ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

MALZEMELER

2,5 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı silme tuz

YAPILIŞI

Önce iki su bardağı un ,şeker ve tuz bir kaba koyulup karıştırılır.Su bardağına maya dökülüp üzerine ılık su ilave edilir ve maya eriyinceye kadar karıştırılır.Una ilave edilip yoğrulur.Kalan yarım bardak un ilave edilip ele yapışan hafif cıvık bir hamur yapılıp iyice yoğrulur.(Hamur biraz yapışkan olacağı için elinizi kaşıkla sıyırabilirsiniz.)Üzerine bir kapak kapatılıp ve sofra beziyle sarılıp sıcak yerde bir saat mayalandırılır.Sonra yağlı kağıt serilmiş tepside şekil verilip üzerine bıçakla hafif çizilir.Tepside de yine sıcak yerde en az 45 dakika mayalandırılır.Fırın 220 derecede ısıtılır.Fırına dayalı bir kaba su koyulup fırının içine veya tepsinin kenarına koyulur.Ekmek 220 derecede 20 dakika pişirilir.Sonra fırın 200 dereceye indirilip pişirmeye devam edilir.Kızarınca fırından çıkarılıp üzerine bir kapak kapatılır.

Son düzenleme:
Çayla kahveyle çok güzel giden nefis bir biscotti.Kayısı yerine incir,ceviz yerine fındık kullanabilirsiniz.Biraz şekerli olduğu için az şekerli seviyorsanız şeker miktarını biraz azaltabilirsiniz.

BİSCOTTİ

MALZEMELER

4 adet yumurta (1 tam yumurta üzerine sürmek için.)
60 gr.yumuşak tereyağ
1 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 çay bardağı kuru üzüm (Ajda bardağı)
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
4 adet kuru kayısı
1 adet portakal kabuğu rendesi

YAPILIŞI

Şeker ve tereyağ mikserle iyice çırpılır.3 yumurta teker teker ilave edilip tekrar çırpılır.Vanilya eklenir.Un,kabartma tozu ve tuz eklenip yoğrulur.(Ele yapışan bir hamur oluyor.)En son küçük küçük doğranmış kuru meyveler,portakal kabuğu,fındık ve ceviz eklenir.El yağlanarak hamurun yarısı alınıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulur ve uzunlamasına şekil verilir.Üzerine hafif bastırılarak düzlenir.Diğer hamura da aynı işlem yapılır.Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür.Bolca şeker serpilir.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.Pişirme süresinin yarısında tepsi çevrilir.Fırından çıktıktan sonra 30 dakika soğutulur.Tırtıklı bıçakla verev olarak kesilip tel fırın tepsisine dizilir.150 derece fırında 30 dakika tekrar pişirilir.(Fazla pişirmeyin yoksa kurur.)

Son düzenleme:
En iyi takipcin geldi
Hatirladin insallah ..
Ama bir sartla yeni yemek yarismasina katilmalisin ..
Kategori belli degil ama benim simdiden birincim sensin

En iyi takipcin geldi
Hatirladin insallah ..
Ama bir sartla yeni yemek yarismasina katilmalisin ..
Kategori belli degil ama benim simdiden birincim sensin
Hoşgeldin.Hatırlamazmıyım hiç en iyi takipçimi.Yarışma işlerini bıraktım artık.Ben buradan yine yemeklerini paylaşayım.Çok teşekkür ederim.Birinci olmuş kadar sevindim valla.

Çubuk baklava tarifi vermiştim ama tarifi yeniledim.Bu sefer üç kat yaptım.Çıtır çıtır seviyorsanız baklava da şerbet de ılık olsun.Biraz yumuşak seviyorsanız baklava sıcak,şerbet soğuk olsun.Bunun abartısız yarısını ben yedim.

ÇUBUK BAKLAVA

MALZEMELER

30 adet baklava yufkası
200 gr.eritilmiş tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Ceviz veya fındık

ŞERBET MALZEMESİ

2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

YAPILIŞI

Önce şerbet hazırlanır.Su ve şeker tencereye koyulup kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon sıkılır ve 5 dakika daha kaynatılıp ılımaya bırakılır.

Bir adet baklavalık yufka serilir.Her tarafı fırçayla eritilmiş tereyağ,sıvıyağ karışımı ile yağlanır.Üzerine ikinci ve üçüncü yufka da serilip ikinci ve üçüncü yufka da yağlanır.Sonra baklavanın uç kısmına ceviz koyulup sıkıca rulo yapılır.Baklava uzun olacak şekilde dört parçaya kesilir.Diğer baklava yufkalarına da aynı işlem yapılır.Üzerlerine fırçayla tereyağ sürülüp 200 derece fırında pişirilir.İlk sıcaklığı gidip ılıdıktan sonra ılık şerbet dökülür.

