ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER

6 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu

İÇİNE

1,5 kalıp beyaz peynir
1 kase kaşar peyniri rendesi (İsteğe bağlı)
Maydanoz

ÜZERİNE

2 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

YAPILIŞI

Süt,sıvıyağ,su ve kabartma tozu karıştırılır.Yufka serilir.Üzerine kaşıkla sıvı harçtan dökülüp fırçayla her tarafı yağlanır.Yufka dörde bölünür.Üçgen yufkanın geniş tarafına maydanozlu beyaz peynir ve kaşar peyniri karışık koyulup kenarları katlanmadan sıkıca rulo yapılır ve rulo kendi etrafında döndürülüp gül şekli verilir.Diğer yufkalar da aynı şekilde yapılır.Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine ve kenarlarına bir kaç damla su ile açılmış yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.200 derece fırında pişirilir.

23782259_1966900283325956_1507897127_n.jpg

Yaa ben bu topiği nasıl yeni keşfederim? Ne kadar hamaratsınız maşallah tariflerinizin her birine ayrı ayrı ağzım sulandı, sunum ve görsellik çok kaliteli. Yarın kahvaltıda sucuklu domatesi yapmakla başlayarak deneyebileceğim bütün tariflerinizi deneyeceğim. Ellerinize sağlık, yeni tariflerinizi bekliyorum. :)
Bu kadar güzel iltifat aldığım için geç keşfetmenize kızmayacağım.:KK48:Çok teşekkür ederim.:KK36:Kendi çapımda yapıyorum birşeyler.:KK23:Domatesli sucuk nefistir.Şmdiden afiyet olsun.Yeni tarifler de var.Ekleyeceğim inşallah.

ÇİKOLATALI TART KEK

MALZEMELER

2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un (Kontrollü dökün)

ÜZERİNE

1 paket krema
80 gr.bitter çikolata

YAPILIŞI

Şeker ve yumurta çırpılır.Süt,sıvıyağ,kakao ve vanilya eklenip tekrar karıştırılır.En son kabartma tozu ve un eklenip çırpılır.Yağlanmış tart kalıbına dökülüp 180 derece fırında pişirilir.İlk sıcaklığı çıkınca kek ters çevrilir.Krema tavaya koyulup kaynama derecesine gelince kapatılır.İçine çikolata atılıp eritilir.Ilıyınca soğuyan kekin üstüne dökülür.Hindistan cevizi,fındık ve pasta süsüyle süslenir.

23782134_1966910196658298_1109396577_n.jpg

Pita ekmeğiyle veya lavaşla yiyebileceğiniz nefis bir yemek.Çocukları hamburger diye kandırabilirsiniz.:KK53:

FALAFEL

MALZEMELER

1 su bardağı tepeleme haşlanmış nohut
1 adet ortaboy soğan
3 iri diş sarımsak
8-9 dal maydanoz
1 yemek kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
3,5-4 yemek kaşığı un (Ekleme olabilir)
Sıvıyağ (Kızartmak için)

İÇİNDEKİ MALZEMELER

Marul
Domates
Soğan
Kornişon turşu
Patates kızartması
Ketçap
Mayonez

YAPILIŞI

Nohut,iri parçalar halinde doğranmış soğan,sarımsak ve maydanoz robota koyulup çekilir.Derin bir kaba alınıp baharatlar,tuz ve un eklenip yoğrulur.El sıvıyağla yağlanarak ceviz büyüklüğünde alınıp yuvarlak şekil verilir.(Hafif civık olabilir.Çok fazla un katmanızı tavsiye etmem.Şekli önemli değil derseniz kaşıkla alıp yağa atabilirsiniz.)Kızdırılmış kızgın yağda kızartılır.Pita ekmeğinin arası açılıp domates,soğan,turşu,patates kızartması,falafel,marul,ketçap ve mayonez eklenip afiyetle yenir.

23772446_1966921846657133_1267844697_n.jpg

GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER

6 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu

İÇİNE

1,5 kalıp beyaz peynir
1 kase kaşar peyniri rendesi (İsteğe bağlı)
Maydanoz

ÜZERİNE

2 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

YAPILIŞI

Süt,sıvıyağ,su ve kabartma tozu karıştırılır.Yufka serilir.Üzerine kaşıkla sıvı harçtan dökülüp fırçayla her tarafı yağlanır.Yufka dörde bölünür.Üçgen yufkanın geniş tarafına maydanozlu beyaz peynir ve kaşar peyniri karışık koyulup kenarları katlanmadan sıkıca rulo yapılır ve rulo kendi etrafında döndürülüp gül şekli verilir.Diğer yufkalar da aynı şekilde yapılır.Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine ve kenarlarına bir kaç damla su ile açılmış yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.200 derece fırında pişirilir.

