ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Rica ederim canım.Sizin işinize yarıyorsa ben mutlu olurum.Biber dolmasının minikleri makbuldur bizde.İri iri sevmiyoruz.O elmalı pasta harikadır.Geçen gün tart şeklinde yaptım kapanın elinde kaldı.
Bende minik dolma severim
Bu sene Elazığ'ın Pertek ilcesine gittik ablam orda sebze tarlasında elleriyle sebze toplayıp satın alıyor bende heveslendim girdim biber tarlasına dolmalık biber toplatım özene özene minik dolmalık biberler tolapladım tardım aşamasına geldik kadın bir poşete baktı bir bana baktı bende dedimki şimdi kızaçak niye bu küçükleri topladın bıraksaydın büyüseydi diyecek korkusuyla sordum ne oldu diye o da abla sen fakir işi toplamışsın dedi bu ayrımcı tavrına yarı kızgın bir şekilde nedemek o öyle dedim Anlamadığımı görünce açiklama gereği duydu bunların icleri az alır büyük toplasaydın daha içli doyuruçu olurdu dedi.

Son düzenleme:
Kadın estetikten yoksun bence.Ne öyle kafam kadar dolma mı olur.Minik minik kibar olacak.Annem dolaba koymak için özellikle sabah gitti ki küçükleri seçilmesin diye.Tarladan toplamak da ne zevkli olmuştur.

Kadın estetikten yoksun bence.Ne öyle kafam kadar dolma mı olur.Minik minik kibar olacak.Annem dolaba koymak için özellikle sabah gitti ki küçükleri seçilmesin diye.Tarladan toplamak da ne zevkli olmuştur.
Ne bileyim zeginlik alametiymiş yok dedim ben fakirin yediğinide yerim sorun yok ay evet adra çok güzel keşke buralardada yaygın olsa her çeşit sebze vardı istedigin kadar ellerinle tolayıp alıyosun, biraz aç gözlü olmasıda var ama,frenliyemiyosun onuda toplasam bunuda toplasam

Hiç de bile zenginlik alameti ne alaka.Bence tembellik alameti.Büyük olsun dolma doldurma çabuk bitsin diye.Burada yakınımızda sera var bizim.Sera ama yazın üstü açık.Sebze bitince alıyoruz oradan.Geçen gün annem gitmiş.Bekledim kimse gelmedi ben de girdim maydanoz topladım dedi.Kendi bahçemiz gibi yani.

Bak kesin öyledir ne güzel adra çok severim bizimde var aslında ama reşber bakıyor arda topluyoruz da yinede insan cekiniyor sonuçta zahmetli bir is

Tarifleri karıştırıyorum iki yer olunca.Bunu eklememişim galiba.Pratik,basit hafif bir tatlı.Krem şantinin üstüne fındık da ekleyebilirsiniz daha güzel olur.Veya tepsiye hindistan cevizi yerine fındık da serpebilirsiniz.Tercih sizin.

SARAY SARMASI

MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

ARASI İÇİN

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

TEPSİYE SERPMEK İÇİN

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Muhallebi malzemelerinin hepsi karıştırılıp koyulaşıncaya kadar pişirilir.Piştikten sonra tereyağı eklenip karıştırılarak tereyağının erimesi sağlanır.Tepsiye hindistan cevizi serpilip pişen muhallebi dökülür.Dolapta iki üç saat soğutulup üzerine krem şanti yayılır.Tekrar iyice soğutulur.Dilimlenip rulo yapılıp servis edilir.

Adra benimde böyle bir tarifim var arasina muz koyuyorum ama tepsiye dökerken bir tedirgin oluyorum yayılmasında,ondan yaparken çok cekiniyorum bir puf noktası var mı?

Bak kesin öyledir ne güzel adra çok severim bizimde var aslında ama reşber bakıyor arda topluyoruz da yinede insan cekiniyor sonuçta zahmetli bir is
Tabiki öyle.Evet tarla bahçe işleri zahmetli.Yaparsın ya mevsim kurak geçer,ya dolu yağar.Sularsan su parası çok gelir.Yağmuru gözlersin o zaman da kurur.Ya da bizim köydeki gibi domuz yer fasülyeleri.Hain domuzlar fasülyesiz bıraktılar bu sene bizi.Ama çok güzel dalından toplayıp yemek.İmkan olsa da yapsak ama şartlar işte.

Adra benimde böyle bir tarifim var arasina muz koyuyorum ama tepsiye dökerken bir tedirgin oluyorum yayılmasında,ondan yaparken çok cekiniyorum bir puf noktası var mı?
Yok püf noktası direk tencereyi boşaltım birşey olmadı.Muzlu da güzel olur.Bir de bisküviyi rondodan geçirilip hindistan cevizinin yerine kullanan da var.Muzlu oluyor o da.

Yok püf noktası direk tencereyi boşaltım birşey olmadı.Muzlu da güzel olur.Bir de bisküviyi rondodan geçirilip hindistan cevizinin yerine kullanan da var.Muzlu oluyor o da.
Anladım evet biliyorum ama hindistan cevizi daha yakışıyor sanki

Aynen öyle adra bazen yolluyor bizede ama dalından koparmak başka oluyor
Bak tebiyesiz domuzlara

Sütlü tatlılara pekte yakışır ben de sizin oralarda yediğim bol fındıklı sütlaçları unutamadım halen
Evet biz de çok kullanırız.Hatta bugün baya bir kavurduk.Ceviz var yine fındık kullanıyoruz. Her tarifim fındıklı.Hamsiköy sütlaçı yemişsindir.Sütlaçta fındık güzel oluyor.

Evet biz de çok kullanırız.Hatta bugün baya bir kavurduk.Ceviz var yine fındık kullanıyoruz. Her tarifim fındıklı.Hamsiköy sütlaçı yemişsindir.Sütlaçta fındık güzel oluyor.
Yok uzun gölde yedim hatta yerini aklıma kazıdım gidersem ellimle koymuş gibi bulurim onibende orda yiyene kadar bukadar yakışacagını hiç düşümemiştim ama fındık varken ceviz 2. Sırada olur

Yok uzun gölde yedim hatta yerini aklıma kazıdım gidersem ellimle koymuş gibi bulurim onibende orda yiyene kadar bukadar yakışacagını hiç düşümemiştim ama fındık varken ceviz 2. Sırada olur
Dili de yeri de kaptım diyorsun yani.Da ekini de kullanıyormusun?Off fındıklı sütlaç yenmez mi.Bana yarın sütlaç yaptıracaksın Efser.Bence de ceviz ikinci sırada.

Dili de yeri de kaptım diyorsun yani.Da ekini de kullanıyormusun?Off fındıklı sütlaç yenmez mi.Bana yarın sütlaç yaptıracaksın Efser.Bence de ceviz ikinci sırada.
Bulurim oni da yanlış yazdım düzeltecektim doğrusu bu zaten dedim
Yap banada yolla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…