Bizimkiler sironu kızılcık marmeladıyla yaparlardıYufkalarınız çok sertse fırından çıkınca üzerine sıcak tavuk suyu gezdirebilirsiniz.
YUFKALI SİRON
MALZEMELER
4 adet yufka
250 gr.kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sıvıyağ
ÜZERİNE
1 kase yoğurt
2 iri diş sarımsak
Tuz
YAPILIŞI
Sıvıyağda soğan ve kıyma kavrulur.İçine kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates ve salça eklenir.Daha sonra baharatları ve tuzu eklenip biraz çevrilip kapatılır.
Bir adet yufka serilir ve yufka ikiye kesilir.İki parça da sıkıca rulo şeklinde sarılıp iki üç cm uzunluğunda kesilip tepsiye dik şekilde yanyana dizilir.Diğer yufkalar da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir.Üzerine fırçayla sıvıyağ sürülüp 200 derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca üzerine bir kapak kapatılır.2-3 dakika sonra üzerine sarımsaklı yoğurt,onun üzerine de kıyma dökülüp servis edilir.
Eki Görüntüle 2070151
Yurtdışında öyleymiş maalesef.Muska gibi sarabilirsin.Youtube'dan muska börek diye aratıp bakabilirsin.Hiçbirşey yapılamıyorsa sıvıyağ,yoğurt,yumurta,patates,tuz ve parçalanan yufkaları küçük küçük kesip karıştırıp tepsiye döküp pişirebilirsin.Hiç değilse kurtulabilir yufkalar.ya yufkalar sarilmiyorki kirildi yani yuvarlak yapilmiyor bende sarip koydumuzun ince oldu
TR de olmayinca yufak bile biseye benzemiyor burda tobeler oldun nimet ama TR nere bura neree
baklavalik yufka gibi havasi alinmis paketde olan yufakdandi
boyle gicik ediyor beni diye hiç almiyorum iste :))
Aaaa ilginçmiş.Nasıl oluyor ki?Bizimkiler sironu kızılcık marmeladıyla yaparlardı
Aynı mantık aslında üstüne kıymalı harç değilde kızılcık koyuyorsun :)Aaaa ilginçmiş.Nasıl oluyor ki?
Hımm benim damak tadıma pek uymaz sanırım.Aynı mantık aslında üstüne kıymalı harç değilde kızılcık koyuyorsun :)
Yok güzel oluyor hafif ekşiliHımm benim damak tadıma pek uymaz sanırım.
yok o kadrda kotu deil sadece sekli senin ki gibi olmadi :)Yurtdışında öyleymiş maalesef.Muska gibi sarabilirsin.Youtube'dan muska börek diye aratıp bakabilirsin.Hiçbirşey yapılamıyorsa sıvıyağ,yoğurt,yumurta,patates,tuz ve parçalanan yufkaları küçük küçük kesip karıştırıp tepsiye döküp pişirebilirsin.Hiç değilse kurtulabilir yufkalar.
Tabi ön yargılı olmamak lazım.Belki de yesem severim:)Yok güzel oluyor hafif ekşili
Bende yemeyeli yıllar oluyor gerçi :)
Afiyet olsun.Güzel olmuştur o:)patatesli ve peynirli yaptim ben sogusunda yiyelim bakalim :)
Ooo süper olmuş işte.
tesekkurlerOoo süper olmuş işte.Eline sağlık.Şeklin ne önemi var.Nasılsa midede bozulacak:)Afiyet olsun şimdiden.
Aynen midede bozulacak :) bazen ben de yoğurt yiyip üstüne su içince nasılsa midede karışıp ayran olacak derim.Ooo süper olmuş işte.Eline sağlık.Şeklin ne önemi var.Nasılsa midede bozulacak:)Afiyet olsun şimdiden.