Eki Görüntüle 2069924
yarin bunu deniyorum insallah
çok tesekkurler

Bence nefis.:kk77:

PATLICAN SOSLU MAKARNA

MALZEMELER

Yarım paket makarna
2 adet patlıcan
4 adet yeşil biber
2 adet domates
4 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı pulbiber
1,5 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağına yakın sıvıyağ (Az tereyağ da katılabilir.)
Tuz

YAPILIŞI

Patlıcanlar alacalı soyulup küp küp doğranıp biberle birlikte sıvıyağda kavrulur.Kavrulduktan sonra rendelenmiş domates ve minik doğranmış sarımsak eklenip biraz sotelenir.Pulbiber,karabiber,kekik ve tuz eklenip karıştırılır.Haşlanıp süzülen makarnayla karıştırılıp servis edilir.

23772127_1966928849989766_1789766122_n.jpg

Hiç kuru çaylı kurabiye yediniz mi?Ben de sizin gibi ne alaka dedim ama gayet nefis,üç dört gün bayatlamayan bir kurabiye çıktı ortaya.Çay da bir bitki sonuçta dimi:)

KURU ÇAYLI KURABİYE

MALZEMELER

250 gr.tereyağ veya margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (1 tanesinin beyazı ayrılacak)
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kuru çay
1 adet 3'ü bir arada nescafe
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Fındık (Üzeri için)

YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp yuvarlanır.Üstü yumurta akına batırılıp fındığa bulanır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180 derece fırında pişirilir.

23758531_1966935846655733_236580186_n.jpg

canim patatesli harcini nasil yapioyorsun borekde
Bizde hiç patatesli börek yapılmaz.:KK23:Ama yapsaydım patatesi haşlayıp ezer,içine tuz,pulbiber,karabiber ve seviliyorsa az kekik atıp sarardım.:KK66:

Adraaaaa yine muhteşem tarifler :KK52:

Patlıcanlı makarnayla kalbimi çaldın çikolatalı tartla 12 den vurdun :KK200:

Adraaaaa yine muhteşem tarifler :KK52:

Patlıcanlı makarnayla kalbimi çaldın çikolatalı tartla 12 den vurdun :KK200:
Çok teşekkür ederim canım.:KK68:Beğendiğine çok sevindim:)İkisi de çok lezzetli oluyor gerçekten.:KK66:

canim patatesli harcini nasil yapioyorsun borekde
Patatesi haşla sonra çatalla ez iyice soğanı yagda kavur biraz salça,tuz,kimyon,karabiber,kırmızı biber ekle çok azda kuru nane fazla atma,kavurlan soğana patatesi ekle karıştır soğanı kavurunca ocağı kapatabilirsin sonra maydanozda doğra,kekik atmıyorum ben.

yufakalr dikdortgen çikdi ama sansaartik olur ehrhalde v:)
İki taraftan artı şeklinde kesseydin üçgen çıkardı.Ama farketmez dikdörtgen de sarılabilir.Biraz enli şerit şerit kesip muska gibi de sarabilirsin.

Patatesi haşla sonra çatalla ez iyice soğanı yagda kavur biraz salça,tuz,kimyon,karabiber,kırmızı biber ekle çok azda kuru nane fazla atma,kavurlan soğana patatesi ekle karıştır soğanı kavurunca ocağı kapatabilirsin sonra maydanozda doğra,kekik atmıyorum ben.
Nasılsın canım?:KK24:Böyle de güzel olur.:kk77:

İyiyim canım ne olsun aöf sınavları var ona taktım kafayı sen ne yapıyorsun :)
Ben de iyiyim canım.Off çok sıkıcıdır eminim ders çalışmak.Allah kolaylık versin de hepsini atlat inşallah. :KK36:

Nasılsın canım?:KK24:Böyle de güzel olur.:kk77:
ya yufkalar sarilmiyorki kirildi yani yuvarlak yapilmiyor bende sarip koydumuzun ince oldu
TR de olmayinca yufak bile biseye benzemiyor burda tobeler oldun nimet ama TR nere bura neree
baklavalik yufka gibi havasi alinmis paketde olan yufakdandi

boyle gicik ediyor beni diye hiç almiyorum iste :))

Yufkalarınız çok sertse fırından çıkınca üzerine sıcak tavuk suyu gezdirebilirsiniz.

YUFKALI SİRON

MALZEMELER

4 adet yufka
250 gr.kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sıvıyağ

ÜZERİNE

1 kase yoğurt
2 iri diş sarımsak
Tuz

YAPILIŞI

Sıvıyağda soğan ve kıyma kavrulur.İçine kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates ve salça eklenir.Daha sonra baharatları ve tuzu eklenip biraz çevrilip kapatılır.

Bir adet yufka serilir ve yufka ikiye kesilir.İki parça da sıkıca rulo şeklinde sarılıp iki üç cm uzunluğunda kesilip tepsiye dik şekilde yanyana dizilir.Diğer yufkalar da aynı şekilde yapılıp tepsiye dizilir.Üzerine fırçayla sıvıyağ sürülüp 200 derece fırında pişirilir.Fırından çıkınca üzerine bir kapak kapatılır.2-3 dakika sonra üzerine sarımsaklı yoğurt,onun üzerine de kıyma dökülüp servis edilir.

received_1967578069924844.jpeg

X