ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Pratik az malzemeli bir revani tarifim var.İçinde pek birşey yok.:KK48:Marketlerde hazır satılan revanilere benziyor.Şerbeti kaynatılmadığı için yarım saatte hazır çok pratik.Çok da hafif.İki üç dilim yiyebilirsiniz.Tatlı ihtiyacınızı karşılar yani.:KK53:

YALANCI REVANİ

MALZEMELER

4 yumurta
14 yemek kaşığı şeker
14 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ

3,5 su bardağı şeker (Şerbet kaynatılmayacak.)
4 su bardağı su

YAPILIŞI

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Sonra diğer malzemeler eklenip karıştırılır.Yağlanmış tepsiye dökülüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dakika pişirilir.Şerbeti için şeker iki bardak sıcak suda eritilir.Sonra kalan iki bardak soğuk su eklenip karıştırılır.Fırından çıkan tatlıya şerbet dökülür.

15102089_1556496624366326_2069727702_o.jpg

Son düzenleme:
Ev yapımı çemen.Tarifi vermiştim ama güncelliyorum.Ev yapımı biber salçanız çok tuzlu değilse onunla yapın.Daha güzel oluyor.Hazır salça biraz tatlımsı oluyor.

EV YAPIMI ÇEMEN

MALZEMELER

1,5 yemek kaşığı biber salçası
2 dilim bayat ekmek içi
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Bir çay bardağı iri kıyılmış ceviz

Ekmek içi minik minik doğranıp tüm malzemeler karıştırılır.

15301178_1556560567693265_1503494532_n.jpg

15403257_1556564257692896_186678347_n.jpg

Son düzenleme:
Anladım canım, son zamanlarda o da iyi pek iyi değildi sanki. O yüzden gelmiyor sandım.
Görüşürsen selam söyle canım:KK68:
Yok canım tadilat zordur bilirsin.Ustalarla uğraşmak ondan da zor.:confused:Ondan yani.Tabi canım söylerim.:KK66:

Memleket teee uzaklar diyim :KK45:
İçine ıspanaklı /sucuklu harçta çok yakışır :kk77:
Anladım.:KK53: Ben kıymalı seviyorum.Ama napim kan grubum onu istiyor.:KK70:Peynirli,kaşarlı dediğin gibi ıspanaklı sucuklu da çok güzel olur.Ben bir keresinde sucukları rendeleyip koymuştum.:KK48:

Anladım.:KK53: Ben kıymalı seviyorum.Ama napim kan grubum onu istiyor.:KK70:Peynirli,kaşarlı dediğin gibi ıspanaklı sucuklu da çok güzel olur.Ben bir keresinde sucukları rendeleyip koymuştum.:KK48:
Her türlü gideri var
Birde bunu boş yuvarlak yapıp saçta pişiriyorsun.
Daha sonra erittiğin tereyağının içine pekmez koyup yağlıyorsun adra :ruh:

Valla canım hiç tadilat yaptırmadım bilmiyorum ne kadar zor olduğunu:KK70: Ama aklımda olsun, ona göre hazırlıklı olurum:KK45:
Neee sen bu zevki tatmadın mı hiç.:eek:Skandallll.:skandal:O ustaların gelirim diyip gelmemelerini,küçük tüpte yemek pişirmeleri,her tarafın toz toprak içinde kalmasını tatmadın yani.:eek:En kısa zamanda tat bu zevki Vuslat.:-)

X