eklenir.Soğuyunca milföylerin üzerine bu harç yayılır.Milföyler şerit kesilip üzerine kafes şekli verilir.Yumurta sarısı sürülüp,çörekotu serpilip pişirilir.

Fotoğraf-0012T.jpg

Fotoğraf-0016T.jpg

Şimdi bitirdim
Adracim.ellerine sağlık hepsi birbirinden harika tarifler
Ama benim.çok.sevdigim biberli domates corbasini koymamissin :mad:;@

Şimdi bitirdim
Adracim.ellerine sağlık hepsi birbirinden harika tarifler
Ama benim.çok.sevdigim biberli domates corbasini koymamissin :mad:;@
Çok teşekkür ederim cimcime.:KK200:Onu sonraya saklıyordum.:KK53:Assolist muamelesi yapayım dedim ona.:-)Benim en sevdiğim çorbalardan biridir.Yarın ekleyeyim artık.:KK66:

Hatta şimdi ekleyeyim:)

YEŞİL BİBERLİ PİRİNÇ ÇORBASI

MALZEMELER

2 orta boy domates (Yazdan hazırladığınız da olur)
Türk kahvesi fincanı pirinç
3 adet yeşil biber
1.5 yemek kaşığı tereyağ
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
5-6 bardak sıcak su
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
Maydanoz
Tuz

YAPILIŞI

Domates rendelenir.İçine tereyağ,salça,küçük küçük doğranmış biberler eklenir ve pişirilir.Sonra sıcaksu,pirinç,tuz ve pulbiber eklenir.Pirinçlerin pişmesine yakın nane ve maydanoz eklenir ve limonla afiyetle yenir:)

11119661_1138536482829011_562931330_n (1).jpg

11655607_1138536132829046_1377835786_n (1).jpg

11721168_1138535889495737_1327163479_n (1).jpg

11717034_1138535486162444_815034168_n.jpg

Bundan sonra adra adra ne tarif verirse gözüm kapalı yaparım. Adını hatırlayamadım şimdi hani susam, ceviz, şeker konup yapılıyor, donunca kırılıyor; hah işte ondan yaptım mesela. Eşim de iş yerine götürdü, öve öve bitirememişler. Tarfileri adra adra veriyor, övgüleri ben topluyorum :KK70: :KK70:
O tarif ile ilgili küçük öneri: Önce şekeri koyun şeker erimeye başlar gibi oldu mu cevizle susamı ekleyin. Hoppa
Ayrıca, yemek yarışmaları oluyor, ben nasıl oy veriliyor bilmiyorum. Üşenmeyen biri anlatırsa çok memnun olurum. Hoppa

X