Son düzenleme:
Hoşgeldin.Hatırlamazmıyım hiç en iyi takipçimi.Yarışma işlerini bıraktım artık.Ben buradan yine yemeklerini paylaşayım.Çok teşekkür ederim.Birinci olmuş kadar sevindim valla.

Hadi ya kesin kararim diyosun yani
Ee napalim olsun ben gene yapmadigim tariflere agzim sulanarak bakarim

HAVUÇLU DOMATESLİ PİLAV

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
2 adet rendelenmiş domates
1 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz

YAPILIŞI

Pirinçler yıkanıp on onbeş dakika tuzlu sıcak suda bekletilir.Tereyağ sıvıyağ tencereye koyulup eritilir.Sonra rendelenmiş havuç eklenip biraz kavrulur.Kavrulunca pirinç ve domates eklenip iki üç dakika çevrilir.Sıcak suyu,karabiberi ve tuzu eklenip pişirilir.

Diyet yapanların ara öğünlerde ve tatlı krizlerinde yiyebilecekleri kurtarıcı bir tatlı.Yalnız çikolatanın yüzde yetmiş bitter olanını seçin.

ÇİKOLATALI HURMA

MALZEMELER

12-13 adet hurma
80 gr.bitter çikolata
3 yemek kaşığı süt (Olmasa da olur)
Ceviz
Fındık

YAPILIŞI

Hurmaların çekirdekleri çıkarılıp içine ceviz koyulur.Benvari usulü eritilen çikolataya süt eklenip karıştırılır.Hurmalar çikolataya batırılıp üstüne fındık serpilir.Buzlukta beş dakika dondurulur.

Birgün tatlı krizine girersem yaparım ama ben tuzlu krizine giriyorumpeynirli poğaçanın diyeti olsa mesala

Birgün tatlı krizine girersem yaparım ama ben tuzlu krizine giriyorumpeynirli poğaçanın diyeti olsa mesala
Tatlı krizine girmemek nasıl birşey acaba çok merak ediyorum. Ben de hiç tuzlu aramam.Bende her şey mevcut.Diyet poğaça tarifim de var.Dört beş ay önce yapıp eklememiştim.Çok sevmemişim demekki. Ama bak sen tuzlu seviyorsun hoşuna gidebilir.Bir normal poğaça gibi değil tabi ama diyet yapan sever.Ben peynirini hamura eklemiştim.Tabi peyniri hamuruna ekleyince yavan kaldı tad alamadım.Ekmek gibi tükettim ben de.Şimdi peyniri ortasına koyulacak şekilde veriyorum tarifi.Tanesi 80 kaloriymiş.Bir dene belki seversin.

Son düzenleme:
Girsemde çikolata yiyorum sadece
Yok yok yani bende peynri bol ortasında severim ayderde yemiştim minacik yolun kenarında bir dükkan mısır unudan yapmıştı Adra bir lezzetliydiki sorma bayılmıştım

DEREOTLU TAM BUĞDAY POĞAÇA (FİT POĞAÇA)

MALZEMELER

2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne)
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet rendelenmiş havuç
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
8-9 dal dereotu
2,5 su bardağı tam buğday unu (Kontrolü dökün)

İÇİNE

Peynir veya lor

ÜZERİNE

1 yumurta sarısı
Çörekotu
Keten tohumu

YAPILIŞI

Yumurta,yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.Havuç,dereotu,kabartma tozu ve tuz ilave edilir.Un eklenip yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan parça koparılıp açılır ve içine peynir eklenip yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu veya keten tohumu serpilir.180 derece fırında pişirilir.

Girsemde çikolata yiyorum sadece
Yok yok yani bende peynri bol ortasında severim ayderde yemiştim minacik yolun kenarında bir dükkan mısır unudan yapmıştı Adra bir lezzetliydiki sorma bayılmıştım
Kakaolu yulaflı,hurmalı diyet tatlılar ekledim.Onlardan da yapabilirsin.Aslında diyet yapmak çok zor değil ama diyetlik yemekler,tatlılar yapmak zor.Bir tane yardımcın olacak sana bunları hazırlayacak.O zaman çok kolay herşey.Sen Ayder'i hiç unutamadın.Merak ettim o poğaçayı.

@Ausencia poğacayı yiyebilirmiyim
Adra ararken gece gece aklım döndütopig kitap mubarek neler gördümde yutkundum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…