ADRA`NIN TARİF DEFTERİ

Bulurim oni da :KK70: yanlış yazdım düzeltecektim doğrusu bu zaten dedim :KK70:
Yap banada yolla :KK71:
Bul tabi da.:KK70:Tamam.Yaparsam kargoda.Yatayım artık da.:KK70:Geç oldu.Kapanışı ingilizce yapayım.Dünya insanıyız sonuçta:)Goodnight Efser.:KK70:

Son düzenleme:
Dereotlu poğaça severlere nefis bir tarif.:super:

DEREOTLU POĞAÇA

MALZEMELER

150 gr.yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Çeyrek demet dereotu
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ

Peynir
Maydanoz

YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılıp en son un koyulup yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan parça koparılıp avuç içinde açılıp peynirli maydanozlu içten koyulup kapatılıp yuvarlanır.Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilir.(Davul fırında da pişirebilirsiniz.)

14522239_1469099876439335_1950933589_o.jpg

14455732_1469098883106101_1014487999_o.jpg

Son düzenleme:
Çıtır çıtır bir börek isterseniz bu tarifi deneyebilirsiniz.

UNLU BÖREK

MALZEMELER

3 adet yufka
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 dolu yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Susam

İÇ MALZEMESİ

Peynir
Maydanoz
Kavrulmuş kıyma

YAPILIŞI

Su ve sıvıyağ karıştırılır.Bir adet yufka serilip her tarafı bu karışımla yağlanır.Bir kaşık un elenerek elekle yufkanın her tarafına yayılır.Yufka ikiye katlanır.Ucuna iç malzemesi koyularak yanlardan katlanıp sıkıca rulo yapılıp dilimlenir.Diğer yufkalar da aynı şekilde yapılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip kalan karışım yufkaların her tarafına sürülür.İyice çekmesi için 1 saat bekletilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilip pişirilir.

14456823_1469111383104851_424515004_o.jpg

Son düzenleme:
Rica ederim canım.:KK60:Sizin işinize yarıyorsa ben mutlu olurum.Biber dolmasının minikleri makbuldur bizde.İri iri sevmiyoruz.O elmalı pasta harikadır.Geçen gün tart şeklinde yaptım kapanın elinde kaldı.:-)
ya bence de biber dolmasının küçüğü makbul annemlede pazardan en küçüklerini seçiyoruz biz hep cins cins bakıyorlar bize büyük olan bana çok saçma geliyor ne o öyle pilav yer gibi :KK70:
Dereotlu poğaça severlere nefis bir tarif.:super:

DEREOTLU POĞAÇA

MALZEMELER

150 gr.yumuşak tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Çeyrek demet dereotu
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ

Peynir
Maydanoz

YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılıp en son un koyulup yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan parça koparılıp avuç içinde açılıp peynirli maydanozlu içten koyulup kapatılıp yuvarlanır.Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilir.(Davul fırında da pişirebilirsiniz.)

Eki Görüntüle 1890335

Eki Görüntüle 1890337
ya şundan yapmıştım bende çok güzel dereotlu poğaça dereotunuda çok severim:oops::oops:

ya bence de biber dolmasının küçüğü makbul annemlede pazardan en küçüklerini seçiyoruz biz hep cins cins bakıyorlar bize büyük olan bana çok saçma geliyor ne o öyle pilav yer gibi :KK70:

ya şundan yapmıştım bende çok güzel dereotlu poğaça dereotunuda çok severim:oops::oops:
Aynen.:KK48:

Benim tarifimi de dene.:KK53:Gerçekten güzel oldu:)

Yine bir kek tarifim var.Malzemesi az olduğu için küçük bir tepside yapmanızı öneririm.Benimki biraz büyük geldi.Normalde üstüne sarelle sürülüyor ama ben yarım paket kremayı ısıttım.Bir paket sütlü çikolayı içine atıp eritip onu döktüm.

