Starbucks kurabiyesi hiç yemedim ama buyrun işte yaptım.Çok güzel oldu.Tavsiye ederim.Benimkiler bir iki dakika fazla pişti siz daha az pişirebilirsiniz.
STARBUCKS KURABİYESİ
MALZEMELER
150 gr.yumuşak tereyağ
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un (Kontrollü dökün.)
Yarım su bardağı damla çikolata
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
YAPILIŞI
Tereyağ ve yumurta sarıları iyice karıştırılır.Pudra şekeri,su,vanilya eklenip tekrar karıştırılır.En son kabartma tozu ve un eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. Damla çikolata ve ceviz eklenir.Uzun rulo yapılıp streç filme sarılıp buzlukta yarım saat dinlendirilir.Sonra dilim dilim kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.160 derecede çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 1887872
Eki Görüntüle 1887874
Eki Görüntüle 1887882
Eki Görüntüle 1887883
Teşekkür ederim Aus.Ellerine sağlık adra .
Bunu aldım listeye
Kremalı makarna.Bizimkiler böyle istemeyince ben de kendime yaptım.Bir tabak ölçüsü şöyle;Tereyağında bir diş sarımsağı çok az çevirdim.Yarım pakete yakın krema koydum az pişirdim.Makarnayı içine koyup kaşar peyniri rendeledim ve maydanoz ekleyip karıştırdım.
Eki Görüntüle 1889562
Evet canım öyle de oluyor da evde tavuk yoktu böyle oldu:)ben genelde bunun içine tavuk ve mantar da ekliyorum birazcık da fesleğen çok güzel oluyor :)
Ahanda buuuuuuuuuStarbucks kurabiyesi hiç yemedim ama buyrun işte yaptım.Çok güzel oldu.Tavsiye ederim.Benimkiler bir iki dakika fazla pişti siz daha az pişirebilirsiniz.
STARBUCKS KURABİYESİ
MALZEMELER
150 gr.yumuşak tereyağ
2 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
3 su bardağı un (Kontrollü dökün.)
Yarım su bardağı damla çikolata
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
YAPILIŞI
Tereyağ ve yumurta sarıları iyice karıştırılır.Pudra şekeri,su,vanilya eklenip tekrar karıştırılır.En son kabartma tozu ve un eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. Damla çikolata ve ceviz eklenir.Uzun rulo yapılıp streç filme sarılıp buzlukta yarım saat dinlendirilir.Sonra dilim dilim kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.160 derecede çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 1887872
Eki Görüntüle 1887874
Eki Görüntüle 1887882
Eki Görüntüle 1887883
Öncelikle geçmiş olsun.Banın bitmiş sevindim:)Aradığını bende bulmana da ayrıca sevindim.Rica ederim ne demek sizi mutlu edebiliyorsam ne mutlu.Ahanda buuuuuuuuu
Adra ben bunu ariyodum
Guvenilir birine ihtiyacim vardi tarif icin
Sagol canim
Amaaaaann emoji bulamadim sana gondercek
Aynen denicem tabiÖncelikle geçmiş olsun.Banın bitmiş sevindim:)Aradığını bende bulmana da ayrıca sevindim.Rica ederim ne demek sizi mutlu edebiliyorsam ne mutlu.Güzel bir kurabiye.Tarif de garantili.Aslında bunun tarçını bir tatlı kaşığı ama ben bir çay kaşığına düşürdüm.Öbür türlü tarçın çok baskın olur.Denersen afiyet olsun şimdiden.
adra dün akşam yaptım bundan bende hatta aklıma sen gelmiştin adra şu çorbanın tarifini eklese keşke diye düşünmüştüm kalp kabe karşıymışErişteli mercimek çorbası.Her yörede adı farklıdır.Bizdeki adı mercimekli hamur çorbası.Soğan ve kıyma tereyağ ve sıvıyağı karışımında kavrulur.Salçası eklenip çevrilir.Haşlanmış mercimek ve sıcak su eklenir.Erişteler eklenir.Tuzu,nanesi,karabiberi ve pulbiberi eklenip erişteler yumuşayana kadar pişirilir.
Eki Görüntüle 1889665
Evet gerçekten kalp kalbe karşıymış.adra dün akşam yaptım bundan bende hatta aklıma sen gelmiştin adra şu çorbanın tarifini eklese keşke diye düşünmüştüm kalp kabe karşıymış
ay o değilde canım çok biber dolması istiyor ya şu yukarda eklemişsin en sevdiğim şekilde küçük biberlerle çok güzel duruyor birde ıspanak yemeği bir ara yapmam lazım bunlardanEvet gerçekten kalp kalbe karşıymış.Senin de eline sağlik canım. Güzel bir çorba hele de kışın çok iyi gidiyor.Yanına da kır soğanı ye mis.
Rica ederim canım.ay o değilde canım çok biber dolması istiyor ya şu yukarda eklemişsin en sevdiğim şekilde küçük biberlerle çok güzel duruyor birde ıspanak yemeği bir ara yapmam lazım bunlardaneline sağlık birde bir elmalı pasta tarifin varya geçen gün ik sayfadan tarifi bulup yaptım ordaki şeklini de denedim çok güzel oldu misafir vardı da hemen bitti ya tadına anca bakabildim adra taeifler için teşekkürler ne arasam var