Bu kadar güzel iltifat aldığım için geç keşfetmenize kızmayacağım.Yaa ben bu topiği nasıl yeni keşfederim? Ne kadar hamaratsınız maşallah tariflerinizin her birine ayrı ayrı ağzım sulandı, sunum ve görsellik çok kaliteli. Yarın kahvaltıda sucuklu domatesi yapmakla başlayarak deneyebileceğim bütün tariflerinizi deneyeceğim. Ellerinize sağlık, yeni tariflerinizi bekliyorum. :)
yarin bunu deniyorum insallahGÜL BÖREĞİ
MALZEMELER
6 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
İÇİNE
1,5 kalıp beyaz peynir
1 kase kaşar peyniri rendesi (İsteğe bağlı)
Maydanoz
ÜZERİNE
2 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
YAPILIŞI
Süt,sıvıyağ,su ve kabartma tozu karıştırılır.Yufka serilir.Üzerine kaşıkla sıvı harçtan dökülüp fırçayla her tarafı yağlanır.Yufka dörde bölünür.Üçgen yufkanın geniş tarafına maydanozlu beyaz peynir ve kaşar peyniri karışık koyulup kenarları katlanmadan sıkıca rulo yapılır ve rulo kendi etrafında döndürülüp gül şekli verilir.Diğer yufkalar da aynı şekilde yapılır.Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine ve kenarlarına bir kaç damla su ile açılmış yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.200 derece fırında pişirilir.
Eki Görüntüle 2069924
İnşallah beğenirsin.Rica ederim.yarin bunu deniyorum insallah
çok tesekkurler
canim patatesli harcini nasil yapioyorsun borekdeİnşallah beğenirsin.Rica ederim.
Bizde hiç patatesli börek yapılmaz.canim patatesli harcini nasil yapioyorsun borekde
Çok teşekkür ederim canım.Adraaaaa yine muhteşem tarifler
Patlıcanlı makarnayla kalbimi çaldın çikolatalı tartla 12 den vurdun
Patatesi haşla sonra çatalla ez iyice soğanı yagda kavur biraz salça,tuz,kimyon,karabiber,kırmızı biber ekle çok azda kuru nane fazla atma,kavurlan soğana patatesi ekle karıştır soğanı kavurunca ocağı kapatabilirsin sonra maydanozda doğra,kekik atmıyorum ben.canim patatesli harcini nasil yapioyorsun borekde
İki taraftan artı şeklinde kesseydin üçgen çıkardı.Ama farketmez dikdörtgen de sarılabilir.Biraz enli şerit şerit kesip muska gibi de sarabilirsin.yufakalr dikdortgen çikdi ama sansaartik olur ehrhalde v:)
Nasılsın canım?Patatesi haşla sonra çatalla ez iyice soğanı yagda kavur biraz salça,tuz,kimyon,karabiber,kırmızı biber ekle çok azda kuru nane fazla atma,kavurlan soğana patatesi ekle karıştır soğanı kavurunca ocağı kapatabilirsin sonra maydanozda doğra,kekik atmıyorum ben.
İyiyim canım ne olsun aöf sınavları var ona taktım kafayı sen ne yapıyorsun :)Nasılsın canım?Böyle de güzel olur.
Ben de iyiyim canım.Off çok sıkıcıdır eminim ders çalışmak.Allah kolaylık versin de hepsini atlat inşallah.İyiyim canım ne olsun aöf sınavları var ona taktım kafayı sen ne yapıyorsun :)
ya yufkalar sarilmiyorki kirildi yani yuvarlak yapilmiyor bende sarip koydumuzun ince olduNasılsın canım?Böyle de güzel olur.