ÇİKOLATALI FINDIKLI KEK

MALZEMELER

3 yumurta
1 çay bardağı tepeleme pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu
Un

ÜZERİ İÇİN

Sarelle veya eritilmiş çikolata,fındık,hindistan cevizi,badem

YAPILIŞI

Yumurta ve pudra şekeri çırpılır.Diğer malzemeler eklenip yağlanmış tepsiye dökülüp 180 derece fırında pişirilir.Üzerine sarelle veya eritilmiş çikolata dökülür.Fındık,hindistan cevizi ve bademle süslenir.

14537057_1471150819567574_892734936_o.jpg

14513617_1471122196237103_442757135_o.jpg

Son düzenleme:
İyi akşamlar.:KK28:

Yufkadan lahmacunu denemeyen var mı?Mis gibi oluyor tavsiye ederim.Tarifi daha önce vermiştim.

14585863_1475507669131889_990113220_o.jpg

Bu da kestiğim lahmacunlardan artan parçalarla yaptığım kırpık böreğim.Çok ekonomiğim görüldüğü üzere.:KK48:Artan yufkaları elimle parçalandım.Az süt,az sıvıyağ ve biraz peynirle harmanladım.Borcama koyup üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpip pişirdim.

14522242_1475508379131818_1682895352_o.jpg

Son düzenleme:
İyi akşamlar.:KK28:

Yufkadan lahmacunu denemeyen var mı?Mis gibi oluyor tavsiye ederim.Tarifi daha önce vermiştim.

Eki Görüntüle 1892978

Bu da kestiğim lahmacunlardan artan parçalarla yaptığım kırpık böreğim.Çok ekonomiğim görüldüğü üzere.:KK48:Artan yufkaları elimle parçalandım.Az süt,az sıvıyağ ve biraz peynirle harmanladım.Borcama koyup üzerine yumurta sarısı sürüp,susam serpip pişirdim.

Eki Görüntüle 1892979
Eline sağlık lahmacunu çok severim tabi böreğide :KK70: bu lahmacunu evde yapınca kişi başı kaç tane çıkıyor erkek kardeşim bir oturuşta bazen 10 tane yer boyutu böyle küçük olanlardan senin yaptığın gibi.

Eline sağlık lahmacunu çok severim tabi böreğide :KK70: bu lahmacunu evde yapınca kişi başı kaç tane çıkıyor erkek kardeşim bir oturuşta bazen 10 tane yer boyutu böyle küçük olanlardan senin yaptığın gibi.
Ben de bayılırım.Döner mi lahmacun mu desen lahmacun derim o derece.:KK53: Erkek kardeşin 10 tane yiyorsa bundan 20 tane yiyebilir.:KK48:Küçük oluyor çünkü.Bir de yufka ya hafif:)Fındık lahmacun gibi düşün.Yarışmaya katıldığım zaman iki yufkayı üst üste koyup küçük çorba kasesiyle kesmiştim 14 tane çıkmıştı.Ama bu sefer daha az çıktı galiba.Yufkalar bazen küçük çıkabiliyor.:KK66:

Ben de bayılırım.Döner mi lahmacun mu desen lahmacun derim o derece.:KK53: Erkek kardeşin 10 tane yiyorsa bundan 20 tane yiyebilir.:KK48:Küçük oluyor çünkü.Bir de yufka ya hafif:)Fındık lahmacun gibi düşün.Yarışmaya katıldığım zaman iki yufkayı üst üste koyup küçük çorba kasesiyle kesmiştim 14 tane çıkmıştı.Ama bu sefer daha az çıktı galiba.Yufkalar bazen küçük çıkabiliyor.:KK66:
Mersin de içini biz hazırlayıp fırına veriyorduk hamuru onlardan oluyordu ama istanbulda çogunluk hazır 1 kere kardeşim söyledi eve ama begenmedim.Dönerin içinede ketcapı doldurmuşlar ev işlerini bir rayına koysak ben de evde denerim.

