ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

KISIR

MALZEMELER

1 su bardağı kısırlık bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça (Domates-biber karışık )
3 adet kornişon turşu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
6-7 dal maydanoz
6-7 adet marul yaprağı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1,5 adet limon suyu
Sıvıyağ
Tuz

YAPILIŞI

Bulgur yıkanıp bir kaba koyulup üzeri hizasında sıcak suyla ıslatılıp üzeri kapatılır.Soğan yemeklik doğranıp sıvıyağda kavrulur.Salçası eklenip biraz çevrilir.Kısıra ilave edilip karıştırılır.Baharatlar,nar ekşisi,limon,sıvıyağ,tuz ve küp küp doğranan turşular eklenir.En son maydanoz ve marul doğranıp karıştırılır.

Sahrap Soysal'ın mayonezli poğaçası.Nefis kıyır kıyır.Yaptığım en iyi poğaçalardan biri diyebilirim.Çok tavsiye ederim.

BAYATLAMAYAN POĞAÇA

MALZEMELER

1 adet yumurta akı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı zeytinyağı (Eritilmiş tereyağı da kullanabilirsiniz.)
Yarım su bardağı yoğurt (Sulu kısmından)
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı mayonez
3,5 - 4 su bardağı un (Tahmini)

İÇ MALZEMESİ

Peynir
Maydanoz

ÜZERİNE

1 yumurta sarısı
Susam
Çörekotu

YAPILIŞI

Yoğurt,kabartma tozu,karbonat,tuz ve tozşeker bir kaba koyulup çatalla iyice çırpılır.(Üzerinde kabarcıklar oluşacak.)Üzerine yumurta akı,mayonez ve yağlar eklenip çatalla çırpmaya devam edilir.Un azar azar eklenip yoğrularak çok yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılıp açılır ve içine peynirli maydanozlu karışım koyulup kapatılır.Yağlı kağıt koyulmuş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.180 derece fırında pişirilir.

Son düzenleme:
Elmalı pasta.Bunun da tarifini eklemiştim.Sadece şekli değişik.

Bol limon aromalı bir çizkek.Daha az limonlu sevenler limon miktarını azaltıp su miktarını çoğaltabilir.

LİMONLU ÇİZKEK

MALZEMELER

2 paket yulaflı burçak bisküvi
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
2,5 yemek kaşığı kırılmış fındık

KREMA

400 gr.labne peyniri
1 su bardağı şeker
1 kutu krema (200 gr.)
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası

ÜZERİNE

1 su bardağı su
1 su bardağı limon suyu
1 su bardağı tepeleme şeker (Damak zevkinize göre ilave edilebilir.)
2,5 yemek kaşığı buğday nişastası

YAPILIŞI

Tereyağ eritilip soğutulur.Bisküviler rondoda un haline gelene kadar çekilip tereyağıyla ve fındıkla karıştırılır.Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilip sıkıştırılır.Büsküviler döşenir ve bardakla veya kaşıkla iyice bastırılır.Pişerken kenarlarının yanmaması için kalıbın kenarları aluminyum folyoyla kaplanır.Bisküvili karışım buzdolabında yarım saat bekletilir.

Şeker ve labne peyniri mikserle bir kaç dakika çırpılır.Krema eklenip çırpmaya devam edilir.Yumurtalar tek tek eklenip çırpılır.En son nişasta eklenip çırpılır.Bisküvilerin üzerine bu karışım dökülüp içindeki kabarcıkların çıkması için masaya birkaç defa vurulur.Kalıp bir tepsiye koyulur.Altına başka bir tepsi daha koyulup üzerinin çatlamaması için bu tepsinin içi su ile doldurulur.150 derece fırında mümkünse kapak açılmadan üzeri beyaza yakın kızarmadan pişirilir.(Hafif benek benek kızarıklıklar olabilir.Benimki 55 dakikada pişti.)Fırının kapağı hafif aralanıp içinde soğutulur.

Su,limon,şeker,nişasta karıştırılıp pişirilir.Ilıdıktan sonra 2 saat bekletilen kremanın üzerine dökülür.Bir gece veya 5-6 saat buzdolabında dinlendirilip istenilen şekilde süslenir,kalıptan çıkarılır ve servis edilir.

Kaptım bu tarifi Ellerine sağlık canım
Özledim seni

Hadi ya.Bu gece yeme sakın.Yarına ancak olur o.
Pişiyor şu anda:) Diğerleri yiyemez belki de ben gece siftahını yaparım
Eşim bir kere hazır cheesecake almıştı, ben dahil kimse beğenmedi evde Bakalım ev yapımı nasıl olacak, çok merak ediyorum

Pişiyor şu anda:) Diğerleri yiyemez belki de ben gece siftahını yaparım
Eşim bir kere hazır cheesecake almıştı, ben dahil kimse beğenmedi evde Bakalım ev yapımı nasıl olacak, çok merak ediyorum
İnşallah beğenirsin canım.Bizimkiler beğendi.Tabi ben de:)Çilekli de yapmayı düşünüyorum.Öyle de güzel olur.

Çok beğendik canım Ben zaten limonlu olan her şeyi bayıla bayıla yerim:) Sadece oğlum yemedi, limonlu, meyveli tatlıları sevmiyor
Eki Görüntüle 1981946
Vayyy çok güzel olmuş canım.Eline sağlık.Beğenmene sevindim.Erkek çocukları ağzının tadını bilmiyor.Boşver yemesin hepsi size kalır ne güzel.

Bu da çok güzel görünüyor. Eline sağlık canım.

Sağol canım
Sorma, meyveli olarak yediği tek şey elmalı kurabiye, tart Kek türlerinde sadece kakaolu, çikolatalı olursa yer:)
Cheesecakenin çoğunu ben yedim zaten

Sağol canım
Sorma, meyveli olarak yediği tek şey elmalı kurabiye, tart Kek türlerinde sadece kakaolu, çikolatalı olursa yer:)
Cheesecakenin çoğunu ben yedim zaten
Çikolatalı olan herşeye bayılıyor erkek çocukları.Afiyet olsun canım.

Lezzetli bir çorba.

KIYMALI TEL ŞEHRİYELİ YOĞURTLU ÇORBA

MALZEMELER

200 gr.kıyma (Çorba kasesi kadar)
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
5 su bardağı sıcak su
3 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Bir su bardağından bir parmak eksik tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
2 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Kıyma ve küçük küçük doğranmış soğan sıvıyağda kavrulur.Kavrulduktan sonra sıcak su,tel şehriye ve tuz eklenir.Yoğurt ve un karıştırılıp çorbadan yoğurda biraz ilave edilip yoğurtlu karışım biraz ılıtılır.Çorbaya az az eklenip hızlıca karıştırılarak tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Tavada tereyağ eritilir.Pulbiber ve nane eklenip yakılır.Çorbaya ilave edilip servis edilir.

Üç dört kişilik bir helva.On dakikada çay demlenene kadar yapılabilecek kolaylıkta.

FINDIKLI İRMİK HELVASI

MALZEMELER

3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı tepeleme şeker
1 çay bardağı fındık

YAPILIŞI

Tereyağ eritilip irmik eklenir.İrmiğin rengi dönünceye kadar kavrulur.Fındık ilave edilir.Süt ocağa koyulup kaynama derecesine gelince içine şeker atılıp eritilir.Kavrulan irmiğe dökülüp süt çekinceye kadar karıştırılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…