- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.495
Buradayım.Bak yine aklima geldi bu kız
Tabii yine yok ortalarda
Teşekkür ederim.Beğendiğinize sevindim.Bütün tarifler süper.Denk geldiğim için çok sevindim.Birçoğunu denemek üzere aklıma not ettim bile.Takipteyim...
VideoGerçek acıbademden hiçbir farkı yok.
FINDIKTAN ACIBADEM KURABİYE
MALZEMELER
1 su bardağı fındık (Kavrulmuş fındıktan un haline getirilmiş.)
1 su bardağından çok az eksik şeker .
3 adet yumurta beyazı .
Fındık (Ortasına koymak için)
YAPILIŞI
Çekilmiş fındık,şeker ve yumurta beyazı tencereye koyulup kısık ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir.(Sulu olmayacak.)Sıkma poşetiyle veya iki tane tatlı kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekil verilerek pişerken de büyüyeceği için aralıklarla dizilir.Ortasına fındık koyulur.150 derece fırında 20 veya 25 dakika pişirilir.Ilıyınca iki tanesi birleştirilir.(Pişme süresi firından fırına değişeceği için kontrollü pişirin.Fırından çıkınca yumuşak oluyor soğudukça sertleşiyor.)
Eki Görüntüle 2138630
.
Hemen de gördün.
Tamam kasiktan parca parca dusururuzHemen de gördün.
Keske komşum akrabam arkadaşım bi yakınım falan olsaydın ne guzel olurdu
Video olmayınca öyle.Tamam kasiktan parca parca dusururuz
Eline saglik mukemmel gozukuyor:))
Ya dimi güzel olurdu:)Keske komşum akrabam arkadaşım bi yakınım falan olsaydın ne guzel olurdu
Hemde nasilYa dimi güzel olurdu:)
Bu mukemmelmis kiza yapayim. Kalipta sekil verirken dagiliyormu?Yaz geliyor.Evde kendinize ve çocuklarınıza sağlıklı dondurmalar yapabilirsiniz.Bunun karışık muzlu çileklisini de yaptım ama çilekleri sütle değil suyu süzülmüş yoğurt ve balla karıştırdım.
MUZLU DONDURMA
MALZEMELER
9 adet olgun küçük muz
4 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı bal (Muzun tadına göre ilave edilebilir. )
YAPILIŞI
Muzlar yuvarlak doğranıp buzdolabı poşetine koyulup dondurucuda iki üç saat bekletilir.Sonra çkarılıp robota koyulur.Üzerine süt ve bal eklenip çevrilir.Dondurma kalıplarına paylaştırılıp dondurulur.
Eki Görüntüle 2138642
Dondurma kalıplarında güzel oluyor.Ama 5 dakika sonra alabilirsin.Hemen almaya kalkarsan sapı elinde kalır benimki gibi:)Tabakla olur,plastik veya karton küçük tabaklar ve bardaklar var onlarla olur.Magnumlarin çubuklarını biriktirip saplayabilirsin onlara.İçine kare çikolatalardan da atabilirsin robotta çevirirken.Veya yerken çikolata sos ve fındığa batırıp verebilirsin.Bu mukemmelmis kiza yapayim. Kalipta sekil verirken dagiliyormu?
Bide bunu yapsam cikolata sosa bandirip tabakla buzluga koysam guzel olur di mi ustad :))
Tamam anladim tesekkur ederim :))Dondurma kalıplarında güzel oluyor.Ama 5 dakika sonra alabilirsin.Hemen almaya kalkarsan sapı elinde kalır benimki gibi:)Tabakla olur,plastik veya karton küçük tabaklar ve bardaklar var onlarla olur.Magnumlarin çubuklarını biriktirip saplayabilirsin onlara.İçine kare çikolatalardan da atabilirsin robotta çevirirken.Veya yerken çikolata sos ve fındığa batırıp verebilirsin.
Rica ederim.Tamam anladim tesekkur ederim :))