Mersin de içini biz hazırlayıp fırına veriyorduk hamuru onlardan oluyordu ama istanbulda çogunluk hazır 1 kere kardeşim söyledi eve ama begenmedim.Dönerin içinede ketcapı doldurmuşlar ev işlerini bir rayına koysak ben de evde denerim.
Burada da öyle bir adet yok.Lahmacun fırına verilmez.Biz pideyi veririz.Adana Mersin civarı fırına veriyor genelde galiba.Yaparlar ama işte sizin de beğenmediğiniz gibi güzel olmaz.Ketçapı istemezseniz koymazlar.Genelde sorarlar aslında soslu mu sossuz mu olsun diye.Ben de soslu severim.:KK53: Düzene girerseniz denersin inşallah lahmacunu.

Poğaça isteyenler parmak kaldırsın:)Adı bayatlamayan poğaça ama bayatlarsa suç sizin.:KK53:Bayatlatmadan yiyin bitirin işte.:-)

BAYATLAMAYAN SODALI POĞAÇA

MALZEMELER

1 paket kuru maya (1 küp yaş maya da olur)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 şişe soda
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için )
Susam,çörekotu

İÇ MALZEMESİ

Peynir
Maydanoz

YAPILIŞI

Ilık sütün içine şeker ve maya koyulup elle karıştırılır.Sıvıyağ,soda ve tuz koyulup tekrar karıştırılır.Aldığı kadar un eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur üzeri örtülüp 40 dakika mayalandırılır.Sonra hamurdan parça alınıp elle açılarak iç malzemesi koyulup kapatılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörekotu serpilip 30 dakika daha tepsiye mayalandırılır.170 derece fırında pişirilir.

14599886_1478298015519521_207691466_o (1).jpg

14536905_1478298368852819_277364294_o (1).jpg

Son düzenleme:
TAHİNLİ KURABİYE

MALZEMELER

Yarım su bardağı tahin
Yarım su bardağı sıvıyağ
4/3 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı ceviz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır.Hamurdan parça koparılıp yuvarlanır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip kurabiye ayarında pişirilir.

14536778_1478314638851192_1374561781_o.jpg

Burada da öyle bir adet yok.Lahmacun fırına verilmez.Biz pideyi veririz.Adana Mersin civarı fırına veriyor genelde galiba.Yaparlar ama işte sizin de beğenmediğiniz gibi güzel olmaz.Ketçapı istemezseniz koymazlar.Genelde sorarlar aslında soslu mu sossuz mu olsun diye.Ben de soslu severim.:KK53: Düzene girerseniz denersin inşallah lahmacunu.
yok canım sormadılar fark ettim katıyorlar ketçabı ben istemiyorum katmayın dedim normalde sormaları gerek,benim bildiğim sos yapılsa bile ketçap olmaması gerek salçadan yapıyorlar bazı yerlerde.ketçaba ben sos demem ki :KK70::KK70:

Eline sağlık bu arada sizin evde yeniyor böyle şeyler pasta-poğaça aynı gün bitiyor değil mi :KK70:

yok canım sormadılar fark ettim katıyorlar ketçabı ben istemiyorum katmayın dedim normalde sormaları gerek,benim bildiğim sos yapılsa bile ketçap olmaması gerek salçadan yapıyorlar bazı yerlerde.ketçaba ben sos demem ki :KK70::KK70:
Evet ketçap değil koydukları farklı bir sos.Yani buradaki öyle.Bence de ketçap sos değil:)

Eline sağlık bu arada sizin evde yeniyor böyle şeyler pasta-poğaça aynı gün bitiyor değil mi :KK70:
Aynı gün değil ertesi gün bitiyor.:KK48:Kahvaltıda falan da yeniyor poğaça.Sonra 5 çayı var.Boş mu içelim yani.:KK70:Tatlılar da o zaman yeniyor.:KK48:

X